Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Ružo, sve bi se to izdržalo da je izlečenje na pomolu, ali meni je upravo taj deo priče sumnjiv, zato sam se i skiselila. :cry:

Anči, ne znam da li mi veruješ, od ovakve hrane toliko sam sita da to nije normalno. :005: Neki put jedva pojedem večeru. Tako da se čak i ne osećam disciplinovano (iako jesam), izgleda da sam prosto ubola šta mi prija. U stvari mi je uvek ranije falio hleb, moja bolna tačka, a očigledno je sve u glavi, sad jedem taj lažni hleb od sejtana i sve je pod kontrolom, ne osećam da mi fali ijedna namirnica. Jedino mi se ponekad prijede malo više voća jer ga oduvek volim, ali taj kredit čuvam za leto, kad budu sveže voćke, pa bar da uživam maksimalno, a ne sa ovim bajatim jabukama i pomorandžama iz prodavnice. :)

Predveče ću kod doce (moj termin), pa ću dopisati izveštaj ako bude imalo šta zanimljivo da se piše :cry: , a klopa manje-više standardna sem što sam ubacila taj grašak, malo je matoriji pa su zrna skrobasta, njega ću samo koliko da zasladim. Sir je veoma star, ali i veoma nemastan, moj ideal sira. :)

D: jogurt + dodaci
    R: nekoliko kašika graška, gomiletina salate, veće parče sira
    U: 2 pomorandže
    + grejpfrut (brlj)
    V: sejtan kifla (velika), 150 g junetine (sa teflona), mlad luk, čaša mleka
    + parče sira, salata, čaša mleka (brlj)
    Poslednja izmena od dudank u 03 Apr 2012, 14:11, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 13 godine

Drzim palceve da bude sve dobro.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobila jake antibiotike, dr se nada da nije recidiv, hoće da probamo lekovima prvo. :01:
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

inşallah :wink: bice sve u redu. Tvoj organizam ce se izboriti, jer mu pruzas ono sto mu je potrebno, a ne neke gluposti koje bi ga opteretile. Mogla sam ovo i ljepse srociti... znas poentu.
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 13 godine

dudank napisao:hoće da probamo lekovima prvo. :01:

A ja procitah "Hoce da probamo lekovito pivo" :16:

Bice to sve super :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Rašo, u tebi se krije prvoklasan doktor, samo što ga nisi otkrila na vreme. :16: Pazi, to je ideja za Nobela... lekovito pivo. Rašo, ti si genije. :31:

Mirka, sad si me podsetila na koncepciju "biološkog terena" ili "zemljišta tela", tj. svi imamo neku predstavu o tome, ali je zanimljivo znati da se takvo gledište sve više uvažava i u zvaničnoj medicini. :) Pojam se odnosi na celokupno stanje našeg organizma (nezavisno od genetske predispozicije i sl.) kao potencijalne "podloge" za bolest, tj. smatra se da adekvatno pripremljenim "zemljištem" osujećujemo ili makar ometamo razvoj bolesti. Između naturopatije, koja forsira ojačavanje "zemljišta" kao glavne komponente zdravlja, i klasične medicine, koja je u prošlosti često odbacivala bitnost "zemljišta", sredina je otprilike negde između... Glavnim faktorima smatraju se:

- voda (kvalitet vode koju pijemo, način na koji je koristimo i sl.)
    - vazduh (kvalitet vazduha, kapacitet kojim ga koristimo, pozitivne i negativne uloge kiseonika, u šta ulazi i uloga antioksidanasa)
    - ishrana (s posebnim naglaskom na balansu masnih kiselina i negativnoj ulozi UH)
    - vežbanje i kretanje
    - nivo mentalnog stresa i sistem verovanja/vrednosti (psihosomatski element)
    - zagađivači (od pesticida do parfema, i od E-ova do cigareta, a sve se više govori i o električnom i elektromagnetnom zagađenju - mobilni telefoni, kompjuterski ekrani, televizori, sintetička odeća, kablovi od struje, kvarcni satovi itd.)

Ukratko, jedna lepa teorija koja u svakom slučaju preporučuje samo ono što je zdravo za duh i telo...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Dobro je da se nije odmah uhvatio za skalpel! :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, i meni je muka od tih koji se odmah hvataju za skalpel, a pogotovu kad se pogrešno uhvate. :evil: Moj dr se trudi da izbegne invazivne metode kad god može, zato me i muči ovoliko jer je svaki put nastojao da što manje seče i da mi sačuva tkivo... mada ponekad poželim da me baci na sto i da malo skrati ove moje muke.

Noćas ne izdržah, pojedoh naknadno još parče sira uz čašu mleka, pa mu to dođe mali brlj, ali sir je nezamislivo dobar, nisam skoro jela lepši. Meni nije sir ako nema rupice, a ovaj izgleda kao sunđer. :) Eh, da, i jedan grejpfrut viška sam spucala predveče... naišao mi dan. Makar brljam sa zdravom hranom, hahah. :) Danas ću malo pametnije da rasporedim.

D: parče sira (parčiči su svi oko 100 g, da ne pišem svuda)
    R: spanać, 3 minijaturne ćuftice, mlad luk
    U: 2 povelike jabuke
    V: velika kifla od sejtana, parče sira, srednja pljeskavica (150 g), salata, čaša mleka - sve ovo podeljeno na dva dela
    Poslednja izmena od dudank u 03 Apr 2012, 18:01, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 13 godine

Nisam u toku u vezi tvog zdravlja, ali se iskreno nadam da je sve u redu! Najvaznije je da imas poverenja u svog dr i ono sto radi ili ne radi.
    Ta mala brlj-brlj i meni nekada dobro dodju. Kada kriziram uvece onda me najbolje zasiti upravo komadic dobrog sira :D
    A od tebe i kod tebe riznica dobrih saveta i podrske uz simpatican humor :23: Bas mi se dopada!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ella, nekad su to bila velika brlj-brlj :oops: , vidiš ti kako je ljudska duša jedna čudna stvar, nekada bih u 3 noću zamesila pitu, a sad se zadovoljim parčetom sira. :16: Juče sam se nešto setila nekih mlađih godina, kad sam bila zdrava kao konj i jela šta ima i šta stignem... da mi je opet taj ritam života, ne bih sad brojala grame sira. Ražalih se nad samom sobom, hahah. :)

Ovi lekovi mi izazivaju užasno sušenje usta, 'oću da poludim od njih. :010: A pijem baš dosta vode. Noćas sam u to ime spucala pomorandžu i grejpfrut viška, u stvari sam tek sad ukapirala zašto mi se noću tako krvnički jedu agrumi, obično to ne radim, skuvam lep čaj i on mi bude dovoljan da me osveži, a sad se nalijem čajem i onda ustanem i smotam voćku. Tako da ako bude brljkanja te vrste... to je samo do petka-subote. :) Na vagu se ne odražava.

D: jogurt + dodaci
    R: grilovano povrće (tikvice, šargarepa, pečurke, luk), sir 100 g
    U: 1 velika jabuka, 1 grejpfrut
    V1: sarmica od zelja, salata, čaša kis. mleka
    V2: mortadela 100 g, paradajz (zidarska večera :) )
    noćna užina - pomorandža
    Poslednja izmena od dudank u 05 Apr 2012, 14:26, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Jel' ti to pocelo od posete doktoru? Pretpostavljam da si se uplasila i da ti je skocio adrenalin a to izaziva susenje usta sto moze da potraje i nekoliko dana... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Prvi deo tvog posta-PROHUJALO SA VIHOROM i to ne samo kod tebe, već kod večine nas!
    Proveri šećer, a možda je i od tog leka!
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

I bolesna ispiras sejtan svaki dan :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Las, Ana, kako sam se bila uplašila, ne bi me iznenadilo da mi je od straha sve živo đipilo. :) Šećer ću u svakom slučaju proveriti ovih dana, kardiolog mi je "zapovedio" zbog naslednog faktora, ali sam dobila i nesrećan spoj lekova od mog doce, za jedan odavno znam da izaziva odvratan osećaj u ustima, ali za drugi videh sinoć da čak može da izazove upalu grla koliko nadražuje sluzokožu, a baš tako se i osećam, kao da sam gutala vatru. Mislim, bez veze se žalim, sve je bolje nego da mi podivlja rana.

Boki, taman posla svaki dan, napravim za 4-5 dana i natenane ga trošim. :) Juče sam, neverovatno, zaboravila da pojedem kiflu za večeru, a zapravo mi nije ni trebala jer sam stavila trun pirinča u sarmice. (Koje i nisu bile sarmice, kuvala sam bez uvijanja pošto su listovi bili mnogo mali.) Uopšte mi je nešto bio fin dan, išla sam u brzu šetnjicu sa mm, posle je on započeo pripreme za krečenje, tako da ću ovih dana dobiti i lepši radni ambijent... a možda ću i da kidnem na neki dan iz kuće, ako bude izvodljivo, ionako mu samo smetam kad kreči.

D: kriška sira
    R: sarmica od zelja, kiselo mleko
    U: 1 jabuka, 1 grejpfrut
    V1: pileća prsa oko 80 g, dinstane pečurke, mlad luk, pola sejtan kifle
    V2: grilovano povrće (šargarepa, tikvice), pola sejtan kifle, zelena salata, čaša mleka - i dvoumim se da li još malo sira ili pilećih prsa
    ako bude noćne užine - grejpfrut
    Poslednja izmena od dudank u 05 Apr 2012, 21:27, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 13 godine

Jao krecenje, cim dodje prolece, to nas sve ceka :(

Ja cu ove godine kreciti svoju sobu, sada je boja kajsije, i krem, onako po dva zida, a resila sam da je prekrecim u lila i tamnije ljubicasto, pa na lila zidu da budu leptirici :)
    Begaj iz kuce dok jos mozes, na tebi je samo da pocistis posle, ako je muz uredan neces imati puno posla :)

Nadam se da si dobro, i da uzivas u suncanim danima :009:
Odgovori 9033 postova