Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Pa da, samo treba jesti prema svojoj težini. :) Jedino za FA imam malo drugačiji stav, iz iskustva... to je izvanredna stvar za održavanje kondicije, mišića, oblika tela itd., ali ako se desi neka situacija kad naglo mora da se prekine s tim (a kod mene se desila), kilogrami dolaze brzinom svetlosti... meni se bar olupalo o glavu što sam zbog svakodnevnih aktivnosti mogla da jedem za tri čoveka. :010: Tako da ne treba ni tu preterivati ako već nismo po profesiji sportisti.

Juče sam nadrljala skroz, rana mi se upalila kao što nije mesecima (dubinski) i podozrevam da neće ni moći da zaraste dok se ne odradi još jedna operacija... u ponedeljak ću kod dr, danas zaista nemam snage da me pipka i da mi saopštava crne vesti, a ionako se redovno viđamo. Uz te grozne bolove nadovezali mi se i bolovi u želucu (dakle, ipak nisam smela da jedem kombinaciju šećer + proteini), a vrhunac je bio badem, koji me je oterao u wc jedno milion puta uz najgore grčeve (to isto mi rade i orasi i kikiriki), tako da je moja mala radost sa čizkejkom skupo plaćena... a baš sam se nadala da mi neće smetati, pošto nema brašno, a i prilično je nesladak, više baziran na voću. :( Danas sam ljupko naduvena (1,3 kg više), što od kolača, što od lekova, rana je za trun bolje, ali ja sam kao krpa. Više me neće koštunjavo voće videti... a ni kolači sa više od dva sastojka, vala. Što bar ne iskoristih brlj-bonus za picu... ne bi mi bilo žao.

Klopa redovna, danas definitivno nemam želju da brljkam, hahah. :)

D: jogurt + dodaci
    R: dinstano neskrobno povrće (paradajz, luk, šargarepa, zelena boranija, bamje) sa oko 100 g junećeg mesa, zelena salata
    U: 2 voćke (2 jabuke)
    V: izmena: 1 sejtan kiflica + mala juneća šnicla + grilovano povrće (tikvice, šargarepa, crni luk, pečurke) + mlad luk + čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 01 Apr 2012, 15:07, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Tai
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Tai » pre 13 godine

Za FA te u potpunosti potpisujem. Ovo ne znači da zagovaram neaktivnost, ali da smatram da je osnova ishrana. I sama se trenutno bavim sedećim poslićima, ali FA isključivo koristim za dobijanje kondicije i onog lakšeg osećaja. A ako dođe i koji minus, super. :wink:

Ovo za ranu je šokantno. :o Ne mogu ni da smislim kako se osećaš. Od sveg srca ti želim brz oporavak!
    Slika
  • Radmila
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Radmila » pre 13 godine

Dudo pa zar opet ta rana? Ne znam šta bih ti rekla, već smo o tome pričale onomad... Muku mučiš sa njom.
    Samo budi pozitivna i optimista kao i do sada, i sve će biti super, to i sama znaš.

Ljubim te puno :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

:shock: pa ja sam mislila da je to stvarno sanirano, posle eliminisanja gaze. Ne ostavlja te na miru nikako :(
    Uzivaj ti u sejtanu na sto nacina ostavi sve to sto ti pravi probleme, zelim ti brz oporavak. Danas je ruzan dan ,i nije nego za krevet.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jedan deo je skroz saniran, ali jedan još pravi probleme, već 9 meseci, tako da definitivno mislim da je ostalo unutra još nešto što treba da se secka... i nemam ništa protiv da se secka, dokle god je klasična operacija, samo se užasno plašim da ne bude opet "onaj" metod koji traje mesecima. Spoljne upale su se smanjile 90% otkako ne stavljam gazu, ali ova je unutrašnja i to me je strašno zabrinulo. :( Tja, šta će biti biće... ovo mi je toliko dojadilo da sam prilično spremna i na nove intervencije, samo da više rešimo taj problem.
  • sweety88
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od sweety88 » pre 13 godine

dudank,ja nisam u toku bas,kakvu ranu imas i gde?
    Ovog puta NE ODUSTAJEM :)
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

ne daj se Dudic :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Žao mi je što ti se stanje pogoršalo. Iako odbijaš činjenicu da se konsultuješ sa još nekim praviš veliku grešku. Pa nije taj tvoj doktor crveno slovo na papiru. Tvoj ti posao takodje mnogo doprinosi tim upalama, ako su upale kako kažeš. Sedenje sigurno pravi još veće probleme, nego što ih imaš! Koliko se godina mučiš, pa zar nisi do sada odlučila da uradiš nešto radikalno i da smiriš svoj mapačeni organizam?
  • Tai
    Početnik
    Početnik

od Tai » pre 13 godine

Slika

Brz oporavak! :009:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, drage moje, na poseti... danas je za trun bolje, i biće sigurno još bolje za nekoliko dana, ali ono što me ne raduje jeste kad pomislim šta me verovatno čeka. Ana, zaista nije nimalo pametno da eksperimentišem s drugim lekarima, da ne ponavljam sad čitavu priču i milion razloga za to. :) U svakom slučaju je za mene bezbednije da ne menjam lekara, a što boli... pa mora da boli, takva je boljka. Zasad imam sreće jer mnogi prođu i po desetak operacija i ne izleče se... ja sam prošla ukupno pet i postoji realna nada da ćemo uspeti da utamanimo ovo čudo. Ne plašim se operacije, plašim se samo bolova jer su užasni, ali makar imam garanciju da neću ostati invalid jer moj dr, za razliku od većine drugih, to garantuje, zato i ide lečenje tako sporo.

Klopam vrlo disciplinovano, samo što i dalje imam višak vode zbog lekova, pijem redovnu terapiju protiv upale. Makar su se bolovi smanjili, to je jedan lek manje. Sad pogotovu moram da pazim šta jedem, za slučaj da me doca opet prikuje za krevet/stolicu. :17:

R: parče barene junetine oko 150 g, neko povrće (verovatno kombincija bareno / sveža salata)
    U: 2 jabuke
    V: 2 sejtan kifle, sir, neki listić šunke, salata, čaša mleka
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik

od jasminaw » pre 13 godine

Da na dobro izadje,i brz oporavak ti zelim :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Nisam mislila da menjaš lekara, ali konsultacija sa još nekim nije na odmet! Izvini što se mešam, ali ti se na neki način divim, pošto sam o tome baš puno čitala i znam da je vrlo teško i ozbiljno i da su recidivi česti, ali ipak!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jasmimaw, hvala! :)

Ana, za to si u pravu, uvek je dobro čuti više mišljenja, samo što specijalista za tu oblast nema baš mnogo i teško je doći do onih pravih. Trudim se da ne paničim trenutno, možda ćemo uspeti da nađemo neko rešenje koje neće da bude baš toliko užasno. Stalno susrećem ljude koje je moj dr izlečio od iste boljke i kod kojih nije bilo recidiva, jednostavno izgleda da sam malerozan i komplikovan slučaj. U međuvremenu sam bila kod kardiologa, iskoristila sam ovaj napad panike da prokontrolišem srce nakon skoro 11 godina, i rezultati su mi sjajni uprkos tahikardiji, bar nešto. :) Još neke stvarčice treba da iskontrolišem i to je to... dobila sam i malo predavanje o ulozi ženskih hormona u celokupnoj zdravstvenoj slici i o tome koliko je važno da se zdravlje kontroliše i sačuva upravo u četrdesetim godinama života, pa u stvari ispade da sam pametno uradila što sam otišla na pregled zbog sitnice, jer da ovog nije bilo, ne bi mi skoro palo na pamet da kontrolišem pluća, krv i ostalo.

Klopam disciplinovano, na vagi tupkam u mestu, ali ovih dana sam veoma nepokretna zbog bolova, pa je i to tupkanje uspeh. Sinoć je bila mala izmena u večeri, upisaću.

R: grilovano povrće, parče od oko 100 g junetine
    U: 2 jabuke
    V1: nekoliko kašika graška, parče sira
    V2: lepinjica od sejtana, salata, parče sira, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 01 Apr 2012, 20:51, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Znam da ti je teško i drago mi je da se ipak slažeš samnom u nečem. Čitala sam dosta o tom tvom problemu baš zbog tebe na raznim sajtovima i stvarno je to veoma komplikovano i puno recidiva, ali izgleda da si stvarno baksuz. Odlično što je sve ostalo u redu. Za klopu znam da si disciplinovana, možda i previše! 8)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 13 godine

I bre Dudo...baš me boli,što te boli,i što te muči.Šta da ti kažem...sve znaš.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
Odgovori 9033 postova