Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Ma gde mi lakše, taman sam se utešila da će ovih dana biti pretoplo da prošetam novu jaknu, a sad me ti dokrajči. :16: I još mm za neki dan putuje u Tuzlu... a ja ne mogu s njim... i baš sam tužna. :(
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 13 godine

Odosmo u off, ali napolju je za zimsku jaknu, tvoja pretpostavljam da to nije. Nema veze, vise necu da te tjesim... sad sam i sama za utjesiti sto neces u Tuzlu. Posalji mm da ga upoznam :wink:
  • Ana-banana
    Amater
    Amater

od Ana-banana » pre 13 godine

Dudiću jel mogu ja da dobijem na pp tu caku za brojanje kalorija?

Fala :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mirka, ja ga šaljem pa šaljem, a vi tamo vidite kako ćete. :16:

Bananči, evo ti uz to i jednog korisnog linka http://www.wisegeek.com/what-does-200-c ... k-like.htm , već smo ga postavljali, ali uvek je dobra motivacija. :) U stvari na tu foru i sama sebi praviš kategorije.

Utanjili smo sa izborom jela trenutno, a i sa zalihama povrća, pa malo preokrećem obroke dok ne spremim nešto što mi se uklapa:

D: jogurt + dodaci
    U: 2 jabuke
    R: karfiolska popara (karfiol, po trun slaninice, butera i pavlake kao začin)
    V: rotkve s kiselim mlekom dupla porcija, 2 sejtan kiflice, oko 150 g barene šunke od rebara
    Poslednja izmena od dudank u 14 Mar 2012, 21:29, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Ana-banana
    Amater
    Amater

od Ana-banana » pre 13 godine

Uuuu ovo je super,hvala!
    Baci pogled u moj dnevnik! :wink:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Dudo , dosla sam malo sebi pa da iscitam propusteno :) Meni je ispala prvi put odlicno ,tanko sam razvukla , i svez paradajz po sejtanu slozila, rerna je bila dobro prethodno zagrejana. Drugi put je ostajala preko noci , stavila sam tecni paradajz pa se vise kuvala , ta tecnost nije dozvoljavala da se lepo ispece. Mislim da mozes staviti papir ispod , kad se malo prohladi on se lepo odvoji. Nasla sam sejtan snicle u Tempu , dve male kostaju 150 din 8)

Upropastila sam pola dvorista ,( trave )sa sejtanom iznosim napolje kad ispiram i sve ostaje belo kako krec , ni kisa nemoze saprati :shock: , a nije ni sneg u koji sam bacala.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Probaću idući put strogo po tvom sistemu. :NN04: A s cenom deru, u Bio špajzu je još skuplji. I nema uopšte nigde kod nas da se kupi onaj u prahu, kao brašno. :( Kad izguram ovaj planirani period čišćenja od skroba, neću ga baš toliko često praviti, ali sad moram da izdržim do kraja, još se osećam kao ta tvoja trava... danas sam prvi put ustala malo naduvena posle svih ovih dana nejedenja hleba, nije ni čudo s obzirom na to koliko sam juče jela karfiola i rotkve :17: , a imala sam noćas i blaži reumatični napad, ali svi ovi dani bili su mi raj, ustanem i prepoznam sebe u ogledalu.

Prvi put sam pogledala nutritivne vrednosti za zimsku rotkvu i oduševila se... nekako mi je uvek delovala masivno, a u stvari je manje kalorična od kupusa. :) I kad rekoh kupus, pristavljen je lonac sarrrrrme... ima 2 kašike pirinča na više od kilo i po mesa, inače ga najčešće ne stavljamo, ali pošto sam izbacila hleb, ovo je sasvim OK. A i ostala sam bez sejtana, a danas me smrtno mrzi da ga pravim.

D: / (nema gde da stane)
    R: rotkva u kiselom mleku (2 tanjira :prasence: ), 2 barena jajeta
    U: 2 pomorandže
    V: sarma u nekoj normalnoj količini, mleko, ljute papričice
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Dudooooooo,četala sam danas kožnjake :020: ...Kažu,moram u kafanu da vodim ,da častim :013: .
    ali...drugo sam htela da ti ispričam.Išla da gledam ,neki poklon,i svratim ,da vidim farmerke,koje će mi trebati/slušam te,slušam,pa neću još da pazarim/,i pitam ja za cenu i za broj,onako u kožnjacima...a ti p ladno,kaže...donesite devojci,28 broj...
    Dudo...ja zanemela,onako lepa u kožnjacima.Kažem,ne mogu ja sad da probam...eto da mi predlog,za 28,ostane u ušima...28,28,28,28....tako ću brojate,umesto ovaca,noćas...
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nego šta nego da častiš! :) Častiću i ja kad se budem uvukla u "one"... koje su mi još tri kila daleko. :bas_tuzan:

Došlo mi je moje veliko dete, radost... :) Stigle su i cipelice (jedne su čak 14 cm), pa taman danas da ih razgazim do doce. ;) U međuvremenu sam mama, pravićemo đakonije... neću da brljam. :)

R: sarma (nekoliko komada, ukupno oko 100 g mesa i dosta kupusa)
    U: izmena - veliki grejpfrut
    V: sejtan zeljanica, čaša mleka

Ako bude neke krize, ubaciću salatu od krastavaca ili tako nešto.

Edit* - Umalo da zaboravim, pomerila sam juče tiker jer mi definitivno tri dana pokazuje tu težinu, u stvari je juče bilo još manje, ali neću da se zalećem.
    Poslednja izmena od dudank u 16 Mar 2012, 23:53, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Loptica90
    Amater
    Amater

od Loptica90 » pre 13 godine

14 cm??? Leleeeeeee... Pa ja u tome ne bih umela ni da stojim, a kamoli da hodam :neznalica: :oops:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ahahah, pa jeste da deluju vrtoglavo. :) Ali motam u njima bez problema, jedna od prednosti male težine je da se super hoda u visokim štiklama, nisam mogla baš tako lako dok sam imala veći višak... ima neke veze s težištem tela, izgleda.

Odoh da budem malo mama, svima :mahac:.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Cestitke :009: skromna si, nema sta. Valjda ce biti dobrih vijesti od doce :)
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Samo ti uzivaj u svom voljenom klubu 4 Slika
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Pa cestitancija... Polako ali sigurno ide na dole... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Fala, fala, devojke. :) Ne žalim se kako ide zasad... ne znam ni što bih se žalila kad sam sinoć pojela 80 cm pite :16: , mada daj bože da je imala 650 kcal ukupno... sad sam potrošila i poslednja pakovanja zelja, valjda će uskoro krenuti sveže, ili makar neka trava za u pitu.

U međuvremenu sam uspela da se razbolim, nešto me je zveknulo pravo u pluća i juče mi je preseo dan, verovatno virus jer ne znam gde bih se prehladila, ali bukvalno kao da sam preko noći uletela u četvrti dan bronhitisa, sa sve temperaturom. Mada sam uspela da se prošetam s velikim detetom i da se mlatim oko spremanja klope, nisam se razvlačila po krevetima. Doca kaže da je "super", meni baš i nije super kad još stoji nezarastao ožiljak i mogućnost dodatne intervencije, ali srećna sam dok ništa ne čačka. :) Eh, da, i cipele su super, malo sam se odvikla od obuće koja nije privezana za nogu, mislim da dobrih deset godina nisam nosila klasične cipele, pa sve imam utisak da će da mi spadnu s nogu, ali nisam se skršila, nisu se okretali za mnom, nisu vrištali... verovatno hodam normalno. :D

Jelovnik podložan izmenama, da vidim prvo šta će deca da obrste za ručak, tj. šta će meni da ostane.

R: 3 sarme, nekoliko zalogaja junećeg buta s prilogom od dinstanog povrća
    U: izmena - upade mala neslatka banana i 1 pomorandža
    V: sejtan zeljanica, mleko

U slučaju krize salata... mislim da ništa nisam preskočila.
    Poslednja izmena od dudank u 17 Mar 2012, 21:32, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori 9033 postova