Kod mene opet tendencija ka minusu, ali ne smem ništa da pišem, juče sam baš slabo pila vodu pa se osećam malčice dehidrirano, možda je zbog toga manje na vagi.

Mada sam jela količinski kao prase... s kalorijama sam izašla otprilike na 1600, ali ovog puta namerno, hoću polako da se ubacujem u cikcakovanje da se ne bih zakočila kao onda. Zeljanica je bila čudo, struktura nešto između pite i razlevuše sa zeljem... napravila sam pun pleh, pa je jedan deo završio u frizu, testo od sejtana ima tu prednost da može da se ubaci u vruću rernu i da se ugreje a da se ne presuši. I 'lepčiće sam napravila, tako da sam sad obezbeđena za više dana.

Klopa slična kao juče, jedino se dvoumim oko ručka... imam divan dijet paprikaš od tone povrća s rebarcima, ali se plašim da mi ne otvori apetit dodatno, pa nek ostane ručak podložan promeni:
D: jogurt + dodaci
R: dijet paprikaš s rebarcima, salata od krastavca
U: 2 pomorandže
V: zeljanica sa sejtan korama, ljute papričice, čaša mlekaForu za paprikaš ću da pribeležim ovde, pošto vidim da mnogi muku muče s jelima bez zaprške... mi u kući sve spremamo bez brašnene zaprške već godinama, tj. otkako je mm lečio čir, i uopšte nam ne nedostaje ta zaprška.

Dakle, naš paprikaš: juneće ili belo pileće meso i rebarca (ili malo suvog mesa) posebno skuvamo, ohladimo, masnoću skinemo; na manjoj količini ulja izdinstamo luk, praziluk, šargarepu, seckanu crvenu papriku, paradajz (da bude gomiletina povrća, mogu čak i tikvice da se dodaju); ubacimo meso i rebra i dodatno nalivamo vodom od mesa... ubacimo ponekad i 2-3 cela krompira samo da zamiriše na krompir, ali to nije obavezno... posebno "zaprška" od malo ulja i mnogo aleve paprike (jedan deo paprike se proprži, a onda se doda još paprike i malo vode)... dodamo malo belog luka, začine (estragon, biber i slično), ukrčkamo... ponovo skinemo višak masnoće, dok ne ostane samo poneka kapljica, kao na supi, masnoća ne može ni da ostane u njemu kad nema brašna da je veže... i ispadne više nego dobar paprikaš. U stvari je još bolja varijanta kad se sprema na masti, zato što tad može bukvalno svaka trunka masnoće da se izvadi kad se ohladi, ali zvuči nekako bogohulno dijetalan paprikaš na masti.