[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/paybas/breadcrumbmenu/event/listener.php on line 286: Trying to access array offset on false
Puževska dijeta (slike str. 3, 78) - Strana 374 - Dijeta.net
Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mirkaa » pre 14 godine

Znas onu: "Kupuj .... cipelice sto imaju potpetice, dragi visok..., hocu i ja da budem velika" :009: :009: :009: i zgodna. Vade u struku!!! :wink:
  • Caja
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od Caja » pre 14 godine

Dudo, cipelice su extra! A o sinu ne znam šta reći! Svaka mu čast, ljubi ga majka :009:
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

od Tomislaw » pre 14 godine

Sin ti je odabrao ove cipele? Ajme, pa hoćeš li moći izdržati u tako visokim petama? :D Kada sam bio klinac, mislim negdje kada sam imao 11 godina, bio sam se maskirao u Damu Noći :16: i znam da sam posudio štikle od svoje tete. Ne moram ni reći kako su mi se noge raspale od bolova na tim visokim petama koliko sam paradirao na zabavi za maškare u školi. :D

Odlično što se tiče tvoje smanjene želje sa UH. Očito ti sejtan jako pomaže. :) Sejtan kruh? Prvi put čujem za to. Kako se pravi?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 17 godine

od dudank » pre 14 godine

Anči, kako to misliš "da se čučne"? :16:

Mirka, ja htela drugu jednu da postavim, moju o štiklama... ali skinuli zlotvori sa YouTube. :(

Cajo, sinčina uglavnom tezgari u modnoj branši, pa zna šta se nosi... a zna i da mama na pijacu ne ide na štikli manjoj od 10 cm. :oops:

Todi, verujem da ti nije bilo lako na tetkinim štikletinama. :D Dobra je to FA. ;) A sejtan imaš u odeljku "Namirnice i nutritivi", tj. iskustva koja smo razmenile Mirka, Boki i ja, a ako te zanima detaljnije, pošto pretpostavljam da nemaš mnogo iskustva s testom, kaži pa ću ti poslati na pp. Pravi se od najobičnijeg brašna, ali sastav je pretežno proteinski, a ukus je kao pravi hleb. Ne verujem ni da ćeš naći o tome nešto više, bar ja sam tražila po netu i nisam našla, tako da sam na kraju sama došla eksperimentom do tog hleba. :)
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

Dudice :23: ,mudra si :) cipele su prelepe, sama nikad nebi kupila troje.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ko će ga znati, Boki, hahah, možda i nije mudro :) , ali u pravu si za to da sama nikad ne bih, a i inače sam čuvena po tome što kupujem samo sandale i čizme, proleće i jesen kao da ne postoje. Sad još samo da vidim kako da ih doturimo, velikom detetu još nije završen ispitni rok, užas, ne može da dođe kući, niti mi trenutno možemo kod njega. Nisam videla dete mesec i po dana. :(

Sinoć sam napravila eksperiment, pekla sejtan hlepčiće sa malo skroz sitno seckane slaninice, kao začin. Nisu tako lepi kao pravi hleb sa slaninom, ali uopšte nisu ni loši. :) I zaobišla sam meso za večeru, uopšte mi se nije jelo, ovo čudo radi nešto apetitu. E sad, trebalo bi večeras da pravim neku ekstra klopu, da častim malo dete za takmičenja iz mat. i srpskog... ne znam da li će proći dalje, ali se junački spremao. Pa zato bolje da ne pišem unapred večeru, ne znam koja će kombinacija tu biti, možda će i mama da se časti nečim. :evil:

Edit* - Dete hoće pomfrit, ništa za mamu. :(

D: jogurt + dodaci (bedni, ponestalo mi pečenog kvasca :cry: )
    R: neskrobno povrće na mleku (kao juče), 50 g suvog vrata
    U: 2 pomorandže
    V: sejtan hlepčić sa slaninom od 140 g, nešto mlečno, salata
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

Svakako želim recept jer nikada nisam čuo za sejtan. :) A na onom podforumu Namirnice i nutritivi ne mogu nigdje naći to što kažeš da imate razmjenu iskustva tamo. :shock:
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Za Tomislava http://www.dijeta.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=3405&p=372248#p372248
    dudank napisao:V: sejtan hlepčić sa slaninom od 140 g, nešto mlečno, salata[/size][/color]

Dudic, ovo je mjera pecenog ili sirovog hljepcica. Interesuje me da mogu da se orjentisem ili uporedim koliko ja jedem :009:
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

Hvala, mirkaa, sutra ću pomno pročitati pošto sam umoran. ;) :009:
  • dundolina
    Početnik
    Početnik

od dundolina » pre 14 godine

može li i meni taj receptić za sejtan,hvala
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mirka, to je od živog, izmerim ga kad je skroz ispran i blago umešen, pa podelim na jednak broj hlepčića. Samo što sam pogrešno izračunala, trebalo je da bude 116 g :16: , ispadne 6 takvih hlepčića od ture od 2 kg brašna. (Tj. sad više i ne merim, ispada mi tačno uvek isto.)

Dundolini, vidi ovaj link što je stavila Mirka, a u stvari poslaću ti i pp pošto je tamo mnogo opširno. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da prijavim brljčić u vidu malo vermuta sinoć, prosto mi došlo da označim završetak užasno teške radne nedelje, a nisam imala pivce. Neki tunjav vermut, više šećera nego alkohola :NN02: , a u svakom slučaju bilo ga je samo malo na dnu flaše... tako da mi i nije neki brlj, ali eto, nek se zna.

Juče sam napravila perece, svaki je od po 90 g sejtana i ima oko 150 kcal, pa ću videti još kako da ih rasporedim, ne bih ni sa sejtanom da preteram. Mada je sjajan za ubijanje gladi. :) Ali nekako mi je kao fast food, najedem se od njega i jogurta ili mleka, i onda mi ne ostane mesta za meso i povrće. Sad imam za trun više vremena, pa ću malo bolje da organizujem klopu, bar se nadam. I zvrjanje van kuće, crkoh više u ovom radnom ropstvu. :010:

[size=150]D: jogurt s dodacima
    R: bistra juneća supa (sipam i šargarepu), đuveč (bez skrobnog povrća)
    U: 2 pomorandže
    V: verovatno 1 sejtan-perec (od 90 g), jogurt ili mleko, meso iz supe do 200 g, salata
    [/size]
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 14 godine

Kao što rekoh i kod Las u dnevniku, ne vredi mi da se kod vas dve vraćam unazad i čitam propušteno, jer ne bih završila letnji dan do podne - koliko se u vašim dnevnicima pisalo :D

Tu negde videh da se pominje kupovina cipela pa se vratih list unazad i ne mogu da verujem da nosiš onakve cipelke, ne zbog dizajna, prelepe su, nego zbog hodanja, QQ .... odmah sam pomislila na svoje pucanje kolena dok sam lagano hodala u patikama, a ne bih se žalila da mi se *slučaj* desio dok sam stajala na takvim visinama .. ovako, dodje mi da se utepam :) svaka tebi čast na tvojim nogama :)

Nadam se da je porodica dobro, student vredan, a tvoja boljka izlečena!

:31:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Beo, čitav moj dnevnik za ove poslednje mesece može da se sažme u jednu i po rečenicu, zato i ne vredi da čitaš. :) Od noviteta ima da sam od jesenas oslabila celih 300 grama :16: , veliko dete je ove godine naguralo nešto kao 9,6 ili 9,7 (ali je ipak ostavilo tri ispita za april "da ne pokvari prosek" od ovih osam položenih, javio mi sinoć da će tako da uradi :( ), malo dete vadi fleke iz prvog polugodišta (čuveni peti razred), a ranu od boljke još vučem, ali je sve manja i pravi sve manje problema.

Pazi kad je dobra fora da se povremeno napravi ovakav rezime, kad ovako napišem, deluje da mi je život savršen. :16:
    Poslednja izmena od dudank u 05 Mar 2012, 16:26, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Nema te recenice kojom bi probleme sa malim djetetom mogla opisati, da mi zivot izgleda savrsen :16: Jedino da precutim.... :010:
    Sta kaze dno flase? :wink: :009:
Odgovori 9033 postova