Vala, da imam uslova, stvarno bih započela proizvodnju.

Ne mogu da opišem koliko je to dobra stvar. Sad imam dvopekiće za narednih 11 dana (odredila sam sebi količinu od 100 g sejtana dnevno radi lakšeg računanja), ali to ne znači da neću probati štrudlu vrlo uskoro, ukus se fantastično gađa sa sirom, a jaja nisu potrebna jer je to već proteinsko testo, malo je vlažnije i veoma i liči na testo od štrudle ili patišpanja. I nije mu potrebno dodavanje masnoće. Po nekom mom računu, ceo štap štrudle (onaj od oko 30 cm) imao bi oko 800 kcal, i max 35-40 g uh (računam i sir). I još neke eksperimente imam u planu, ali o tom - potom, da se ne izbrukam ako mi ne uspe.

Malopre sam slučajno našla zanimljiv podatak - drugarica me je zamolila da joj nađem u nekom ozbiljnijem medicinskom izvoru šta treba da jede za njen tip anemije... i nađoh da je poželjno da se uz meso jede krompir jer potpomaže vezivanju gvožđa (uprkos opšem ubeđenju da nije zdravo kombinovati krompir i meso), kao i da treba da se pije belo vino, dok crno treba da se ukine jer ono pogoršava anemiju. Toliko o verovanju da je crno vino dobro za krvnu sliku.

(Možda je i poznato ovo što sam napisala, ali mene je iznenadilo pošto pojma nemam o anemiji, mi smo svi familijarno puni hemoglobina kao vukodlaci.)
Danas moram da se preslišam s kalorijama, samo da vidim kako mi se uklapa ovaj sejtan, a posle nema potrebe za brojanjem. Nekako mi je sad mnogo lakše kad znam da me za večeru čeka "hleb".
D: jogurt s dodacima - oko 150
R: zelena boranija zapečena s jajima, salata - oko 300
U: 100 g sira i salata, masl. ulje - oko 300
V: šnicla 200 g, dvopekići, čaša mleka, salata - oko 700 ako je šnicla od junetine (ako bude gooda, onda ću smanjiti šniclu)
Edit* - Ups, sad vidim da mi je zbir 1500, moraću nešto da smanjim.

Leteće jogurt iz ručka i deo sira iz užine, unela sam izmenu, sad je oko 1400.