Uslikali me 

Daj, zasmeja me, tačno sam zamislila kako to izgleda.
U stvari, nemam šta da zamišljam, i meni su tako stajale kad sam smršala... i najlepši osećaj na svetu je bio kad sam ih ponela na more i samo jedne po jedne bacala u kantu. 
A kako mi je krajičak oka bežao... neke haljinice (mislim da nisu sve njihove, ali svejedno su divno izgledale), pa teksas suknjice, pa one kao od vojničkog platna... pa neke slim trofrtaljke, srce mi osta tamo... teško je ostati karakter kad je sniženje 50%, tako da sam maltene žmurila. 

Slusaj kad ti se nesto bas, bas svidi, treba to priustiti (narocito ako je na snizenju), mada ja nesto razmisljam, odavno mi nije nesto tako zapalo za oci. 
Ovde su sniženja užasno retka, kao da su svi u dogovoru, pa me je juče ovih 50% baš trefilo u srce, znaš ono kad poželiš da kupiš pola prodavnice.
Nabavila sam i navodno proveren recept za majonez bez jaja, sve sa prirodnim biljnim sastojcima, to planiram da isprobam koliko ovih dana (možda i danas), jer trebaće mi na proleće, mnogo je lepo kad se umesto ulja ubaci u zelenu salatu i mlad luk kašičica majoneza. Ne prave mi problem žumanca, smem da jedem običan majonez, ali bude mi nekako natrpano, oseti se jaje.
Ja imam utisak da je vetar ohladio zidove na minus milion, uopšte nismo mogli da zagrejemo stan iako smo odvrnuli TA peći do daske, i na kraju sam zamesila hleb i pekla ga usred noći da dodatno zagrejem kuhinju, strašno. Probala sam samo parče i tu sam stala da ne bih pojela kilo hleba, a on kao za inat ispao nikad bolje, pravila sam s heljdom, lanenim semenom i biljčicama, plus sam eksperimentisala nešto, pa sam dobila ukus i strukturu hleba iz prodavnice, i to je bila agonija kompletna noćas, hladan stan i prelep vruć hleb, a ja ne smem da ga jedem.
Danas je stan vruć, a hleb hladan, pa nije frka, ali neću više da se grejem na 'lebac... mnogo je rizično. 
, rikota (2 dobro pune kašike), preliv od paprike
, kome se uklapa, može da ga koristi umesto ulja u salati, ostavljam recept jer je odličan:

) kao kupovni majonez. Ovaj koji smo silom prilika uzeli za slavu imao je ukus kao parafinska sveća. A ovo čudo se muti kao ludo... za 5 minuta sam sve od početka do kraja uradila, ako ne računam 2-3 minuta dok se ohladio lan. Jedino što ima trun tamniju boju, mada je tome doprinelo i maslinovo ulje, ali potpuno je majonezast. Jedva čekam zeleniš, meni je to najlepša salata, perca od crnog i belog luka, malo usitnjena zelena salata i kašičica-dve majoneza. 

). Nadam se da ce biti cim ode ovaj minus. Zale se da im sve izmrznu, pa ne nabavljaju. A sto se tice onog posnog majoneza. Moj sin obozava majonez, ali kad je jednom greskom kupio posni, stajao je u frizideru mjesecima dok ga nisam bacila. Kaze - nejestiv.
, bice sukanje rukava i isprobavanje

mozda je to resenje, pa da nosim sendvicice svoje na faks umesto da kupujem integralne kifle.

, nego Mirka kreće, a ja joj se pridružujem u smislu discipline jer sam ga stvarno prećerala.
Pogledaj kod Mirke linkove koje je postavljala ovih dana, oni će te odvesti dalje. Moja ishrana se razlikuje utoliko što je bazirana na III-IV fazi Atkinsa, koja meni savršeno odgovara, od LCHF se razlikuje po tome što nije blagonaklona prema koštunjavom voću, a dopušta više mahunarki i pomalo žitarica, tako da bi tebi možda više odgovarale ove Mirkine varijante. 

Ne bih znala, Megle ne kupujem niti bilo šta od velikih proizvođača koji hrane krave sojom, nego jurim lokalne ili pravim sama. Kefir je sjajna stvar sam po sebi, diže imunitet, e sad, kad bi mogla da nađeš gljivicu s kojom se on pravi... ja sam ga godinama pravila u domaćoj režiji (zahteva 15 sekundi posla dnevno), i na kraju sam iz gluposti utamanila gljivicu
, ali taj kefir nema blage veze sa onim u prodavnici, tj. ono nije ništa. Uopšteno, kod tih fermentisanih mlečnih proizvoda zavisi čime ih kisele i kako ih konzerviraju, tako da mogu da imaju kontraefekat, da izazovu bolove u stomaku i poremećaj crevne flore (naročito fabrički jogurti i sirevi, zaustave im fermentisanje pa preovladaju nepoželjne gljivice/bakterije), tako da je najbolje sama da proceniš šta ti prija. Mada bih ja uvek glasala za domaće, ako te ne mrzi da trpiš po sobi šerpe i šerpice. 

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.