[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/paybas/breadcrumbmenu/event/listener.php on line 286: Trying to access array offset on false
Puževska dijeta (slike str. 3, 78) - Strana 362 - Dijeta.net
Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Ana-banana
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Ana-banana » pre 14 godine

Joooj i ja treba da kupim neki ves. One stare gace mi sve velike,njih nosim po kuci...ko da sam se us*ala mi stoje :020:
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od marrayya » pre 14 godine

Ja sam jednom prilikom preko nagradne igre na FB-ku dobila komplet vesa po izboru u Legendu :D Uslikali me :)
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 17 godine

od dudank » pre 14 godine

Anaaaa... :16: Daj, zasmeja me, tačno sam zamislila kako to izgleda. :16: U stvari, nemam šta da zamišljam, i meni su tako stajale kad sam smršala... i najlepši osećaj na svetu je bio kad sam ih ponela na more i samo jedne po jedne bacala u kantu. :)

Maraja, ove nisam uzela u Ledžendu, nisam smela juče da gledam tamo ništa za sebe jer bi moj ludi mm odmah navalio da kupim, plus sam već bila kupila u drugoj prodavnici, mislim, bilo bi malo mnogo da kupim sebi milion gaća a da mi čovek ostane bez dukserica. :neznalica: A kako mi je krajičak oka bežao... neke haljinice (mislim da nisu sve njihove, ali svejedno su divno izgledale), pa teksas suknjice, pa one kao od vojničkog platna... pa neke slim trofrtaljke, srce mi osta tamo... teško je ostati karakter kad je sniženje 50%, tako da sam maltene žmurila. :bas_tuzan:
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirkaa » pre 14 godine

Dudic, nemo' da trosis pare tamo negdje, cuvaj za Zv. :wink: Slusaj kad ti se nesto bas, bas svidi, treba to priustiti (narocito ako je na snizenju), mada ja nesto razmisljam, odavno mi nije nesto tako zapalo za oci.
    ja evo pravim Dobar jutarnji kruh http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... -dana.html , nisam mogla da odolim da ne probam, ali nisam sigurna da li cu moci da odolim da ga ne pojedem cijelog. Ima recept za hljeb bez brasna i jaja http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... -jaja.html, posto je ovaj gore sa jajima, ali treba malko eksperimentisati, vidjeces kad procitas.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mirka, treba u nečemu pristojnom da ga dokoturam do Zvornika. :16: Ovde su sniženja užasno retka, kao da su svi u dogovoru, pa me je juče ovih 50% baš trefilo u srce, znaš ono kad poželiš da kupiš pola prodavnice. :bas_tuzan:

Ništa od tog hlepca za mene, na pola sastojaka sam alergična (mekinje, sve koštunjavo), ali zato eksperimentišem s lanom naveliko, i čim dobijem zadovoljavajući rezultat (a da je bez jaja), javljam. ;) Nabavila sam i navodno proveren recept za majonez bez jaja, sve sa prirodnim biljnim sastojcima, to planiram da isprobam koliko ovih dana (možda i danas), jer trebaće mi na proleće, mnogo je lepo kad se umesto ulja ubaci u zelenu salatu i mlad luk kašičica majoneza. Ne prave mi problem žumanca, smem da jedem običan majonez, ali bude mi nekako natrpano, oseti se jaje.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Narode, kako ste vi izdržali ovu noć? :005: Ja imam utisak da je vetar ohladio zidove na minus milion, uopšte nismo mogli da zagrejemo stan iako smo odvrnuli TA peći do daske, i na kraju sam zamesila hleb i pekla ga usred noći da dodatno zagrejem kuhinju, strašno. Probala sam samo parče i tu sam stala da ne bih pojela kilo hleba, a on kao za inat ispao nikad bolje, pravila sam s heljdom, lanenim semenom i biljčicama, plus sam eksperimentisala nešto, pa sam dobila ukus i strukturu hleba iz prodavnice, i to je bila agonija kompletna noćas, hladan stan i prelep vruć hleb, a ja ne smem da ga jedem. :placljivko: Danas je stan vruć, a hleb hladan, pa nije frka, ali neću više da se grejem na 'lebac... mnogo je rizično. :)

D: jogurt s dodacima
    brljić - zalogaj hleba s majonezom - morala da probam
    R: čorbica od praziluka (začinjena žumancetom i pavlakom)
    U: dve kriške domaćeg hleba :prasence:, rikota (2 dobro pune kašike), preliv od paprike
    U2: pomorandža
    V: junetina (rolovana), salata, čaša mleka

Edit* - Upravo sam isprobala domaći majonez bez jaja :skakutalo: , kome se uklapa, može da ga koristi umesto ulja u salati, ostavljam recept jer je odličan:

1 kašika semena lana
    4 kašike vode
    1 kašičica slačice (trebalo bi da može da je zameni dooobro natovarena kašičica senfa)
    1 kašičica šećera
    1 kašičica soli (manje ako se koristi senf, pošto je on već dosta slan)
    3 kašike limunovog soka
    oko 3 dl ulja (može čak i više)

Lan i slačicu dobro samleti u električnom mlinu (ako se koristi senf, onda u ovom delu samleti samo lan), pomešati sa 4 kašike vode, uz brzo mešanje ugrejati na ringli da bude vrelo, skloniti, ostaviti da se prohladi do sobne temperature. U užem i dubljem plastičnom sudu (kao za običan majonez) pomešati dobijenu masu sa kašičicom šećera, kašičicom soli i malo ulja (samo koliko da se započne mućenje mikserom), a onda postepeno dodavati na smenu ulje i limunov sok (ako se pravi sa senfom, dodati na samom početku mućenja). Ja sam iskombinovala maslinovo ulje sa malo običnog, ali ko voli klasičan ukus majoneza, može da upotrebi samo obično ulje. Teoretski bi šećer mogao da se izostavi, ali iz iskustva znam da se bez šećera majonez mnogo teže muti, pa nisam smela da eksperimentišem, sledeći put ću probati bez šećera.
    Poslednja izmena od dudank u 02 Feb 2012, 21:48, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Ja bih svakako (secer) izostavila. Probam cim kupim sto mi fali, a fali mi stosta :wink: :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mirka, ja mu opraštam i tu kašičicu (mada ću definitivno probati bez nje, ili samo sa pola) zato što nema soju i aditive (i plastiku :010: ) kao kupovni majonez. Ovaj koji smo silom prilika uzeli za slavu imao je ukus kao parafinska sveća. A ovo čudo se muti kao ludo... za 5 minuta sam sve od početka do kraja uradila, ako ne računam 2-3 minuta dok se ohladio lan. Jedino što ima trun tamniju boju, mada je tome doprinelo i maslinovo ulje, ali potpuno je majonezast. Jedva čekam zeleniš, meni je to najlepša salata, perca od crnog i belog luka, malo usitnjena zelena salata i kašičica-dve majoneza. :skakutalo:
  • mirkaa
    Amater
    Amater

Dudo, zelenis i meni faaaali. I onog spanaca je nestalo. Sreca ima sirovog i kiselog kupusa, dok marketi sta ne nabave sto raste iznad zemlje (po mogucnosti sa manje od 5% Uh u 100g :wink: ). Nadam se da ce biti cim ode ovaj minus. Zale se da im sve izmrznu, pa ne nabavljaju. A sto se tice onog posnog majoneza. Moj sin obozava majonez, ali kad je jednom greskom kupio posni, stajao je u frizideru mjesecima dok ga nisam bacila. Kaze - nejestiv.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

Vidim ja ovde svasta nesta novo :) , bice sukanje rukava i isprobavanje :D :009:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Tija
    Amater
    Amater

od Tija » pre 14 godine

Ko o cemu Dudic o minjacima :p hhehehhe

Grejanje na leba ti je odlicna ideja, ja se sinoc grejala fenom koliko je hlaaadno bilo.

Recepti za hleb bez brasna su super, bas sam razmisljala kako da izostavim prekomerne kolicine UH :-D mozda je to resenje, pa da nosim sendvicice svoje na faks umesto da kupujem integralne kifle.
    Moze link za tu vasu novu ishranu neki dobar? Sa mobilnog sam online pa mi je pretraga bas komplikovana i zamorna.

:009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Crna, nisam ja na novoj ishrani, tj. ja se već godinama borim da jedem bez UH :headbang: , nego Mirka kreće, a ja joj se pridružujem u smislu discipline jer sam ga stvarno prećerala. :nasilan: Pogledaj kod Mirke linkove koje je postavljala ovih dana, oni će te odvesti dalje. Moja ishrana se razlikuje utoliko što je bazirana na III-IV fazi Atkinsa, koja meni savršeno odgovara, od LCHF se razlikuje po tome što nije blagonaklona prema koštunjavom voću, a dopušta više mahunarki i pomalo žitarica, tako da bi tebi možda više odgovarale ove Mirkine varijante. :)
  • Tija
    Amater
    Amater

od Tija » pre 14 godine

Hihihi ala nas dve vilenimo nocas :D
    Upravo videh kod Mirke, deluje prilagodljivo mom trenutno ludom ritmu zivotnom.

Sta mislis o kefiru ovom po prodavnicama tipa megle? Bolje da pijem kefir ili jogurt? Ili i kefir i jogurt? :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Eh, ja vilenim svake noći... tj. šljakam. :) Ne bih znala, Megle ne kupujem niti bilo šta od velikih proizvođača koji hrane krave sojom, nego jurim lokalne ili pravim sama. Kefir je sjajna stvar sam po sebi, diže imunitet, e sad, kad bi mogla da nađeš gljivicu s kojom se on pravi... ja sam ga godinama pravila u domaćoj režiji (zahteva 15 sekundi posla dnevno), i na kraju sam iz gluposti utamanila gljivicu :( , ali taj kefir nema blage veze sa onim u prodavnici, tj. ono nije ništa. Uopšteno, kod tih fermentisanih mlečnih proizvoda zavisi čime ih kisele i kako ih konzerviraju, tako da mogu da imaju kontraefekat, da izazovu bolove u stomaku i poremećaj crevne flore (naročito fabrički jogurti i sirevi, zaustave im fermentisanje pa preovladaju nepoželjne gljivice/bakterije), tako da je najbolje sama da proceniš šta ti prija. Mada bih ja uvek glasala za domaće, ako te ne mrzi da trpiš po sobi šerpe i šerpice. :)
  • mirkaa
    Amater
    Amater

"Atkins je bio u pravu" je naslov teksta autorice bloga Istine i lazi o hrani http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... kinsa.html :009:
Odgovori 9033 postova