Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Krećem i ja

od pink rose » pre 9 godine

Alfa odlicna ti je rekreacija, mogla bi tebe tovja Dona da trenira tako svako jutro. :D
    Inace ja nemam bicikli ali bi mi tako dobro sad dosao jedan, pa imam recimo kumu tj. kume u mestu pored naseg, udaljeno nekih 6,7 km i taman dok odem recimo na kaficu...rekreiram se onako za sve pare. :wink:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Imam malo veće pse (60-80 kg), nekad šetaju oni mene, nekad ja njih ... uglavnom međusobno se šetamo ... samo kad je ovako šugavo vreme ... ne šeta se ni meni ni njima ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Pink rose... šta da ti kažem osim - nabavi bicikl (ima ih po oglasima skroz OK za male pare). Odličan je za rekreaciju, ali vidim da bi tebi poboljšao i društveni život :)
    Leonida, .. "malo veći psi" kažeš. Hehehehe... Relativan pojam :).
    Meni se ne šeta po ovom vremenu, ali Doni ne smeta. Naprotiv. Ona se samo malo umrtvi na +40C, preko dana. Uveče je opet orna za skitnju. Dakle, problem je u meni :oops:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Razumijem osjećaj pokunjenosti zbog više cifre na vagi. Doćiće to na svoje. I ja imam neku zaglavljenu vodu + isti problem, pa ponekad znam biti i nerealno teža 2-3 kg... :mahalo:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Takodje dešavalo se da sam teža za čak do 3 kg i da to tako stoji par dana.
    Ali sam uvek sigurna da nisam pojela čuvenih 2600 kcalorija svaki dan koliko bi mi trebalo da bih se ugojila smao 500 gr, a nisi ni ti!!! Biće to sve u redu...malo strpljenja samo :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 9 godine

Sigurna sam da za koji dan imaces opet dobre rezultate,ovo je samo mali zastoj....imaj strpljenja i ne brini :mahalo:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Nemam sad puno vremena za piskaranje ... u nekoj gužvi sam ...

Jelovnik juče:

D: ostatak prokelja sa jajetom, malo posnog sira, ražani hleb 2 parčeta
    U: narandža
    R: čorba od juče - 2,5 tanjira, mala šnicla (oko 50 gr), salata od pečenih paprika, vodeničarski hleb 80 gr
    V: čorba od juče - 1/2 tanjira, mala šnicla (oko 50 gr), salata od pečenih paprika, komadić kobasice oko 50 gr - bila sam glaaaaadna

Ovih dana radim neke dodatne nalaze, pa kad budem znala na čemu sam ... sumnjam na nešto što bi moglo da uzrokuje sve moje simptome, ali dok ne napravim nalaze ... ne znam ... eto zašto mrzim da idem kod lekara ... razvuče se i nešto ti nađu ...

Kupila svečano semenke lana, raženo brašno, heljdino brašno (speltino već imam), pa semenke susama ... za vikend ću nešto smućkati ... do vikenda imam zalihe ovog vodeničarskog hleba sa nekim silnim semenkicama, između ostalog ima i lana ... ali mi je vrlo sumnjivo mekan ... nema mi druge nego kad pojedem sve zalihe, da počnem da mesim sama ... ja hleb volim kad je malo tvrđi pa se žvaće, a ne ove sunđeraste koje samo gutaš u neograničenim količinama ...

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 9 godine

do vikenda imam zalihe ovog vodeničarskog hleba sa nekim silnim semenkicama, između ostalog ima i lana ... ali mi je vrlo sumnjivo mekan .

Ni ja ne priznajem te hlebove... kobajagi crni i od dobrog brašna pa nalepljene razne semenkice i koješta... a u stvari mekani i totalno veštački - tipični beli hlebovi kakaom ofarbani u braon sa dodatkom semenki da izgledaju ,,zdravo,,....
    Bataljuj, sa razlogom si sumnjičava..
    Peci svoje hlebove, zamrzavaj da ne bi morala svaki dan da pečeš i bićeš prezadovoljna.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Što se hleba tiče, čim budem imala malo vremena da se igram ... samo nisam sigurna da li da pravim kvasni hleb ili varijantu sa sodom bikarbonom ... verovatno ću vremenom probati obe varijante, pa koja mi se više bude svidela ... sve u svemu, igram se najkasnije za vikend.

Današnji jelovnik:
    D: privremeno vraćanje ovsene kaše i kašike psilijuma ujutru - u svrhu lečenja problema - ovo skupljanje svega i svačega u organizmu definitivno nije dobro, to dovodi do različitih toksina u organizmu ... šta god da je zastoj uzrokovalo, prvo moram pokrenuti varenje, pa posle razmatrati uzroke opstipacije i izbegavati iste
    U: 2 kivija
    R: totalno neorganizovana, a gladna ... feta sir oko 80 gr, švapski vrlo malo 20 gr, prozirni komadić šunke oko 20 gr, kobasice oko 50 gr, vodeničarski hleb 80 gr, salata od pečene paprike 300 gr
    V: paprika oko 500 gr pržena na 1 kašiki masl. ulja sa 2 jajeta

Namerno sabrala ovako sulud dan ... i opet ispalo ispod 1500 kcal, znači nema šanse da se ugojim ovakvom ishranom, pa ma koliko ne vodila računa, bila neorganizovana ili gladna u tom momentu, mogu eventualno da sporije mršam ... uzrok privremenog povećanja kilaže je definitivno zastoj u varenju, tako da apsolutno nema smisla da koristim vagu dok se varenje ne pokrene ...

• NevenaS
    Početnik
    Početnik

od NevenaS » pre 9 godine

Pozrav od mene u tvom dnevniku :mahalo:
    Preporucujem ti one preukusne hrono hlebove (bezkvasne) neces se pokajati :wink: Odlicni su i za probavu, samo je vazno staviti mleveni lan, jer navodno lan u semenkama se ne resorbuje u zelucu i samo "protrci,, kroz organizam
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne shvatam u čemu je problem sa kvascem ?

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ni u čemu, još jedna rupa na saksiji. Pravila sam i bez sode i sa sodom i sa kvascem i bez ičega i sa pecivom i sa sodom i limunom i definitivno su sa kvascem najlepši.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • pink rose
    Amater
    Amater

od pink rose » pre 9 godine

I ja bih se rado nakanula umesiti sebi nesto, al mi se ne da...na smederevcu o svemu treba voditi racuna, za cas zagori narocito ako se nesto vec kuva, pa je vatra vec pojacana, a opet ne retko bude i slaba mokra drva, znaci uzas...te dok skuva svekrva, pa ovaj hoce dorucak, onaj, pa spremi bebcu kasice, pa sebi jelo posebno gotovo svaki dan..znaci, ne moguuu, pa kakav god da nam je hleb...trujemo se mi svakako i sa hlebom i bez hleba, verovatno nismo ni svesni koliko. :crybaby:
    Bas skoro naidjoh na post jedne starije gospodje na fb, gde se navodi nesto tipa: odavno hrana ne sluzi u korist zdravlja vec bas suprotno , da bi nas lagano ubijala. :shock:
    Sada svako od nas cini koliko moze da se hrani sto zdravije....ali koliko je zapravo tako u zemlji Srbiji u kojoj je sve zagadjeno, voda, zemlja,vazduh..a onda se tesimo ( narocito mi po selima , kako eto imamo svoje baste pa bar jedemo ne prskano ili manje prskano...i ne mogu reci dobro je da je tako, ako ne zanemarimo cinjenicu da je i ta ista zemlja zagadjena. :005: :roll:
  • NevenaS
    Početnik
    Početnik

od NevenaS » pre 9 godine

Ne znam (iskreno) sta je "problem" kvasca, ali sam citala u mnogim clancima o ishrani ga treba izbegavati. Cak se i u hrono ishrani daje prioritet beskvasnim hlebovima i preporucuje se da se hlebovi koji su kvasni tostiraju pre jela. Ja sam i o hrono ishrani citala puno i trudim se da uvazim mnoge stvari koje mi se cine korisnim i logicnim, iako se pridrzavam UN rezima, a posebno kada je rec o pravljenu poslastica. Ja takodje sebi mesim hrono hleb koji jedem na protejinski i skrobni dan. Ako si raspolozena, tu sam za neki recept :009:
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

pink rose možeš i na tiganju da spremiš, kao pogačice velike ili tortilje. A u smederevcu je hleb najbolji po mom mišljenju :oops:

NevenaS na forumu sam našla mnogo odgovora na moja pitanja vezana za hrono jer sam se oko 3 nedelje hranila po tom principu. Uglavnom ima mnogo nelogičnih stvari i dezinformacija a pogotovo po grupama i na internetu. Uglavnom sve prvo treba proveriti pre nego što počne da se prati.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
Odgovori 1289 postova