To je zapravo baš moja slava, nasledila sam je od mojih, pa izigravam i domaćicu i domaćina.
Super smo prošli, sedelo se do dva i nešto... klopa je, pretpostavljam, bila dobra čim se onoliko jelo.
Ja sam bila fina, s najumerenijim mogućim brljkanjem - doručak parče slavskog hleba, predveče nekoliko mini-pica, i uveče lignje s krompirom i blitvom, bez lepca. Nijedan kolač, podrazumeva se, i nisam čak ni pivo pila nego neku lepu domaću krušku... noćas sam zato bila sva lagana kao leptirić, do 4 ujutru sredila sve, i to igrajući uz muziku odvrnutu do daske. 

Ogdovor je lak, kad se uveris koliko se kilice prosto lepe od slatkisa, a posle se teeesko skidaju. Doduse ima i nas kojima ne vredi govoriti....dundolina napisao:malo čitam po ovom tvom dnevniku i stvarno ne mogu a da se ne zadivim nekomu ko može proslaviti slavu a da ne jede kolače,kad ću ja stići na taj nivo???????

A ja bih dodala da su slatkiši strahovito škodljivi i na onim finijim i nevidljivim nivoima našeg zdravlja... sad ću malo da plašim i Dundolinu.
Evo jednog zanimljivog podatka (citiram iz knjige "Sugar Blues" Vilijama Dafija): "Kada unosimo istovremeno skrob i šećere, prilikom fermentacije oni se razlažu na ugljen-dioksid, sirćetnu kiselinu, alkohol i vodu. Uz izuzetak vode, to su sve neiskoristive supstance - otrovi. Pri varenju proteina, mi ih razlažemo u amino-kiseline, koje su korisne suspstance - nutrijenti. Kada proteine unosimo sa šećerom, oni trule; razlažu se u različite ptomaine i laukomaine, koji su neiskoristivi i otrovni. Enzimsko varenje priprema hranu da je naše telo iskoristi. Raspadanjem pod dejstvom bakterija hrana postaje nepogodna za korišćenje u našem organizmu. Prvi proces daje nam hranljive sastojke; drugi nam daje otrove."

), a na drugoj 49 zarez nešto, sad više nisam tako tanka, stoka vratila skoro 4 kila.
Malji žena, na meni se svako kilo poznaje... a po obliku ne znam više šta sam, čas se gojim u goozi, čas u stomaku, menjam oblike kao Tata Brada.
U, ala sam matora, pamtim Tata Bradu. 

dudank napisao: a po obliku ne znam više šta sam, čas se gojim u goozi, čas u stomaku,

I još stadoh ovako s naduvenim stomakom na vagu... kuku. 
), tako da tu JESAM malo brljnula. Danas bih samo još malo ljubavisala sa ovim mojim rolatom, ima minimum skroba, samo ono malo brašna u kori, pa nek mi bude oprošteno.

bez ljekaskog uvjerenja
I žalfija i nana... sve što ima ukus mentola, u stvari. Baš sam kilava...

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 22 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.