[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/paybas/breadcrumbmenu/event/listener.php on line 286: Trying to access array offset on false
Puževska dijeta (slike str. 3, 78) - Strana 352 - Dijeta.net
Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Nikako da uđem u rođeni dnevnik... :) Juče mi polude kompjuter i satima sam se rvala s njim dok nisam uspela da reinstaliram AV, a danas komšije nešto rade i svaki čas isključuju struju na našoj liniji. U međuvremenu sam, drage moje, najstrašnije nadrljala, juče sam se toliko potresla zbog deteta da me je odvalio želudac i povraćala sam u etapama jutros do pet, nijedan obrok nije hteo da ostane gde mu je mesto. :( Poslednji put sam tako reagovala valjda u srednjoj školi. I dalje nismo pametni šta da radimo, danas sam dobila od drugarice koja je dečji psiholog neki program rada baš za ovaj problem, pa ćemo videti kako to funkcioniše. Realno podržavam sve metode, uključujući i podmićivanje i zastrašivanje :evil: , samo što nikako ne možemo da provalimo šta kod njega pali... kod starijeg je palilo ovo što piše Ruža, ali kod ovog deteta zasad ništa ne deluje. :neznalica: Radila sam s raznom decom kojoj je bila potrebna pomoć iz matematike i nije bilo deteta kome nisam umela da nađem kvaku... ali prepisivanje zadatka s table definitivno prelazi moja umeća.

Mirka, kad si već pitala, za helicobacteri pomaže jedino helikocin, ja bih na tvom mestu odmah krenula s terapijom. A za dužnike... ako ikad saznam, javljam. :cry:

Znači, jučerašnji dan ne vredi pisati, jer ne znam šta je uopšte od jela ostalo u meni... danas ću oprezno, i pokušaću da slušam želudac, tako da ću upisati kasnije. Makar sam na vagi dobra, konačno moja prava težina od 52,5... neka korist i od matematike. Idem sad da vidim malo šta se kod vas radi u dnevnicima. :mahac:

D: /
    U: dvopek od 75 g hleba (beli, sa amilazom)
    R: 2 jajeta (kuvana 45 min), krastavčići
    U: parče čistog pečenog mesa oko 80 g
    U2: jogurt, 1 dvopek
    V: oko 150 g domaćeg suvog mesa, salata
    ...i brlj (masline i šampanjac :( )
    Poslednja izmena od dudank u 28 Dec 2011, 13:08, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od madam mim » pre 14 godine

Draaaaga Dudićka, retroaktivno ti čestitam Božić, vidim da je bilo lepo i da se zver uklopila u praznično raspoloženje :)
    Danas sve neke priče o deci u kojima ja prepoznajem po neko svoje dete - kod Mirjane sin koji je mentalni brat mom, a kod tebe malo dete koje mi po tome što pišeš liči na moje malo dete....ona jeste mlađa, ali brljiva za medalju - po tipu 8 i 6 je 12!
    Drago mi je da ti je rana dobro, a ona slika od pre izvesnog vremena je woooooooooooow!! :009:
    Edit: Vidim da si prošla kao bos po trnju noćas, madam se da ti je sad bolje!
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od boki 66 » pre 14 godine

Dudice smiri se , boze vas tri kao da ste stvarno neki rod , sestre, sve iste probleme imate :o . Nadam se da ces smisliti adekvatnu stimulaciju.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 14 godine

Mizz, šuti, dobro je dok ima za tutun. Mi neki dan pukosmo detetu za stan godinu dana unapred... pušićemo macin repić.

Nego, š'a kaže dijeta... je l' je ima...?
    - ovo si ti draga moja dudićka napisala kod mice66 u dnevniku 17.12.2011. :shock: .Duša me zabolela ,da pušiš macin repićSlika.Bože ,Bože pa jadno mače tvoje,garant već nema repić :17: :29: :16: :16: .Druže moj natera mi suze na oči sa sve helicobacteri :16: .Već par godine se neproizvodi helikocin i nema zamene,već kombinacija antibiotika ,što dr.prepiše.Naduvan mi je stomačić,da imam 47 kg,nebi se primetilo,a ovako kao da sam trudna :wink: .Voli te zabrljavljeni i naduvani drugar :009: .Mače mi neide iz glave 8) .
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Odmah da se samoprijavim... upisala sam već sinoćni brlj, mada normalan narod brlja sa hranom... a ja sa šampanjcem. :( Neozbiljno piće... ode flajka kô ništa, uz rad. Ne smem da gledam koliko to ima kalorija, bolje da ne znam. Onaj dvopek juče nije bio brlj, to je neki beli tost sa amilazom koji mi i inače strašno smiruje želudac (i ne izaziva naduvanje i alergiju), njega izbegavam zbog navlačenja na dvopek generalno, ali je inače skroz OK, više puta me je spasao dok sam bila na jakim lekovima. U svakom slučaju nisam mogla ništa da jedem u većoj količini, želudac je još bio stegnut, pa sam birkala kaloričniju hranu, a manje količine... i taman fino ostavila mesta za šampanjac. :nasilan:

Uzgred, pokušala sam juče izokola sa traženjem adekvatne stimulacije... ispostavlja se da se moje dete može podmititi samo jelom, pošto sve drugo u životu ima, a upravo jelo mu je kritična tačka, i tu vodimo borbu od prvog osnovne. :cry: Krenuli smo da radimo sad po nekom drugom sistemu, pri čemu sam sebe ocenjuje na kraju svake "seanse", tj. koliko je bio koncentrisan i koliko zadataka je pogrešno pročitao... rezultat je bio 2+ :shock: , dakle, on stvarno ne gleda šta piše... dosad sam imala običaj, kad radimo, da mu pročitam zadatak dva-tri puta, a sad kad sam ga pustila sam da ih čita, vidim da mu je mozak na stotoj strani. Čim dobro pročita zadatak, on zna i da ga uradi... zato odsad radimo na koncentraciji (a mama se koncentriše šampanjcem :nasilan: ), pa da vidimo šta će biti... mnogo je ubrljao, a sve drugo petice. :(

Mikić, ne brini za macu, živa je i zdrava. :zuba: I naučila je od pre neki dan da otvara vrata, pa se sad po čitavu noć mrznemo jer nam duva hladno iz predsoblja. :007: I prijatan je zvuk onako usred noći, gruu... Nego, helikocin, ma na tu kombinaciju sam i mislila, amoksiciklin i šta ono beše... nešto kevi mojoj smućkaše proletos na tu temu. Helikocin je bio dok se mm lečio od čira, što će reći davno. Ja sam pobornik lečenja sa što manje hemije, ali u pojedinim slučajevima pametnije je uzeti lek. Konkretno mm nikad ne bi uspeo da sredi taj čir bez lekova, isto kao što bi mu se 99% vratio da nije posle toga regulisao želudac pravilnom ishranom... često jedno bez drugog ne ide.

E sad... pošto sam se već raspisala, mogu usput i recept da ostavim... :16: Znam da je dogovor da ostavljamo recepte u Receptima, ali ovaj je toliko sporedan da mislim da nema svrhe da pišem tamo. Oni kolačići za koje me je definitivno ubedila Lass da ih ipak pravim za NG... oni su planirani u jednoj prilično zdravoj varijanti, nešto što sam pravila deci kad su bila manja, tj. minimalno slatko, a struktura im je apsolutno savršena. Udaram recept ovde, a ako neko proba i svidi mu se, lako ćemo da prebacimo:

Kolačići s kukuruzom

Mera - jedan pleh
    200 g belog brašna i 50 g kukuruznog (u ovih 200 g belog brašna može čak jedan solidan deo da se zameni integralnim, ili da se poveća razmera u korist kukuruznog)
    120 g butera
    3 kašike smeđeg šećera (možda može i med, nisam probala)
    1 jaje
    so
    1/2 kašike suvog kvasca

Za so nemam meru, testo treba da ispadne blago slatkasto-slano, slično kao O'Cake.

Šećer i buter umutiti penasto, dodati jaje, pa ostalo. Rastanjiti i vaditi oblike. Peče se kratko (kao i svi kolačići tog tipa), za to vreme rastopiti crnu čokoladu (po potrebi je doterati kao za svaku glazuru, nekoliko kapi ulja i eventualno kašičica šećera), pa pečene kolačiće umakati u nju i ređati po papiru za pečenje da se ohlade, ili ih samo "zafljusnuti" sa malo čokolade po sredini kao ukras. Ovog puta planiram da jelkice išaram tankim mlazom čokolade i da ih ukrasim sitnim kandiranim voćem (ona mešavina od sitno seckanog), da izgledaju kao da su nakićene. :) Ali ostale neću, da ne bi bili preslatki, jer njima je baš fazon da skoro uopšte ne budu slatki.

Klopu opet pišem u hodu, izjeli smo božićne ostatke i tek smišljamo šta ćemo (blago nama, ručak će se kuvati u tri):

D: jogurt
    U: 1 dvopek (od 15 g hleba)
    umesto R ide U2: velika jabuka i mala mandarina
    R: lovačka čorba (sa krutonima)
    U: 1 mala mandarina
    V: ?
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od divlja ruža » pre 14 godine

nooćna tico...nisi me još obišla,pa ja malo,da svratim do tebe.Danas su crkavali od smeha na poslu,kad sam tražila,da me slikaju u pantalonicama...i ne slikaše me,mislili da se zezam :020:
    Bože,definitivno,me niko ne shvata ozbiljno...osim ,kad radim... :placljivko:
    ubila sam 9 km...danas,brzog hoda,večeras,i dobila gadjenje na proteine,sad ti sedim gladna,i tužna... :placljivko: :placljivko: :placljivko:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Šta je ovo, niko da me ošine za brljanje. :005: Ružo, toplo prijateljski ti zavidim na tih 9 km... strašno mi se hoda, ali možda će da otpadne plan za danas jer opet nisam za narod. Juče sam pravila eksperiment za večeru, umesto proteinske uzela sam taj moj hlebić sa amilazom, ali ne prepečen, nego onako svež... izbrojala kalorije i napravila sebi sendvičiće sa rikotom i trun pilećeg filea... htela sam da vidim da li ću od njega da se nadujem, i nadula sam se, ali sam upravo shvatila da sam juče jela i tu vrlo slanu čorbu, i ne u zanemarljivoj količini... i opet ne znam na čemu sam. :) A poenta je da je trebalo da idem po te pantalonice (konačno), što sad otpada jer sam danas bar za pola broja veća. Zato danas ništa 'lebac, a lovačka čorba će da se dojede, iz prostog razloga što je obožavam. :roll: A i nije mnogo grešna.

D: 1 veća jabuka
    U: jogurt (kvasac, lan)
    R: 100 g sira, bareno neskrobno povrće 450 g (ne znam još koje)
    U: lovačka čorba (probaću da se zadržim na jednoj šolji)
    V: verovatno rolnice od pilećeg filea i rikote, salata

Edit* - Kupila sam ONE bermudice!!! :skakutalo:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

Hocemo sliku u bermudicima , pa to je sto puta bolja stimulacija od posta o seceru :) . Obavezno pre nove godine :009:
    Cestitam :skakutalo: i kakva je to lovacka corbica , da li se meni uklapa?
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Originalni recept ti se sigurno ne uklapa, jer idu kukuruzno brašno i kvasac, jedino da probaš neku modifikaciju... sad ću da šibnem na pp, pa ti vidi šta možeš da uradiš s njom. :)

Bermudice sutra oblačim, pa ću da se slikujem. ;) Skroz mekane i rastegljive, ne smetaju rani... konačno i ja nešto tako da obučem. :013:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Dudice,ja opalila,danas 6,km,i išla na jogu.Uf...Onaj,čaj sam ti tražila,aali djubrad više nemaju :)
    Naći ću ti,samo da se smiri,histerija ,od dolaska 2012...
    Ali,imaju kafu,koju sam,,,potanko.opisala u svom dnevniku :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • mirjanab
    Amater
    Amater

od mirjanab » pre 14 godine

Slušaj ti pužu pužasti :D ,mi svi tvoji drugari ovde smo oguglali na tvoje brljeve,tako da su nas odavno zaboleli i jezik i ruke od toljage i kritike :-P .Tko da nas moraš sama opominjati da to činimo :zuba: :pozdrav: :04: .Veliki :009: za bermudice i mogu misliti kako ti stoje.Ja imam jedne,ali toliko nevoLem hladnoću,nemogu je dugo trpeti,pa ih nenosim.Dobila sam ih iz inostranstva pre dve godine.To je tamo bio hit.Sada su mi malo velike,pa stanjio se portablTV :evil: .Želim ti sve najnajnaj...........,ma znaš i sama šta sve :wink: :hi-fi: :veseljak:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, nešto mi se i ne dopada ta pomisao da pijem kafu s pečurkama, iskreno. :D Šalim se, nema veze što je pečurka, nego što ja pijem samo jednu kafu dnevno, tj. razvučem jednu džinovsku crnu kad ustanem i mislim da ne bi moglo ništa da je zameni. Možda na leto, pa da je udenem umesto popodnevne neskafe s ledom. U međuvremenu možemo svi u šumu, da beremo pečurku, pošto raste i kod nas, pa ne moraju da nam je uvaljuju po toj ceni. :007:

Mikić, kratke pantalonice su moj porok od mladosti, i boli me duša i sad za nekima koje sam bacila. :placljivko: Mislila sam da nikad više to neću moći da nosim. E, sad sam kupila najpristojnije u životu, malo duže... ali to nije iz moralnih razloga, nego da me bolje pritegnu. Mada i ne pritežu nešto, jer sam morala da kupim malo veće, sad sam nešto na pola konfekcijskog broja. Ne znam kako mi stoje, žena je skinula poslednji mali broj sa lutke u izlogu... a lutki su dobro stajale. :zuba:

Danas sam se potresla opet zbog đačke knjižice... obožavam nastavnike fizičkog... znači, u ovom polugodištu moraćemo da učimo matematiku i fizičko... a ja ne znam kako da naučim dete da bude spretno kad ga Bog nije dao spretnog. A pritom dete kod istog nastavnika ima 5 iz fudbala (izborni predmet) i 3 iz fizičkog... nek mi neko objasni ako zna. :neznalica:

Danas jedan lagan dan, delom zato što sam još naduvena (ipak je od slane čorbe), delom zato što ćemo izlaziti malo, pa ne bih da mi iskoči tibica u novim pantalonama. Sinoć sam ispekla i ukrasila 4 pleha kukuruznih kolačića, sutra uveče pravimo picu, i to nam je sve za NG, nećemo da se zatrpavamo hranom. Uostalom, naučno je dokazano da ja brljam samo na nepraznične dane... kojih je nažalost mnogo više u godini. :bas_tuzan:

Svima na forumu želim da se sutra divno provedu, gde god da slave... a u novoj godini na prvom mestu svima želim dobro zdravlje, uz vitku liniju i parice... za ljubav znate same da se snađete. ;)

D: jabuka
    R: jogurt (u većoj količini)
    U: jabuka
    V: 3 dvopeka sa sirom i barenom šunkicom
    pivooo
    Poslednja izmena od dudank u 31 Dec 2011, 13:59, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Puno zdravlja, sreće, uspeha i para, a manje kila u Novoj godini!
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Dudice,ne beri te pečeruke,otrovne su,ako se ne prerade/tako bar se priča/,
    Sve sam potanko,objasnila,u mom dnevniku,zašto sam juče imala minus,na forumu...pa da ne ponavljam.
    31,subota,mrzim sve rastanke,pa i ovaj sa N.G., :placljivko:
    Idem,peške,kroz lažno sretan grad,preko pijace,i nazad/oko 8 km/,da ovo moje dete zabavim...
    tebe ljubim, :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne spada u otrovne, samo je neukusna za jelo, ne mora ni da se bere po šumi, lepo uspeva u saksijama (i mnogo je dekorativna :) ), a cela "prerada" se sastoji od sušenja. O tome u stvari pričam, kako nam lako uvale po visokoj ceni nešto što je svima dostupno, i od lekovite i jeftine stvari prave luksuz. :03: Kao ono kad smo jednom računali ovde na forumu koliko realno košta musli... pa bre, što da nas tako deru, stvarno se neki put osetim glupo kad se uhvatim u marketu kad se za tako nešto uhvatim. :) Neki dan sračunah da je kilo elementarnog smrznutog karfiola isto kao kilo lošijeg mesa... a taman sam se bila uhvatila za kesu... e reko', nećeš, iz principa.

Sinoć prozujasmo, i nije bilo nešto baš praznično raspoloženje, valjda se čuva narod za danas... mi smo u mlađim godinama imali lep običaj da izađemo "samo malo" tridesetog decembra, koliko da se vidimo, svratimo predveče nekuda na čaj... i kući dođemo u sedam ujutru. :16: To nam je uvek bilo lepše nego sama NG. Izgleda da se taj običaj utamanio... ali makar sam prošetala pantalonice i malo cupkala uz šank, to mu dođe kao neka FA. Tako da je vaga danas super, što ću koliko večeras da upropastim picom :prasence:, što Deda Mraz da bude deblji od mene... ali zasad super pregurah decembar, dva rođendana, jedna slava, Badnji dan i Božić, i makar sam na istoj kilaži, valjda je i to uspeh. :005:

Još jednom svima sve najlepše! I nastavljamo druženje u novoj godini! :)
Odgovori 9033 postova