Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Krećem i ja

od alfa » pre 9 godine

Signorina je moj čovek :23:
    Mršo, ma nije smo do zapuštenosti i nege... unutrašnje i spoljne... nego neki uopšten utisak.
    Sećam se, davnih dana, priča nekih drugarica kako su im muževi teško preboleli izlazak iz godina koje počinju sa 2-jkom (ajoj... kada je to još bilo :oops: ) ... pa se sve ponavljalo sa sledećom deseticom. I sve imam utisak, da bez obzira na priču i viceve o ženskim godinama, žene nekako prirodnije sve to prihvataju.
    Inače, ja u ovoj godini punim pola veka... i koliko god da mi u ukupnom zbiru to deluje puno, iskreno volim svoje godine i verovatno ću ih voleti sve dok ne budu donele neke druge tegobe koje ih neminovno prate.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ja sam još uvek za ovog mog, matorog ... sa svim njegovim manama, ne bih imala živaca da se prilagođavam nekom u ovim godinama ... nema šanse, a i, na svu sreću, nemam ozbiljnog razloga da ga menjam ... to što me povremeno iznervira ... pa sastavni je deo svakog braka (a i ja njega naravno povremeno propisno iživciram, čisto da mu ne bude dosadno u životu).

Moj jelovnik danas;
    D; ostatak onih pečurki sa lukom i jajima (nisam podgrevala), 1 tonus
    U: jabuka
    R: ćureći karabatak oko 200 gr, kiseli kupus u popriličnim količinama, oko 60 gr raženog hleba (kupila onaj u kesici, da probam, nije već bilo svežeg u 6 popodne kad sam stigla sa posla ... što se ukusa tiče, nemam pojma, bila sam već toliko gladna da sam gutala hranu ...)
    V: švapski sir i ajvar

FA: dok sam došla sa posla, jela ... definitivno kasno da krenem, a bilo je u planu danas ... - imala jedan od onih čuvenih upada (ko se bavi privatnim poslom zna) na kraju radnog vremena ... ali nama treba za danas ....
    Poslednja izmena od leonida u 28 Jan 2016, 08:48, izmenjeno 1 put ukupno.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Jao kakva trač partija-oduševljena sam.
    Lan je tata-mata za te probavne tegobe, samo ja (kreten) nikako da se okuražim. Meni lično tonus nije fin. Baka moja ga jede i probala sam ga i skiselila se. Ja ružnijeg leba od njega u usta nisam stavila.
    I mene strah kad pogledam odrasle koji se totalno ukuće i nikako da mrdnu. Ja sam ubjeđena da ću izlaziti i putovati u svakom dobu, samo treba a prođe vrijeme za potvrdu :D .
    Piletinu ne preferiram. Jenom sam se zeznula, i nikad više, i potvrdila pravilo "ko sa djecom spava-upišan se budi". Naravno ako se pojavi neki bistar i razuman lako ću da zaboravim na nikad :D .
    Dečka nismo otjerale, samo mu se nije svidjelo šta imamo da kažemo.
    Naravno da ćeš propustiti teretanu, neka se i uz najbolju namjeru planovi ne realizuju :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Izvini Leonida, ali moram još jednom da se vratim na ovu temu...
    Preokrenuše mi poentu Alfa i Signorina pa ispadoh neka ljubiteljka staraca??!! :shock: :26: :)
    Neće moći! :16:
    Ja nisam poredila starije i mlađe muškarce niti pričala o tome sa kojima od njih preferiram druženje (i kakvo), nego sam poredila muškarce u nekim godinama (recimo preko 40) i žene u tim istim godinama...

I drage žene i devojke, nemojte da se ljutite, a ako ćemo pošteno nemate ni pravo da se ljutite (jer i ja sam žena pa imam pravo da pričam kako hoću o ženama, a ako ne verujete da sam stvarno žena pitajte ove koje su me videle uživo, Alfa je jedna od njih) ali mogu da vam kažem... da sam ja naišla na više preuranjeno zababljenih i za društvo dosadnih žena nego preuranjeno zadedljenih (i zababljenih) muškaraca istih tih godina - po bilo kom osnovu....

PS :neznalica: Izgleda mi da me je samo Duda razumela...
    Mislim nisam očekivala da se složite sa mnom nego da me razumete... (a ne da ispadnem ljubiteljka vremešnih čikica...hm)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja te savršeno razumem, ja sam imala baš zababljenu fazu :cry: , a ko za inat mm nije ... on nekako polagano stari, još uvek se baš lepo drži ... zato sam se ja sad podmladila, njemu u inat :evil:
    Ubeđena sam da sam par godina izgledala starije od njega ...

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Debeliccka napisao:a ako ne verujete da sam stvarno žena pitajte ove koje su me videle uživo

Ako nisi žena, onda si mnogo dobar trandža. :16:

I ja se danas nešto zbunih ovde, pa reko' ispašću glupa... :neznalica: Aha, sad vidim Leonidin post... znači ipak smo se razumele. :D

Kod mene je, drage moje žene, situacija nebulozna - muž je mlađi i očekuje da ga ne postidim kad izađemo među te muškarce koji su kod kuće ostavili zbabljene žene i izveli svoje zgodne sponzoruše... čik da se zbabim. To se zove podrška. :16:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, ima i tih situacija ... mene muškarci čitavog života doživljavaju više kao jednog od njih, verovatno zbog mog dugog jezika ... pa nema svrhe preda mnom nešto kriti što neće kriti pred drugim muškima ... ruku na srce, ponekad više razumem muškarce nego neke žene ... mislim, ako žena treba da bude izveštačena i priglupa, histerična i nedokazana ... radije ću se izjasniti kao muško !!!

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Debelićka svi smo sve razumjeli (mada ja volim te vremešnije :020: ). I mnogo si dobar trndža :16:
    Muškadija kasnije sazrjeva, pa samim tim i stari. Valjda, ima neke logike. :mahalo:
  • alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 9 godine

Mršo, shvatih ja tebe (zar ne rekoh u nekom momentu da ste me ubedile da u nekoj sledećoj izmeni ne odbacujem ni te... svojih godina), nego mi je slatko što se od neke opaske razvila čitava trač partija - što i nije čudno pored ovolikih žena :16:
    Pretpostavljam da je ona potvrda da si žena tražena samo figurativno, ali evo, ja javno potvrđujem ne samo da si žena nego - i te kakva žena :23: Ja da sam neko muško, definitivno bi bila moj tip ... po raznim osnovama :wink:
    E, al' pošto nisam, razmatram ponudu muških na tržištu... I potvrđujem da je kao kad biraš npr. auto: puni oglasi, ponuda deluje bogato, dok ne kreneš da tražiš konkretno, a ne daj Bože ako još i kriterijume podigneš tokom pretrage :16:
    Nisam ni ja ljubitelj neke piletine... mislim prave, ali valjda se tako zadesilo da mi trenutno više pašu ovi ... malo mlađi.
    Inače, nekako sam se uvek muvala oko tih nekih svojih godina... pa mi "naleteo" jedan podosta stariji površinski očuvan i učinilo mi se da je možda i bila greška što ranije nisam zavirila među te... Ali se isposavilo da je unutra ipak ... da ne kažem truo (oprostite mi, ali ja radim u auto servisu pa mi je i terminologija malo iščešena :D ), ali svakako loše održavan. Možda nije pravilo, ali malo dobih averziju prema modelima iz tog doba...
    Među mlađe zalutah skroz slučajno i bez namere... ali ispade da oni uopšte nisu tako loš izbor. Naprotiv.
    I tako malo počeh da razmišljam o tim godinama... muškim i ženskim i učinilo i se ono što vam rekoh... ali opet se vraćam na to da ne mora biti pravilo. U stvari, sad bez šale, svaka generalizacija je pogrešna... Ipak je svako od nas priča za sebe i ima pravo da to bude, a ne da se uklopi u bilo kakav kliše i unapred zacrtanu šemu.
    Leonida, kapiram to za muža... i različit "trempo starenja". Ja nemam muža, ali između brata i mene je razlika 15 meseci (on je stariji). Kad smo bili mali, mislili su da smo blizanci, kad smo malo poodrasli, da sam ja starija. Posle smo se nekako izjednačili, ali u nekim mlađim danima, opet su svi koji nas ne poznaju tipovali da je on mlađi. Sad, pošto smo svakodnevno zajedno i ljudi nas viđaju zajedno, ne pamtim da je neko pitao ko je stariji... samo iznenađenje kad kažemo da je razlika godinu dana... iza kojeg sledi pitanje: "Samo?!"
    A meni on deluje znatno mlađe od svojih vršnjaka... ne samo po izgledu.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Vidi na šta ovo izađe.. prvo ispade da sam dedoljubac a na kraju pobrah još i dobre komentare! 8)
    Pa hvala! :wink: :pivo:
    P.S. NIsam trandža hehe
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Hihihi ja sam pročitala dedoje**c. Zlo.
    Naravno da nisi, ti si jedna od najženstvenijih žena koje sam upoznala, a najljepše je što je to urođeno, a ne na silu nametnuto. :009:
  • alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 9 godine

Pa dobro, bre Narcisa, kud ti ode?! :16:
    A znate kako... i ta granica "deda" (i baba, naravno) se pomera... Kad imaš 20 i onaj sa 40 ti je "čiča", ali sa 50 i onaj od 60 ispadne "mlađi čovek" :D
    Imala sam kolegu (imam ga još uvek, samo nismo više kolege) 10-12 godina je stariji. I priča on nešto i kaže za nekog "dečko"... ja pitam: "Koliko daj "dečko" ima godina?" on ozbiljno odgovori: "Moje godište!" I ja se ne uzdržim da ne prasnem u smeh... smejao e i on, naravno jer je shvatio šta je rekao.
    Pričam ja nedavno o nekom svom školskom drugu i kažem "dečko". I istog momenta shvatim i zacenim se od smeha...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja sam se prvi put suočila sa tom činjenicom o pomeranju granica kad su klinci krenuli u školu.
    Prvi razred, žale se kako je njihova učiteljica stara, a ona iz susednog razreda mlada, tek počela da radi ... ja udarim u pravdu:
    "Pa nije ona stara, ona je tu negde kao tata i mama"
    Na to oni:
    "Pa da, kao vi, stara ..."

• oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 9 godine

Ovde vodi se vrlo interesantna tema, ja kao sve one sa nad 40, reci cu samo da smo mi seuste mladi i lepi, barem za nas zene ;) , a muskarci, pa to zavisi od samog muskarca :16: i jos citiracu alfa ove tvoje reci...

alfa napisao:... Kad imaš 20 i onaj sa 40 ti je "čiča", ali sa 50 i onaj od 60 ispadne "mlađi čovek" :D
    ...
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

O kakva se ovdje živahna rasprava vodi! Ma važno da se razumijemo - neke vole starije, neke mlađe, sve je to individualno!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
Odgovori 1289 postova