Odgovori 1041 post
I ljubav sam pojela!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: I ljubav sam pojela!

od Luna85 » pre 9 godine

Ja sutra definitivno menjam doručak, nakon 18 dana istog i sličnog. Mislim da ću i ja probati sa voćem ili onom mojom kombinacijom ovsene pahuljice, jogurt i čija semenke. U pravu ste za "mešanje".
    TZLJ čitam jelovnik i tvoj i vidim meso, meso, meso. Vidiš da možeš i ti do 2000 :D
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

Luna, dobro si me podsjetila za chiu, imam ih i ja!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Znam da ih imaš i sve hoću da ti kažem za njih i zaboravim, tj pročitala sam na početku da si ih kupila u startu. Htela sam da ti napomenem da ih možeš koristiti u jelima i čorbicama i hrani generalno jer recimo njihova struktura menja jaje, vezuje hranu jer ima onu želatinastu masu videla si to. Ako ih piješ sa jogurtom ili mlekom ostaviš ih da nabubre. One pre svega suzbijaju apetit i kada se unose pre obroka, vezuju masti za sebe i stvaraju sitost, pritom su bogate i mega 3 i 6 masnim kiselinama i raznoraznim mineralima. Pretpostavljam da znaš ali nije problem ni da kažem da se ne smeju uzimati na suvo jer one vezuju mnogo vode za sebe, moraju imati tečnost u kojoj odstoje kako bi odradile svoje. Ja sam jedno vreme pravila kolače sa njima, ostavim ih u mleku preko noći i onda sa tim mlekom kuvam fil za kolače, bude fantastično :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Luna...ja sam mesni čovek ali mogu samo da se nadam da u tome ne preterujem :D Skrob mi je namučio stomak, meso mi odgovara više :)
    Da...dogurah do 2010 jedva...

Danas dan :)

Doručak: jabuka, pomoradža =75 kcal
    Ručak= lički kupus ( kupus, meso), hleb, paradajz sok =640 kcal
    Večera: kao i ručak =454 kcal
    + pomorandža, banana, jabuka = 165 kcal

ukupno = 1345 kca
    l

Nadjoh da je 100 gr dimjene kuvane šunke malo više od 400 kcal...

Obećala sam bila da ću se potruditi da na VK dan ne bude ceo dan, već samo večera. Juče je opet ispalo da sam ceo dan jela pa...podosta - za mene je podosta kad osetim bol u želudcu. Za večeru sam pojela 3 palačinke punjene mlevenim mesom i šampinjonima dinstanim na ulju. JEdva sam ih pojela i to nije sad neko prenemaganje, zaista mi je želudac bio pun nakon 1,5 palačinke...ostatak sam bukvalno nagurala. Za VK dan bi trebalo da doguram bar do 2000 kcal možda i da prebacim za par stotina.
    Kako to da uradim ako ceo dan ne pojačam unos u odnosu na ostale dane.
    NE mogu za jedan obrok da pojedem 1000 kalorija, a kamoli preko.
    Da li je rešenje da trpam susam, lan? Ne znam, jer nikad nisam imala naviku ni potrebu za začinima. Masnoća i punomasne namirnice ne želim jer mi ne prijaju. U kući nije bilo nista domaće slatko, niti sam juče pored (za mene) konkretne hrane imala želju za slatkim, a kupovno izbegavam jer to zaista ne želim da jedem :cry: Opao mi je apetit...
    Razmišljala sam o smanjenju hleba...tek onda bih bila u problemu po više osnova.

Nekad sam bila u fazonu da odem kod majke i plačem jer nikad nisam sita - nisam znala šta ću sa sobom ( ja sam mamino dete :roll: ). Sad se brinem jer sam prezasićena sa 1200 kcal.

Ja sam u situaciji da ne smem da idem puno preko 1200 kcal jer realno to ne trošim...ali ne bih želela da se taj minimalni unos odrazi na zdravlje

Pišem ovo ovde jer verujem da nisam jedina sa ovakvom brigom...
    Poslednja izmena od Tebi_Za_Ljubav u 28 Jan 2016, 02:24, izmenjeno 1 put ukupno.
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Isto kao što i mene muči :)

Lan, susam, čija sve su zdrave semenke koje baš dižu kalorije a ne utiču na ukus, tako da je moja preporuka da ih ubaciš gde stigneš, bar ja tako radim :) lanom možeš da zgusneš čorbice i kuvana jela, mogu u jogurt mogu gde hoćeš. Pečeni susam preko kupus salate ili obične salate. Za čiju sam pisala u nečijem dnevniku malopre.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Tebi_Za_Ljubav napisao:Ja sam u situaciji da ne smem da idem puno preko 1200 kcal jer realno to ne trošim

Nije tačno. Kad bi 24 sata dnevno ležala i samo disala (na idealnoj temperaturi na kojoj ne bi imala dodatnu potrošnju za hlađenje ili zagrevanje), trebalo bi ti oko 1700 kcal da zadržiš trenutnu težinu. Kad bi imala 60 kg, za tu istu "aktivnost" trebalo bi ti preko 1300 kcal (da ležiš a da ne smršaš).

Meni bi trebalo 1200 da ležim i dišem i imam 49 kila... a ne verujem da po čitav dan samo ležiš i dišeš. :-P
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Ja bi gurala 30g koštuničavog trebalo-ne trebalo :D .
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Svima je problem da naguraju kalorije ... meni se čini da je meni još uvek problem da ne naguram ...

Mada, ako se držiš pravila, 200 gr mesa / 3 jaja / 250 gr posnog sira ili manje punomasnog po glavnom obroku, manje za doručak + 100 gr hleba na dan, povrćem baš nema šanse da puno naguraš ... ali meni savršeno uspeva ... pogotovu ako dodam orahe ... a njih bih uvek mogla dodavati :D

Možda zato što ja ništa ne kuvam bez malo masnoće ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Cini mi se da su količine problem jer manje se pojede i kada se izbaci hleb nema kalorija. Zabranili su mi u kuci da ih pominjem. A kostunjavo voce se ne setim da jedem, sve vucem traume iz hrono :) mada slaninica resava problem fino kod mene ali i nje mi preko glave. Evo i mama mi pominje karfiol, ocigledno je vreme da ga probam :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Ti si kao prvo VK dan sprovodila na svoj način koji si znala da nije pravilan... :shock: ... a videla si i da to ne ide. Niti se tako od VK dana izvlači korist niti ti je prijalo. Da si imala niskokaloričan doručak i ručak i tu baš kaloričnu večeru, sve bi ti bolje prijalo...

E sad... plašite se VK dana, plašite se VK obroka... ništa vam se ne jede... ne znam šta da kažem... Ovamo Luna želi pitu za VK obrok pa onda razmišlja da treba da odbaci testo jer je pita prekalorična (neka je prekalorična).. dakle, još uvek ste prilično istraumirane od tog VK obroka (pogotovo vi koje praktikujete jako nizak kalorijski unos a vama je takav dan najpotrebniji)... kao da je zver koja će da vas proždre .... onda ne znam kako da vam pomognem...
    Ne jede vam se slatko, ne jede vam se slano...
    Mislim da ste najpre uplašene pa ne smete sebi da dozvolite da vam se nešto jede...
    Opisah sinoć moj mega VK obrok... ni težine ni nadutosti ni ničega nije bilo.. kao da sam pojela parče sira... ( da sam doručkovala gibanicu a ručala kobasicu pa večerala tu palačinku.. naravno da bih se osećala kao trut a i varenje bi trpelo i sve.. a ovako bum tras i nema problema)...

Ako me razumeš... nije kritika nego ispada da rešenja za VK obrok nema.. a to je nemoguće...
    Pojedi masnu gibanicu, pojedi pola one pite koju je opisala Luna kada je zbrajala kalorije...

I da, VK obrok je svakako bolje da bude večera nego ručak (ponavljam stoti put). Dakle lagani doručak i lagani ručak a onda npr naveče ideš na picu i pivo ili neki drugi alkohol (kalorije iz alkohola nisu zanemarljive) ili na slavu gde se jede skoro sve... ili na palačinke sa prelivima i čudesima (to sve ume da bude užaaasno kalorično da nemamo pojma)..

Edit:
    a za svakodnevno dodavanje kalorija.. pa naravno.. ulje u salati, lan, semenke, orasi ili nešto slično u užini... šolja mleka na dan.. ima mnogo načina...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Razumem i nije mi teško :pivo:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Sada ćemo nas dve da se pokrijemo ušima i da pojedemo onaj fil, ti iz štrudle ja iz pite :D

A hrane se bojim to priznajem, do skoro je jela ona mene a ne ja nju :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Iskreno, ja se tek sad polako oslobađam tog straha od hrane ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ja smatram da je bolje i to nego da se jede sve kao pre, bar dok ne dostignemo tu neku kilažu za održavanje, onda ćemo lako...valjda :wink: Možda nema zube ali nam sužava odeću :D
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

Alfa, hvala na korisnim informacijama! Svakako ću da je uvrstim.

TZLJ, šta da ti kažem kada i sama iste muke mučim? Što Narcisa reče, ubaci koštunjičavo voće.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
Odgovori 1041 post