Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Krećem i ja

od leonida » pre 9 godine

Ja kiseli kupus kao salatu mogu da jedem baš uz sve , osim uz sarmu, podvarak i kuvani slatki kupus ...

Pita sa kiselim kupusom ... ne znam, jela sam je sa slatkim, ali bez sira ...

Nailazila sam na neke recepte sa tikvicama i sirom ... neke takve varijanti pita ... tikvice imaju neutralniji ukus.
    Spanač i sir u pitama su mljac!!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

Da spanać i sir i ja volim baš ali to ne mogu bez kora, eventualno da zbrljam neke mafine sa jajima i sirom i spanaćem a tako nešto sam planirala sutra za doručak. Za pitu sa slatkim kupusom znam da, jela sam je i ja, pa čak sam pravila i pitu sa kiselim kupusom.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Pita sa kiselim kupusom meni je najukusnija, tako volim i strudla sa bundevom, ja dodam plus jabuke i cimet :020: samo da ne zaboravim za sledeci UH dan :013:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

I kod mene je cimet obavezan , i uz bundeve, i uz jabuke ... a lepo ide i uz višnje. Kod mene se koristi i za sutlijaš, griz ... inače, štrudle se mogu praviti i samo sa cimetom i šećerom u prahu. Izvinjavam se ostalima na zazubicama, ali sad jedanput nedeljno razmišljam o VK danu, pa slažem sve kombinacije u glavi. Dobro, i vi na UN-ki imate svoju priliku za kolač, u brojanje kalorija se jedno parče kolača uvek može uglaviti, pa onda ... izvinjenje samo za ove na hrono :020:

Pitu s kiselim kupusom nisam probala, ali ... kako ja u načelu volim sve pite, sigurno je da bi mi se svidela.

• pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od pink rose » pre 9 godine

Ja mislim da cak i oni koji su na hrono rezimu, nakon tog pocetnog perioda , ako me secanje sluzi....oko 17h imaju odredjeno vreme kao najbolje za slatkise i mozda kolac. :wink:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Imaju ali ga ja ne koristim. Ali mislim da ću sutra da napravim puding sa čija semenkama i bananom. To je nešto mmmm. Nisam jela ni voće ni šećer 17 dana osim jedan dan malo jabuke sa medom.
    Leonida gle ovo https://recepti-kuvar.rs/recept/kiflice ... stankovic/
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Takodje poslednja dva Vk sam bila u situaciji da nista nije bilo dovoljno dobro. Tj da nije ukusno kako sam očekivala da će biti! U svakom tom ukusu nedostajalo mi je ono nešto...ali ne znam šta! Biće da su se ukusi izmenili i to dosta...opet, mislim da se brojanjem kalorija ne lišavamo i ne izbacujemo ništa sa jelovnika pa možda i nismo imali priliku da se uželimo toliko jako nekog jela.
    Računica je jednostavna, ako mi se jede čokolada ušparaću na nekom drugom obroku taj dan i uklopiti tu kockicu, dve u svoje kalorije.
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Ljudi jel vi meni vjerujete da sam ja tek dolaskom na forum saznala za pitu sa kupusom...
    Ne bi mi palo na pamet ni za sto godina.
    Ja ću umrijeti koliko sam puta danas pročitala riječ štrudla. :010:
    Ja takođe nisam uživala u svim svojim vk-ovima, ali ovaj pica je bila UF!
    Najveći trip mi je da mi božićni kolač nije uopšte bio fin i da sam pojela par kašika i podebljala ga sa par bajadera.
    Peciva su ipak ostala ukusna :oops: .
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Ja ne znam kako se vama to kusi manjeju, meni je lepo sve što mi je uvek bilo 8) .
    Jedina zanimljiva stvar koju sam danas uočila je da pola dana pričamo o štrudlama a uopšte mi nije palo na pamet da mi se - jede. Mislim podrazumeva se da mi se uvek jede neko testo ... ali ništa specijalno :)
    E, Narcisa, prepisaću ti recept za kiflice... samo da stignem.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Pre dijete nisam jela toliko povrća (ti ga svakako jedeš pa tebi to i nije promena), a i kad sam ga jela, onda je to bilo u raznim varivima, sa puno brašna i masnoće ...
    Sad sam otkrila da je povrće jako ukusno samo po sebi, da nema potrebe raskuvavati ga u varivima (mada sam to i pre u kineskim jelima ustanovila, ali sam prosto retko primenjivala - dobra strana kineske kuhinje je što oni nikad ne raskuvavaju povrće, što mi imamo običaj da radimo).

Koristila sam :020: svakakve stvarčice iz kesica i konzervi, prosto mi se to činilo lakšim ... bez obzira na sve konzervanse i obogaćivače ukusa koje takvi proizvodi sadrže.
    Kad jednom izbaciš takve proizvode, zaključiš da je prirodan ukus namirnica puno bolji ...

Prosto rečeno, moja ishrana je bila jako nepravilna i nije ni čudo da mi se ukus promenio kad sam prešla na prirodniji način kuvanja.
    To nije slučaj kod tebe ... ti povrće koristiš i u njegovom prirodnom obliku, tako da ... nije ni čudo što se tvoj ukus nije promenio, a svakako koristiš zdrava ulja i začine ...

• pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od pink rose » pre 9 godine

Leonida, svi smo se m hranili na negde slican nacin pre nego sdto smo dolsi ovde...i sad se ovde bez obzira na to koje na kakvom rezimu hranimo isto, s tim sto danas to isto znaci bolje iskombinovano, znatno zdravije i bolje po nas. :wink:
  • Miss Piggy
    Početnik
    Početnik

od Miss Piggy » pre 9 godine

Moram samo da se ubacim za jednu kinesku mesavinu sto sam spremala 2i dan dijete. Ima cak mahuna od graska. Uopste nisam puno skuvala, neki delovi su bili i tvrdji, ali je sve bilo neverovatno ukusno (pogotovo ta mahuna)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Kinezi inače grašak kuvaju mlad, sa ljuskom ... kod nas ga je skoro nemoguće naći tako mladog.
    Svo povrće samo na brzinu proprže/obare, pa dodaju začine. U neka jela dodaju odvojeno proprženo meso, u neka jaja ... a neka su samo povrćna.
    Supu jedu na kraju obroka (kao u UN-ki), a pirinač se takođe jede na kraju i služi više da napuniš stomak ukoliko nije bilo dovoljno kvalitetnijih namirnica ...

Ja se izvinjavam gospodi iz Leovit-a, koje je moj komentar uvredio ... nije bio namenjen njima lično, ja sam jednostavno protiv svih sličnih preparata, a glasam za mršavljenje promenom ishrane. Ne ulazim u to da li je njihov proizvod zdraviji od drugih sličnih ili ne ... ja jednostavno nisam pobornik ishrane iz kesice, pa makar to bila i kesica/tableta vitamina...

• alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Znaš kako... moja mama je kuvala "tradicionalno": sa dosta masnoće na kojoj se prži luk, zgušnjavanjem variva brašnom, pohovalo se svašta, od mesa do povrća, krompir pržio na puno masti, ali ponekad i meso... ali smo stvrarno jako slabo koristili "kesice" bilo supe bilo nečeg drugog. Povrće i mahunarke smo od malena naučili da jedemo (brat ima averziju prema slatkom kupusu, ja prema đuveču, ali iz drugih razloga), ali uglavnom u obliku variva ili musake (znači kuvano, pa raskuvano ili zapečeno u rerni). I zaprške su valjda išle samo u pasulj. Meni je miris luka prženog na masti ostao baš u negativnom sećanju i bio je dovoljan razlog da sama potražim alternativu. S obzirom na pominjanu sklonost ka gojaznosti (ostali ukućani nisu imali taj problem), ali i na baš "za.ebano" čulo mirisa i ukusa (pričala sam o svojoj probirljivosti), od skuvanog sam birala ono što mi je delovalo "laganije", a kad sam počela i sama da ulazim u kuhinju (relativno kasno) - da malo i istražujem. Imala sam npr. tetku koja je odlično kuvala, pa sam nju ispitivala i propitivala, kad stignem kod nje, obavezno se zavlačila u kuhinju, ali kako sam baš sklona eksperimentisanju i improvizaciji - dosta toga sam sasvim instiktivno i slučajno otkrila sama. Srećna (i to jako srećna) okolnost je što se meni i dopada to što je relativno "zdravo" , tako da se nekad iznenadim kako se ljudi često jako loše hrane, a da toga nisu ni svesni.
    E sad... nisam adekvatan primer, odnosno mnogo mi je lakše da istražujem i sprovodim kad nikad nisam imala porodicu, odnosno decu i muža kojima sam u obavezi da kuvam svakodnevno, pa sam primorana da se snalazim i prilagođavam obroke različitim uzrastima i još i žurim da ih spremim i to tako da budu pogodni za podgrevanje ili brzo završavanje kad se dođe sa posla (kako to većina normalnih, zaposlenih žena mora da radi). Sa druge strane, u toj svakodnevnoj frci, jednostavno se zaboravi ili zanemari činjenica da treba misliti o koječemu drugom... ne samo da se iznese koliko-toliko ukusan obrok i napuni želudac. Da ne pičamo sad i o okolnostima i uslovima i činjenici da baš i to povrće nije jeftino... a ne maslinovo ulje i puter! I da ne ispadne da se ja gojim od vazduha i karfiola... znatnu količinu kilograma sam "navukla" pre svega neredovnim obrocima, smanjenim kretanjem i hroničnim nedostatkom vremena da uopšte mislim o tome šta će se pripremati za jelo. I uz lenjog, bahatog i užasno samoživog čoveka kojem kad javim sa prvog posla, da kasnim i da bi mogao nešto da nam pripremi za ručak, on ispeče jaja sa slaninom... ili ode i kupi pljeskavice u lepinji (i to za moje pare, naravno :evil: ). Da ne pominjem viršle ili kobasice servirane u ponoć ili iza ponoći... kad sam već i zaboravila da je trebalo da jedem... I da ne bude samo on "kriv": po prirodi posla sam pravila dosta domećeg lepog testa (kiflica, kroasana, pica...) i naravno jela kad mi se jede (a to mi se jede uvek :D ). Ja nisam nešto luda za slatkim, ali tada sam i to jela više nego inače i više nego u bilo kojem periodu života. I tako 3-4 godine. Čudno je da nisam imala 195 kila, a ne 95!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Tvoj čovek bar nešto spremi ... moj će eventualno otići do frižidera ... (doduše, pošto zajedno radimo, radno vreme nam je istovetno, pa onda kad se zadesi da ostaješ do besvesti na poslu, jedina moguća varijanta, osim suvog iz frižidera - ako sam bila previše lenja da skuvam prethodni dan - je neka varijanta meni-ručka ili grill pileta). Sad trenutno nemam tih problema, januar je u mom poslu zanemariv, što se vidi po tome da sam više na forumu sad nego preko cele godine (mislim, kad se sabere cela protekla godina) ...

Povrće je u ovo doba zaista luksuz - ako 1 kg tikvica košta kao 750 gr buta (a uz to ukus ovog povrća prosto nije isti kao kad mu je vreme), čovek se zamisli ... jedva čekam proleće i izbor pravog zeleniša !!!

Odgovori 1289 postova