Visoka sam celim 174 cm a teska mnogih 112kg

, imam problema sa usporenim radom stitne zlezde koji nije jos uvek doveden u red, takodje i hasimoto i jos ispitivanja koja tek treba da radim, tipa insulinska rezidencija i neki hormoni. Krvna slika je super ali imam masnu jetru, a pritisak mi je u poslednje vreme nizak a secer na gornjoj granici. Preporucena mi je dijeta od 1500 -1800 kcal u zavisnosti od dana, tj. kad vezbam onda vise kalorija.
Idem u teretanu 3x nedeljno, kad se zvezde spoje, i dosta je ozbiljan trening. Moj konkretan problem su neverovatni napadi gladi u to u PMS a kako udjem u MS nisam u opste gladna. Nemam kontrolu, potpuno mi je nemoguce da pojedem recimo kockicu cokolade nego to mora uvek biti cela, jedem slatkise koji mi cak i nemaju lep ukus ali ne mogu da se obuzdam. Taj osecaj je neverovatan i nebih umela da objasnim. Zbog toga jedva cekam da uraim ovaj test sa secerom da razjasnim dilemu. Nemam problema kad mi krce creva nego ono sto se kaze kad su mi oci gladne. Kao da mi nesto nedostaje a da bez obzira sta i koliko pojela i dalje je taj osecaj tu. Zbog svega ovog jako se mucim smrsam kg pa vratim... ali poslednje 2 godine ide na dole ali kao kod puza. U medjuvremenu sam se potrudila da iscitam sve sto mi je doslo pod ruku i na kraju svega dosla do zakljucak da je najbolje slusati ono sto nutricionisti savetuju. Nauciti sto vise o zdravoj hrani tako da mogu ceo zivot da se hranim pravilno i da se ne ugojim.
Sto se tice rasporeda obroka, rucak bi trebao da bude oko 16 i 30h, kad dojem kuci, kako bih nakon 2h isla u teretanu, a posle oko 21h vecera.
Rucak neko meso+salata+povrce +hleb.
Vecera slicna dorucku.
Mnogo sam se mucila oko rasporeda hrane i nosila rucak ali me je sve to jako opterecivalo i suzavao se izbor hrane, recimo nemogu bas ribu da jedem na poslu. Vecina ima slican problem pa bi tu savet bio jako vazan.
9d h dorucak(kifla, neka kombinacija od onih gore)
12h uzina (jogurt+ovsene)
13h uzina (voce)
16 i 30h rucak (posno meso+salata+povrce)
18 i 30h teretana do 20h-20 i 30h
21h vecera (protein + hleb+salata)
Sto se tice proje, mislila sam kako se gleda na projino brasno u tom smislu, reicimo da se napravi palenta+jogurt+jaja+tikvice (spanac...).
Nisam mislila da ovoliko kucam ali eto.