Izvini

, nisam dobro videla.... napisala si gramažu. Malo me ovaj forum izbacio iz takta... uloguje me pa izloguje pa napišem post pa ga ima pa ga nema... Jedva postavih ovih 3-4 posta po dnevnicima, jedva. Napišem kod tebe post, pa ga čas ima čas nema na vidiku... Pomislila sam da ga nisi ni videla... i tako u toj zbrci nisam ni primetila da si napisala gramažu.
D: karfiol (jedno pola karfiola) zapečen sa jajetom, kašičicom masl. ulja i malo mleka, tonus
R: džigerica (ona od juče) - oko 250 gr džigerica + isto toliko luka + 1/2 kašike masl, ulja,i kiseli kupus (skoro 1/2 kg kiselog kupusa), 1,5 parče tonusa
V: ostatak karfiola od doručka (vrlo malo), parče feta sira, oko 80 gr, salata od pečenih paprika (5 osrednjih paprika)Ovako stvari stoje.
Ovaj ručak ni po čemu nije mnogo. Do 250 gr džigerice nije mnogo. Tj mogla si i manje ali ništa to nije strašno.
Uz meso je OBAVEZNO mnogo povrća inače je meso nezdrav izbor (ako nema pratnju u vidu povrća). To što ti jedeš veliku količinu tog kupusa je fenomenalna stvar i hvala ti što daješ dobar primer. Bravo!- Da si jela samo 250g mesa bez porća (ili sa onom varijantom povrća tipa dva kisela kornišončića – dva ko nijedan) to ne bi bilo dobro i to bi bio veoma nezdrav obrok koji može da škodi tvom zdravlju.
- Da si pojela samo pola kg kiselog kupusa – to bi bio zdrav ali nepotpun i besmislen obrok jer ti ne bi dao sitost. To bila neka recimo užina ili osveženje ili vitaminski doping (kis.kupus je izuzetno zdrav i poželjan).
Prema tome, ti si unela SAVRŠEN OBROK.
Treba da se rasteretiš, i ti i drugi, tog straha od količina.
Jednostavno,
držiš se smernica koje se tiču količine proteina:
Ne više od 200 gr mesa u obroku (npr 200 a može da bude i 150 ili 250, kako kad i zavisno od vrste mesa, svinjska i teleća džigerica su niskokalorične, pileća je ja mislim kaloričnija, nadam se da nisam nešto pogrešila).
Ne više od jednog mesnog obroka dnevno.
Ne meso baš svaki dan.
Ne više od 3 jaja u obroku.
Sir mladi npr 250 grama u obroku eventualno 300. Masniji i jači sir manje naravno.
Riba npr 300 gr po obroku, ne više.
Povrće se NE RAČUNA. ŠTO VIŠE TO BOLJE.Ne jedeš mnogo.Tačka. Jedeš odlično!!!
Rastereti se te priče da jedeš mnogo jer tako i
TREBA da jedeš. Zato si sita i zadovoljna i zato skidaš kilograme.
Ti kako hoćeš (mislim možeš da mi veruješ ili da mi ne veruješ).
A sada molim i
Signorinu, kada joj bude zgodno, da mi objasni svoje MNOGO.
Pozdrav mršavicama sadašnjim i budućim, sitim i srećnim!