Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Krećem i ja

od Debeliccka » pre 9 godine

Možda nisi videla moje pitanje u prethodnom postu, tj možda nisi videla post...
    A ja najozbiljnije pitam i stvarno me zanima.... istraživanja (mog) i teorije radi...
    hvala,
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Pa eto, navela sam količine - jedem količinski puno niskokaloričnih namirnica, salate, stomak je pun ... ne možeš reći da je 1/2 kg kiselog kupusa malo!!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Izvini :oops: , nisam dobro videla.... napisala si gramažu. Malo me ovaj forum izbacio iz takta... uloguje me pa izloguje pa napišem post pa ga ima pa ga nema... Jedva postavih ovih 3-4 posta po dnevnicima, jedva. Napišem kod tebe post, pa ga čas ima čas nema na vidiku... Pomislila sam da ga nisi ni videla... i tako u toj zbrci nisam ni primetila da si napisala gramažu.

D: karfiol (jedno pola karfiola) zapečen sa jajetom, kašičicom masl. ulja i malo mleka, tonus
    R: džigerica (ona od juče) - oko 250 gr džigerica + isto toliko luka + 1/2 kašike masl, ulja,i kiseli kupus (skoro 1/2 kg kiselog kupusa), 1,5 parče tonusa
    V: ostatak karfiola od doručka (vrlo malo), parče feta sira, oko 80 gr, salata od pečenih paprika (5 osrednjih paprika)

Ovako stvari stoje.
    Ovaj ručak ni po čemu nije mnogo. Do 250 gr džigerice nije mnogo. Tj mogla si i manje ali ništa to nije strašno. Uz meso je OBAVEZNO mnogo povrća inače je meso nezdrav izbor (ako nema pratnju u vidu povrća). To što ti jedeš veliku količinu tog kupusa je fenomenalna stvar i hvala ti što daješ dobar primer. Bravo!

- Da si jela samo 250g mesa bez porća (ili sa onom varijantom povrća tipa dva kisela kornišončića – dva ko nijedan) to ne bi bilo dobro i to bi bio veoma nezdrav obrok koji može da škodi tvom zdravlju.
    - Da si pojela samo pola kg kiselog kupusa – to bi bio zdrav ali nepotpun i besmislen obrok jer ti ne bi dao sitost. To bila neka recimo užina ili osveženje ili vitaminski doping (kis.kupus je izuzetno zdrav i poželjan).

Prema tome, ti si unela SAVRŠEN OBROK.
    Treba da se rasteretiš, i ti i drugi, tog straha od količina. 8)

Jednostavno, držiš se smernica koje se tiču količine proteina:
    Ne više od 200 gr mesa u obroku (npr 200 a može da bude i 150 ili 250, kako kad i zavisno od vrste mesa, svinjska i teleća džigerica su niskokalorične, pileća je ja mislim kaloričnija, nadam se da nisam nešto pogrešila).
    Ne više od jednog mesnog obroka dnevno.
    Ne meso baš svaki dan.
    Ne više od 3 jaja u obroku.
    Sir mladi npr 250 grama u obroku eventualno 300. Masniji i jači sir manje naravno.
    Riba npr 300 gr po obroku, ne više.

Povrće se NE RAČUNA. ŠTO VIŠE TO BOLJE.

Ne jedeš mnogo.Tačka. Jedeš odlično!!!
    Rastereti se te priče da jedeš mnogo jer tako i TREBA da jedeš. Zato si sita i zadovoljna i zato skidaš kilograme.
    Ti kako hoćeš (mislim možeš da mi veruješ ili da mi ne veruješ).

A sada molim i Signorinu, kada joj bude zgodno, da mi objasni svoje MNOGO.

Pozdrav mršavicama sadašnjim i budućim, sitim i srećnim! :019:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Znam ja da ne jedem kalorijski puno, samo pokušavam da objasnim da je gomila povrća ono što čini sitim, da se nipošto ne mora gladovati, bez obzira na kojoj dijeti ste, svaka od njih dozvoljava neskrobno povrće !!!

Džigerica je niskokalorična (sve vrste po onim tablicama koje ja koristim, ove sa foruma), pa je iz navike brojanja kalorija jedem oko 250 gr, meso oko 200 gr, ribu 250-300 gr.

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Naravno Leonida, ali htela sam namerno da pišemo o tome zbog svih koji čitaju. Postoje uvek pojedinci koji imaju nesporazum sa tim šta je mnogo i šta je malo i čega je mnogo a čega je malo…. pa se plaše količina, pa na jadnoj i tankoj UN koje je izuzetno niskokalorična misle da jedu previše i tako dalje.
    Sigurno će neko čitati tvoj dnevnik i odlučiti da sledi tvoj primer pa smatram da treba neke stvari da budu razjašnjene.
    Osim toga, spominjete i ti i Signorina tu količinu, pa spominjete neko smanjivanje želuca, itd..

samo pokušavam da objasnim da je gomila povrća ono što čini sitim

I uzgred, povrće jeste važno i dobro iz mnogih razloga, između ostalog i zbog popunjavanja želuca i davanja voluminoznosti obroku.
    Međutim, ono što te čini sitom nije povrće nego proteini (u društvu povrća). Zato se unosi adekvatna količina proteina. Mogao bi svako jesti dva-tri dana ogromne salate sa po 20gr proteina u njima i biti sit sa tim. Ali, četvrtog dana bi zasigurno nastupila glad i nezadovoljstvo takvom ishranom..
    Slika

• MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od MiShīCá Mãllä » pre 9 godine

Ispisah ja svasta lepo, ali me izbacilo sa neta.. :( nazalost :(
    Sustina sta sam zelela da kazem da se divim tvojoj istrajnosti i volji i rezultatima...
    Svaka cast :D
    Cestitke :009:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

MiShīCá Mãllä, hvala što misliš na nas.

Ide to meni neosetno, društvo je interesantno, ima mnogo više dnevnika nego kad smo mi piskarale, pa vreme prolazi brzo ...

Moj jelovnik danas, pomalo neorganizovan ...

D: malo fete, kiseli kupus, tonus
    U: 2 kivija
    R: mladi sir 250 gr, kiseli kupus, parče i po tonusa
    V: praziluk - jedno 300 gr propržen sa 2 jajeta na 1 kašičici masl. ulja

FA: pauza, imala puno obaveza ...

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Moj jelovnik danas:

D:mladi sir oko 125 gr, kiseli kupus, tonus
    U:banana
    R:spanać 250 gr sa jajetom, malo mleka, pola kašike masl.ulja, bel.lukom i kašikom brašna, 2 tonusa
    V: 200 gr šnicli (but), kiseli kupus
    + 3 oraha (nekad prosto ne mogu da im odolim)

FA: od ponedeljka ...

Sutra planiramo izlazak, pa će verovatno biti pica, 4 vrste sira, samo nisam sigurna da li da naručim normalnu ili dečiju (kad pročitam koliko kalorija ima pica, svaki put se protresem) ... ne umem ni VK dan da isplaniram bez griže savesti ... ali pica i štrudla ... zvuči stvarno previše ...

• signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

Mršavice, pa i ja isto kao naša Leonida jedem gomile povrća. :D
    Leonidice, lijepo si to napisala da ni VK dan ne može proći bez grižnje savjesti. Ista sam!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Uživajte u grijehu!!! Ako je vama problem sa savješću mogu ja to da odradim nije nikakav problem, a vi pojedite povrće za mene, mislim šteta da se patite... :020: .
    Bez zeze jedite, savjest ignorišite i mmmmm.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Mislila sam da nema šanse da pojedem celu picu, ali mogu ja svašta ...

D: ne da mi se da napravim palačinke - jutros ustala, kad ono ... u toku noći sir ispario iz frižidera ... ostalo jedno zanemarljivo parče mladog sira, oko 50-60 gr ... pa onda razmislim, svakako će biti VK ručak - pa pojedem to parče sira i kiseli kupus bez hleba
    R: pica 4 vrste sira, 2 tanja parčeta štrudle (sa bundevom ... dokle god ima bundeve u zamrzivaču mm ne pristaje na druge kombinacije) , pivo 1/2 l , samo ručak oko 1700 kcal, ako ne i više !!!
    V: već je kasno, a ja još uvek nisam gladna ... verovatno preskačem, ovo je bio kalorijski šok, moj stomak nije više u stanju da ovo svari

Poslednja izmena od leonida u 24 Jan 2016, 19:35, izmenjeno 1 put ukupno.

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

jaoj ta pica sa 4 vrste sira toliko me izaziva :07:
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Znaš šta je najcrnje ... pica jeste bila ukusna, ali ne toliko ukusna kao ranije (valjda sam se odvikla ...), pa sve nekako imam utisak da nisam najpametnije utrošila VK dan.
    Štrudla je bila isto tako dobra kao nekad ... taj ukus će mi se sviđati čitavog života!!! Drugi put celu štrudlu za ručak !!!

• signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

Podržavam plan "Cijela štrudla za ručak"!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Leonida gledam sada onaj recept tj ručak sir i kiseo kupus, kako se to slaže? Ja ga nikada nisam jela samo tako, jel si samo onako jela ili recimo može i neka pita sa sirom i kiselim kupusom, tipa red kupusa, red sira, red kupusa :) možda bih to mogla za sutra hm :)

A izoštrila su ti se čula pa ti sada trebaju neki vrhunski ukusi :) ja ni ne znam šta bih ja poželela za VK, ali baš nemam pojma sada da me neko pita. Možda kiflice sa kačkavaljem neke meke i tople.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
Odgovori 1289 postova