Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Debeliccka » pre 12 godine

Mislim da sam negde na sajtu Dijeta.net (mislim na ovom sajtu), kad sam čitala o voću, pročitala da taj ananas iz konzerve nije baš najpreporučljiviji, ali nemoj me držati za reč...
    Ali bolje i to nego neki pravi prekršaj, ako nemaš alternativu....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od EnciMenci » pre 12 godine

Tara, mislim da mogu kompoti, ali oni zdravi (bez secera) :D
    Dozvoljena kolicina je jedna solja za kafu npr. seckanog ananasa :)
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

od EnciMenci » pre 12 godine

Da li tokom unke dolaze u obzir pilece virsle na proteinski dan? U knjizi se spominju, ali nisam zapazila po dnevnicima
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Trebalo bi da da, ali mislim da su viršle krajnje nepoželjne, prepune su aditiva, kalorija koje dolaze od ko zna čega, proizvode se od ko zna kakvog otpada (jedan poljoprivredni inženjer, smer prehrana životinjskog porekla koji je bio zaposlen u mesno-prerađivačkoj industriji mi je rekao da viršle ne treba ni slučajno jesti)...Možda bolje da koristiš neko ,,pravo,, meso, jer ćeš tako jesti i zdravije i pametnije a imati bolji osećaj sitosti..
    Ni u proteinskoj dijeti nisu dozvoljene viršle....dakle viršla nije isto što i meso...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Buduca mrsavica
    Početnik
    Početnik

od Buduca mrsavica » pre 12 godine

Cao ljudi :D Pre svega, SRECNA NOVA GODINAAA :) Iskreno vam zelim sve najlepse, da vam se ostvare sve zeljice koje zelite,a koje su pametne ;) I naravno, manje kilica, da ih bude taman kol'ko treba, a uz to odlicno zdravlje :) i puno para, trebace nova odeca :) i sreca,ona nam je neophodna :) E sad,ja sam nova, dijeta danas pocela, zelim oko 15 kg da izgubim,i nadam se da cu uspeti.. Jedno pitanje, posto je bila ng, pa mi danas imamo neko meso,prase za rucak :D, a meni je proteinski dan, pa jel bih mogla ja malo tog, nemasnog,potrudicu se, mesa da pojedem? POz svima :)
  • Desa
    Početnik
    Početnik

od Desa » pre 12 godine

možeš parče prasetine ali bez masne kožice, pečenje je dozvoljeno ali se ne preporučuje često :)
  • Buduca mrsavica
    Početnik
    Početnik

e hvala puno :) ne jedem kozicu, niti cesto prasetinu,al ajde sad, kao ng ;D
  • kata
    Početnik
    Početnik

od kata » pre 12 godine

Srećna nam nova godina! Ja sam isto nova tu,pre par godina sam bila na un dijeti i lepo skinula 12kg za 3 meseca.Sad bi da skinem samo nekih 5 kg,nadam se da ću uspeti za 2 meseca. E sad moje je pitanje dali je bitno u koliko sati se počinje sa dijetom? Htela sam da mi to bude od 1 januara,ali ja sam sam ustala i pojela jabuku. Neznam dali da započnem kad budem ustala rano,ili vredi i od danas?
  • mila_usa
    Početnik
    Početnik

od mila_usa » pre 12 godine

moje pitanje je ja jako volim humus...a nisam sigurna u koju grupu spada i kada ga mogu jesti.prije nego sto sam pocela dijetu jela bih povrce koje bih umakala u humus
    Success is Journey not Destination
  • Buduca mrsavica
    Početnik
    Početnik

Imam i ja jedno pitanje :) naime, danas sam za rucak mojima spremala becarac, mada mislim da to neki zovu sataras :) Malo proprzenog luka na malo ulja, paprike,paradajz, i dinstano svinjsko meso. Da li bih ja to mogla da jedem za proteinski dan? Paradajz,paprika su neutralne namirnice, malo mesa, svega par parceta, ali pun tanjir svega toga..i naravno supa posle :) Sta mislite? :D POzzz..idemoo do kraja!! :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Humus je zdrav i bogat mineralima, preovladavaju karbohidrati i proteini a ima i masnoća, pa bi trebalo da u stvari ne pripada nijednom danu :( :oops:
    Nadam se da ćeš moći da izguraš bez njega ili eventualno ako baš moraš da na UH dan uzmeš ali sasvim malo...
    To ti je kao sarma ili punjene paprike (na klasičan način spremljeno) - dobiješ meso i pirinač unutra. Nije za P dan, nije za S dan, možeš samo da sedneš i plačeš....Šalim se naravno, plakati nećemo....

Sataraš je odlična hrana, spremljen sa mesom i neutralnim povrćem....Po meni izvanredan za P dan. Samo treba voditi računa da ne bude premasan nego spremljen na zdrav način i eto jela koje bih u svakom trenutku poželela kao najveći specijalitet...
    Tako se može spremiti boranija ili grašak ili nešto slično sa mesom i na P dan povaditi meso i pojesti (uz još nešto neutralno) a sutradan jesti ove skrobne sastojke na P dan, sa se tečnošću iz jela....Njam njam...
    Slika

• mila_usa
    Početnik
    Početnik

nista od humusa :( prezivjecu i to...joj kad se samo sjetim povrce i humus...pa onaj arapski pita hleb...necemo sad...jednog dana kad budem vitka ...sjescu i nazdracu se humusa i povrca.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Debeliccka napisao:Tako se može spremiti boranija ili grašak ili nešto slično sa mesom i na P dan povaditi meso i pojesti (uz još nešto neutralno) a sutradan jesti ove skrobne sastojke na P dan, sa se tečnošću iz jela

Po pravilima UN, sve se sprema strogo odvojeno, to što je za skrobni dan ne sme se spremati s mesom u istom loncu/šerpi i obrnuto. (Opet se pozivam na Gigu. :) )
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Oho! To je steta..mada ja ionako nista i ne spremam..ali kad bih spremala, mozda bi se usudila da ponekad.malkice zeznem ovo pravilo.
    Slika

• mila_usa
    Početnik
    Početnik

nema zezanja pravila....strogo ko u vojsci...rad red i disciplina
Odgovori 4679 postova