od leonida » pre 9 godine
Megili, hvala, sigurna sam da i ti to možeš, pogotovu što imaš svakodnevnu FA sa bebicom ...
Luna85, čini ti se da je malo, zato što nisam pisala količine. Da, želudac se suzio (ipak je ovo 10-ak meseci dijete, ali nekad sam gladnija, nekad manje gladna, ali ... pojedem jako puno povrća. Ako sam baš gladna, neću npr. jesti fetu nego mladi obrani sir - neki dan sam samazala celo pakovanje (250 gr) mladog od obranog mleka, sad sam došla iz teretane, a posle vežbanja nikad nisam previše gladna (ne znam u čemu je štos), pa sam onda uživala u malo fete uz puuuno salate - inače jedem jače povrće, izbegavam ova prskana u ovo doba, ali mi se strašno jela zelena salata, pa kad sam je videla na pijaci, prosto nisam odolela. Sve u svemu, pojedem po celo pakovanje barenog povrća za obrok (npr. ona mešavina bejbi šargarepa, karfiol, brokoli barena na pari i samo posoljena mi je favorit). Pre nisam volela takva jela, ali nekako mi se ukus promenio i mnogo mi se više sviđa spremljeno na ovakav način nego kao nekad, sa puno zaprške ... Naravno, nije bilo tako od prvog dana ... u svakom slučaju, slobodno kad si gladna za obrok pojedi tonu barenog/grilovanog/svežeg neskrobnog povrća, stomak će biti pun, a vremenom ćeš shvatiti, kad se čulo ukusa regeneriše i pročisti od svih veštačkih ukusa, da je ovakva hrana puuuuno ukusnija.
Narcisa, uopšte nemam upalu mišića. Mislim da je to zahvaljujući vlasnici, ona je mojih godina, bivša atletičarka, i imam utisak da se iskreno obraduje kad žena naših godina odluči da nešto pametno uradi za sebe. Nisam preterivala sa opterećenjem, onoliko koliko mogu - da osetim napor, da mi ne bude lako, a da mogu da uradim tri serije nekih vežbica ili na drugim spravicama koliko god mogu. Pokazivala mi i neke vežbe sa tegićima od 1 kg za onaj deo vrata/ramena koji je najviše ugrožem kad radiš sedeći posao (dešava mi se da osetim ukočenost u tom delu, nisam joj to rekla, ali je sama znala kad je čula čime se bavim). Sve u svemu, non-stop je išla sa nama (svi drugi vežbači su u tom momentu bili muškarci, uglavnom klinci - mislim, sa moje tačke gledišta .... sa vaše verovatno u pravim godinama, pa se ona baš posvetila meni, koja sam tu prvi put. I što je najbitnije, nije nas pustila da odemo bez istezanja. Umereno vežbanje + istezanje - nema upale mišića. A da se razumemo, nije mi baš bilo lako, pogotovu sam se mučila kad sam radila vežbe za ruke i unutrašnju stranu butina - to su izgleda najzakržljaliji mišići kod mene. Naravno, rekla sam joj šta je problem i da moram da se zategnem. Kardio (skijanje) radila samo 15-ak minuta, za zagrevanje, stavila program uzbrdo ... s obzirom na broj otkucaja, definitivno ne smem puno duže u jednom cugu ... videla sam ja da se zadišem nenormalno kod silnog skakutanja .... ipak moja godina proizvodnje uz totalnu fizičku neaktivnost već duuugo vreme uzima svoj danak ... ne može se odjednom ... trebaće zaista puno vremena za neku normalnu kondiciju (broje otkucaja mi već posle 15 minuta došao na 168 što za moje godine i nije tako malo - vrlo je blizu gornjoj granici). A nisam se ni zadihala. Sam bog zna koliki je bio dok sam skakutala sa Jillian Michaels i zadihavala se do te mere da sam morala da pauziram ... nisu sve vežbe za svakoga ... ja sam teretanu ovako i zamišljala, da ti neko prvih par puta objasni šta da radiš i kako to pravilno da radiš ...
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.