Odgovori 1041 post
I ljubav sam pojela!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: I ljubav sam pojela!

od Luna85 » pre 9 godine

Kada sam u tom fazonu brojanja kalorija onda merim sve redom, kada pravim hleb pa u gram, pa premerim svako parče, više mi je zabavno nego bila šta drugo. Pa i kada spremam ručak, svo povrće takođe pa računam porcije, po svemu sudeći možda bi mi bolje išao taj način ishrane :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

TZLJ, sad se i meni jede sarma kako pročitah tvoj meni. :) I kud spomenu princes krofne? :) Navodiš me na grijeh.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Izgleda da su princes krofne svima omiljene - mada ni krempita nije loša stvarčica, upravo o tako nečemu razmišljam za VK dan, ako me ne bude mrzelo da pravim ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • signorina
    Amater
    Amater

Eh, krempita! Osjećam da mi se luče endorfin i serotonin samo kada pomislim na nju! :D
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Meni su princes krofne ostale u lepom sećanju iz detinjstva :) zaista je bila sreća kada majka pravi...sad smo prešli na druge poslastice :)

Doručak: paradajz čorba = 150 kcal
    Ručak: sarma, hleb i puno kiselog kupusa = 510 kcal
    Večera: kupus, šargarepa, sir, hleb = 590 kcal

ukupno: 1250 kcal

Uništih sarmu - nema više...jos sam prehladjena pa je ova čorba jutros lepo uletela. PMS je tu...radi svoj posao savršeno.

Pijem puno čaja...nisam ljubitelja, ali Milfordovi su odlični - novo otkrice za mene...izbegavam, ali mislim da cu dodati večeras mk meda.
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Milford je odličan.
    Uguraj c-vitamin voća.
    Ja skroz curim po tastaturi.... :mahalo:
  • Titi
    Početnik
    Početnik

od Titi » pre 9 godine

Meni su ledene kocke i baklava nesto posebne

Ih kud dodjo ovde da zavirim sad bi jedan kolacic smazala
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Milford je super ... ja sam ga godinama konzumirala u neverovatnim količinama.
    Sad sam se navadila na Loyd - on mi je još bolji .... imaju fantastične voćne kombinacije ... i sve su odlične i vrlo pitke bez šećera!!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Ovaj probirac nikad nije bio ljubitelj krempita, niti princes krofni :)
    Zato ih je brat tamanio u ogromnim kolicinama!
    Secam se saljivog komentara moje mame: "To je suvise "prost" kolac za prefinjena usta moje cerke" :16:
    Nije mislila nista lose... naprotiv, nego je uvek bilo tih sala u kuci kako ja od malena nepogresivo "biram" samo skupe stvari - ukljucujuci i hranu.
    U vrticu je sa hranom radila neka drugarica moje babe... i kad su se srele pita: "Cime vi hranite to vase dete?"
    A ja ne jedem sendvic jer je sa margarinom (niko mi nije rekao nego mi se nije svidjalo), griz i puding jer imaju grudvice, hleb sa eurokremom jer je eurokrem tanko namazan, mozda nekad hleb sa pastetom ili kiflu i jogurt... Kakao nisam pila jer je jako sladak, caj jer nije zasladjen medom vec secerom... I tako su nastali vicevi u mojoj kuci na moj racun.
    I uvek se nasmejem na blam moje mame kad je neko od rodjaka navrati pa nam doneo one jeftine kakao krem table... koje spolja lice na cokoladu. I dete, kao dete, otvori i kao sad cemo da se zasladimo, i onda probam i kazem: "Meni ovo nije lepo!"
    Posle mama zabranila da se bilo koji slatkis otvara dok su gosti prisutni :16:
    Milford cajeve volim... u stvari od kad sam ih otkrila pre dosta vremena, sam i pocela da pijem cajeve.
  • Megili
    Početnik
    Početnik

od Megili » pre 9 godine

Nadam se da ti je bolje, nemoj mnogo da se forsiraš dok si prehlađena, jelovnici su ti ok, bitno da nisi gladna. Nisam pročitala ceo dnevnik, preko koje aplikacije računaš kcal? I jel unapred smisliš šta ćeš za sutra, ili kako krene dan?
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Megili malkice je lakše, ali ne vidim da sam blizu kraja...bice bolje :)...ne koristim aplikaciju, nalazim, googlam i imam par tabela pa računam. Uglavnom unapred kad smislim ne bude nista od toga :D Ujutru pojedem neku voćku ili nešto što mi padne pod ruku...pa kasnije polako smišljam i kombinujem pa saberem.

Trenutno sam na isprobavanju Milforda...verujem da cu uskoro naci neki koji ce baš. baš, da me zarazi i da ga pijem redovno. Skuvala sam tri vrste čaja i poredjala tri šolje ispred sebe hahaha. Luda dan, ja još ludja. Izašla malo napolje da proluftiram glavu i udahnem svež vazduh ( u današnjem slučaju - vetar ).
    Slab mi je jelovnik niti imam apetit danas. Kašalj me muči i slabo mi da spavati. Tu je i PMS...tako da mi je veselo.

Doručak: čaša mleka sa malo meda i cimeta= 150 kcal
    Uzina: japanska jabuka= 140 kcal
    Ručak/Večera: oslić, šargarepa, luk, hleb = 700 kcal

čokolaaadaaaa :D ne znam koliko ima kalorija pojela sam glavu Novogodišnjeg Deda Mraza ( u skladu sa mojim današnjim raspoloženjem) i malog sneška Belića :020: ne verujem ni da stane u tri kockice jer je tanka čokolada... :evil:

Ukupno: 990 kcal...+ čokolada

Kanim se da spremim oslića sa povrćem. Da ne moram verovatno nista ne bih ni jela, ali mislim da to ne bi bilo baš pametno. A možda kad krenem ne budem mogla da stanem sa jelom :D Sutra bi trebalo da se merim, ali ce stanje biti informativno zbog postojeće nepogode zvane PMS.
    Poslednja izmena od Tebi_Za_Ljubav u 16 Jan 2016, 20:48, izmenjeno 1 put ukupno.
  • signorina
    Amater
    Amater

Draga, dal' bih ja smjela tu čašu mlijeka sa malo meda i cimeta, šta misliš?
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Što da ne...na mleku piše da ima 55kcal u 1dcl, znači dva deci uzmi to je 110 kcal, cimet nemoj ni da racunas. :) med zavisi kako ces da računaš...negde piše da mala kašika ima 21 kcal, negde 40kcal. j ja uzmem sredinu :)
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Pročitala sam jelovnik i deluje to sve ok, a pogotovo ona pita sa heljdinim korama i prazilukom i pečurkama, to i ja uvodim sebi za doručak :) kako meriš količinu za sebe kada praviš pitu tj sa koliko kora je napraviš? Ja znam samo na veliko!
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • signorina
    Amater
    Amater

E to ću sutra da uvedem! Jedva čekam, volim i mlijeko i med i cimet!
Odgovori 1041 post