Jos malo price o zelucima
Koliko sam ja upucena, zeludac je elasticni misic a kolicina hrane koju jedemo utice na njegovu elasticnost. Sto vise jedemo, tj.sto se cesce prejedamo, on postaje rastegljiviji i teze se vraca u prvobitno stanje. Generalno, ako bismo na odredjeno vreme smanjili kolicinu hrane, zeludac bi se polako vratio na normalnu velicinu. Naravno, ako je povecanje abnormalno, vracanje bi trajalo...pa dugo i zato se operacijom brze "resava"problem. Naravno, kao sto pomenuse i Debelicka i Leonida, ako se ne resi problem u glavi i ako ne prestane prejedanje, i operisani zeludac se moze opet razvuci, pa sve jovo nanovo

Sa druge strane, ako se smanji kolicina hrane na neko vreme, zeludac se smanji tako sto izgubi na elasticnosti pa mu je teze da se rastegne i primi veliku kolicinu hrane. Ijao..sad mi pade na pamet...gledala sam nedavno neku emisiju na nekom medicinskom kanalu

u kojoj su pricali o prstenovima koji se stavljaju na zeludac.. I naravno, ti doktori su to propagirali kao obaveznu stvar, must to do i sa 5 kg viska

Elem, mrsavi dr je sebi ugradio prsten sa "uzicom"koja viri negde iz stomaka

i onda on sam sebi zateze taj prstencic kad resi da ...manje jede ili sta vec

Neverovali ili da ...
Sad malo o ja:) Nisam mislila da cu bukvalno da izbacim testa nego da MORAM da smanjim, pogotovu slozene i masne testaste obroke tipa:pite, zeljanice, makarone sa sirom, spagete bolonjeze, milaneze i ostale eze....kojih je bilo jednom nedeljno. Ja sam ih svesno dozvoljavala ali se ispostavilo da nisam uspesno redukovala preostala dva obroka pa je ispadao urnebesno kaloricni dan...

Da je obicna testenina sa paradajzom, ne bi se mnogo obazirala...mislim, bi, al ne preterano. (to je valjda dobro shvacena prica o UH+masnoce) Hleb ostavljam, oko 100 g, ali cu definitivno da zaobilazim beli jerbo mi strasno otvara apetit (definitivno shvatila prosle nedelje).
Za sad, dorucak ostaje vocni, a ostalo kombinujem trudeci se da ispostujem osnovna pravila normalne ishrane. Malo kopiram Un. ali bez vitaminskih dana jer ih jako tesko podnesem a pojedem i po 150-200gr.semenki i orasastih plodova (citaj:zanesem se) pa nabijem kalorije...Nadam se da cu istrajati. I ja mislim da je dosta eksperimentisanja i menjanja..bar 2-3 meseca
P.S. Voce ne mogu da izbacim-jos

P.S. P.S.-a

Debelicka, kucale smo istovremeno, a ispade da smo istu stvar otkucale

Molim te, osecaj se kao kod svoje kuce. Ne mora ni da se izuvas

Ja sam zahvalna na posetama i zlata vrednim savetima