Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od volja cini cuda » pre 9 godine

Svaka cast Luna, kako si ti vredna, bas mnogo poslova pozavrsavas samo u jednom danu! Verujem da su lazanje bile mljac!! :)
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Juce od umora i nespavanja jedva docekala 22h i ugasila sam se.
    Lazanjama nesto nisam bila odusevljena, izgleda previse ukusa. Jela sam i za veceru malo.
    Uskoro idem u nabavku moram da pravim onu vegetu sto je Nevena dala recept. Ali posto se susi 6 sati napravicu mnogo vecu meru.
    Cudno mi je kad cujem da sam vredna posto sebe bas dozivljavam kao lenju, hvala voljo :)

Dan 42
    D - kefir, lan, cija i hleb sa zrnima
    R - zec sa povrcem
    V 18h - jafa kolaci

Danas poceo ciklus, pms nije postojao ovaj put, ni nervoze ni nicega.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Juce me je prvi put uhvatio napad za slatkisima. Mislim da je zbog ciklusa. I posto sam resila da jedem ono sto mi organizam trazi ja sam lepo vecerala u 18h jaffa domaci kolac - stavila ga u zamrzivac na dan kada sam zapocela da menjam ishranu - i pojela sam 3,4 kolaca i par bombona i bila sam srecna :D
    Juce mi je i dorucak i rucak bio jako slab tako da ovo nije bio veliki greh i pritom nisam jela posle 18h nista. Danas vaga opet najniža 67,1 a juce je bila 69, skroz ludo.

Napravila sam i dosta susenog povrca. Po pola kg šargarepe, pastrnaka i persuna, luka, malo praziluka, dosta celera,malo belog luka i crvene paprike i malo cicoke. Nisam racunala da necu imati gde da susim. 3 velike tepsije plus je ostalo. Susila sam juce 4 sata, danas cu nastaviti. Medjutim danas sam izvadila sve koske za supu iz smrza i dodala taj ostatak seckanog povrca i kuvam 5l moje supe tj ulicu sve u neke posude i napraviti svoje kocke za supu. Kuhinja mi se vec sada ne vidi od cinija i tepsija! Plus sam izvadila i visnje i napravila sok deci i neki kompot sa suvim sljivama i cijom i visnjama jer mi treba diuretik a suve sljive su dobre za to. Planirala sam i kolace plus ako me ne bude mrzelo previse jer me ceka i posao.
    Smanjila sam dorucak bas ovih dana,izbegavam suhomesnato i samo kefir i semenke i hleb mi bas odgovaraju.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Dobra vest, odlican ti je rezultat! :)
    To je posledica te odmerene ishrane koju imas sad vec izvesno vreme a ovaj najnoviji minus je poguran tim jucerasnjim kolacima. Tu si malo sokirala metabolizam nakon dana i dana jednolicnog kalorijskog unosa i rezultat je usledio u vidu takvog minusa.
    :013:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Bravo za minus!!!
    I ja sam imala te neka čudne minuse posle brljeva ... izgleda da je stvarno caka u tom povremenom zbunjivanju organizma ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

To nije brljanje nego je jednostavno pojela kolace jednom u xy dana, dakle to je normalna ishrana a ne brljanje. Eventualno je dan bio nesto kaloricniji nego ostali dani, zahvaljujuci tim kolacima. Efekat mrsavljenja zahvaljujuci VK danu je postigla jer je imala 2 slabija ili normalna obroka, D i R, a veceru jacu. Isto bi postigla i da je pojela 5 kolaca umesto 3 (a ne bi postigla sa 1 maleckim kolacom).
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Da tako sam i ja to protumačila, samo što je dan pre toga isto bio malo kaloričniji tj lazanje za ručak pa i večeru. E sada možda ima veze što sam dosta aktivna i što ne večeram posle 19h a legnem oko ponoći tek. A i obroci su mi dosta mali, pa i ta lazanja pokušala sam onako odokativno da izračunam kalorije i nije mogla imati više od 400 kcal. A opet toliko sam se strogo pridržavala svega unazad da verujem da to ne može baš naškoditi u vidu nekog plusa, nisam ga ni očekivala jer je nerealno.
    Ja mislim da kod mene važnu ulogu igra izbacivanje potpuno UH za večeru a hleba za ručak i večeru. To praktikujem od samog starta. Samo sam jednom jela UH za večru i to nakon što sam prestala sa hrono, čisto da razmrdam organizam. Na prstima jedne ruke mogu da nabrojim kada sam loše kombinovala namirnice - dva puta sam jela pasulj sa malo šunke i dva puta meso sa malo pire krompira. Sve ostali, svaki ručak i večera unazad 42 dana je bilo protein + povrće. Ne računam tu 2,3 dana VK - jednom lazanje, jednom kolači i jednom ona pita sa svim i svačim.
    Još jedna važna stvar je što me ne mrzi, sestra onako ponosno priča svima kako se hranim i prva rečenica svakoga je "Kako je ne mrzi da pravi?!" - očigledno su ljudi postali jako lenji.

Inače gotova je vegeta :) prezadovoljna sam ukusom. Od više od 1kg povrća, suvog začina sam dobila jedva 200 gr. Ukus je toliko lep! Malo sam više osušila, mislim, ali ću isprobati večeras u večeri kako će se ponašati. Dodala sam u sve to malo kurkume, soli, bibera.
    Napravila sam i kocke za supu. Izblendirala jedan deo svežeg povrća koji mi je ostao i masnoću iz supe kao i kuvano meso. Od svega sam napravila male loptice i stavila u smrz.

Dan 43
    D 10h - kiselo mleko. čija, lan i malo hleba od klica
    R 14h - krmenadla i malo pire krompira + kupus salata
    V - planiram pečurke, kelj i kuvano meso iz supe.
  • NevenaS
    Početnik
    Početnik

od NevenaS » pre 9 godine

Luna drago mi je da su zacin i kockice uspeli i da ti se dopadaju. Ja sam danas dopunila svoje rezerve :skakutalo:
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Stvarno super stvar, ne znam kako mi ranije nije palo na pamet. Zanima me samo taj sušeni paradajz, tj jel se on kupuje u tom suvom obliku ili se i sveži može sušiti na taj način?
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Probaću i ja prvi slobodan vikend (idući sam takođe zauzeta), a zbog tog silnog sušenje mora da bude vikend ...

• NevenaS
    Početnik
    Početnik

od NevenaS » pre 9 godine

Moze da se susi, a ima i da se kupi u bio spajizima. Proces susenja je isdti, samo ga treba malo iscediti pre ubacivanja u rernu :)
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ono kao, neki novi minus, neki zec se pojeo - mrzim te, pojela si Duška Dugouška :cry: :D
    Čestitam ti i čitam redom sve čim se sastavim :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

TZLJ i nije bio nešto ukusan :D

Današnji dan ne znam ni ja kako bih nazvala kada je jelovnik u pitanju, bez apetita, hrane baš malo. Vaga čak pola kg manje od juče, ali po navici par narednih dana će sigurno biti u plusu, za sada šokantnih 66,7 nakon jučerašnjih 67,1. Pomerala sam vagu i trljala oči i to je to, ne mrda :)

Dan 44
    D - pola šolje kefira
    U - zalogaj hleba - probala kako je ispao pošto sam pekla novu turu
    R - grašak sa nekim ćufticama od praziluka, krompira i pečuraka.
    V - dolazi mi mama i najavila je štrudle, probala sam parčence + zelena salata i pola tunjevine
    Poslednja izmena od Luna85 u 22 Feb 2016, 20:31, izmenjeno 1 put ukupno.
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater

od volja cini cuda » pre 9 godine

Cestitam! Budi ponosna na sebe! Sve si ti to skinula svojim dnevnim zalaganjem i ishranom. :009:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Bravo ... malo po malo ... brzo ćeš ti stići do cilja !!!

Odgovori 885 postova