od leonida » pre 9 godine
Hvala na čestitkama, delimično zasluženim doduše ... moj organizam je čudo ... definitivno se brlj tu i tamo pokazao vrlo koristan za mene (ne često, nego tu i tamo), kad pregledam jelovnike, zapravo sam retko brljala.
Ja sam počela da se hranim prema mrsinim savetima (u skladu sa namirnicama koje sam imala pri ruci). Napekla čak i dvopeka, posle onog hvalospeva dvopeku rešila da probam. Ja u stvari volim dvopek, samo se bojim da ga ne volim previše, pa da ću teško ispoštovati količinu ... videćemo ...
Znači, potrudiću se da primenjujem savete za dijetu, ne za održavanje, onako kao sam ih ja razumela, da bi sišlo još tih nekoliko kg do zacrtane linije. Mislim da će to kod mene delovati, jer mi se pre posta, ishrana zasnovana na proteinima i puuuuuno povrća pokazala vrlo efikasnom. Naravno, bilo je puno lakše, povrća je bilo puno vrsta, svežeg, na sve strane. U ovo doba ograničena sam sa vrstama povrća, pa je to malo nezgodno, ali opet ... ima onih raznih zamrznutih varijanti. Zapravo mi u ovo doba najviše nedostaje paradajz ... mrzim ovaj bezukusan, preprskan iz staklenika ...
Jelovnik juče:
D:tonus, kuvano jaje, luk iz turšije 100 gr
R: batak sa roštilja (bez kožice), varivo od kupusa, kupus salata, parče crnog hleba - kupus sa kupusom, ali častili sebe porodičnim izlaskom na meni-ručak, pa je ovo kupus varivo bilo jedino što nije bio pirinač ili krompir.
V: mladi sir posni 250 gr (ja kad se dočepam sira nemam mere, smazala celo pakovanje onog mladog sira President-ovog), kupus salata 400 gr (dobila napad da jedem nešto sveže, a samo kupusa bilo u mojoj lokalnoj prodavnici, ovo je bio kupus dan).
Ukupno: 1200 kcal (nema šanse, još uvek, da ostavim nesabrano, ovo sabiranje kcal mi postalo navika ... kad dođem do željene težine, prestaću da sabiram ...)
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.