Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Krećem i ja

od signorina » pre 9 godine

A muža, cccc, provocira te, ne daj se! :wink:
    Moja preporuka je pijani šaran za večeras.
    To kako si opisala svoju ishranu, ja bih rekla da je bila standardna ex-yu, ako izuzmemo 100 palačinki. :D
    Ni moji se nisu oduvijek tako hranili, ali kada je tata dobio holestrol i trigliceride i imao operaciju žuči, ta se odluka nametnula sama po sebi. Kao visok i krupan čovjek (što Ameri kažu larger frame), sada ima 107 kg (a imao je 117) i izgleda odlično. Mama je opet oduvijek bila izrazito vitka, nosi konfekcijski 34-36 i nikada nije imala problema sa kilažom.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

leonida napisao:... Tek sam sad shvatila da smo ovim dnevnicima nametnule sebi još jednu odgovornost, mi ne smemo da odustanemo ... ćinjenica je da bez foruma ne bi bilo šanse da izdržim ovako dugo, toliko da sam zapravo totalno promenila način života, što je u stvari jedini put ka trajnom uspehu.

Doručak: najkaoričnije namirnice koje uopšte možete zamisliti - slanine, šunke, čvarke i sl, kajmak, sir, uključujući i trapist, sve to uz puuuno belog vrućeg hleba, prženice i sl, pohovane tikvice, jaja sa slaninom ...
    Ručak: ovo je bilo vrlo korektno, uvek nešto na kašiku, samo ... sa priličnom količinom masnoće.
    Večera; tu je glavna tajna - bukvalno svaki dan pleh nečeg slatkog/slanog ili bar 100-ak palačinki (ne preterujem). Čak ni pleh baklave nije dočekao sutrašnji dan.
    Kuća uvek puna čokolada, slatkiša i raznih slanih gricklalica, naravno i voća. Frižider uvek krcat svim i svačim.

Tacno tako leonida, da nisu ovi dnevnici i ja mislim da nikada ne bi izdrzala ovoliko, sad mi je nekako normalno da se tako hranim, svi se drze reda i jednostavno prolaze dani, a ja sam stekla naviku da jedem povrce sto je za mene bilo nezamislivo...moj rucak nikad nije bio sa salatom :( brokula i karfiol sam sad pocela da jedem... katastrofa...i sve me je to dovelo do ovo stanje...

Jelovnik iz detinstva je apsolutno isti bio i kod nas , samo je plus uvek bilo i neke pite, pice i drugog testa...
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Oliveras, ja nisam mogla da zamislim pre dijete da jedem povrće bareno na pari i samo zasoljeno, pogotovu brokoli !!! A ni ribu iz folije!!! Sad mi se to sviđa, a ne sviđaju mi se neke namirnice koje sam pre obožavala ... sve što im previše margarina postalo mi je bljak ... i, nekako mi se potreba za slatkišima drastično smanjila ... tu i tamo poželim da pojedem poneki kolačić, ali definitivno nemam potrebu da ih jedem u onim količinama.

Jelovnik juče:
    D: ovsena kaša
    U: narandža
    R: čorba od povrća sa ovs. pahuljicama, 2 tanjira
    V: malo pijanog šarana (stvarno sam dala sve od sebe da ga gutam, ali ne ide) i onda prešla na ribu iz friteze :oops: bilo oslića, grgeča i pastrmke (znam da ćete se zgranuti da neko pastrmku peče u fritezi ....), malo maslina i zalogaj onog slatkog hleba (kod nas se tradicionalno pravi hleb koga zovu kolač - u krug smotana pletenica, uzela bukvalno zalogaj da me želja mine), sve ovo definitivno kalorijski previše, najviše zbog ulja koje riba upije u fritezi, a ni maslinke nisu zanemarive, ali .. bar su bili proteini...

Izgleda da sam bila najgora od sve dece ....

Za sve one koji slave
    Mir Božji. Hristos se rodi !!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Za tu kolač pletenicu nisam čula, vjerujem da je divna.
    Mene je zgranulo da neko ima fritezu :D .
    Jela, pa jela - pa šta.
    Vaistini su rodi!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Kolač se pravi i izgleda otprilike kao lakumići, samo je veći, naravno za badnje veče pravi se posna varijanta, istog oblika.
    https://www.kuvajmo-blogovski.com/2010/ ... ici-remix/
    On zapravo nije sladak, nego se stavi malo šećera u testo ... tek da malo sladi i jede se umesto hleba za Badnje vače, Božić, Veliki petak i Uskrs.

Ja sam se danas prilično iskontrolisala.

D: tonus, sir 70 gr, šunka 12 gr
    R: supa domaća pola tanjira, komadić kuvane govedine, kuvana šargarepa, 2 male sarme (mama ih zavija da budu male), komadić, oko 30 gr, onog kolača umesto hleba
    U: jedna mala princes krofna
    V: 4 dcl joguta sa 0,5 masti, 1 tonus, zalogajčić od 5 gr šunke

Sve u svemu, uklopih se u otprilike 1500 kcal !!! Malo sam tužno gledala jedino u one princes krofne, ali sam odolela ...

• oliveras
    Amater
    Amater

leonida napisao:Ja sam se danas prilično iskontrolisala.

D: tonus, sir 70 gr, šunka 12 gr
    R: supa domaća pola tanjira, komadić kuvane govedine, kuvana šargarepa, 2 male sarme (mama ih zavija da budu male), komadić, oko 30 gr, onog kolača umesto hleba
    U: jedna mala princes krofna
    V: 4 dcl joguta sa 0,5 masti, 1 tonus, zalogajčić od 5 gr šunke

Sve u svemu, uklopih se u otprilike 1500 kcal !!! Malo sam tužno gledala jedino u one princes krofne, ali sam odolela ...

Bravo leonida za tvoju kontrolu, divim ti se, ja sam uspela samo moje princes krofne da ignorisem....ali zato sve drugo ne :(
    Slika
  • signorina
    Amater
    Amater

Leonida, svaka ti čast! Samokontrola na nivou. :24:
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Stala na vagu jutros da proverim rezultate praznika, kad ono 72 kg ... za ove 2 nedelje praznika izgubila 700 gr!!!

Ništa mi nije jasno, ali nema veze. Verovatno je ova promena sa posta na proteine ... šta je da je, ja sam presrećna!!!

• Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Čestitaaaaam :013: uh samo kad smo sišli sa skroba :D ja sad razmišljam kako i sta kombinovati :roll:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • signorina
    Amater
    Amater

leonida napisao:Stala na vagu jutros da proverim rezultate praznika, kad ono 72 kg ... za ove 2 nedelje praznika izgubila 700 gr!!!

Ništa mi nije jasno, ali nema veze. Verovatno je ova promena sa posta na proteine ... šta je da je, ja sam presrećna!!!

Bravo - sretna sam i ja za tebe! :veseljak: :pozdrav: :04:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

VRH! :veseljak:
  • oliveras
    Amater
    Amater

Bravo, vazno je da je minus, a kako uopste nije bitno :D :skakutalo:
    Slika
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala na čestitkama, delimično zasluženim doduše ... moj organizam je čudo ... definitivno se brlj tu i tamo pokazao vrlo koristan za mene (ne često, nego tu i tamo), kad pregledam jelovnike, zapravo sam retko brljala.

Ja sam počela da se hranim prema mrsinim savetima (u skladu sa namirnicama koje sam imala pri ruci). Napekla čak i dvopeka, posle onog hvalospeva dvopeku rešila da probam. Ja u stvari volim dvopek, samo se bojim da ga ne volim previše, pa da ću teško ispoštovati količinu ... videćemo ...

Znači, potrudiću se da primenjujem savete za dijetu, ne za održavanje, onako kao sam ih ja razumela, da bi sišlo još tih nekoliko kg do zacrtane linije. Mislim da će to kod mene delovati, jer mi se pre posta, ishrana zasnovana na proteinima i puuuuuno povrća pokazala vrlo efikasnom. Naravno, bilo je puno lakše, povrća je bilo puno vrsta, svežeg, na sve strane. U ovo doba ograničena sam sa vrstama povrća, pa je to malo nezgodno, ali opet ... ima onih raznih zamrznutih varijanti. Zapravo mi u ovo doba najviše nedostaje paradajz ... mrzim ovaj bezukusan, preprskan iz staklenika ...

Jelovnik juče:

D:tonus, kuvano jaje, luk iz turšije 100 gr
    R: batak sa roštilja (bez kožice), varivo od kupusa, kupus salata, parče crnog hleba - kupus sa kupusom, ali častili sebe porodičnim izlaskom na meni-ručak, pa je ovo kupus varivo bilo jedino što nije bio pirinač ili krompir.
    V: mladi sir posni 250 gr (ja kad se dočepam sira nemam mere, smazala celo pakovanje onog mladog sira President-ovog), kupus salata 400 gr (dobila napad da jedem nešto sveže, a samo kupusa bilo u mojoj lokalnoj prodavnici, ovo je bio kupus dan).

Ukupno: 1200 kcal (nema šanse, još uvek, da ostavim nesabrano, ovo sabiranje kcal mi postalo navika ... kad dođem do željene težine, prestaću da sabiram ...)

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Tako je! Grabimo povrće kakvo ima i šta ima. Važno je da se redovno unosi, pa šta se nađe i šta je dostupnije i jeftnije u datom trenutku. Misija nam je da povrća dovoljno unosimo i jednostavno se snalazimo. Povrće obavezno prati proteine a posebno prati meso. Meso preskočimo npr 2 dana u nedelji ali svakako kada ga jedemo, jedemo ga sa obaveznim povrćem.

Ovo dalje nije kritika nego samo komentar: ja bih uvek preferirala da meso sa salatom / povrćem bude za večeru a sir za ručak u većem broju slučajeva ALI naravno da to zavisi od nekih ličnih sklonosti, načina života i okolnosti. Ti si bila u restoranu i naravno da si jela meso. Sutra ćeš možda biti na poslu i baš će ti biti zgodnije da na poslu pojedeš sir i povrće / salatu a za večeru, kod kuće, sa mužem - meso i da tako zajedno jedete istu hranu.

Dvopek ti se dopada pa se plašiš da ne preteraš. E pa upravo ga zato jedi, da bi imala priliku da se učiš da jedeš pravilno i pametno, da vežbaš (što si na odličnom putu svakako) i da prepoznaješ kad je dosta i kako tvoj organizam sam zna svoju meru. Kao što možda voliš i štrudle i krempite ali ih ne jedeš prekomerno, tako ćeš i dvopek jesti normalno a ne prekomerno. I ja mnogo volim svoj dvopek ali apsolutno mi nije problem da stanem sa njim. Čak mi je moja količina za doručak malo i previše ali je ipak pojedem.

Ovo sve nisu nikakve kritike nego komentarišem kako bih ti bolje približila filozofiju... :)

A brojanje kalorija, broji ako ti se broji. To može da ti pomogne da izbegneš preslab unos jer ćeš na ovom režimu biti više nego sita i nećeš težiti većim količinama nikad. Pre ili kasnije ćeš shvatiti da ti je brojanje nepotrebno, te da su ti pravilan i zdrav odabir namirnica i kombinacija, poštovanje razmaka između obroka (koji će takođe spontano funkcionisati) - mnogo važniji od brojanja kalorija jer neće ni postojati mogućnost da preteraš. Sve će se odvijati prirodno i spontano.

EDIT:
    250 grama mladog sira nije mnogo ako je sir tzv ,,nosilac,,obroka.
    Samo bih preporučila mladi sir kupljen u mlečnoj hali kod seljaka ako imaš mogućnosti. Nađi svog seljaka/seljanku kod koga ćeš kupovati sir. Ja imam svoju ženu kod koje kupujem i uvek joj je sve fantastično i čisto. Iz nekog sela pored Kraljeva donosi proizvode (tj njena porodica proizvodi) a ona prodaje ovde u Beogradu na mojoj pijaci.
    Poslednja izmena od Debeliccka u 09 Jan 2016, 18:57, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • signorina
    Amater
    Amater

Ja tako teško podnosim kupus salatu, a baš bih je rado jela. Inače, lijep meni. Nemam ni ja mjere kad je sir u pitanju.
Odgovori 1289 postova