Sto ti je farmaceutska mafija, samo da bi sto vise lijekova prodali. Tako su i seces spustili sa 8 na 6, sad hoce na 5.6. Da se oni pitaju svi bismo bili na nekoj terapiji.moj holesterol je bio samo za nijansicu iznad granične vrednosti(pre 20 godina granica je bila 8 a sada je 5).
Nisam ja imao problema sa holesterolom ni kada sam bio debeo, nemam ni sada. Mada su mi prvi put mjerili samo ukupni holesterol, bez dobrog i loseg odvojeno, sto nije neko precizno mjerilo. Jaja jedem od malena, fala bogu imam domaca, nisam nikada razmisljao holesterolu. Ali u zadnje vrijeme svako malo iskoci neki clanak o jajima gdje pise kako ih treba spaljivati na lomaci, a ja ih pucam ko dijete hapu. I nekako mi najvise leze ujutru, imaju dosta proteina pa me brzo zasite.Ta jaja za koja pitaš (Ringe ringe raja..), koliko sam ja razumela iz svega što sam pročitala… taj stav o ozloglašenim jajima je apsolutno prevaziđen. Isto kao što je prevaziđena i više decenija promovisana laž (iz komercijalnih interesa) da su masti životinjskog porekla štetne i najveće zlo, pa su ljudi kljukani nekim Fat-free ili Low in Fat proizvodima (koji su naravno bili sa visokim sadržajem UH odnosno šećera i) ili proizvodima sa lošim biljnim masnoćama, da bi tako kardiovaskularne bolesti postale proširene kao najozbiljnija epidemija… Tu i ta priča o holestorolu i trigliceridima…. Kako sam ja zaključila, nije potrebno minizovati količinu te supernamirnice u ishrani (jaja), kao što je to nekada važilo za pravilo. Elem, kažu da postoje istraživanja koja pokazuju da jaja /žumanca ne utiču na holesterol (nego upravo ono o čemu smo pisali ovih dana tj na prethodnoj strani) ali ljudi svakako različito reaguju i imaju različite sklonosti za holesterol npr.
Ja bih, na tvom mestu, nastavila da jedem jaja ali bih svakako redovno proveravala krvnu sliku i preduzimala nešto čim primetim da eventualno neki parametri nisu kako treba (ako ne daj Bože nisu). I još nešto, (kao i uvek kada se tebi obraćam) iskoristiću prilikuda kažem da bih, da sam ti, ubacila malo povrća u ishranu.
![]()
Da, u pravu si, ali tebi je (kao i meni već sad) to prešlo u normalan način ishrane. Ti više nemaš potrebe za hranom punom aditiva i veštačkih aroma. Dok se organizam pročisti, potrebno je vreme, tako da je sasvim logično da osobe koje tek počinju sa dijetom ili prelazom na zdraviji način ishrane imaju krize, koje najčešće kulminiraju u vanrednim okolnostimaZnam da sam sve ovo više spominjala već puta, ali često se nekako nametne ta neka tema da ljudi usled vanrednih okolnosti prekidaju dijete ili remete ishranu i zbog toga se goje, pa samo pokušavam da kažem da to ne mora da bude slučaj i da ni ja sa svojom ujednačenom kilažom (koja u poslednje vreme i dodatno ponekad padne) nisam pošteđena nekih problema i vanrednih situacija...
Leonida, samo mala ispravka, ovaj deo Ti više nemaš potrebe za hranom punom aditiva i veštačkih aroma ...Da, u pravu si, ali tebi je (kao i meni već sad) to prešlo u normalan način ishrane. Ti više nemaš potrebe za hranom punom aditiva i veštačkih aroma. Dok se organizam pročisti, potrebno je vreme, tako da je sasvim logično da osobe koje tek počinju sa dijetom ili prelazom na zdraviji način ishrane imaju krize, koje najčešće kulminiraju u vanrednim okolnostima.
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.