Što je najgluplje, kukam od straha.

Sve izdržim junački dok ne dođe do "direktnog napada"... npr. sinoć su naknadni bolovi bili gori nego pri jučerašnjoj intervenciji, ali sam ih nekako istrpela jer to ne doživljavam kao agresiju.
Danas ništa od pomeranja tikera, moram da sačekam realno stanje. Juče em sam dobila, em mi je pao pritisak (što od straha, što od novalgetola), popodne i veče sam provela kao pijana tuka, satima nisam mogla da dignem tlak preko 80/60, i na kraju sam morala da pribegnem domaćem receptu, tj. ultraslanom jelu i tonama vode, pa sam sad malo više naduvena. Juče sam veoma malo jela pa se ne sekiram, a tiker može i da sačeka.
Neno, dijeta je u sklopu borbe da ne padnem duhom, sad se trudim maksimalno da negujem i kosu, i lice, i nokte... Kad sam prvi put operisana, desilo mi se da sam onako čupava, ubledela, s podočnjacima, umotana u neke bapske čadore, povijena od bolova, krenula na previjanje... tad sam išla taksijem, nisam mogla da hodam... i priskače momak iz kioska i pita "Je'l treba pomoć BAKI da uđe u taksi?" BAKA je tad imala 31 godinu.

Sad bogme ne dam da mi se to desi... juče sam našla rešenje, dva broja veće farmerke, ali su slatke i udobne (i tople), čak i kod dr idem normalno sređena, čak nacapana parfemom, što inače nikad ne radim jer smatram da je nekulturno da bilo kom lekaru zamirišem ordinaciju nekim mirisom koji se njemu možda ne sviđa, ali sad su vanredne okolnosti, ubijam strah, pa će dr morati narednih meseci da uživa u mojim Gabrijelama.

Jedino mi fale štikle, ne usuđujem se u njima da hodam jer svaki neodmereniji korak cima konce i drenove (a ne daj bože da padnem), i fali mi karmin, jednom sam ga u panici razbrljala rukama pa mi se dr smejao, otad idem bez karmina.

Ali to je ta pouka koju sam stekla... kad ti je najgore, moraš najviše da počneš da voliš i čuvaš sebe, inače si... u čabar.
Moje ću u međuvremenu da pobijem, radovala sam se lovačkoj sarmi kao ker juče... i oni ladno sve pojedoše preksinoć i juče, samo sam se ogrebala za večeru, a bio mi je plan da to jedem najmanje dva dana.
D: jogurt s lanom i začinima - 100 (popila manje nego obično)
U: kriška lubenice 300 g - oko 100
R: čorbica od povrća i junetine, zelena salata - oko 200
U: neskafa s mlekom - oko 100
V: "crveni" špageti
(sos junetina/paradajz & ostale prinadležnosti) - 550I ostaje prostora za piFce.