Vidimo se Narcisa, čuvam se za onu večeru

Ne kontam kako može ćirilično pismo da optereti forum ?Nepisano pravilo je da se ne pise cirilicom, kojom bi se ja rado koristila, ali ona mnogo vise opterecuje forum,
Kako nečitko?a vjerovatno bi nekima bilo skroz necitko.
Hvala na odgovoru, ja sam i pretpostavljala da će biti stručan.Cirilicna slova su "teza" pa jedu vise prostora. Kao kad kucas poruku na mob-u i koristis slova s kvacicama.
Pa nisi valjda tolika lenština da te mrzi da ispečeš kvasac, hahahhh...To uradiš jednom mesečno ili čak ređe... i mirna si.
Staviš u veliki pleh "onaj papir"... izmrviš dva velika pakovanja kvasca (ukupno kilogram) i ubaciš u rernu na malo nižu temperaturu. Ne mogu da kažem tačno koliku, pošto je meni šiznuo termostat još pre dve godine, pa pečem na nekim drugim brojevima... ali mislim da je oko 160-170, možda čak i malo niže. Kvasac će se u toku pečenja rastopiti i sliti u jedinstvenu masu. Kad bude prilično suv, izbrljaš ga i ispreturaš onom rešetkastom lopaticom za vađenje šnicli i pojačaš rernu (recimo na 200, 220), brljneš još malo usput da ga što bolje usitniš i da se svuda ravnomerno ispeče... i kad dobije lep miris (izgubi se ona kiselina iz mirisa, zamiriše na mešavinu dobro pečenog hleba i lešnika), izvadiš ga i pustiš da se ohladi i dodatno osuši tako u plehu. (Samo je važno da ne pregori.) I lepo ga zguliš sa tog papira, možeš i da ga samelješ u nečemu ako voliš da je skroz sitan... smestiš u papirnu kesu i može tako da stoji mesecima. Znači, nikakav posao sem što moraš nekoliko puta da ga izbrljaš i da paziš da se ne prepeče. Kad njega ubaciš u jogurt, imaš utisak da si pojela i dobro parče hleba.
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.