Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudo, znam da je teško, a znam i da ti to možeš, sto posto, prebrodićeš, proći će, gledaj samo napred.
    Slušaj dobru muziku, zapevaj glasno, ako te rana ne boli, to je odličan lek protiv stresa.
    prijatne ti šetnjice, izgleda da će ti miholjsko leto ići na ruku, uživaj u sitnicama.
    I što te voledemo :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 14 godine

Lass, u našem 21. veku protiv bolova još kao najjači važi lek iz 1963. Ako nešto i postoji, o tome nisu obavešteni obični smrtnici... a ta grupa efikasnih lekova zapravo su derivati morfijuma, tako da se oni u našoj zemlji daju samo ljudima na samrti. U nekim zemljama se normalno daju pacijentima posle bolnijih operacija, ali ja nisam u tim zemljama. Već sledeća grupa, tramadol i slično, kod mene ne pomaže. Kad mi je prethodni put ovo isto rađeno, pila sam trodon i jedino dejstvo je bilo što su krenule da mi se javljaju halucinacije i što sam povraćala samo li osetim miris kafe, tako da sam digla ruke od toga... draže mi je moje mentalno zdravlje, a novalgetol ima praktično isto dejstvo, ublaži, šta znam, jedno pet do deset posto. Eto, takva je nesrećna situacija sa analgeticima... ko izmisli nešto bolje od toga, treba mu Nobelovu nagradu dati.

Neno, dobra ti je ideja, ja obično igram kad me uhvati muka, ali pošto sad nema ništa od igranja, moraću da pevam. Mogu o starcu Vujadinu ili malom Radojici... jbg, realno su prošli gore od mene, možda će mi biti lakše kad se njih setim. :16: Ali nije ovog puta tako strašno... neću imati bolove non-stop, samo kad su te strašne intervencije i po nekoliko dana posle, između će biti sasvim podnošljivo, a toliko valjda čak i moja pileća duša može da izdrži. Nego me juče lupilo onako kao grom iz vedra neba... misliš da je sve gotovo, a onda ti kažu "još tri meseca". Juče sam se satima borila sa sobom da ne odem da se zavučem u krevet i da plačem, nego sam na silu radila... i negde oko 10 uveče sam došla k sebi, još mi je užasno teško na duši ali nisam pala duhom. Dodatno me ubila potpuno glupa pomisao, da će sad džabe da mi stoje u ormaru one predivne uske farmerkice, a moraću da kupim neke "švercerske" pantalone, široke i tople, da imam kad idem na previjanja... a možda i nije glupa pomisao, farmerkice ipak motivišu u borbi protiv kilograma. :neznalica: Ili da nakupujem neke tople mini haljinice... stvarno ne mogu da podnesem više nikad u životu da nosim lastiše i čadore, to ubija u mozak.

D: jogurt s karijem i mlevenim lanom i slačicom - oko 150
    U: lubenica - oko 90
    R: krem-supa od pečuraka, mleka i malo skroba - 200
    U: neskafa s mlekom - oko 100
    V: punjena tikvica-čamčić (nema pirinča, samo tikvica, meso, luk, i premazano tankim slojem pirea radi korice), salata od krastavca, kiselo mleko - do 500

I koliko vidim, ostaje prostora za kriglu piva... hm. :)
    Poslednja izmena od dudank u 03 Oct 2010, 18:10, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Ide jesen i zima... Tesko da ce mini haljinice biti adekvatne... Ususkaj se ti ipak kad ides kod doktora a u medjuvremenu merkaj svoje farmerkice i drzi meru prema njima... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 14 godine

Već treći put započinjem pisanje ovog posta, ali ne uspevam da napišem ništa što neće biti žešći kliše... U svakom slučaju, mili moj pužiću, ja ti od srca želim brrrzoo rekorderski brzacko ozdravljenje... :31: :009:
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 14 godine

dudank napisao: još mi je užasno teško na duši ali nisam pala duhom

Drago mi je što ovo vidim. Što se tiče odeće potpuno te razumem, ali nije to povratak u džak zbog viška kg, nego viša sila. Eto tebe pre Nove godine u farmerkama, nije to tako daleko :)
  • Djekna
    Početnik
    Početnik

od Djekna » pre 14 godine

draga dudo,
    telepatija je čudna moć hvala ti na posjeti u mom dnevniku, i mene čeka još jedna operacija početkom februara.
    šta da ti napišem sem drži se znaš da sve to što radiš je za tvoje dobro važno je da nisi klonula duhom držim nam objema palčeve :pivo: nazdravlje :009:
    Čovjek može smršti 10kg, zašto ne?Ali šta ako izgubi upravo ta kila u kojima su njegova genijalnost,
    ljubav k bliskima  i iskrenost?
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 14 godine

Eh, sestro slatka, baš sam se rastužila....i nemam šta pametno da ti kažem što ti sama ne znaš, samo to da ti nećemo dozvoliti da se tu luksuziraš nekim depresijama :D !!! Drži se i piši kad treba pomoć, tu smo! :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne dam se, ne dam se... :) Presabiram se maksimalno, zasad sam uspela da sebi utuvim u glavu da ću tri meseca živeti sa ograničenjima i to je OK, ostaje još samo da se presaberem sa ovim bolnim delom. :cry: Trenutno i ne mogu, jer ne znam šta i kada dr planira da uradi sa time što se iskomplikovalo (sinoć me je odvalilo od bolova), a već mi se noge oduzimaju pri pomisli na sutrašnji dan. Pri tom je on najnežniji od svih koji su se izređali na mom slučaju, i čovek je vrhunski stručnjak, ali šta vredi kad sam ja maler neviđeni. Tako da zasad još ne znam ni gde sam ni šta sam... biće gadno dok to ponovo ne krene nekom uzlaznom linijom, posle se nekako lakše sve trpi.

Juče sam, izgleda, nešto izbrljala s kalorijama, sad ne mogu da pohvatam. Tikvica mi nešto nije legla, pa sam pojela samo malo i posle dodala čistu junetinu, tako da sam time pojačala večeru... ali mi je u glavi ostalo fiksirano da imam prostora za pivo, a shvatila sam da nemam tek kad sam ga zveknula. Tako da sam sigurno izašla na dobrih 1300 juče, možda i malo jače... mozak u rasejanju.

D: jogurt s lanom i začinima
    U: salata od krastavaca
    R: čorbica od povrća i junetine
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: juneća šnicla 200g, kiselo mleko 200 ml, salata od krastavaca

Ovo sve zajedno trebalo bi da ima oko 1200, znači da NEMAM prostora za pivo i to treba da utuvim. :)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Neka si ti popila pivo, i neka ti je prijalo, treba i duši ugoditi, posebno u toj situaciji.
    Vreme će ti brzo proći, nama brže mnego tebi, ali, zabavljaćemo te koliko možemo.
    Vidim i da radiš, to je dobro. :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

To je tačno, Nenić, meni je rad spas u većini životnih situacija. :) Čak i kad se desi da naiđe prazan hod, ja zacrtam sama sebi nešto... prevedem neku knjigu za svoju dušu, ili uzmem pa se bakćem učenjem ili obnavljanjem nekog stranog jezika... pogotovu u ovakvim situacijama kad mi je fizički rad maltene uskraćen. Nema ništa od ležanja i gledanja TV-a.

Još nisam otišla kod dr jer sam ustala jezivo kasno i sad je popodnevna pauza... čeka me blagi užas, dakle moj problem nije u tri meseca konaca i gaza, s tim sam se pomirila, nego u tim intervencijama od kojih se gubi svest... juče sam opet preplakala veče (pri tom radeći - slinila sam nad tastaturom), jednostavno me povremeno slomi jeziv strah od tih bolova. A mora da traje toliko koliko će da traje, to je procedura koja se radi planski, tako da ne mogu da gajim neke iluzorne nade da će manje boleti ili da će kraće trajati. Samo mi treba da negde nađem hrabrosti. U ordinaciju standardno ulazim s pulsom 150, eto kako dr topi moje masne naslage... :D Ne znam kako ću danas preživeti, ali očigledno ću morati, pa ću dopisati kasnije kako sam prošla.

Juče sam bila disciplinovana s klopom, valjda se uhodavam polako. Za večeru sam zaboravila da uzmem kiselo mleko, pa sam na ime njega opet drmnula čašu pivca, ali to je ostalo u okviru 1200. Molim da mi niko ne zamera za pivo u ovom periodu, ta jedna čaša pred spavanje taman me opusti da malo manje razmišljam o ovoj muci i nevolji.

D: jogurt s karijem i lanom
    R: (ovo će biti tek oko pet, zbog dr) - juneća supica sa dosta povrća, salata od krastavca
    U: neskafa, mala kriška lubenice
    V: lovačka sarma (ribanac, junetina, trunčica slanine umesto ulja, luk, zapečeno u rerni)
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 14 godine

:cry: - skoro sam se zarozala ovde u ofisu. Lupi ti pivce, to je čist B vitamin, pa pomaže u regeneraciji nerava, u svakom pogledu... :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da javim da sam uspešno preživela danas... dr je odmah snimio moju uplakanu facu, popričao, smirio me, i bio je toliko nežan da nemam reči, stvarno je genije. :( Ovako nešto bih mogla svaki dan da izdržim. Normalne bolove trpim bez problema... došlo mi ruke da mu ljubim. :)

Eto, jedan korak manje na mom dugom putu do izlečenja... :)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Bravo za pređeni korak i sa svakim korakom si bliže cilju.
    Žao mi je što toliko patiš, volela bih da mogu nekako da pomognem :009:
    Sve će to proći, i svi mi možemo da zamišljamo, da razumemo, da te hrabrimo, ali na žalost, ne možemo uzeti po delić tvog bola, da ti bude lakše. :ljubav2:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

E sad je i meni laknulo... Samo sam cekala kad ces da se javis... :headbang:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

More, znači meni i te kako što ste tu... a ne bih vam ni preporučila da uzimate po delić mog bola, ovo mnogo gadno boli, imalo bi za ceo forum. :) Samo vi budite tu, a ja obećavam da neću previše da kukam, samo kad moram. Nije ni zanimljivo da non-stop pišem o tome, da se ne lažemo, sama sebi se neki put smučim s kukumavčenjem. :)

Nego, nešto drugo... danas vaga reče 51,1 :headbang: , čekam da li će sutra da potvrdi, pa da maknem tiker.
Odgovori 9033 postova