Lass, u našem 21. veku protiv bolova još kao najjači važi lek iz 1963. Ako nešto i postoji, o tome nisu obavešteni obični smrtnici... a ta grupa efikasnih lekova zapravo su derivati morfijuma, tako da se oni u našoj zemlji daju samo ljudima na samrti. U nekim zemljama se normalno daju pacijentima posle bolnijih operacija, ali ja nisam u tim zemljama. Već sledeća grupa, tramadol i slično, kod mene ne pomaže. Kad mi je prethodni put ovo isto rađeno, pila sam trodon i jedino dejstvo je bilo što su krenule da mi se javljaju halucinacije i što sam povraćala samo li osetim miris kafe, tako da sam digla ruke od toga... draže mi je moje mentalno zdravlje, a novalgetol ima praktično isto dejstvo, ublaži, šta znam, jedno pet do deset posto. Eto, takva je nesrećna situacija sa analgeticima... ko izmisli nešto bolje od toga, treba mu Nobelovu nagradu dati.
Neno, dobra ti je ideja, ja obično igram kad me uhvati muka, ali pošto sad nema ništa od igranja, moraću da pevam. Mogu o starcu Vujadinu ili malom Radojici... jbg, realno su prošli gore od mene, možda će mi biti lakše kad se njih setim.

Ali nije ovog puta tako strašno... neću imati bolove non-stop, samo kad su te strašne intervencije i po nekoliko dana posle, između će biti sasvim podnošljivo, a toliko valjda čak i moja pileća duša može da izdrži. Nego me juče lupilo onako kao grom iz vedra neba... misliš da je sve gotovo, a onda ti kažu "još tri meseca". Juče sam se satima borila sa sobom da ne odem da se zavučem u krevet i da plačem, nego sam na silu radila... i negde oko 10 uveče sam došla k sebi, još mi je užasno teško na duši ali nisam pala duhom. Dodatno me ubila potpuno glupa pomisao, da će sad džabe da mi stoje u ormaru one predivne uske farmerkice, a moraću da kupim neke "švercerske" pantalone, široke i tople, da imam kad idem na previjanja... a možda i nije glupa pomisao, farmerkice ipak motivišu u borbi protiv kilograma.

Ili da nakupujem neke tople mini haljinice... stvarno ne mogu da podnesem više nikad u životu da nosim lastiše i čadore, to ubija u mozak.
D: jogurt s karijem i mlevenim lanom i slačicom - oko 150
U: lubenica - oko 90
R: krem-supa od pečuraka, mleka i malo skroba - 200
U: neskafa s mlekom - oko 100
V: punjena tikvica-čamčić (nema pirinča, samo tikvica, meso, luk, i premazano tankim slojem pirea radi korice), salata od krastavca, kiselo mleko - do 500I koliko vidim, ostaje prostora za kriglu piva... hm.