Dudo, lepo si dopunila listu.... i dobro je što si napomenula da se ne podrazumeva da to sve služi za VK dane nego da najveći deo sa spiska može da bude za regularne dane...
Ni ja nisam luda za piletinom ali nju kupim kad recimo nemam nameru da ulažem nikakvo vreme ni trud u spremanje pa je kupim gotovu na jednom mestu u kraju gde stvarno lepo peku piliće...
I meni je jagnje skupo i retko ga jedem ali sam ga spomenula jer je poenta bila da se kaže da nema odricanja i da se jede sve tj da ta naša ishrana u kojoj vrtimo isto nije uskraćena za bilo šta - nije uskraćena u smislu zabrana (a druga je stvar ako smo finansijski ograničeni ili loše organizovani...)..
Škembiće i slično nisam nikad jela. Jednostavno, kad sam odrastala, u našoj kući se to nije jelo, nisam imala priliku da probam. Kad sam odrasla, takođe nisam bila u bliskom okruženju sa nekim ko bi mi to preporučivao, forsirao, servirao i tako ostadoh uskraćena za to iskustvo.
Propustila sam da u spisak uvrstim kavurmu i pihtije, ne kao omiljeno jelo nego kao nešto što normalno pojedem kada se ukaže prilika. (nadam se da Narcisa neće povraćati kada ovo bude čitala)
Gulaši, paprikaši, sataraši i razni bućkuriši... apsolutno na vrh spiska! Ti si se eto setila da ih dodaš...
Ovi tvoji predlozi sa ćevapima u kajmaku i slično... znam da to ljudi apsolutno obožavaju... Ja slučajno i ne volim baš da je kajmak uz nešto vruće / toplo pa da se topi, imam odbojnost prema tome... to nije nešto što mi prija ili mi se dopada, ali potpuno sam svesna da je mnogo ljudi ludo za tim... Ali uvek to preporučim za VK obrok, za one koji vole (pljeskavica / ćevapi sa kajmakom, u lepinji, pivo npr... )
Narcisa, tačno, problematična jesi i nije ti lako

. Mada, moram da ti odam priznanje, tokom poslednjih meseci sam uočavala na tvojim jelovnicima promene tipa paprika (koju ranije nisi jela), meso češće nego pre i slično... Došlo je ipak do malecke (ali malecke) promene....
Interesantan je to pogled na hranu... to
,,tebi je meso meso i nebitno je kako je spremljeno i slično,, ... a znam i od pre da kod tebe nema mnogo kreativnosti tu tj da si veoma izbirljiva pa da je zato nema. To je šteta, ali i ne menja se tako lako... Davno sam upravo zbog toga rekla da je tvoj uspeh sa skidanjem kilograma ogroman (veći nego uspeh neke druge osobe) jer si toliko izbirljiva i specifična sa hranom... tim je tebi bilo teže nego što bi bilo nekom drugom ko je ovako više svaštojed, za tebe je to bila veća žrtva nego prosečnom svaštojedu. Korišćenjem raznovrsnih načina pripreme, pritom jednostavnih, može da se otkrije ceo novi svet ukusa i uživanja u hrani... Postoji nebrojeno mnogo mogućnosti za to, ali znam da ti nisi baš otvorena za istraživanje tog tipa, nego radije za neke klot varijante koje po pravilu moraju da dosade, činjenica....