Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • bebe
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

od bebe » pre 9 godine

pa dobro bre.. morala sam da resetujem staru adresu,mail..da dobijem sifru..da promenim istu da udhem na forum..da ti posaljem jedaaannnnnn milionnn poljupcica!!
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Dudo, javila sam se ali kao da nisam.... Opet nema vremena za neko konstruktivnije pisanje.... U svakom slučaju, hvala na poverenju!

Leonida, uvek smo nekome baba-roga a nekom drugom nešto lepše.... sve je relativno...

Bebe, kakvo lepo iznenađenje! :013: Molim te, ako čitaš... pošto si sada tamo daleeeeeko i ne možemo da se vidimo, javi se svakako (meilom npr)... Ne znam da li još uvek koristiš istu email adresu a znaš da ja nisam na FB i tome sličnom....
    Edit: spominjala sam te baš tog dana kada se pojavio tvoj post u mom dnevniku, neverovatno! U stvari sam citirala jednu rečenicu, ali da ne dužim sada.. :)

Ovo beše jedan totalno off-topic post, izvinjavam se... :? Kad bude bolja prilika, pisaćemo i topic..... :wink:
    Pozdrav svima!
    :mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Debeliccka napisao:Leonida, uvek smo nekome baba-roga a nekom drugom nešto lepše.... sve je relativno...

:mahalo:

Ima istine u tome ...

U svakom slučaju, mene si izvukla iz opsesivnog sabiranja svakog zalogaja i ja svima u svojoj okolini iskreno preporučujem ovaj način ishrane !!!
    Zamisli da slučajno odustaneš od vođenja dnevnika, ko bi nas ovako pogubljene u dijetama uputio na jednostavne činjenice o ishrani !!!
    Pa ja zadnjih 5 kg skinuh uz tvoju pomoć ... a bez ikakvog osećaja da držim dijetu, ja bukvalno jedem sve namirnice i ne osećam ama baš nimalo da se nečeg odričem !!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater

od Milan_Dj » pre 9 godine

Debeliccka napisao:UN dijeta sama po sebi nije rešenje. To što predstavlja nepravilan način ishrane ćemo sada ignorisati, (neka bude da je u redu za period od 3 meseca)… Međutim, problem je što mnogi praktikuju tu dijetu na takav način da jedu premalo i nemaštovito, budu na preniskom broju kalorija… osećaju se baš kao na dijeti (u negativnom smislu reči), kao na robiji, budu željni nekih stvari koje vole i na način na koji ih vole.. Onda završe sa dijetom i skinu 10, 15, 20 ili 25 kilograma npr… Ne urade ništa na planu učenja kako se jede i pripreme terena za zdravu budućnost / zdravu buduću ishranu.

Kako su dijetu držali tako kako su držali (sa premalo kalorija, neraznovrsnim obrocima, potpuno različito od ishrane koja bi ih činila srećnim)… kada završe sa dijetom budu željni svega i započinju Dijetu Za Debljanje… ponovo dobijaju dobar deo izgubljenih kilograma, ili isto toliko ili čak i više… Šta su radili – ništa, gde su bili – nigde?! Prođe neko vreme pa opet idu na tu dijetu, pa recimo da urade isto ili je prekinu pre vremena pa se još brže preorijentišu na vraćanje kilograma. Pa se u nekom trenutku možda odluče na neku drugu dijetu i tako u krug.. Takvih je mnogo… Bolje je nikada ne smršati nego skidati i vraćati kilograme (svakim mršanjem se izgubi deo mišićne mase a vraćanjem kilograma se dobije više kg masti a manje kg mišića nego što je to bilo pre mršanja, plus što se maltretira i šokira organizam a i psiha).

Hm... mozda me se neko seca, davno sam bio clan foruma, aktivno vodio dnevnik i sve ostalo. UN dijeta mi je omogucila da skinem veliki broj kilograma. Oko 20. Sve sam vratio. Pa opet skinuo. Pa sam sada opet vratio. Osecam se lose.
    Ali, sve sto pise u citiranom delu je velika istina i pronasao sam se u svakoj reci. Iako UN ima (prividno) dobre rezultate, posledice mogu biti lose. Najgore od svega je kada je veliki unos visokokaloricne hrane posledica stresa, depresije ili jednostavno nervoze. Dakle, zacaran krug.
    Sustina ove (a verujem i svake druge delotvorne dijete) jeste da se promene lose navike u ishrani. Ako se te lose navike ne promene kilograme cete vratiti pre ili kasnije. A navike je tesko promeniti ako vam je jedini izlaz stresa/depresije/nervoze/problema... hrana.

Mozemo da pisemo puno toga, resenje je tesko naci. Potrebna je velika snaga za prevazilazenje problema. Ja takvu snagu, ocito, nemam. :005:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Milan_Dj, nisam ja ta koja treba da daje savete u ovom dnevniku, ali prosto me je rečenica da nemaš snage za prevazilaženje problema potakla ... Naravno da imaš snage !!!
    Svi mi imamo neke svoje stresove ... možda tebi kao muškarcu izgleda da su tvoji stresovi u ovoj zemlji veći, jer se osećaš odgovorno za boljitak svoje porodice ... ali, veruj, ima i nas žena koje istu tu odgovornost osećamo. Ja sam prva koja je svoje stresove lečila hranom !!!
    U jednom momentu, bila sam kod ozbiljne doktorice koja se bavi akupunkturom (zbog neke alergije kod klinca) - kad kažem ozbiljne doktorice, stojim iza toga, previše je šarlatana u ovoj oblasti ... i usput je pitala da li akupunkturom može da reši i problem gojaznosti. Da, rekla je, ali u taj proces mora da bude uključen i lekar opšte prakse, neophodne su razne analize i psiholog. U tom momentu meni je to zvučalo strašno ... nije meni potreban psiholog !!! Srećom, kad sam se uključila na ovaj forum, dobila sam strahovitu psihološku podršku od ljudi koji imaju slične probleme i bez koje definitivno ne bih uspela.
    Ne želim da namećem model svoje ishrane ili, kao što su neki na forumu shvatili, da prezentujem mrsu kao gurua, ali ... ništa ne košta da probaš ... meni se ovaj način ishrane pokazao idealnim ... zaista su to principi normalne svakodnevne ishrane i kile se ne vraćaju !!! Usput, ipak ponovo otvori dnevnik, da bi krize kroz koje prolaziš podelio sa nekim koga to zanima jer prolazi ili je prolazio kroz iste ili slične krize, pa iz sopstvenog iskustva može da ti da neki koristan savet i, ako ništa drugo, da te savršeno razume, možda čak i bolje nego što bi te psiholog shvatio...
    Poslednja izmena od leonida u 21 Apr 2016, 08:05, izmenjeno 1 put ukupno.

• Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Milane, verujem da je većina nas ovde jela na nervnoj bazi, znam da ja jesam. Nervozna.. daj da žvaknem nešto da se smirim, umorna... daj nešto slatko baš će lepo da me podigne... i tako redom.
    Najpre nam treba volja, i to volja da napravimo prvi korak, posle sve već ide lakše. Nadam se da ćeš ponovo otvoriti dnevnik i napraviti taj prvi korak, a ovde ima mnogo ljudi sa sličnim problemima od kojih podrška neće da izostane.

Debeliccka raspisasmo se kod tebe u gostima :mahalo:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Milan_Dj napisao:Sustina ove (a verujem i svake druge delotvorne dijete) jeste da se promene lose navike u ishrani.

Da je tako, niko nikad posle takvih dijeta ne bi vratio kilograme. Nažalost, ogroman broj upravo najpopularnijih i najdelotvornijih dijeta ima za cilj da izreklamira nečiju kliniku, proda nečiju knjigu ili razvije lanac proizvoda a la Weight Watchers. Ako je cilj da promenimo loše navike u ishrani, onda dijeta kao takva ima blago rečeno čudnu ulogu, jer niko od nas neće nastaviti da jede 1200 kcal dnevno, ili se zauvek lišiti UH, ili jesti mlečne proizvode svaki dvanaesti dan. Dijeta može da bude korisna ako nam je u početku potreban podstrek prosto da se malo disciplinujemo i uverimo se da to funkcioniše (tj. da se s redukovanjem kalorija gube i kilogrami, i da se ipak nismo ugojili od vazduha), ili u slučajevima kada je iz zdravstvenih razloga nekome nužno da skine kilograme za kratko vreme (npr. zbog predstojeće operacije). Većina dijeta ne uči nas dugotrajnom rešenju, i obrnuto, ako umesto dijete izaberemo prosto normalnu i zdravu ishranu (onakvu kakve i treba da se držimo doživotno da bismo bili zdravi), isto ćemo skidati suvišne kilograme i neće nam ni biti potrebna dijeta. Kratko rečeno, niko se nije ugojio normalno jedući. A kod većine dijeta imamo slučaj da sa jedne nenormalne ishrane prelazimo na drugu nenormalnu ishranu, i naravno da ništa nismo iz toga naučili.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja sam živi primer ... zaista mi nikad nije bio problem da skinem kile, ali ... još manji problem je bio da ih vratim :). Sam bog zna koliko raznih dijeta sam držala.

Sad nisam na dijeti , držim se normalnih pravila ishrane, uz povremene VK dane kad mi se prilika ukaže i kile ne da se ne vraćaju, nego još uvek, doduše sad već vrlo sporim tempom, idu na dole. Tempo je spor isključivo zato što ja sad i nemam neki višak, pa nema baš puno ni da se izgubi ...
    Mislim da je najteže u glavi prelomiti da ne može svaki dan biti VK dan ... može svaki četvrti, peti, sedmi, kako god odlučili, ali ne svaki dan.

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

MilanDj, sećam se tvog nick-a i da znaš da mi je žao što je to sve prošlo tako kako pričaš.... :( Ipak, imaj na umu da, kada čovek spozna i prizna (sebi) da ima problem (npr tvoj problem koji si uvideo, to da se usled stresa ili nervoze okrećeš hrani) tu je negde i pola rešenja. Samo priznavanje problema je nešto. Nadam se da pokušavaš da radiš na sebi i da postigneš promenu u tom odnosu prema hrani. Svi smo imali pogrešan odnos prema hrani u nekoj fazi života. To može da se pobedi.
    Ja sam ponekad pričala (tj pisala u ovom dnevniku) i o tom nekom ,,obrnutom,, pristupu depresiji npr... Ti ne spominješ depresiju ali mislim da moja teorija može da se primeni i u drugim slučajevima. Konkretno: trudim se da vodim računa o svojoj ishrani kako ne bih doveo sebe u situaciju da se nagojim pa budem nezadovoljan i svojim izgledom i sobom uopšte (usled manjka snage volje) pa da zbog tog nezadovoljstva budem depresivan / nervozan / još nemoćniji pa da se još više gojim pa da budem još nesrećniji itd... (pa se više ne zna ni šta je uzrok ni šta je posledica) - poenta je, dakle, prevencija nezadovoljstva.
    Pokušaj da radiš na sebi. Nervoze i problema će uvek u životu biti, nažalost, i svi ih imamo manje ili više, ozbiljnijih ili manje ozbiljnih problema. Dakle moramo da shvatimo da ne možemo da se predamo tome. Imaj na umu koliko ćeš zadovoljniji sobom biti ukoliko uspeš da promeniš taj deo sebe – naučiš da jedeš pravilno a ne impulsivno i emocionalno i središ kilažu ali ovog puta trajno. Bićeš sposobniji i energičniji i u svom postavljanju prema problemima i stresu, pa će ti to sve lakše padati (lakše će ti padati da se boriš sa onim što je do tebe, imaćeš i više snage zahvaljujući novom samopouzanju a ono što nije do tebe i što je viša sila – to nije do tebe i neće se svejedno rešiti ni jelom ni nejelom). Kad se naučiš pravilnom jelu, loša hrana ti se više neće ni tražiti (pa čak ni u trenucima stresa).

Ja sam u toj jednoj fazi života bila došla na tu veliku kilažu i naravno da sam bila užasno nezadovoljna i nesrećna po tom pitanju. Posle, kada sam problem rešila i konačno se vratila sebi, pa sam prolazila kroz razne manje i veće probleme... neki su bili objektivno veliki neki su bili subjektivno bitni... ali veruj mi da sam hiljadu puta pomislila kako bi mi to sve još teže padalo da sam i dalje na onoj kilaži sa kojom ne mogu ništa normalno da obučem, koja mi je (zbog nepravilne ishrane pre svega) uzrokovala da se osećam tromo i neenergično (osim depresije u psihološkom smislu ja verujem da i telo može da bude u depresiji – kada ga nepravilno hranimo, ono jadno tone i muči se i svaka radnja mu teško pada, dakće i hukće i zavlači se u taj začarani krug... )... Dakle, razmišljala sam da bi svi ti problemi još strašnije delovali a i realno bili veći da sam u tome svemu bila još i debela i troma... Ovako, imam probleme kao i svako, ali bar mogu da se obučem, imam snage i elana, imam kondiciju, poletna sam, ne treba mi nikakav poseban trud da se spremim i izgledam dobro... a veruj mi da ta vrsta nezadovoljstva sobom utiče i na ostale sfere života pa tako, zračeći tom nekom negativnošću, još više privlačimo probleme a odbijamo rešenja. Kad samo zadovoljni po ovim pitanju, lakše se hvatamo ukoštac sa situacijama i izazovima, sposobniji smo i spremniji generalno za život, jer je samopouzdanje bitno (a ono je posledica zadovoljstva sobom i vladanja sobom) ...
    Možda sam (tj sigurno sam) udavila, ali bar sam dobronamerna....

Leonida, Sax, Dudo, zanimljivi komentari...
    Sad ću iskoristiti priliku da se nadovežem za još par stvari...
    MilanDJ spominje da se pronašao u onom mom postu koji je citirao. Leonida je u prethodnom postu spominjala skidanje kilograma uz moju pomoć a u sledećem postu to kako su neki nešto shvatili (mršu kao gurua)....
    U stvari sam svo vreme samo pisala o tome da treba da naučimo da se hranimo normalno, da nijedna dijeta ne može biti rešenje dok god ne naučimo da se hranimo, objašnjavala zašto neka konkretna dijeta nije dobra (pa npr i ta UN koju sam i sama praktikovala)... da bi se dogodilo da to mnogima nije bilo pravo. :neznalica: Jedna članica me je sita iznapadala i izismevala i silno se osećala lično pogođeno što ja imam neke primedbe na UN dijetu i što propagiram neku svoju teoriju.... Sigurno osim nje ima još mnogo njih koje sve to jako nervira i tako dalje...
    Meni je to sve prilično besmisleno, sav taj otpor prema onome što pišem. :? :( Ali ne zato što sam ja u pitanju pa mi tobože smeta što nekome nije simpatično to što pišem. Ne zato, na kraju krajeva potpuno je svejedno da li će neko da me mrzi ili voli, jer sam ja ovde anonimno i nemam ama baš nikakve štete ni koristi od toga kako ću se kome dopasti, ovo nije moj posao od kojeg zavisim, ja ovde ne skupljam lajkove ni poene niti mi bilo šta u životu zavisi od ovoga dakle nemam baš ništa od svega ovoga. (osim ogromnog zadovoljstva kada neko uspe da uradi dobru stvar sa svojim kilogramima i zdravljem, najiskrenije se radujem).

Dalje, besmislen mi je taj otpor koji bi po meni bio opravdan jedino kada bih ja ovde:
    - propisivala nekome neku dijetu (što nikad nisam uradila niti bih niti sam kompetentna)
    - naplaćivala nekome nešto
    - prodavala neki svoj čaj /šejk / čarobnu narukvicu / kamen ili magnet
    - reklamirala nekoga ili nešto
    - itd..

Sve što sam ikada radila je da sam se trudila da sugerišem da ljudi nauče da jedu normalno i tako osiguraju sebi liniju i zdravlje, a ne dijetama ili nekim iscrpljivanjima.
    Ako je to pogrešno, OK, onda sam se ja ogrešila ovde i neka ide na moju dušu. :)

Leonida je primer, prihvatila moje sugestije. MilanDj je u svom postu napisao da je, na sopstvenom iskukstvu, spoznao istu stvar koju ja tvrdim a ja ne tvrdim da treba da kupite Debeliccka Magic Čaj za mršavljenje (koji se gle čuda! mućka i spravlja u mojoj firmi 8) ) nego da pređete na normalnu uravnoteženu ishranu.
    Da li bi vam možda neki lekar rekao da nije istina to što ja pišem, to da je rešenje u normalnoj uravnoteženoj ishrani? :neznalica: Dakle nije niko ni rekao da sam ičiji guru nego sam samo rekla jednu istinu od koje se ne može pobeći, to da je normalna ishrana jedini pravi put a ne nikakve UN, mesne, citrus, pomorandža, kupus, iks i ipsilon dijete.... Kao što sam pisala sto puta, OK je i dijeta ali da se drži kratko vreme, što pametnije i da se posle nje čovek okrene normalnoj ishrani a ne da je tretira kao instant rešenje – kao što i stoji u mom postu koji je MilanDj citirao.

Duda je u pravu, i svi ostali naravno. Kao što sam i ja pisala, suština dijete (UN npr) ne može biti promena navika sama po sebi. To nam nijedna dijeta ne omogućava. To je deo koji moramo sami da uradimo. Suština usisivača je da kupi prašinu po kući. Da, ali neće sam. :cry: Moramo da damo svoj doprinos i da isti uključimo i upotrebimo. Tako i UN dijeta. Može da posluži dobro, ali samo ako mi uradimo glavni posao, a sama po sebi je jedna potpuno beskorisna dijeta (osim trenutnog rešenja). Na nama je da je upotrebimo u svoju korist i kao alatku da nam pomogne da se okrenemo pravilnoj ishrani posle dijete.
    :neznalica:
    Pozdrav svima! :mahalo:

(Davljenje završeno :wink: )
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Udavljena i srecna! I moj Guru jesi - to je opstepoznata cinjenica. :009:
    Sve receno mogu i ja da potvrdim. Un mi je pomogla da dobijem bilo kakvu motivaciju (stvarno je sjajno kad minus brzo dodje). Sad sam u normalnoj ishrani,gladna nisam,saznala sam i shvatila kako stvari funkcionisu, i da nervira me sto je sporo,ali je temeljno i trajno. I stvarno sam ubjedjena da je ovo jedini pravi i ispravni put.
    Vjecno zahvalna <3
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Sad stvarno inspirišeš. :16:

Ima nešto što se zove Glas Razuma. :) Obično se nađe u svakom većem društvu, pa onda to izgleda ovako:

GR: "Nemoj da duvaš taj helijum, zdravije je da dišeš kiseonik..."
    Helijum-duvač: "Šta, ti si pulmolog pa ćeš da mi pametuješ? M'rš..."

GR: "Nemoj da ideš bos po tom staklu, iseći ćeš se."
    Bos po Staklu: "Opa, sad smo stručnjak i za staklo..."

GR: "Ne otvaraj tu šestu paklicu cigara, otrovaćeš se!"
    Duvanov Svedok: "Meni je tebe žao, očigledno nisi gledala na YT disertaciju čuvenog tibetanskog duvanologa koji kaže da duvan može i mora da zameni doručak, ručak, večeru, prijatelje, seks, školu i sve ostale životne aktivnosti."

Šta da ti kažem... kad si Glas Razuma, moraš da budeš pripravna i na te situacije. :)

Pozdrav od GR2!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dudo, šta si ti sad neki forumolog!?
    Veliki srpski forumolog, P.P.Nj., je davno rekao u svom delu Forumski Venac... A u ruke Mandušića Vuka biće svaka dijeta ubojita! I, kome linija leži u dijetama, tragovi mu mirišu ponovnim gojenjem!

dudank napisao:Sad stvarno inspirišeš. :16:

A tek ti! Nemaš pojma koliko!

dudank napisao:Šta da ti kažem... kad si Glas Razuma, moraš da budeš pripravna i na te situacije. :)

Apsolutno spremna! Uostalom, možda ti je promaklo da sam još pre izvesnog vremena objavila ,,javni poziv,, da izvoli ko god želi da me ,,pljuje,, po forumu ako mu to prija, jer ako nekome to pomaže, ja sam na raspolaganju! Služimo narodu!

Znaš da smo imali i onu fazu kada su nastajale silne polemike, direktno ili manje direktno, ali kojima nije bio cilj doći do nekog konstruktivnog zaključka ili rešenja, koji bi recimo nekome pomogli nego je jedini cilj bio protivurečiti i biti taj koji je na kraju nekako ,,u pravu,, kao da je forum takmičenje...

Narcisa, :009: !

Nastaviće se...
    ...sviđaju mi se mnogo ovi igrokazi...
    Pozdrav za Helijum-Duvača i ekipu!
    Slika

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Imala bih ja svoje racionalno objašnjenje za otpor, ali duda je to tako realno opisala da ne vredi više razglabati o tome ...

Ukratko, ljudi prosto vole da se takmiče, jako su pogođeni kad se neko ne slaže sa njihovim mišljenjem i učiniće sve da dokažu da su u pravu (pa čak i ako u tom procesu istraživanja i nadođu na to da su pogrešili ... jako teško će to priznati ... sujeta je čudo). Prihvatiće eventualno kritiku samo ako im se servira upakovano, uvijeno, u nadi da će prepoznati suštinu ... naravno, postoje oni koji je nikad neće prepoznati ...

Sve u svemu, ne daj se, tvoji saveti su dragoceni i vrlo logični i svako ko se potrudi da malo razmisli o njima shvatiće da si savršeno u pravu.
    Lakše je u početku prigrliti neku čudotvornu dijetu, obećanja da će višak od 20, 30 ili 50 kg nestati za par meseci ... imam u okolini čoveka koji jeste na kesicama (uz nadzor i preporuku lekara ... reklamiraju ovaj sistem po celoj zemlji) za par meseci zaista izgubio više kila nego ja ukupno !!! Sad se vratio na normalnu ishranu i ... baš gledam da li će se kile vratiti (moja logika jeste da hoće) ... naravno deo se već vratio, što je i on očekivao ... navodno... sad pazi na ishranu, mada ... iskreno, sumnjam da je za par meseci na kesicama naučio bilo šta korisno o ishrani !!! Proces mora da bude pametan i dugotrajan ... potrebno je vreme da bi se organizam odvikao od aditiva i veštačkih ukusa i da bi čovek otkrio lepotu prirodnih ukusa i začina ... kao što rekoh ... držala sam milion dijeta (na čuvenoj kupus sam redovno gubila 7 kg za 2 nedelje, to mi je bio način za rešavanje zimskog viška). Da li sam iz nje naučila nešto pametno? Nisam, i kile su se, naravno, brzo vratile (uz kamatu). Tako da stalnim dijetama samo nakupiš godinama enormni višak, što se meni desilo ... zaista svake godine 10-ak kila dole, pa onda zimi 12-15 kg gore (to zvuči da si tu negde, ali 2-5 kg svake godine ... od 58 kg do 99 za 20 godina ...). I, da nisam došla na ovaj forum ... proces bi se nastavio ... sreća je da sam se jako uplašila trocifrene cifre !!!
    Saveti ... i kod mene kritika u prvom momentu zna da izazove otpor (valjda sam ja, kao obrazovana i nezavisna žena, pametnija od tamo nekog), ali ... uvek dobro razmislim o kritici koja mi ja upućena (bilo na poslu ili u životu), dešava se da danima razmišljam o tome i onda istražujem na sve strane da ustanovim da li sam ja u pravu ili možda grešim ... ali ne tražim informacije koje će potvrditi moje mišljenje, nego i suprotne ... i vrlo rado ću nakon početnog otpora prihvatiti kritiku i priznati onome koji mi je uputio da je u pravu (kao kad mi je mrsa tvrdila da ne mogu da obezbedim dovoljnu količinu proteina iz namirnica biljnog porekla, a ja prosto nisam mogla da poverujem dok me post nije totalno iscrpio - o ovoj temi nailazimo na totalno kontradiktorne informacije, pa je jedini način bio da isprobam na sebi).
    Ono što želim da kažem je da kad dobijete razumnu kritiku, od osobe koju smatrate razumnom (moram ovo da naglasim na ovom forumu), dobro razmislite o njoj, ma koliko pogodila vaša uverenja ... zaista je jedini put za dugotrajno rešenje problema gojaznosti (i raznih zdravstvenih problema) normalna i uravnotežena ishrana ... šta tu uopšte ima čudno i nejasno bilo kome ?

Izvini, mršo, što se raspisah po tvom dnevniku, ali on je definitivno pun razumnih saveta o normalnoj ishrani za svakog izgubljenog bucu koji se pojavi ovde i proba da nađe rešenje ... otvorio on dnevnik ili ne ... pa će možda ovo moje pisanije potaći nekog da malo razmisli ...

• Milan_Dj
    Amater
    Amater

od Milan_Dj » pre 9 godine

Debeliccka napisao:(Davljenje završeno :wink: )

Ma kakvo davljenje, svaka rec na mestu i to ne samo sada, nego i inace. Hvala na tome.
    Ima nas koji povremeno citamo ove zanimljive dnevnike, iako nismo aktivni na forumu. :wink:

Forumi ovakvog tipa su od visestruke pomoci, a neko je svom dnevniku napisao da ga otvara kako ga ne bi bilo stid od svih ako odustane :D

Problem kod mene je i sto jeden jednolicnu hranu u UN dijeti. Za 'P' dan piletina i povremeno riba. Za 'S' krompir i posna punjena paprika. Za 'UH' spagete i posna pica. Jedino sto slatkise raznovrsne jedem. Ovo ostalo vrtim u krug, cak i salate i onda sve to dosadi + unos kalorija je premali za mojih 180cm i trenutnih 100kg. I onda naravno da se uzelim svega i svacega.

4. aprila sma zapoceo (ponovo) UN. 16. sam prekinuo i jeo nekontrolisano 4 dana. 20.04. sam ponovo poceo evo danas 4. dan i voce koje mi se smucilo, iskreno. Mozda otvorim dnevnik (motiv vise da se istraje).

Pozdrav svima!
    Poslednja izmena od Milan_Dj u 23 Apr 2016, 12:37, izmenjeno 1 put ukupno.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ajde, molim te, otvori svoj dnevnik pa da te gnjavim da se skineš sa krompira (imam jednog ovisnika o krompiru kući ... ali mogu ti reći da vrlo polako uspeva da se privikava i na ponešto drugo, i to bez svoje volje ... ja to na kvarno proturam :) )

Odgovori 3271 post