macika4 napisao:zdravo svima ...
da se pozalim i ja malo na moj zeludac do sada nisam ispitala sta mu je ali trazeci po netu sama sam svatila svoju muku...imam problem posle obroka kao da mi neradi zeludac i potisne srce i silno lupa isla kod maticne ona rekla nije ti nista to je od stresa ... primetila sam da kad legnem jos vise mi uzlupa srce i kad uzlupa posle sam malaksana i sam isla da snimim srce sve je ok samo ja nisam ....moje pitanje je sta mogu da jedem da ne osecam nadutost zeludca i sta da primenim da mi se ne desava ovo zato sto radim malo stresan posao i desi mi se usred posla da mi zadrhte ruke a takav mi je posao sto moram da sam smirena kako da to promenim znaci izbacila sam i neke namirnice da ne jedem primer kafu ne pijem mleko isto smeta mi kupus i jos neke druge stvari da ne nabrajam i izvinite ako mi je los srpski ja sam iz makedonije hvala vam
Cao Macika4 i dobrodosla

Elem, nemam nista preterano pametno da kazem a sto nisi cula - osim da je u tvom slucaju na prvom mestu kontrola stresa, promena zivotnog stila pa tek onda vrsta hrane koju jedes. Sve ovo sto opisujes podudara se sa problemom koji ima dosta ljudi a to je da im je zeludac usled hronicnog stresa stalno "zgrcen" i napet i da jednostavno "nema slobodu" da radi kako treba. Dakle, resi prvo pitanje stresa i 90% problema sa zelucem ce nestati. Ostalo ces resiti korekcijom ishrane i to je to...