Ja se ne bavim sastavom namirnica, ali sam vrlo familijarna sa hemijom, hemija mi vrlo bliska mojoj struci. Bila sam svesna cim sam videla UN dijetu prvi put da to bas ne pije vodu. Ali, da se ogradim, nisam bas jaka u biohemiji i mozda se skrob drugacije ponasa nego drugi ugljeni hidrati, mada cisto sumnjam. Bilo kako bilo, za ovu dijetu sam se odlucila posto mi se ucinila jednostavna i relotivno laka da se ispostuje. Pre nekog vremena sam pokusala da brojim kalorije, ali je mnogo komplikovano da merim kada u isto vreme pokusavam da se uklopim sa ostatkom porodice i pokusavam da sto manje kuvam duplo.
I kako da hranimo nama drage, bliske osobe - da nam dugo traju.
Yo-yo, ovo si tako lepo rekla!
Leonida, Yo-yo i Debelicka, poslusala sam vas i jutros sam se izmerila - imala sam 71.6 kg, sto je nekih pola kg vise nego sto je na tikeru. Nije strasno

! Medjutim strasno je sto je moglo da bude -0.5 kg

Idemo dalje.
Debeliccka, ostali smo tamo sest dana i koliko sam uzivala u gradu toliko je hrana bila pravi horor. U Srbiji se neuporedivo bolje jede, bar jos uvek. Medjutim, proslog leta smo bili u Sokobanji koja je bila puno ljudi, pre svega porodica sa manjom decom je tada boravilo tamo. Kiosci su bili na svakom cosku, sa palacinkama, przenim krompiricima i krofnama koje mogu da se preliju sa razlicitim prelivima koji su zapravo cista hemija. I vidim deca samo krkaju svakodnevno a to je bas opasno. Ja se secam kada sam bila dete, eurokrem se prodavao u marketima u onim malim folijama od mozda 30-tak grama, a sada se prodaje na kile.
Elem, danas hrana je izgledala ovako:
34/90 Skrobni dan
Dorucak: dve jabuke
Rucak: socivo kao salata sa limunovim sokom i senfom + neutralno povrce peceno u rerni
Vecera: Isto kao za rucak, povrca je bilo samo malo pa sam dodala paprika iz tursije
Inace ja ne mogu da jedem pola od rucka za veceru, to mi je malo. Ja nekako za veceru moram da se jace nejedem.