Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

od leonida » pre 9 godine

Posle one tvoje rekapitulacije naježiću se svaki put kad sednem za slavski/svadbarski sto ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Ono jeste da rekapitulacija deluje strašno Leonida.. ali ja idem i na slave i na sve i evo sve je u redu.... a ne ostajem gladna na tim slavama.. nije to ništa što nas može ugroziti. Nemoj da se plašiš!

Ok, mene kiflice i takve stvari, projice i bilo kakva peciva osim običnog (dobrog i po mogućnosti bajatog) hleba i ne privlače..

Npr na jednoj slavi na koju idem kod jednog prijatelja uvek jedem sledeće (kod njih je uvek sličan repertoar):

malo nečeg iz predjela (suhomesnato i/ili sir) plus malo ruske salate
    malo pihtija
    kiseli kupus sa mesom
    praseće pečenje plus salata od svežeg kupusa
    zalogaj slavskog kolača
    kolač
    par rakijica i posle možda vino

Nikad se nisam ugojila posle slave kod njih a ti ako hoćeš uključi kalorimetar pa me izračunaj, mislim izračunaj ovaj jelovnik.

Vraćamo se na ono što sam pisala ovde pre možda mesec dana - o tome ko ima pravo jednom u nekoliko dana na mega obrok - onaj ko se inače hrani pravilno. Zato stalno i pokušavam da vas uverim da ja jedem normalno i bez odricanja odnosno da održavam spontano.
    Mogla bih ja na ovoj slavi i pola od svega ovoga da preskočim, ali nema potrebe. To je taj neki VK obrok, cik cak princip spontano ili kako god hoćeš...
    Naučićeš i ti da se opustiš...
    U svakom slučaju, ako 90% vremena, tj u ostalim danima, jedeš kako treba (jedeš pravilno) na jednoj ovakvoj slavi (kao moj primer u ovom postu) ti nemaš potrebu ni da misliš ni da brojiš ni da računaš... nema veze i ako sam pojela 3000 kcal (dokaz je moje održavanje kilaže).. Jeste sve ovo uprošćeno napisano tj može da deluje da sam banalizovala ali je živa istina....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 9 godine

Postovanje Debeliccka na svom trudu koji pokazujes, procitala sam nekoliko postova, i drago mi je sto si pronasla formulu koja tebi savrseno prija i sa kojom odrzavas zeljenu kilazu.
    Moja iskustva su ipak drugacija, iako volim svu hranu, definitivno mi ne koriste mlecni proizvodi, vec mi izazivaju razlicite nedace u telu. Izgleda da sam se pretrpala takvim stvarima da sada lose reagujem, tako da ih kao i skrob iz svih vrsta hleba, peciva,..moram izbegavati. Nije mi nimalo lako ali sta da se radi. Sto se mora nije tesko. Zbog hiperinsulinemije cak ni previse zivotinjskih proteina mi je zabranjeno.
    Pozdrav i svako postovanje od tvoje neistomisljenice. Mada i u mnoogo cemu se slazem sa tobom.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Ako neko nije jeo palačinku sa nutelom, plazmom i višnjama, definitivno ne zna šta propušta.
    Za neupućene: bile samo na obroku i brzopoteznom ispraćaju mene. Domaćica večeri izgleda vrhunski i kad je preumorna.
    Noktići blistaju :009:
    P.S. ako neko misli da govori neistinu šta pojede za VK obrok, provjerila sam uživo. Pica+palačinka, a ja sam se jedva izborila sa samo palčinkom.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Volja čini čuda, hvala i pozdrav i za tebe! :)
    Što se tiče bilo kakvog veganstva, ja na takvo nešto kao opciju nikako ne mogu da pristanem, ali ako si ti tako odlučila – sve najbolje ti želim!
    Poznato mi je da postoje ,,dijete,, kod lečenja nekih bolesti gde se smatra poželjnim izbacivanje svih namirnica životinjskog porekla, itd.. ali generalno, za zdrave ljude – nikako ne mogu da prihvatim opciju veganstva i ne postoji ništa što to može da promeni. U potpunosti verujem da i za hiperinsulinemiju postoje druga rešenja (manje rigidna od veganstva)…
    Što se tiče nekog nepodnošenja mlečnih proizvoda npr… to ne znači da su oni loši za ljudsku vrstu generalno nego da nekome ne odgovaraju zbog nekog njegovog specifičnog stanja ili bolesti. Ako neko ne podnosi voće jer mu je oštećena sluzokoža želuca ne znači da je voće generalno nepoželjno u ishrani… Nisi ti to rekla naravno, (lepo si rekla da ti lično loše reaguješ na mlečne proizvode i da je to stvar tvog konkretnog stanja,) ali pričam generalno jer ne shvatam kako smo se mi ljudi danas u dvehiljaditim godinama tj u 21. veku odjednom setili da su mlečni proizvodi loši za ljude… a dosad su bili dobri tolike vekove… (izgleda…. put ka veštačkoj piluli koja čovečanstvu treba da zameni svaku normalnu ishranu u ovom po mnogo čemu groznom svetu u kojem živimo…)
    Da, neće ti biti lako na takvoj ishrani kao što sama kažeš… Možda bi bilo bolje da nađeš neko manje rigidno rešenje kao svoj put za izlečenje poremećaja i istovremeno skidanje kilograma.. Prekomerno voće će da ti budi apetit i šeta insulin… ne znam baš….
    Još jednom pozdrav i želje da se rešiš hiperinsulinemije i središ kilažu u sreći i veselju! :)

Narcis, hvala! :009:
    Kad smo već kod VK obroka – pogledati Uputstvo za VK obrok tj post o VK obroku – kako i pod kojim uslovima, ako nekoga zanima…
    A pica + palačinka… pa i nije to tako strašno kako zvuči…
    Prvo, nije cela pica (ni mala ni velika) nego parče (i to malo)… a nije ni ta palačinka tako velika…
    U stvari to je kao da neko pojede normalan ručak plus desert… ništa žderačko…
    Naravno, kada bih svaki dan jela nešto takvo poremetila bih svoj mehanizam tj sistem ishrane, otvorio bi mi se apetit, postala bih navučena na to, gojila bih se, imala bih manje energije, i još mnogo loših pojava… To je loša hrana, osim ako je konzumiramo samo povremeno. (nije loša ukusom – palačinka prim.aut.- nego nutritivnim svojstvima).
    Što se tiče pice, tu sam se pokajala ali ne zbog kalorija ili bilo čega sličnog nego zato što je bila nikakva i za moje kriterijume za picu – ocena od 1 do 5, ovo je bilo 2- (ali ipak sam pojela hehe).

Pozdrav,
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Danas sam slučajno naletela na jedno istraživanje (bukvalno slučajno jer je poznanik postavio na FB, pa me zakopkalo) - o zdravstvenom stanju zavisno od konzumiranja mesa. Rađeno je na preko 1000 ispitanika, u ozbiljnoj instituciji. Nemam vremena da prevodim i postavljam, samo bih da izdvojim tabelu koja će biti jasna čak i onima koji ne znaju baš dobro engleski - na http://i.imgur.com/s0IidFK.jpg , a koga zanima, može da pročita i čitav tekst na http://www.plosone.org/article/fetchObj ... tation=PDF .

Između ostalog, u tekstu je zanimljivo primetiti da "mesožderi" konzumiraju više alkohola i ređe idu lekaru. Pušenje jednako u svim grupama. Prednosti veganske/vegetarijanske ishrane jesu niži pritisak i nešto manji procenat moždanih udara... za ostalo - videćete. :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Vrlo interesantni podaci.
    U svakom slučaju, obradovaće zaklete mesoždere, kao što je mm.
    U načelu, svi mi se i vrtimo oko tvrdnji da je najzdravije jesti sve kvalitetne nemirnice, svaka ima nešto što nam je potrebno (tema šta podrazumeva kvalitetne namirnice je više puta obrađena u ovom dnevniku, pa zaista nema potrebe ponavljati se).

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Članice foruma Masho,
    Kada lekari daju savete za borbu protiv simptoma predmenstrualnog sindroma (PMS-a) nikada ne sugerišu nikakvu čarobnu pilulu niti crnu ili belu magiju nego isključivo pravilnu ishranu i određene biljke i čajeve. Ja sam sa svojom pravilnom ishranom postigla to što se zove balans te vrste i ne pomišljam da se zbog toga osećam krivom ili da se nekome izvinjavam, a nisam ni nekoga pokrala, povredila ili ubila da bih došla do toga. Činjenica da to tebe lično dotiče i vređa (ili se bar tako ponašaš) je nešto što neće promeniti stvar te ja ostajem ista sebična kučka koja ti se i dalje neće izvinjavati zbog svoje pravilne ishrane.
    Na ovom forumu je bilo mišljenja, pametnih i nepametnih predloga, saveta i teorija i uvek je bilo i slaganja i neslaganja, ponekad polemika, uglavnom nije bilo svađe niti teških reči (bar koliko ja znam)... No, prvi je put da je nekoga nečije mišljenje iritiralo i da je reagovao kao oparen, uvređen i da se koprcao i rukama i nogama i reagovao kao đavo na krst. To što tebe priča o pravilnoj ishrani iritira i tako lično dotiče ne utiče na to da se i ja i dalje ne osećam ni najmanje krivom niti odgovornom, ili dužnom neko izvinjenje. To je isključivo tvoj problem i svakako izlazi iz domena teme i svrhe ovog foruma.
    Ne osećam se krivom i ne dugujem nikome izvinjenje što sam zagovornik pravilne ishrane, što sam protiv nezdravih supstanci tj onoga što zovem antihranom a ljudi ga još zovu smećem ili otrovom i slično... što se opredeljujem za zdravlje na prvom mestu, što sam postigla zdravu ishranu i liniju bez muke i odricanja, što nemam problem sa kilogramima, što nemam pms, padove energije, pretklimakterične ili klimakterične tegobe, što imam bolju liniju od mnogih koji po godinama mogu da da mi budu deca (iako sam i ja sklona i gojenju i hrani i svemu čemu su svi ostali smrtnici skloni). Ne osećam se krivom ni što neko drugi ima probleme sa kilogramima ili ishranom. Moja rođena sestra ima problem sa kilogramima i to je njeno opredeljenje kao što je moje da taj problem nemam. Ne osećam se krivom ni što tebe tako silno iritiram jer ovo je forum a ne nečija dnevna soba u koju je na silu upao prodavac kirbi usisivača pa domaćin s razlogom negoduje na uznemiravanje. Ja nisam taj prodavac a ako se ti osećaš uznemiravano, to je do tebe a ne do mene. Ako me sve ovo čini lošom... da, ja sam jedna grozna odvratna kučka. Na ovom forumu je oduvek bilo svega i svačega, kao i na svakom forumu, ali svakako, ako postoji nešto negativno ovde – to nikako nisam ja. Tvoje koprcanje je samo tvoj problem a uzrok tog problema ne leži ni u meni ni u mojim stanovištima u vezi sa ishranom nego isključivo u tebi.

Koliko god da te lično pogađaju moji ,,saveti,, ja ću sebi dati slobodu da dam još jedan savet:
    Ukoliko neko ima tegobe u smislu neke frustracije i tinjajuće mržnje u sebi koju ima potrebu da izbaci i istrese, neka to slobodno uradi na moj račun. Masha je tako uspela da pomogne sebi i njoj očigledno prija (jer da joj ne prija ne bi to radila). Prema tome, izvolite i izlečite svoje frustracije na moj račun, samo napred, meni ne smeta. Sledite Mashin primer i pomozite sebi. Meni, koliko god da sam jedna uobražena kučka koja se ne stidi toga što se pravilno hrani i što želi svima da budu zdravi i vitki bez muke, će ipak biti zadovoljstvo ako mogu da pomognem nekome – pa i na takav način. :)

Uzdravlje! Da budete srećne, zdrave, vitke onoliko koliko želite i seksi! :pivo: :)
    Slika

• Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 9 godine

Samo jedan :009:
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

od tinčicaaa » pre 9 godine

hej...svratila nakon dugo vremena da vidim sta ima...kad ono puf...ti osla u minus i to dobrani...a ja vratila sve...hahaha :crybaby: :crybaby: :crybaby:
    sad ponovo krenila...nazalost mi se dnevnik zagubio... al probat cu sve ponovo skinuti...
    :009: :009: :009: :009: :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Tincice otvori novi dnevnik :wink: .
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 9 godine

Samo da pozdravim našu Mršu! :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Magi, poljubac i tebi! :) Nadam se da si dobro (ako čitaš uopšte dnevnike, što čisto sumnjam...)
    Tinčice, tek tebe nije bilo sto godina! :) Da znaš da mi je krivo što si vratila kilograme, nadam se da si u međuvremenu malo sredila stvari. A pitanje je da li i ti čitaš... ako da, pamet u glavu! Znaš kako si lepo skidala kilograme nekad...
    Narcis, izgubi nam se Tinčica ali verujem da je tamo negde po vrletima UN dijete....
    Cirkončić, pozdrav i tebi! :wink: izgleda da si i ti svratila u moj ,,dnevnik,, u sezoni kada svraćaju devojke koje se nisu javljale dugo vremena, ima tu nečega...

Nije vreme za neke posebne pisanije, neki drugi put...
    Možda samo kratko.
    Po pitanju svađa ili rasprava ili polemika...
    Ja da se svađam neću. Postoje bar dva razloga. Prvi je što ne volim da se svađam ni ovde ni bilo gde, dakle neću, dakle odbijam. Drugi je što forum nije mesto za svađu. Na forumu može da se polemiše i diskutuje. To mu i jeste namena uostalom. Pa i ako su mišljenja različita, neka su, može odnosno treba da se polemiše.
    U svakom slučaju, svađa ne dolazi u obzir.
    A polemisanje i argumentovanje... Polemišemo i diskutujemo samo kada smatramo da to ima smisla, cilja, svrhe, konstruktivnosti, celishodnosti... U protivnom ne polemišemo....
    Tako da ja pristajem da ,,ispadam,, loša ili najgora ili šta god... ali ne mogu da raspravljam u prazno a da se svađam neću.
    Eto biću loša. 8) (Pa treba valjda neko i da bude loš, ne mogu svi da budu dobri... :neznalica: )

Neke mi se teme povremeno krčkaju u glavi, ali mi nedostaje vremena....
    Pozdrav, :mahalo:
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

E nek si se javila kod sebe... nadam se da ćeš nešto i da skrčkaš, volim kad nove ideje ili zaključke napišeš lepo i koncizno na jednom mestu kod sebe, a ne da jurim info po forumu. :neznalica: (Mislim, piši i dalje po forumu, ali daj ovde bar sažetak. :) )
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Debeliccka napisao:
    Tako da ja pristajem da ,,ispadam,, loša ili najgora ili šta god... ali ne mogu da raspravljam u prazno a da se svađam neću.
    Eto biću loša. 8) (Pa treba valjda neko i da bude loš, ne mogu svi da budu dobri... :neznalica: )

Pozdrav, :mahalo:

Mora neko da bude i baba-roga :009:

Ponekad .... kad neko drugi jezik ne razume ...

Odgovori 3271 post