Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Ma nije loše kad me prepadne vaga... odmah manje jedem. :D

Noćas mali brlj, i dalje me urniše nespavanje, ali sam ubrljala samo sa 119 kcal ako je verovati tabeli. Na vagi manje nego juče, krećem se u dobrom smeru. :)

Inače znam šta je jedan od problema, mene voće tako izgladni da bih vola pojela, ali mi je žao da prođu ove divne breskve a da ih ne jedem... i to se pojavila neka nova vrsta, bar je ja dosad nisam videla, a ukusna je do bola (kao džinovska i čvrsta verzija vinogradskih praskica). Čim prođe ovo naše redovno voće i vratim se na povrće, biće lakše.

Danas još treba da preživim iskušenje, obećala sam malom detetu da isprobamo neki novi kolač sa šljivama (skinuo je kilo koje je nabio na moru, pa je ovo nagrada), a ja volim i čizmu sa šljivama... :bas_tuzan:

Edit* - Ručak će da bude neko iz Inteze, jer je bankomat opet pojeo karticu, ovog puta na pravdi boga. :x

D: 2 veće breskve - 136
    U: jogurt s lanom i začinima - 124 + 34
    R: sir 100 g, ljuta paprika - oko 150
    U: neskafa s mlekom - oko 100
    V: juneće šnicle na suvom tiganju (oko 200 g), hilandarska jaja
    noćno meze - 125 g pastrme (ovo sam uklopila u dnevne kalorije)
    Poslednja izmena od dudank u 14 Sep 2010, 12:15, izmenjeno 4 puta ukupno.
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Ja se ubijam istim tim breskvama, još sam pronašla sa crvenim mesom. Malo su kiselije :09: , jedino što su čupavije od ostalih(što meni nije problem).
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ove moje su zelene... ogromne, čvrste, slatko-nagorke i skoro da nemaju dlačice. Ali nisu zelene što su nezrele, nego je sorta takva... padam u iskušenje da ih danas i ručam. (A ove iz Inteze da ostavim za proteinsku večeru. :D )
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Ne bih ja bila u koži Intežana danas... :evil: Osećam da ima da leti perje...

ČESTITAM DVESTOTU STRANU DNEVNIKA!!! :skakutalo:

Slika
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 15 godine

možeš li još malo da je opišeš????? već jedem tu breskvicu.

:wink: odoh ja...nezdravo je ovde za nas gladne.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Cestitancija za 200 strana dnevnika... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pazi mene, nisam ni videla da je dvestota... hvala, Mišo, Lasata i svi koji ste primetili pre mene :D - ali to je i dokaz koliki sam smor sa ova poslednja dva kila koja nikako da uklonim do kraja.

Uzgred, u Intezi mi ne daju da vadim novu karticu, moram da čekam da mi ovu vrate iz Novog Sada, a prethodni put je trajalo skoro dva meseca. Tad je bila naša greška, ali sad je njihova, zaboravili da skinu blokadu s kartice, i 'oću da poludim. :03: I nismo našli šljive, ništa od kolača do sutra... bar mi je doktor konačno zakazao operaciju, u dan i sat, ali to ću da obznanim neki drugi put, pošto sam se trenutno mnogo :bas_tuzan: .
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Prebrini to Puzicu... Bice ti lakse... :neznalica:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Ola.la, dve stotine strana...čestitam.

Ne brigaj za kilice, ništa strašno.
    A ja vagu zaobilazim, neću da se ponovo šokiram, meriću se kad budem imala osećaj da sam smršala.
    Dudić, sve najbolje :009:
  • mirnisan
    Amater
    Amater

od mirnisan » pre 15 godine

budi hrabra, iskljuci strah. :( ni sama ne znaš koliko snage kriješ u sebi. sve će to biti juče i vrijeme će pokazati svoju bolju stranu.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bila bih ja hrabra kad ne bi bolelo... :( Ali gotovo sad, mora da se leči da ne bi bilo gore, i upravo me i drži to što si sad rekla, Mirni: "sve će to biti juče".

Nego uletela sam da podelim s vama jedno od moje najdražih jela koje sam malopre večerala :013: - spremio mm, da me iznenadi, kako sam ja mislila, ali nije taj razlog, nego što smo danas ostavljali onaj pečeni paradajz u teglama... pa bilo viška paradajza. :D

Elem, fantastično jelo koje sam pokupila pre dvadeset i kusur godina iz knjižice "Hilandarska trpeza" (i zaboravila na njega jer ne smem belanca, ali se mm večeras snašao i stavio samo žumanca :) ) - mislim da može za proteinski dan UN dijete:

- izrezati paradajz na deblje kolutove (oko 1,5 cm)
    - iseckati glavicu-dve belog luka i viljuškom izgnječiti sa malo soli i dosta origana
    - u ogroman tiganj sipati malo maslinovog ulja, blago zagrejati, poređati gusto kolutove paradajza da pokriju čitavo dno, pržiti na ringli svega minut-dva (zapravo je to više dinstanje), skloniti sa šporeta
    - uredno prevrnuti sav paradajz, odozgo razbiti jaja u razmacima ("tu i tamo"); u međuprostore između kolutova sipati pomalo spremljenog belog luka
    - vratiti na ringlu, nastaviti prženje, i pri tom kašikom zahvatati između paradajza saft koji se napravio i prelivati jaja; gotovo je kad se belance stegne, a žumance ostane tečno

I to je... ne može da se opiše koliko je to ukusno. :010:
  • ducamoris
    Početnik
    Početnik

od ducamoris » pre 15 godine

Srećna 200 strana! :headbang:

E, dudo...ne možemo umesto tebe, ali smo uz tebe. :009: :009: :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Vratila nam se Duca! :skakutalo: Sa' ću malo da odem i do tvog dnevnika da skačem... :D

Današnje presabiranje - samo dva dana sam smanjila unos na oko 1500 (kad već stoka nije uspela na 1400), i polako se vraćam na ovo što piše na tikeru, još trunčić fali... nastavljam tako dokle god budem išla naniže, sa 1500 stvarno može lepo da se ručka. I po hiljaditi put izvlačim zaključak da se ne treba vezivati za preterano mali unos, svi smo tu pali i kad-tad se zakucali. (Mišo, nadam se da ovo čitaš.)

Mi konačno krenuli ozbiljnije sa zimnicom... sve nešto prčkamo usput, u malim turama, a na kraju se nakupe impozantne količine, čudo jedno. :) Ali nisam htela to da kažem, nego da ove godine pucamo na zdravu zimnicu - sticajem okolnosti nakupila sam se proletos zastrašujućih informacija o hrani, i sad se maksimalno trudimo da ni u čemu nema šećera i konzervansa... konzervans uglavnom nije problem jer sve ostavljamo pasterizovano, pa je dovoljno malo šećera da se to održi, ali ja bih volela ni toga da nema. Elem: prošle godine sam sa zakašnjenjem pitala za paradajz sok, i to bih ove godine probala (manju količinu), a sad me zanima da li postoji neki recept za krastavčiće bez ičega - tj. da nema ni šećera ni konzervansa a da ostanu čvrsti (svejedno da li su pasterizovani ili u kanti) - pa ako neko zna, pliz nek šibne na pp. Unapred fala. :)

Današnjih 1400-1500:

D: ogromna breskva
    U: jogurt s lanom i biljčicama
    R: brljić - pivo, ražani dvopek s raznim semenjem (neplanirani izlet u prirodu, a kuma to ponela :neznalica: )
    U: mlad sir
    V: 50 g dimljenog goveđeg sudžuka, šopska
    Poslednja izmena od dudank u 15 Sep 2010, 02:03, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 15 godine

Bravooooo :013: -200. strana, ceo roman (da ne spominjem Las u tomovima :D ), pa bar još toliko da ispišeš!! :009:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

dudank napisao:bar mi je doktor konačno zakazao operaciju

Bilo je krajnje vreme da se i to završi. Koliko god bolno i neprijatno bilo, ako je to kraj mukama, onda bolje što pre. Ništa nije gore nego trpeti bolove u nedogled.
    Čestitam 200-tu stranu :D
    Da znaš da si u pravu da ne treba kcal srezati na minimum, to nas samo vuče da brljamo.
Odgovori 9033 postova