Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Sveži kornišoni... prodaju se za kiseljenje, ali ja ih kupujem i za salatu, hoću da iskoristim dok ih još ima. :evil:

Joj, a treba napraviti konačno i taj plan zimnice i početi polako... mi se uvek najviše grabimo za ono čega najmanje ima, tako da šta god da ostavimo, biće naopako. :cry:
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 15 godine

ko o čemu dudić o zimnici

turaj katanac na špajiz. :evil:
    Poslednja izmena od mirnisan u 02 Sep 2010, 13:12, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Bobili
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Bobili » pre 15 godine

MOže onda što da ne...Oni su doduše meni i najslađi :)
    Mama reče da ćemo i mi za 15-tak dana praviti ajvar, čim nam ucrvene paprike...Ovaj zadnji dio godine nam je totalno u haosu, pozitivnom doduše, ali ipak...Prvo treba napraviti zimnicu, pa onda čistiti bratov i snahin sprat kuće, pa onda ona ima termin za porođaj ( 23.11), pa onda čistiti naš dio kuće za Slavu ( Sveti Nikola), pa spremanje za Slavu ( ovaj put ja i mama, jer od snahe nemamo pomoći ovu godinu :D ), pa ako ikako bude mogla i ja ću negdje tu da diplomiram :D (valjda)
    ...............
    Ja ne znam šta je ovo Dudo, ali kod tebe i Mice, uvjek se raspišem o sebi svojim planovima, više nego i u svom dnevniku :D
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • mirnisan
    Amater
    Amater

od mirnisan » pre 15 godine

bobili,ljubi svoju majčicu za zimnicu.danas su cijene tolike da će biti velike redukcije u spremanju.
    samo ti piši ima čitaća. 8) :009:
  • Bobili
    Amater
    Amater

Hvala ti Mirni :009:
    A vjerovatno da nemamo imanje, i iskreno da mama nije vrijedna kao što jeste i voli to da radi, čisto sumnjam da bi i mi imali ovoliku zimnicu...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Piši, piši, dobijem i ja tu neke ideje i motive za organizaciju... :) A mogla bi malo i mamu da mi pozajmiš, ja s mojom nikako ne mogu da se dogovorim oko zimnice. :16: (Evo sad mi je tražila recept za pindžur, koji nikad pre nije ostavljala, a onda će iduće godine da mi ponudi isti taj recept tvrdeći da je njen. :cry: )

Nego vest za nas, Bobili - upravo je mm našao neki nov lek protiv alergija, levocetiridin (ili je levocetirizin, nisam sigurna), javio mi SMS-om. Probam na sebi pa javljam... :)

Umalo da zaboravim da upišem, konačno sam krenula s jelom, danas ću da slušam šta mi želudac zapoveda pa makar ne bilo dijetalno:

D: (sa zakašnjenjem) malo barene šunke
    U: kriška sira (oko 100 g)
    nešto između - neskafa s mlekom
    R: veliki tanjir pasulja s komadićem mesa od špic rebara, salata od krastavaca
    U: planiram krišku lubenice (a ako ne, onda dinja)
    V: paprike na mleku i mesni narezak - moja stara ljubav :oops:
    Poslednja izmena od dudank u 03 Sep 2010, 11:20, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 15 godine

Dudić, levocetirizin je, i lek je dobar, ali pošto si ti rekla da ne reaguješ na ove novije generacije ja ti ga nisam ni spominjala. Inače kao niko ne zna ništa oko Bronala, on je i dalje registrovan lek, ali ga u suštini ni jedna naša fabrika ne pravi već neko vreme.
    A za želudac - što ne probaš (u dogovoru sa docom, naravno!)neki od lekova koji spadaju u grupu inhibitora protonske pumpe (omeprazol, pantoprazol, itd) - to su odlični lekovi, koji doduše mogu da se piju u ogarničenom vemenskom periodu, pa mora da se pravi pauza...ubi te još i to :shock: !
    Ili prosto sedi i najedi se 'leba i s 'leba, bar jednokratno :wink: . :009:
  • Bobili
    Amater
    Amater

Ih, zaboravih još reći, kad sam već počela mamu hvaliti(mis'im ko će koga ako neće svoj svoga :16: ), smršala je oko 5kg, samo što je radila u bašti, a jelo je čak u nekim danima i povećano...Pa ti vidi šta radi FA u bašti, kako se mrša od nje :headbang:
    ...Mi smo prošle godine pravili dvije ili tri tegle pinđura, ali nam je nešto uzvrišt'o, vjerovatno smo ga rano napravili, nekad u ovo doba, pa su kasnije krenule vrućine i to je to...A pošto ne stavljamo konzervans, moralo je uzvrištati...
    Što se tiče lijeka,javljaj sestro, da znamo :01: Tvog mm da nema trebalo bi ga izmisliti...Baš je pažljiv...Pa Bosanac šta da ti kažem...Ovo ulazi takođe u onaj dio u zagradi :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala na preporuci, Mim, pitaću docu da li se gađa sa ovim lekovima... trebaće mi, naročito kad dođemo do faze najjačih analgetika, sećam se kako to gori želudac. :(

Bobili, ne znam kako praviš pindžur, ja isto bez konzervansa i nikad ne mrdne. Isto kao onaj pečeni paradajz, samo u kuvanje dodaš i pečene paprike i ljute papričice, a ulje se dodaje (ko voli) pred samo jelo.

Evo ga, donese! :skakutalo: Lek se zove Xyzal, na netu sam pročitala da na "celularne citokine" (šta god to bilo) ima bolje dejstvo nego npr. presing, pa zato jače deluje na koprivnjaču. A ima i jedan drugi koji bi trebalo da je dobar, telfast, ali njega nema u mom gradu.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

Puzicu, citam i citam i ne mogu da verujem sta te snadje odmah nakon odmora, odnosno jos za vreme odmora... Pa jel' konacno znas kada ce biti ta intervencija... Mislim, kad se vec mora onda je bolje prebrinuti sto pre... E bas mi je zao sto ti se sve to dogadja... :(
    Nego nigde ne videh ni jednu jedinu slicicu sa odmora... Proberi nest' od toga sto su vam domacini narezali (mislim od fotografija, ne na mezence)... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

lasata napisao:(mislim od fotografija, ne na mezence)...

A zašto ne mezence???
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ako mi verujete, danima pretresam slike i ne mogu da nađem ništa pametno... da nam nije crkao aparat, sve bi bilo divno i krasno, ovako imamo nešto malo od prvih nekoliko dana, gde sam sva naduvena u licu od sunca (i debela - zbog nečega mi iskočio stomak) i serijal od naših gazda, gde su u prvom planu uglavnom znamenitosti koje smo obilazili... imamo nešto malo iz mobilnog, i to je sve. Pokušaću da iščeprkam nešto, ali iskreno me ubija u pojam što nemamo ni slike s plaže, ni sa izlazaka u provod... k'o da nismo ni bili na moru, nego na nekom izletu. Žao mi i što nismo slikali klopu u jednom etno restoranu gde sve služe u mnogo zanimljivim starinskim sudovima, mada je Jerko bio prilično skandalizovan, dozvolili smo mu koka-kolu posle milion godina, a ono se ispostavilo da će morati da je pije iz keramičke čašice. :D

Lass, još se ništa ne zna, trebalo je da bude u prošli četvrtak pa smo odložili, a sad doktor ne može da se pobere, tako da se ne zna tačno - u svakom slučaju bih volela da to odradim što pre. Danas, bogu fala, imam mnogo manje bolove :) , jedino na vagu ne smem da stanem jer sam sama sebi nešto sumnjiva posle dva dana pasulja i one lubenice... a i sinoć sam se neslavno častila mesnim nareskom, mada moram da se pohvalim da sam ostala da radim do pola tri, ali nisam pala u iskušenje da jedem noću, večera je bila oko 10 i posle toga nisam jela. I uspela sam da ne umočim hleb u paprike. :headbang: Inače mi je ono ukrčkano mleko od paprika tako smirilo želudac da je to čudesno, kao najbolji gelusil-lak. Tako da ću videti da malo više ubacim mleko u klopu, akonto jogurta i sira.

D: nektarine
    R: čorba od pečuraka s mlekom
    U: neskafa s mlekom, kriška lubenice (neslatka skroz, može da se računa kao krastavac :D )
    V: izmena - pečena jaga :skakutalo: , preliv od kiselog mleka, salata, štrpnula malo hleba

Edit* - imala sam i malu šetnjicu, iako mnogo teško hodam, usput smo uzeli studentu neke sitnice za stan, uživala sam u kupovini raznih kašičica, podmetača, pegle i slično. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Uf, konačno završih sve urgentne obaveze za danas. Otkako sam došla s mora, samo mi stiže nešto "za juče". :cry: Valjda nema više ništa takvo (tj. ima, ali se nadam da neće uskoro).

Danas sam extra, nemam bolove :013: , i volela bih opet u toku dana da izmilim malo (ako nađem žrtvu :evil: ). Vaga me nije ubila u pojam posle one silne jagnjetine od sinoć, tako da nastavljam u istom smeru... ako mi ne smažu, ali boriću se za svoj deo.

D: preskočen :(
    U: nektarine
    R: malo jage, salata (da ne pišem više da je od krastavaca?)
    U: neskafa s mlekcem, neko voćance
    V: jaga s kiselim mlekom, salata - potrudiću se da zaoiđem hleb

Ne znam da li sam ranije pominjala taj preliv od kiselog mleka (moguće je da jesam), u svakom slučaju ga najtoplije preporučujem uz jagnjeće i goveđe pečenje: kiselo mleko (tri čaše), maslinovo ulje, 2-3 izgnječena čena belog luka, mleveni kim, tucana ljuta paprika, vrlo malo soli. Može da se pospe i listićima nane.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Vas nema, a ja brljam li brljam... :(

Juče nisam izašla u zujačinu jer nisam imala s kime, tako da sam se skroz ošamutila od kompjutera i uveče već malo brljnula s hlebom, negde oko jedanaest mi se pripilo pivo pa sam roknula 0,5, pa sam onda oko jedan ugledala neki ratluk i skroz bez veze uzela jednu kockicu (nije mi se čak ni jeo), a onda ide vrh, onako obrljavljena od rada jedem u 4 ujutru slaninicu, sir i crni luk (možda 50 g slaninice, ne više, i isto toliko sira - ali u 4 ujutru!!!) - legla u pet, ustala... ne želim da znam kad sam ustala, poenta je da sam poremetila šemu spavanja za rekordno kratko vreme (na moru sam redovno ustajala u cik zore) i da to utiče i na sve moje druge aktivnosti, uključujući i jelo. Mislim, nemoguće je večerati u deset i leći u pet ujutru bez dodatnog mezetluka. Ako to ne ispravim odmah, ima da se mrcvarim do iduće godine, plus će mi biti duplo teže da jedem normalno - prošle jeseni sam posle mora zadržala dobar ritam ustajanja i leganja i u tom periodu sam i postigla željenu kilažu... sve to ide u paketu, jelo, spavanje, posao & ostalo. A ja bih vrlo volela da u ovu zimu ne ugazim sa viškom koji trenutno imam, jer će samo biti teže da se održava, plus što me čeka ležanje.

Doručak je u svakom slučaju preskočen, a valjda bi danas jelovnik trebalo ovako da izgleda:

D: /
    U: jogurt s biljkama
    R: mala izmena: bistra juneća supica, zapečeno povrće s mladim sirom i jajima (količina normalnog ručka)
    U: neskafa s mlekom
    V: kuvana junetina (oko 250 g), glavica crnog luka :roll: , preliveno nekim polutečnim nemasnim sirom
    Poslednja izmena od dudank u 05 Sep 2010, 22:40, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

Ma nije to nocno zdranje... To si ti imala rani dorucak... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 9033 postova