Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mica66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mica66 » pre 15 godine

Dobro, de ... Sto si mi se nabudzila. Bum probala, ako ne uspem, cu da cvilkam.
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Mizz, znaš ti to da ugodiš bolje od mene... ti si profi. 8)

Sinoć se brljalo bedno - ništa mi nije žalije nego kad pregrešim sa običnim domaćim proizvodima, ali šta je tu je, odbrljah svoj petak.

Danas sam konačno krenula s limunom, al' ne sa dva prstića nego s belim lukom, da malo iščistimo organizam i da mi brže zaraste koljevina. Sad merkam po kući šta imam od zdrave 'rane, ali ispade da nemam skoro ništa - mm otišao u NS da instalira veš-mašinu (mis'im... jaaaaadno dete, ne može samo, izuzetno složen proces, k'o da treba Windows da se instalira - u njegovim godinama mi smo znali da promenimo elektroventil :x ) i ostavio me s čvarcima i vlaškim mađijama :010: , pa ću pretežno da se bacim na voće & salatu. Ionako se nerviram što mi danas ispala stomačina :x - koliko juče sam izmerila obim struka i bio je manji za centimetar nego prošlog avgusta, a danas više nemam obim struka nego obim stomaka i nisam više konkavna nego sam sva konveksna. I imam da radim kao crnac (okajavanje jučerašnjeg dana), pa mi nije do jela. (Ha-ha, kako se lepo tešimo. :D )

D: jogurt s biljčicama, limun s beolookom
    preko dana - bez reda - 1 nektarina, kriška sira oko 100 g, gomilica smokava, neskafa
    V: ??
    (Ako mi pukne film od ovog što radim, možda ću lepo da vežem keceljicu, pa da spremim večericu i dočekam dragana mi moga sa osmehom od uva do uva. :) )

Edit* - V: ćevapčići s prelivom od ajolija i pavlake, salata od paradajza i crnog lukca
    Poslednja izmena od dudank u 28 Aug 2010, 19:54, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mica66
    Amater
    Amater

Ma di sam profi sa ovim dzidzama ... ne umem tu ni da beknem.
    Negro, kakav to limuncino sa beolookom uparznjavas, za sto ti je to?
    Smrducas li posle toga? Izbija li na kozicu?
    Crko kezeci se na "obim stomaka" ... ja svuda stesana, al' trbijana i dalje tu ...
    Doguse, ic ne upraznjavam vjezbice, te - sta me cudi?!?
    Oladi malo sa poslicem pa nabacuj keceljce. Sami ste sad - tako?
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Limun s lukom - za regulaciju pritiska i triglicerida, i jačanje imuniteta - a koliko sam mogla da vidim svojim očima, pomaže i da se izbace razni drugi uljezi iz organizma. Mislim da sam pisala negde kad je jedan moj drugar krenuo da izbacuje konce koje su mu pre 15 godina zaboravili doktori u stomaku - blagosiljao nas posle. Imamo na forumu negde recept, ako ne mo'š da ga nađeš, frliću ti na pp... Nema smrduckanja, limun neutrališe luk, popiješ i posle 10 minuta možeš među ljude. (Ako ispunjavaš ostale jutarnje uslove. :17: )

Nismo sami, ostaje mlađe pjase da nas teši u starosti - kad rekoh starost, vid' ovo: http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 80&bih=933 - ali je svejedno tužno bez velikog pjaseta :placljivko: , mada je ostavio za sobom takav krš da nam naredne 4 godine neće nedostajati u tom smislu. Preterujem, naravno... raščistićemo do Nove godine, a možda i pre... :010:

Edit* - upravo isprobavam ideju koju sam (priznajem) maznula iz Atkinsovog kuvara, pečem ćevape u rerni umesto da ih pržim - poređala sam u teflon pleK, samoinicijativno ih posula sa malo ruzmarina i đumbira (da ulaganim svinjetinu koja vrca iz junetine), i razmišljam da ih plaknem sokom od crvenog grejpfruta kad uhvate koricu, računam da ne može da ih pokvari. :005: Ako ispadne dobro, odsad pravim tako... opasna ušteda vremena, plus neće da pršte na sve strane i da zamirišu celu kuću, samo još da budu ukusni - javljam kad budu gotovi.
  • mica66
    Amater
    Amater

Nadam se da jesi dodala grejp .. on je proerena varijanta, barem meni cuci bogovski.
    Mada i svi ostali citrusi, a i kokos. Bozije stvarcice ... Treba nam velika kujna i vreme.
    Znas onu moju fantaziju o kuvaricama? Daj mi to sa limunom i beolookom na pp - kad stignes ...
    Mada meni belkic tolko obori pritisAAk da ondak samo pajkim.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jesam, jesam, dodala sam, i miriški cela kuća. :skakutalo: Sad više deluje kao nešto morsko, valjda je i ruzmarin doprineo... a ja spremih gala večericu za ciglo pet minuta. :)

Imam i ja svoje fantazije o restorandži negde... nekad... o'š da budeš šef kujne ili šef sale? (Sale, odi 'vamo...)
  • Bobili
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Bobili » pre 15 godine

Ko te potaknuo da praviš ćevape? :evil:
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Malo dete glasalo za ćevape... uželela se dušica. :) On lično otišao i kupio. :) (A kesu s čvarcima juče je grlio... mis'im, šta reći, genetika na delu...)
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Baš sam pomislila -''Ljubi ga majka!'' :)
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • mica66
    Amater
    Amater

dudank napisao:Jesam, jesam, dodala sam, i miriški cela kuća. :skakutalo: Sad više deluje kao nešto morsko, valjda je i ruzmarin doprineo... a ja spremih gala večericu za ciglo pet minuta. :)
    Imam i ja svoje fantazije o restorandži negde... nekad... o'š da budeš šef kujne ili šef sale? (Sale, odi 'vamo...)

Djijao ... Mora da vam je bilo fenomenalno ... Vas troje, bogovska klopa ... Idila ...
    Vidis da je bolje sto nisi sljakala nego se privatila kuhace po svijetu.

Ma bila bi i baba sera - samo da dodjem do kafanceta.
    A mogle bi da naš renomirani ug.objekt nazovemo ...
    Njina kafanjica ... ili ... Kafanče što peva ... ili ... Raspašoj 'rana ... ili ... I za oči i za gušu ...
    ili ... Melem kafanica ... Vesele kuvarice ... Žensko Kafanče ... Ovo je naša kafanica ... Svi ste pozvani ...
    boldovala sam svoje favorites u ovom, prvom naletu strasti
    Ma ... još ću da smišljam. Jedino se bojim da ćemo sa energijom da iscurimo kad nam se uglave kockice ..

I znaš šta? Moramo nekako da ugodimo da imamo ekskluzivu ...
    Verovatno se pitaš na šta mislim.
    Mislim na gostujuće kuharice !
    Pored Steve Karapandže (koji može biti na otvaranju), svaki mesec da ugodimo gostovanje
    naših duhovnih sestara rasejanih diljem svijeta, tako da na tabli ispred kafančeta ispisujemo
    vrištećom crvenom kredom:
    Ovaj vikend najveću varjaču nosi zanosna Boki iz RS !!! Jeeee !!! Poklonite se njenoj kecelji !!!

A? Ša misliš?

ufff ... opet sam krenula sa: iduće godine u ovo doba bićemo milioneri ...
  • Bobili
    Amater
    Amater

Ovaj vikend najveću varjaču nosi zanosna Boki iz RS !!! Jeeee !!! Poklonite se njenoj kecelji !!!

Jesam ovo ja :020: ...
    Ako jesam, blagodarim, dođite kod mene na ručak...Samo kažite šta želite :D
    Vaše želje, čestitke i pozdrave :D ...
    PS. Društvo, šta da radim sa viškom paradajza? :?
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

A koliki je višak? Običan ručkovni, ili imaš solidnu gomilicu iz bašte pa bi udarila neku malu turu zimnice? Ako je ovo drugo, od srca preporučujem onu moju izmišljotinu koja nema ime, ali ostavljam svake zime - i super je dijetalna, zato evo ti recopis:

Paradajz poređaš u neki stari pleh i ispečeš (nekoliko tura); kad se ohladi, grubo ga oljuštiš (počupaš mu one tvrde delove oko drške i višak ljuske i usput ga rukama iskomadaš, ali da malo mirisne pečene ljuske ostane u njemu), ubaciš u šerpenju i samo malo prokuvaš uz dodavanje (po ukusu) soli, vinskog sirćeta, crnog vina, seckanog/mlevenog belog luka, suvog ili svežeg usitnjenog bosiljka - šta znam, možda da vri jedno deset minuta - tako vruće sipaš u tegle, zatvoriš, ubaciš u rernu još 10 minuta da prionu poklopci... izvadiš pa pod ćebe... i može da traje deset godina, a fenomenalno je - za pice i sva slična testa gde nadev ide odozgo, za neke fine povrćne đuveče, za krčkanije s mesom, za ubacivanje u salate i razne mućkane priloge... probaj, ne'š se pokajati. I uopšte ne mora da bude onaj lep krupan paradajz, mi pravimo od onih gedžavih što niko neće da ih kupi.

mica66 napisao:Njina kafanjica

Apsolutni favorit. :skakutalo:

Samo što ovaj tvoj napis zahteva jednu ozbiljnu elaboraciju napismeno... 'ću dopišem.
    Poslednja izmena od dudank u 29 Aug 2010, 11:23, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Bobili
    Amater
    Amater

Pa imam poprilično, ako znaš kako izgleda ona korpa od pruća, što bakice kad krenu na pijacu ponesu(uh što ga objasnih :D )...
    Recimo da ima oko 7,8kg, s tim da su moji danas otišli na selo da uživaju i mama da napravi pite u vatrenom šporetu, pa se nadam da će i danas sigurno biti 3,4kg...A ne bismo da nam propadne, baš je super, a oper nema šanse da ga možemo pojesti ovako...Hvala ti na receptu, mnogo mi se sviđa...Ima li slučajno precizne mjere ili ideš po volji... :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kako da ne znam, imam takvu korpu - kad je manja, tad je kotarica, a kad je veća i četvrtastija, onda je batara... :D Tako kažu u mom kraju.

Nemam mere, to uvek pravim ofrlje - bukvalno po ukusu, jedino što nemaju svi isti osećaj za so, ja volim jaču hranu pa verovatno spontano dobro posolim i zakiselim. Ali ne treba da štipa kao kad ostavljaš turšiju, jednostavno začiniš kao što bi pravila ajvar ili pindžur, da bude ukusno i pikantno. I nemoj da štediš na belom luku i bosiljku, videćeš kako se dobro uklapaju kad nekad budeš pravila picu sa ovim čudom.

E, da, sad se setih - ovo je isto super kad praviš npr. posne špagete na brzaka, samo izmešaš ovaj paradajz sa malo maslinovog ulja i dobiješ odličan sos.
  • Bobili
    Amater
    Amater

Znači ide i bijeli luk u tu smjesu :)
    Baš ću ovo mami pročitati i da to pokušamo napraviti...Taman će mi dobro doći kad počnu Posti...
    Hvala ti još jednom... :009:
Odgovori 9033 postova