Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Nena3110 » pre 15 godine

Samo misli pozitivno, ogromna je moć pozitivnog mišljenja, pozitivne sugestije i autosugestije.
    ja zanam da ćeš to prebroditi lako, da ćeš brzo biti dobro i da ćeš to vreme pamtiti samo kao neprijatnu uspomenu.
    Naravno da ti imaš moć da sve pobediš i da sve bude kako ti želiš, da upravljas stvarima na najbolji način :009: :009: :009:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 15 godine

Drž' se, ljudi su čudo i uz porodicu i dobro društvo sve se može izdržati, te će i to biti brzo iza tebe :009:
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Hvala vam, mili moji :009: ! Ma držim se ja super, ovo nije ništa u odnosu na ono što sam već preživela pre 9 godina, tad je trajalo 11 meseci, a sad će (valjda) samo dve nedelje, samo budite tu uz mene jer znam da ću da se Slika od straha kad bude trebalo da legnem na onaj astal za tranžiranje. Već smo ovo radili, doca i ja, tako da nažalost ne mogu da se nadam da neće da boli, ali se nadam da ću lakše da podnesem, mnogo se drugačije trpe bolovi kad pred sobom imaš cilj i neki konkretan period, i kad znaš da će posle toga biti bolje, nego kad nema kraja i kad ne znaš hoćeš li ikada stati na noge ili ne. Neke stvari menjaju stav prema životu, kod mene je to nažalost morala da bude bolest, ali posle takvih iskustava čovek stvarno nauči da drugačije i malo realnije posmatra sve oko sebe, mnogi problemi tad počnu da izgledaju manji. E sad moram da ispričam i ovo, a čini mi se da ima pouku:

Desilo mi se sad na moru da je trebalo da se penjemo uz neku liticu, drveno stepenište malo bolje od merdevina, usred vazduha, visina oko 5 spratova, možda i više, a ja oduvek patim od najgore vrtoglavice, bukvalno se popnem uz dva metra merdevina i počinjem da se onesvešćujem. Taj dan sam imala užasne bolove, jedva izdržljive, i samo sam u sebi molila boga da ne zaglavim u bolnici tamo u Bugarskoj. Dakle, dođemo do tih stepenica (a one retke, dole se providi zemlja), krenem uz njih - i iako ne osećam konkretno strah, počinju noge same da klecaju, pada pritisak, u glavi mi se vrti, mrak na oči... ali tad mi prođe kroz glavu - pa bre, zar je to gore od onoga što upravo trpim? Ovamo me stisli bolovi do neba, ne gine mi hirurg, šta sam sve preživela i šta ću možda preživeti, a ja cvikam od stepenica? I stisnem zube i popnem se... i posle sam čak šetala tamo gore po galerijama litice, sišla bez problema... kao da mi je neko rukom odneo tu fobiju od visine. Jednostavno sam uporedila veći problem s manjim i taj manji je ispario - nadam se, zauvek. E tako bi trebalo da bude i s dijetom... kukamo što ne smemo da jedemo ovo i ono, a na svetu postoje toliko veće muke, toliko veći problemi. Bar dijeta ne boli... eto, to je to naravoučenije. :)

Izvinjavajte što sam ugnjavila, ali celo jutro razmišljam o tome kako i od goreg uvek ima gore, pa mi se ovo s vrtoglavicom i našim dijetama nekako nadovezalo... i kad nekad u budućnosti budem krenula da kukam kako sam gladna, a vi me podsetite na ovo. :)

Inače na vagi imam sve manje iako sam juče opet brljkala, što će reći da verovatno još izbacujem viškove vode i da se na moru skoro uopšte nisam ugojila - i da mi se metabolizam dodatno ubrzao zahvaljujući plivanju i hodanju, jer sam dnevno cepala dobrih 3000 kcal i jače. Ne znam kako sam ih trošila, nisam Džoni Vajsmiler, ali na neku foru se nisu zalepile. :neznalica:

Danas:

D: jogurt s lekovitim biljkama
    U: smokve, breskve
    U2: neskafa s mlekcem
    R/V: 3 (TRI) paprike, one čorbaste... bile male, a ja zaboravila da ručam i ogladnela... i parčence sira oko, manje od 100 g
    ...i večernji brlj...
    Poslednja izmena od dudank u 25 Aug 2010, 11:13, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Dudić, potpuno te razumem.
    To je ona priča -jednom sam kukao što nemam cipele, a onda sam video čoveka koji nema -stopala...
    Mi smo uz tebe, a to što ne dobijaš kilice, mogu da se kladim da je od stresa...
    Htedoh ti reći da pokušaš sad bar pred tu intervenciju da se hraniš malo zdravije, i da ne brljkaš, ne zato što treba da mršaviš, jer ne treba, već da podigneš imunitet koliko god možeš jer će ti svakako trebati...
    :009: :009: :009:
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Misha79 napisao:To je ona priča -jednom sam kukao što nemam cipele, a onda sam video čoveka koji nema -stopala...

E upravo to! :)

Nego HVALA što si me podsetila na dizanje imuniteta, poslednjih meseci sam radila na suzbijanju upalnih procesa (to su te kombinacije - omega-3 masnoće, lekovite biljke, koštičavo voće itd.), mada sam i s time fušerila na moru :oops: (mislim, sirnice i pice baš su omega-3... i tekila...), ali sam zanemarila imunitet u celini... sad ću pre svega da raspalim po mome limunu s belim lukom (kad dunem, ima ja da anesteziram docu, a ne on mene :16: ), i da vidim šta još mogu da dodam... možda bi trebalo da nabavim pčelinji mleč, ne znam šta još? I naravno, od danas izbacujem sve što ima k od konzervansa, brašno i šećeri već su izbačeni... dajte još neku ideju (samo da nije riba i riblje ulje). :)
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Propolis, brusnica, raznorazne povrtne čorbice (karfiol, kelj, znaš već...),voće ,spanać, kopriva... limun i beli luk si i sama rekla, možda cvekla, kvasac... (sad sam baš otkrila toplu vodu) :oops:

A ovo sam našla:
    • Cink – je od osnovne važnosti za dobar rad imunog sistema. Podstiče prirodnu odbranu organizma i zaustavlja delovanje virusa. Nalazi se u govedini, jagnjetini, žumancu, kakau, orasima, bademima, integralnim žitaricama, mahunarkama.
    • Magnezij– jača odbrambeni sistem, pridonosi zdravlju nervnog sistema i kostiju. Nalazi se u integralnim žitaricama, suvom voću, mahunarkama, spanaću, pšeničnim klicama.
    • Gvožđe – je od osnovne važnosti za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, koje osiguravaju kiseonik svim organima.

i ovo:
    Dr Ikekave i njegovi saradnici iz Tokija potvrdili su terapijske efekte lekovitih pečuraka. Na osnovu fascinantnih rezultata istraživanja dokazano je da su gljive Cordyceps sinensis, reiši, Phellinus linteus, šitake i maitake nezaobilazno prirodno sredstvo u lečenju najtežih oboljenja. Poseban akcenat stavljen je na njihov imuno-modulatorni efekat jer je oslabljeni imunitet glavni uzročnik gotovo svih bolesti.
    Lekovite gljive sadrže visoku koncentraciju organskog germanijuma, polisaharide i tripertene kao i mnoge mikro i makro elemente, zatim više od 80 fermenata, aminokiselina, vitamina E i C, a bogate su i mineralima poput selena i cinka. Zahvaljujući tome, ove pečurke ne samo da sprečavaju rast tumora, već i uništavaju određene vrste malignog tkiva. Mnogi onkolozi posebno ih preporučuju kao dodatak hemoterapiji, zračenju i ostalim metodama lečenja raka.
    Pozitivno dejstvo lekovitih gljiva na bubrege, jetru i pankreas takođe je fascinantno, na primer, pečurka Coprinus comatus pospešuje lečenje dijabetesa.

( http://www.balansmedika.com )
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

• Bobili
    Amater
    Amater

od Bobili » pre 15 godine

Ako imaš borovnica, kupina...I one su ti super za popravljanje krvne slike...Gledaj da ujutru popiješ neke povrtne i voćne sokove, naravno ti da ih praviš...I gledaj da budeš na svježem vazduhu i ako ikako možeš što manje se nerviraj...
    Palo mi je na pamet, tako sam i ja neki dan, usled PMS ( tada mi je sve crno), razmišljala kako ne mogu ovo stići, kako ne mogu ono, kako ću ovo, ma hiljadu crnih misli, a onda mi dođe na pamet predhodna sedmica, kad je 5 ili 6 mladih ljudi stradalo i onda mi dođe samu sebe da istučem, oko čega se nerviram...Ja ću svoje "probleme" ako se mogu tako nazvati riješiti a oni i njihove porodice neće...I šta mi vrijedi oko gluposti se nervirati, samo se mogu razboliti i ništa više...
    .............................
    Tako i ti Dudo, kao što kažeš od goreg uvjek ima gore, pokušaj da misliš pozitivno...Razmišljaj da ćeš posle intervencije da bude koliko toliko bolje...Bogu hvala, dobro ti je porodica i ti ćeš biti tako da neka ti je to na pameti, da će posle operacije sve biti bolje... :009: te
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

Bobili napisao:Tako i ti Dudo, kao što kažeš od goreg uvjek ima gore, pokušaj da misliš pozitivno...Razmišljaj da ćeš posle intervencije da bude koliko toliko bolje...Bogu hvala, dobro ti je porodica i ti ćeš biti tako da neka ti je to na pameti, da će posle operacije sve biti bolje... :009: te

Ovome nema šta da se doda. Istrpi, što se istrpeti mora, budi istrajna, a za podršku, pored tvojih najmilijih imaš i nas ovde... :009:
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 15 godine

Ćao Dudić, zakasnela dobrodošlica - ne stižem ovih dana ništa da čitam, ubih se od posla. Vidim da je bilo lepo, da imaš problem (strašno!), a da imaš snažnu volju, svaka ti čast. Kad ideš na intervenciju? :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E stvarno ste genijalci... ovakva podrška mi i treba, konkretna. :) Iskreno, nikome u svom okruženju nisam rekla šta me čeka, čak ni majci, zato što me ubija u pojam kad mi kažu: "Ma ne brini, neće da boli..." - kako neće kad sam sve to već iskusila! boli k'o šest đavola! - ali zato mi neizmerno znače ovi konkretni saveti i vaša vera u mene. :)

Mim, ne znam tačno dan, biće iduće nedelje, ali još moramo da preciziramo telefonom pošto je to privatni hirurg, ima posla preko glave. Ja bih više volela da sam mogla ove nedelje, da pregrmim što pre, ali moraće mm da putuje u Novi Sad da preuzme i instalira velikom detetu mašinu za veš (kupili smo polovnjaka na neviđeno, valjda će da radi), pa smo odložili.

Imam i jedno pitanjce - htela bih pre intervencije malo da properem crevca, ovog puta (srećom!) njih valjda neće niko da dira, ali može da se desi da mi od bolova blokira stomak, pa je bolje da nekoliko dana bude malo prazniji. Šta je najbolje da uzmem na kratke staze, tj. ne bih da mi se nastave grčevi naprazno, što mi se dešavalo s medEcinama tipa dulkolaksa i onog groznog sirupa od anisa koji se pije pred operacije? (Otad ne mogu da omirišem uzo. :cry: )
  • Bobili
    Amater
    Amater

od Bobili » pre 15 godine

Jedino senu :? , ali ona je katasrofa...Uzmi probaviti pa je jedi sa jogurtom :? , meni npr. pomaže lubenica, ili šljiva, skuvaj kompot od šljiva ili jedi samo onako šljive, paaaaaaaaaa dobro zaslađen čaj od kamilice, pa krastavice, onako samo malo posoliš ili nikako...Možeš li onu čorbu, ne znam da li se sjećaš, jednom si meni za nju govorila, ide krastavac, pa mislim jogurt, tako nešto, sad ne mogu da se sjetim? Ja sam pravila čorbicu od sveg povrća ne skrobnog naravno, ali tipa povrća 1kg vode 3-4l, pa to bude baš vode, brzo počne čišćenje crijeva :020:
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

I ja se slažem sa Bobiškom za čorbice, i dodajem -bebi hranu, tj. pasiraj sve, kao za bebe, i u to dodaj po kašičicu -dve mlevenog lana ili pšeničnih mekinja. Nema šanse da ti se tako ne pročiste crevca...

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma nemam ja problem sa time (naučno je potvrđeno da ja na kraljevski tron idem minimum dvaput dnevno :D ), nego mi treba nešto što skroz-naskroz prazni crevca, od želuca pa do donjeg pendžera, onako kako se to radi pred operacije... da bukvalno 3-4 dana posle toga mogu da miruju bez problema, pošto otprilike toliko neću moći u WC. Pila sam već razna čuda pred razne intervencije, to ti lekari uvale hteo - ne hteo, ali imaju nezgodnu propratnu pojavu što se grčevi nastave i sutradan, a to doprinosi bolovima i može da omete intervenciju.
  • Anatema
    Početnik
    Početnik

od Anatema » pre 15 godine

Želim sve najbolje, da se što bolje i što uspešnije završi! :)
    Slika
    "Sudbina nije stvar slučajnosti, već je stvar izbora; to nije nešto što treba čekati, već nešto što treba postići."
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Tu sam i ja da se pridružim podršci i poželim sve najlepše :ljubav2: :ljubav2: :ljubav2:
Odgovori 9033 postova