Evo i mene natrag...

I fala što ste mi tako lepo sređivale dnevnik, sad je uredniji od moje rođene kuće.

Stigla jutros sabahile, sva sam ukočena od vožnje iako su mi dali dva sedišta (živeo Niturs!), ali nisam izdržala da ne turim njušku ovamo.

Vidim da se nije mnogo brljalo, ima podosta minusa, ali to ću kasnije natenane da prostudiram... zasad da izvestim ukratko kako sam prošla:
Prvo i osnovno, brljala sam za ceo forum - mada sam ove godine maksimalno izbegla roštiljanje i umesto toga se bacila pretežno na domaća blgarska jastija po restoranima, nekoliko puta sam čak i spremala prave ručkove i večere (naletesmo npr. na predivne šumske gljive - bolan da ih jede), jedino sam malo više ljubavisala s pecivima i sa tekilom, i po trenutnoj proceni imam svega oko kilo - kilo i po više - ne znam tačno jer sam se izmerila pravo sa autobusa, s punim stomakom i u trenerci i džemperu, ali koliko se jelo (i pilo), to je fantastičan rezultat... ne bih da dajem pun izveštaj o tome šta se sve krkalo, da me ne bi neko ukokao, samo nek se zna da je bilo em ukusno em obilno - mada moram da izdvojim škembe čorbu i kavarmu (ovo drugo je od čistog mesa i povrća, nema veze s našom kavurmom), pošto sam se od ta dva odvaljivala. Nisam mogla da plivam i šetam onoliko kao ranijih godina, zdravlje mi je ka-ta-stro-fa i imala sam gadne smetnje i bolove većim delom letovanja, i moram da priznam da sam malo pala duhom jer je krajnje vreme da se razmišlja o nekom konačnom rešenju, ako postoji, a ja za to nemam hrabrosti... ali neću sad s time da mračim, poenta je da se nisam baš preterano mnogo kretala, a težina je ostala pod kontrolom, i to je nešto.

Provod nam je bio sasvim fin, išli smo s gazdama na one ugovorene izlete u krugu od dvestotinak kilometara, tako da smo štošta obišli - naravno, crkao nam je aparat u ključnom trenutku, pa sad od slika imamo samo ono što su nam gazde narezale

- i uspeli smo da zakačimo dva dobra koncerta, ostalo je uglavnom bilo kuća-pos'o... tj. kuća-plaža... kuća-šetalište... kuća-tekila bar... ali ja sam prezadovoljna, ako se izuzme taj zdravstveni moment. I ako se izuzme što nam je zbog nekih kvarova u Burgasu često nestajala struja, a s malim detetom smo se nepromišljeno zavitlavali i kao bajagi ga plašili, što inače nikad ne radimo, ali nešto nam bilo zabavno ovog puta... mislim, ko se prima na zubatog pingvina i albatrosa koji umesto repa ima krastavac... pa nam se to olupalo o glavu, nije hteo da ostaje sam kod kuće i morali smo svuda da ga teglimo sa sobom. Pare nismo preterano arčili, kupovala sam razumno... i dovukla kući tonu kozmetike i parfema

(kad može mm da vuče muskatnu rakiju i bugarski kulen, mogu i ja svoja maziva

), jedino nisam našla onaj dobri anticelulit gel, ali sam zato našla neke druge korisne frcokle, pa će to da se proba.

Uf, da, i pušenje sam smanjila, kao i uvek na moru, pa se nadam da to tako bar neko vreme održim. Sve u svemu, lepo prođosmo... sad dubok udah, pa sve iznova, da se zaradi i za iduću godinu - ako bude zdravlja.

Toliko od mene... odoh da malčice odspavam, pa se družimo!

Svima

!