Nisi jedina koja nema baš mnogo vremena... ima nas još koji plivamo u obavezama. Lepo je to, ali zamorno, brate... Ipak više volim kad imam neki umeren ritam, a ne kad radim po 18 sati dnevno.
Debeliccka napisao:Drugarice drage, Loptice, Bebe, Ana, a i ostali, dobro vеče.![]()
Loptice, hvala na pažnji i takozvanom oprašivanju. Manjak vremena jeste uvek prisutan, ali nije samo to... Znaš da sam piskarala ovih dana tu i tamo u vašim dnevnicima. A u svom... pa nema to baš neke svrhe... em ne praktikujem to klasično vođenje dnevnika već odavno, em nema svrhe ni smisla da pišem jelovnike, em nisam na dijeti... em (si hamer em sam glup).. em su mi misli opterećene nekim drugim temama pa baš i nemam koncentraciju za ovo ovde u svom dnevniku....
Bebe, poljupci i za tebe!
Ana, kao što rekoh gore Loptici... piskaram kod vas a sebi nemam šta (sa sobom lično razgovaram hehe)...
Inače, juče mi je bilo 2 godine na forumu – 12.Nov.
UN dijetu sam počela 5.Nov 2012. a na forum došla 12.Nov 2012.god. misleći da ću pisati ponekad, jednom u nedelju dana.... a u stvari sam svakodnevno pisala jelovnike, glasno razmišljala i delila utiske.
Istorijat jedne debljine
Kad sam bila mlada, imala sam ovako 58-59 kg ali sam tada bila baš fit.
2003. recimo sam počela blago da se gojim i došla na neku kilažu veću od 59 ali ne znam tačno..možda recimo 62-63 (pojma nemam) i dobro mi je stajalo i bila sam sasvim OK.
Imala sam povremene faze gojenja (ne mnogo i ništa dramatično) koje sam uspešno pobeđivala.
2011. god – počela da imam problem i da se gojim po malo i po puno – još ne dramatično (sećam se da sam u septembru 2011.otišla na more bez neke veće frke od šetuckanja u kupaćem i odlaska na plažu), dakle uživala sam normalno u svom moru (a znam sebe, ne bih mogla da stvari nisu bile bar relativno ok)...
2012. stvari krenule dramatično na gore (neću sada ulaziti u razloge, problematiku, psihologiju i patologiju, nisam u elementu da pišem roman ovog puta, nemam koncentraciju, drugi put možda).. navukla se na slatkiše, pogubila dobre navike... Sve ono što inače volim da jedem i što i sada jedem (mislim na dobre stvari) bilo mi je mrsko da se bavim – jer kad čovek postane ovisnik o slatkišima onda mu se u mozgu blokira centar za povrće, voće, normalan raspored i redovne obroke..... U toj 2012. sam nagruvala 72 kg.. i konačno 5.Nov 2012 krenula na tu UN dijetu (tog jutra sam bila naduvena i u teškom pms-u i tada sam izmerila 74 kg, ali to jeste bila trenutna i nerealna kilaža – ipak sam tu kilažu stavila na tiker).
(takođe neću sada pisati o tome kako sam se osećala te 2011 i pogotovo 2012 godine – iz gore spomenutih razloga – manjka koncentracije i inspiracije, inače sam spominjala taj jad nekad u prošlim, davnim postovima... možda opet neki drugi put...)..
Kad sam skinula prvih npr 7 kg ili tako nešto i došla do nekih 65 kg, bila sam prezadovoljna i bilo mi je svejedno da li ću da skidam kilograme dalje, ali eto desilo se da jesam... gotovo spontano... jer sam i posle dijete skinula još par kg i to se eto održava spontano.
Sa UN završila oko 5. Feb 2013 a sa UN održavanjem završila oko oko 5. Maja 2013.
Evo me godinu i po kasnije da u ovom postu spomenem dve godine na forumu!
P.S. Kad sam skinula tih prvih nekoliko kg na UN i došla na 65-67 (otkud znam koliko tačno?!) kupila sam dve fenomenalne jakne (isti model, različite boje)... nisu bile baš preskupe ali nisu ni jeftine... i odlično su služile svakodnevnoj svrsi i odlično mi stajale... E sad problem je što su mi sada ogromne... baš mi je krivo.... Šta hoću da kažem je sledeće – tada kada sam ih kupila ja nisam ni sanjala da ću ja u stvari da nastavim da mršam i da ću da dođem na ovu liniju.. inače ih ne bih kupila ni u ludilu ili bih kupila za veličinu manje.. Često ih pogledam i žalim što su velike... nosim ih, ali retko, i bezveze je kako stoje... nešto što je strukirano stoji oko mene kao neko sklonište.... kao neki oklop u koji mogu da recimo sakrijem i neku švercovanu robu i obmotam oko sebe... bzvz
Još nešto... jesu se kod mene idešavali veliki problemi u 2011.god i uzrokovali stres i reakciju gojenjem u 2012.god... ali da vam kažem dalje.. posle toga su nastavile da se dešavaju razne dramatične stvari... meseci borbe sa maminom bolešću, pa ozdravljenje, pa druga njena bolest i velika drama... pa sam od kraja 2012.god do kraja 2013. očekivala da ostanem bez posla, pa sam krajem 2013.god i ostala, pa nisam radila 9 meseci, pa sam počela da radim nešto bezvezno i za bedne pare, imam i dalje razne sekiracije i opterećenja - šta hoću da kažem.. moguće je razgraničiti probleme i ishranu ljudi... ljubav za ljubav a sir za pare, problemi za probleme a hrana za hranu... Ne moraju problemi da se leče hranom, naprotiv, samo stvari postaju gore. Radite na tome da to dvoje razgraničite, sve će vam u životu biti mnogo lakše, može se i mora tako! Prijateljska sugestija, moguće je!
Pozdravčić!
![]()
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.