Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

od Debeliccka » pre 10 godine

Bebe, Tropikana, Noah, hvala na poverenju! :)

Noah, slaninica je iz raja izašla! (slannnica)
    Masnoće su neophodne u ishrani i vrhunski izvor energije i sitosti (sa merom u količini i u pravoj kombinaciji naravno). (Inače, meni se dopada ideja LCHF, uzgred budi rečeno, ali ne pomišljam da praktikujem... nema potrebe da pravim bilo kakve izmene u ishrani i ovako se hranim po spontanom nahođenju.).
    Slaninu je zgodno dodavati povrtnim (neutralnim) jelima radi zamašćivanja - da kažem tako laički i svojim rečima, te na taj način dodavanja potrebnih kalorija koje bi obezbedile sitost i energiju....... jer tanjir neutralnog povrća neće moći da te drži sitom i energičnom, ali će zato parčići slanine u istom čudo da učine. Možeš da jedeš salatu sa dodatom slaninom ili da je dodaješ povrtnim jelima, čorbama (npr prethodno malo propržiš da bi razradila miris i ukus, milina...)... Ja sam je dodavala, u maloj količini i nekim mojim musakama (improvizovanim) od tikvica...
    Ono što ne bi trebalo da radimo je da je tamanimo sa puno testa tj idealno bi bilo da izbegnemo testo. Dok god je to obrok gde kalorijama dominira slaninica (ali ne i količinama) i gde je ona kombinovana sa nečim neutralnim - nema zime.... Zdrava je, ukusna i zasićujuća. Zamisli neku rajsku višebojnu salatu i kockice slanine u istoj! Pa na kraju krajeva i jaja sa slaninom - pojesti bez hleba recimo i sa salatom....
    (Hvala ti što si me napomenula da prvom prilikom kupim slaninicu, nemam je u kući)...
    Još kad bi se imala provereno domaća...

Odoh da sredim metlu..... :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 10 godine

Debelićku za predsednika :veseljak:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Tropikana
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tropikana » pre 10 godine

Ruzo, slazem se! Da pocnemo kampanju, a? :evil:

Elem, Debi (nekako mi ne ide da te zovem Debelicka kad si super thin!), slazem se za LCHF sa tobom. Ja sam prosle godine, tad kad sam bila u najboljem izdanju imala neku modifikaciju lchf-a; dorucak i uzina je voce, nekad i rucak ako sam u gradu (jelte, ja nema sanse da pojedem neki cips ili tako nesto a o fastfudovima ni govora - jedina klopa u gradu su mi vocke i orasasto). Vecera bi bila velika salata sa maslinovim uljem i oko 200 g pileceg belog, ili pileca krilca ili neko meso. I, mogu ti reci, bas mi je prijalo. Nikakvi napadi zelje za slatkisima i secerom, nista.

To mi je i neki idealni nacin ishrane za mene - tome opet tezim. :)

Eto, raspisah se ja malo kod tebe.... :oops:
    Slika
    Cilj 1 - 67kg
    Cilj 2 - 64
    Cilj 3 - 61
    CILJ - 58
  • noahperle999
    Početnik
    Početnik

od noahperle999 » pre 10 godine

divlja ruža napisao:Debelićku za predsednika :veseljak:

:skakutalo: :skakutalo: :skakutalo:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Ovo Debi,me poseca na debitatkinju ,al Debelićka nikako ne izgleda tako...osim ako ne bude ova Debi https://www.youtube.com/watch?v=49SRGhL3i3Y,to liči
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 10 godine

evo ruzo..slazem se.. nasa mrsa da propeva na forumu..nedostajale ste mi..ljub
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • mimac
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od mimac » pre 10 godine

cao cao opet sam tu...danas mi je vodeni dan sto znaci mjesec dana sam tu al nemam ja vremena da se javljam soryyy.imam konkretno pitanje draga debelicka a to je kada smiju se jesti kokice a kada kestenje?
    do sada ok je vodeni mi bio...2xbujon,voda sa limunom kisela 1,5 i obicne 1,5l,1 caj,dosta zvaki i bomboncic koji bez secera...vidjecemo sutra stanjeeee lijepo pozdravcicccc svima i sretnoooo
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, kandidujem se za predsednika Seljačke Stranke Ovisnika o Povrću, Mesu i Siru (SSOPMS)!
    Ako ikada dobijemo izbore zalagaćemo se za punu zaposlenost, domaće investicije, kozji sir, ravnopravnost među proteinima, harmoniju među vitaminima, dozvolu sklapanja brakova između proteinskih i vitaminsko-mineralističkih supstanci, krađu tuđih dobrih navika i progon sopstvenih loših, a svojim monetarnim merama planiramo da obezbedimo stabilne alkoholne prilive, svako će imati svoju stolicu svako jutro - borba za stolicu će zauvek biti iza nas, metabolizmi će da rade punom parom, a i naši muškarci će biti zadovoljni (i mi sa njima).... Sve loše privatizacije koje su zagasile naše metabolizme će biti poništene, vratićemo fabrike radnicima i tako dalje... Neće biti partijskog zapošljavanja niti rodbinskih nameštaljki (evo ti bi mogla da budeš Predsednik Glavnog odbora – nije uopšte nameštaljka :wink: )..
    Noah, nije što si me podmitila smajlijima – ali mislim da bi se svi složili da bi ti bila najbolja za Predsednika Otadžbinske uprave, a Tropicana Ministar inostr.poslova – treba da jačamo veze sa Azijom – tamo ima dobre hrane ( a nije uopšte ni GMO ni slučajno)....

Tropikana, ime (forumsko) mi je Debeliccka. Bila sam mršava najveći deo života (ali sklona debljanju), ipak sam uspevala i bila sasvim ok, ali onda dođe jedan crni period kada postadoh ovisnik i najboljeg druga nađoh u slatkišu a on me je samo uvlačio u mračni svet te droge i tog slatkoholizma, zanemarila sam ranije normalne navike u ishrani i usvojila nove loše (sreća privremeno) i tada sam postala Debeliccka.. Kad sam došla ovde pre dve godine, dala sam sebi to ime a Mršavić je prezime... ali nisam se pokajala. Neka me to podseća na taj period.
    Šta se dalje dešava... čim su krenuli prvi minusi Duda je počela da me zove Mršavićka / Mrša i onda me i sada tako zove, i još poneko me je zvao tako, nego su se stari članovi razišli.. E sad, ti me zovi kako ti se god dopada... istina, Debi je neka druga asocijacija... nekako mi ne liči ni na Debeliccku ni na Mršavićku... Ruža iz tvog komentara nađe asocijaciju na Debbie Blondie (plava jesam, a Ruža me poznaje lično)... ali Ruža se šalila naravno, to je ona onako iz ljubavi....

Bebe, volim ja da pevam (ali baš nešto i ne umem)!

Mimac, dobro došla! Koliko znam, kukuruz je za skrobni dan a kokice su večera za UH dan. Ne znam gde tačno pripada kesten po pravilima UN ali oni su definitivno bogati sa skobom / UH i možeš da ih koristiš za skrobni dan i za UH dan (za UH večeru). Ipak su kalorični pa je možda najbolje da ih napraviš kao desert za UH dan... (npr kesten pire sa šlagom ako voliš)... a da se za skrobni dan držiš onih uobičajenih ,,skrobova,,....
    Javi kako ide sa kilažom! Srećno!

Ponovo radi bioskop. Juče virnem na forum i razočarenje - pao forum..... Iskreno, nisam očekivala da će tako brzo da proradi.. Smanjimo ljudi smajlije i slične stvari... kad već ne postoji moderator, da malo mi povedemo računa ( pokušavala sam i ranije da to sugerišem, u par navrata)... :mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

E lepo da se upišem.Prihvatam svaku ministarsku poziciju i sve druge pozicije,samo ako ti budeš predsednica.
  • Tropikana
    Početnik
    Početnik

od Tropikana » pre 10 godine

Govor ti je savrsen!
    Slika
    Cilj 1 - 67kg
    Cilj 2 - 64
    Cilj 3 - 61
    CILJ - 58
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 10 godine

Evo i mene opet! Sad ću biti redovna, takve su sad okolnosti da imam mogućnosti za to. Pisaću u svom dnevniku. :)

Kod tebe je, kao i uvek, sve pod kontrolom, i drago mi je što to vidim. Mada nisam ni sumnjala!

Što se tiče nadimaka, Mrša je prosto tvoj zaštitni znak. To neka ti bude pseudonim ako ikad budeš objavljivala neku knjigu. :D
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 10 godine

Ja svakom smajliju poklanjam po kilo i odricem ih se..zbog foruma inace ne bih ja..pevacemo svi..ljubim te
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 10 godine

Upadoh pravo u priču o slanini, heh... sad sam kod sebe napisala, ovih dana mi pržena slaninica drži toplotu i vraća me u život kad promrznem. :)

Samo provera, vidim da je sve pod kontrolom... odo' da tovarim kutije! :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Samo da pozdravim sve vas koje ste svratile :009: ... da vam sada ne nabrajam imena... :)
    Ništa posebno za priču... moj dnevnik praktično i nema smisla kao dnevnik... ishrana je uvek ista, samo ću da pišem ,,veštičje zapise,, kad mi dođe raspoloženje....
    Šalu na stranu, sa vremenom sam slaba i tako...
    Moraću da istimarim metlu za letenje...
    Pms bio pa ms došao, pa sam se malo zaokruglila (naravno, samo ja to primećujem ) bez obzira što je hrana normalna.... proći će i ovo za par dana....

Kad sredim metlu, možda dođem u ulozi veštice...
    P.S. Neko veče slučajno malo gledala tv (inače nisam baš nešto od tog posla) i vidim nešto na 24 Kitchen (inače mi je dosadno da gledam kuvarske kanale) i uhvatim emisiju sa neka dva matora italijana koji su pravili neku vrstu omleta sa paprikama i šta imam da vidim... ukrali mi recept!!! Sve moje ,,fore,,! I oni koriste tovar jaja da bi jelo bilo baš pravo proteinsko, začine i sve redom...

Odoh sad, dosta me je bilo na forumu, već preterah za večeras...
    Slika

• sexy_cica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od sexy_cica » pre 10 godine

:mahalo: Svarti nam u dnevnike, ali sad kad se mi disciplinujemo pa jos i pocnemo da vezbamo..nece biti mesta toj metli. :-P
Odgovori 3271 post