Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od lasata » pre 15 godine

Nemoj vise da meracis sa tom njopom u Bugarskoj jer cu da spakujem rancic na ledja i zapucam kod tebe pa ti posle vidi sta ces sa mnom na odmoru... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 15 godine

Šta bih ti radila... ubacila bih ti ranac u onu sobu viška pa te povela gde je najbolja klopa. :D
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Eto, kakvo si ti jedno veliko srce... To sto bi Bugarska nakon nas dve tankosave ostala poharana, nema veze... Slika
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Samo da napomenem da ponuda nije bila reda radi... ako stvarno ima iole šanse da zabasaš u te krajeve, javi na pp, sve organizujem. :headbang:

Čisto radi ilustracije, jedan redovni prizor s naše terase tamo :D :

Inače sam sinoć u naletu inspiracije skinula s neta kuvar s bugarskim starinskim nacionalnim jelima... kad nisam počela da ližem ekran. Definitivno sam u prošlom životu bila čobanin, pa sam zbog nečeg kažnjena da u ovom životu radim u izdavaštvu. :16:

E, sad da se uozbiljim... u svakom pogledu... danas vaga nemilosrdno beleži sav onaj bob koji sam juče proždrala :bas_tuzan: , ali to je valjda privremeno, bar se tešim, pošto ću ga krkati i danas. Nije kaloričan koliko je kabast. A ispao je sjajno (prvi put sam pravila zapečen), pa ostavljam ovde recept za Bobili (količina je da cela porodica jede dva dana):

- 6 glavica crnog luka iseckanog na rebarca prodinstati na vrlo malo ulja (moja kombinacija je pola maslinovo, pola grožđano, pošto je ovo drugo malo ređeg sastava pa se tako lakše izdinsta luk na maloj količini), pred kraj ubaciti 2 dobro pune kašičice aleve paprike kao u zapršku
    - dodati 2-3 dl kuvanog paradajza iz flaše, krčkati dok paradajz ne dobije "pržen" miris, pri kraju dodati ravnu kašičicu mlevenog kima
    - ubaciti tri pakovanja skroz zelenog mladog boba (oko 2 kg), prodinstati malo tako, dodati još dve dobro pune kašičice aleve paprike, pa onda polako dodavati pomalo vode dok se ne dobije masa slična gulašu, i tako krčkati (uz eventualno dodavanje još malo vode) dok bob ne odmekne
    - sipati u dubok pleh ili veću plitku šerpu, naliti vodom da dobro ogrezne, dodati malo soli i izmešati, posuti sitno seckanim belim lukom i mirođijom i zapeći (nisam merila vreme, ostavila sam dok nije uhvatio lepu koricu, a pri tom je ostalo safta, nije bio suv)

Danas, znači, isto kao juče... a sutra ću vagu sekirom ako bude pokazala još više:

D: jogurt s lanom
    preko celog dana - voće, neskafa s mlekom, kriška sira 100 g
    V1: bob, salata
    V2: pljeskavica, salata
    mali brlj - kupine s velikom kašikom meda, kriščica sira 50 g
    Poslednja izmena od dudank u 27 Jul 2010, 11:43, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Nece se usuditi da pokaze vise, sad pred odmor... :D
    Ne dolazim bas u S.P ali se dogadja tu i tamo da se camcima sjurimo do Smedereva (sa drustvom) i sednemo tamo na jedan lep splav pa pijemo picence i kaficu... Da me ubijes ne mogu da se setim imena splava ali bas je lep i tacno je u pravcu gornjeg spica Smederevske ade... Ponekad nastavimo i malo dalje pa se zavucemo u Kovinski dunavac... Tamo je jako lepo za kupanje... :wink:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ama mislila sam na Bulgariju... :D Ovamo je bar lako doći. ;) (Nemamo Dunav, al' imamo jezero.)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Eh, plavusa... :oops: Znas da nikada nisam bila u Bugarskoj a neka tamo tetka mi je poreklom Bugarka i ima kucu opet tamo negde pored mora bas... Ne znam ni kako se mesto zove, moracu da ispitam situaciju... E nas dve ti svake godine vodimo isti razgovor... Ona meni nudi kljuceve od kuce da idem na odmor a ja njoj objasnjavam da u sezoni ne mogu nigde da idem... Sta da se radi... Takav je zivot nas slobodnih umetnika... :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lass, tamo je septembar predivan, a zna čak i prva polovina oktobra da bude za kupanje, naročito ako je južna polovina obale. Iskoristi tetku kad već nećeš mene. :headbang:

Uzgred, meni je jedna prababa bila iz Bugarske, ali ne možemo da utvrdimo odakle, mada kakav sam baksuz, sigurno nije s primorja... :D
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Ma i tetka je iz prestonice ali im je ovo kao neki letnjikovac... :D
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Ljudi, neverovatno sam se odmorila od svakodnevnog stajanja na vagu :) Ali nisam ispustila slucaj, izmerim se svakih 10 dana ... podsetilo me Dudino merkanje :)

Recepte ne chitam ... necu da podmecem sebi klipove pod tockove :) A kao za baksuz, svako malo iskrsne slika nekog letnjeg jela, pa letnje vocne torte, joojjj ... brzinom munje se prebacim na drugo ..

Nego, Dudo, da nisi chula/koristila ove mazalice protiv celulita?

http://www.dorotea.rs/dorotea.php
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam koristila, Beo, stala sam sa anticelulit mazivima od pre nekog vremena jer mi se više sva koža spržila. Tačno pomažu do izvesne granice, a onda nastave da tope samo onaj tanki potkožni sloj... ono dubinsko ostaje. Znam da pomaže masaža, ali ja sam fenomen koji mrzi masažu. Al' zato volim da naskačem na vagu i kad treba i kad ne treba... sva sam naopaka. :D Šalim se, nisam naopaka, samo mi je lakše da se svaki dan merim i pet puta ako treba nego da nabacim nekoliko kila pa posle da moram ih skidam.

A ovaj novi kuvar me založio žešće za mlečne proizvode... pa ne da mi fale nego umirem, to malo mleka i jogurta što popijem prosto je bedno, ali ne znam kako mi dosad nije palo na pamet da neki put zamenim meso nekim takvim jelom. :005: Nego sve pokušavam da uturim sir uz šniclu... razmišljam da se malo više bacim na bačijsku hranu, mogla bi da bude lepa i zdrava promena, ali to ću da razradim kad se vratim s mora.

Vagu nisam i'cepala sekirom, pokazuje manje nego juče, što nije baš jasno s obzirom na noćašnje brljanje... ali bilo je kulturno brljanje, užžžžžasno mi se jelo nešto slatko, a u kući sam imala vrlo lep izbor kupovnih slatkiša... pa sam se malo porvala sa sobom i na kraju ipak izabrala kupine i zalila ih medom jer su bile malo više :010: , i smotala uz njih parčence sira (kombinacija mog detinjstva, sir-med-voće :) ), pa sam tako makar brljala zdravo... zdravo. :mahac:

Danas završavam poslednju turu posla pred odmor, a onda kreće pakirung... :013: I tri nedelje raja, uf. :)

D: jogurt s lanom i začinima
    preko dana: voće (dinja, šljive, breskve), kriška sira 100 g, neskafa s mlekom
    V1: sir i salata
    V2: malo pečene džigerice s lukom
    V3: kriška sira 100 g, salata
    Poslednja izmena od dudank u 28 Jul 2010, 11:34, izmenjeno 1 put ukupno.
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Da li je počelo pakovanje :-P
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Čisto da znaš da kad se vratiš, morske slike se podrazumevaju. :NN04:
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam se spakovala, al' sam zato popeglala planinu veša. :x Danas ili sutra samo da poubacujemo, ionako ne vučemo mnogo prnja, a ja sam kao neka baba, bitno mi je da ponesem dokumenta i lekove. :16: Sad me čeka tradicionalna predmorska kupovina, večeras tradicionalni oproštajni izlazak s kumom = biće brljanja. Brljala sam inače i noćas, onaj naizgled nevini sir zalila sam obilno jelenom, ali vaga to nije primetila... možda mi se organizam prešaltovao pa doživljava pivo kao vodu... ili kao proteine... ili šta već.

Nadam se da će slika biti, još nismo kupili nov aparat, a na starom je pukao poklopčić sa baterija pa radi na prst ili na selotejp. :D

Da upišem plan i dovršim kafu, pa bežim u čaršiju... dan je kao stvoren za švrljanje. :)

D: jogurt s lanom i začinima
    preko dana: voće (dinja), 2 neskafe, krug domaćeg kulena
    V: brlj, brlj, brlj...
    Poslednja izmena od dudank u 28 Jul 2010, 17:27, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Pa mislim to sa pivom je tako normalno... Moras sad da opalis zesci trening a ne tamo da dodjes nepripremljena pa da nas, ne daj Boze, obrukas... Samo napred... :D
Odgovori 9033 postova