Neno, hvala!
Loptice, kičma...... nemoj da se šališ sa tim, vodi računa o sebi. Ja imam odličnog kiropraktičara, ruke mu se pozlatile, koji me ,,popravlja,, s vremena na vreme. Stalno sebi govorim da bi trebalo da počnem češće da idem kod njega i da to sebi uvedem kao obavezu na određeni broj dana koja se ne propušta. A to u vezi sa smanjenjem grudi... smanjiće se one sa mršavljenjem, to svakako, pa ćeš onda videti na čemu su i koliko ti je ostalo... (ostaće dosta sigurno, ali će biti manje). Ako i dalje ostane mnogo, kad bude nekih parica, ja bih razmotrila to smanjenje (ne znam kakve su cene tih operacija, znaš li ti?..baš sam radoznala)....
Ana, kao što spomenuh kod tebe, i ja uvek dodajem čili – začin, a nekad ako mi se to jede seckam sitno ljutu papričicu. Tomatelo, Tomatino i slično izbegavam i koristim u minimalnim količinama ali baš, baš retko (jednom u pola godine)....kad poželim da nešto onako zacrvenim i napravim tečnim u tom smislu.. zato što svi oni sadrže šećer.. a ja ne volim te varijante tj taj šećer u kupovnim stvarima... jer niti znam koliko su ga stavili ni šta su u stvari stavili ...da li šećer ili koješta veštačko... one neke kukuruzne fruktoze ili kako se to već zove, aspartame i slično...
Šteta je što ne voliš kuvani paradajz... paradajz je mnogo bolji za zdravlje (pogotovo srce) kuvan nego svež.. Moja mama srećom obožava i sipa u sve... (domaći).
Dudo....što nam govori da je Džejmi plagijator... Ma ti si Džejmi! (znaš kako u predstavi Audicija tamo neki tip, neostvareni pevač tj on misli da je dobar pevač, kaže ,,
JA sam trebao biti Zdravko Čolić!,,... ).
Ja volim sve te šareniše, to nema dileme... Zato uvek spojim u jedno sve što se spojiti može.. I da znaš da mi baš prija svim čulima a i probavi. (naravno, neki ,,artikli,, su nespojivi i njih moram staviti u posebne tanjire)... Isto ovo, skoro isto, što si ti opisala, sam i ja često jela, samo bez jaja (osim ako je neka musaka koja se preliva jajima, to jeste suvišna kombinacija, ali ponekad može...sad govorim o mesu i jajima zajedno a ne o tvom receptu konkretno). Šareniš pa to ti je! Neskrobno nešto sa mesom i ja sam presrećna. (ili sa sirom)...
Narcisa, u pravu si, baš je prometno u poslednje vreme.. i da znaš da je prijatno... Raspričasmo se na sto tema. Taman mislimo da smo neku temu zatvorile, pridruži se novi član kluba (kluba na temu)... pa tako i ti nalete sa svojom kičmom. Pričale smo i pre pp o
kičmama i ZPP /zaštitnim pokretima i položajima/ nisam ja izmislila izraz (prim.aut.) i o tome zaista treba povesti računa. Dakle, ono tvoje Nosila sam Deset Kila Krompira ..zaboravi...
Slažem se sa tvojim stanovištma o upoznavanju svoje zemlje.. znaš da sam i ja putovala tu i tamo (van zemlje), i živela dugo tamo.. i razbila sve predrasude (kakve mnogi imaju) kako je tamo negde sve lepše, čistije, kulturnije – nije. Zato, uživaj u tome što imaš priliku za ta putovanja. Komentarisala sam ranije da je ovo tvoja godina – tolika putovanja, skinula tolike kilograme, pa zaljubljivanje pa ovo pa ono... Čekam neki uzbudljiv izveštaj sa putovanja....
Anino zapažanje stvarno stoji.. htela sam da komentarišem detaljnije ali mi bilo neprijatno... da ne bih bila pogrešno shvaćena (ali postoje stvarno zečevi, lisice, konji, srne.. )..
Cookie, ja sam ti veliki zaljubljenik u praziluk, baš zaljubljenik. Postavljala sam i temu na forumu, možeš da pogledaš:
viewtopic.php?f=28&t=4107(na istom podforumu sam pisala i o džigerici ali i kozjem mleku, siru i surutki… samo sam ovo sa kozjim proizvodima zeznula pa sam ponovila iste stvari… moram da uhvatim vremena da odem tamo i to bolje sredim i skratim, to mi je bila omaška koju nikako da ispravim…).
Da, dobro bi bilo da možemo da podelimo ili da mi bar budeš dobavljač zdravog praziluka

. Jedi, koristi to.
Možeš da jedeš svež u salati a možeš da spremaš…
Dobro opereš praziluk, razdvojiš one slojeve jer se tu zavuče zemlja ili bubice… iseckaš, dinstaš… začiniš sa svim što voliš (biber, so, kari, začinsko bilje…)… I to ti bude prilog.. ja to izmešam sa mesom npr ili tako nečim ..koliko mesa toliko i praziluka, ili sa džigericom.. ali može sa bilo čim.. .jela sam i sa sirom kao glavnim jelom….. probaj, dopašće ti se verovatno. Ima mnogo dobrih svojstava i nekako baš lepo dopuni obrok, meni je to fantastičan prilog..
Svakako ti na hrono samo zeleno povrće ide za večeru. On jeste malo bogatiji sa UH nego neke druge povrćke (kao i svi ,,lukovi,, uostalom), ali bože moj, šta ima veze... nije u nekoj strašnoj meri..
E da, dobro sam se setila...

pogledajte, ako želite, simpatičan link…… jeste da je u glupom Kuriru ali meni se baš dopada:
http://www.kurir-info.rs/zabava/doktor/ ... ak-1570157Na zapadu ništa novo... 5
7-57,5 kg rekla bih (više ne verujem vagi ništa na mojim deformisanim podovima, ali vidim sebe i znam da se procenim...).. Nisam gledala kalendar ali cenim da smo blizu mladog meseca (po osećaju) ... što je odlično.. prstenje mi bukvalno sleće sa prstiju, bojim se da ne pogubim (prstenje) ....Ko o čemu, ja o mesecu

...
Ono što sam sa
Ružom komentarisala pre neki dan o broju farmerica.. 28-29... ko šta nosi... shvatih ovih dana da su meni moje 28 u stvari velike....
Hrana je uobičajena s tim što sam ove nedelje jela malo više mesa nego inače, iduće nedelje ću obratiti pažnju... Sinoć beše neka votka, malo više.. Sutra postim, ne znam šta ću tačno jesti.... nadam se ribu... ali ako ne, pasulj je ok...
Viđamo se!