Ružo, dolazimo (žene) u svim bojama i oblicima i sve smo lepe na svoj način.....
Magi, pisala sam kod tebe pre neki dan o tome što pitaš....
Loptice, ne bih ja baš taj njihov specijalitet poželela, baš u toj kombinaciji. Inače simpatišem neke mešane ukuse (kiselo-gorko, ljuto-slatko, slatko-kiselo).... Ne jedem voće uz ostalu hranu kao što rekoh (osim u slatkišu kao što je palačinka ili kolač) ali kad kažem slatko-kiseli ukus mislim npr na višnje plus čokolada, kora citrusa plus čokolada, i tako neke stvari..... Kad smo kod ukusa i različitosti toga šta ko voli, da spomenem još nešto što nikad (skoro) ne konzumiram – kokteli. To sam jedino pila na Kubi (ove jednostavnije, Mojito, PinnaColada i još poneki) inače nikad ne pijem te stvari.... Samo muška pića – žestoko, pivo, vino...(dobro vino je i damsko ali hoću da kažem da nikad ne pijem te slatke varijante)... Lažem, izuzetak je Jeger koji volim ali to nije koktel... Htedoh reći da nisam nikakva ženskica i da koktele ne pijem... ja radije pijem sa ,,momcima,,... njihova pića... (a i ića su mi tako nekako više muška)...
Dudo, i ja sam kao dete ponekad iz dosade probala razne stvari pa tako uzimala grožđe uz mladi sir za doručak i slično.... ima tu dobrih kombinacija.. tu ide i med (uostalom i kolači se prave sa sirom, mislim čuveni SiroKolač da ne kažem Cheesecake...) ....
Nešto si se ućutala, Mršo... hajd' bacimo opet na tapet neku temu.
Nije baš da sam se ućutala jer i nije bila neka ,,ćuta minutanja,,

(piskarala sam pre neki dan po vašim dnevnicima)…. Malo gužva tj malo više, a u stvari i nemam šta da izjavim u mom dnevniku a da nije off topic…..
Od onoga što nije off… šta reći… hrana klasika, lepo sam jela ovih dana (šteta što me mrzi a i nemam vremena za slikanje i kačenje slika)… Kad kažem lepo jela (ne znači puno jela) nego zanimljivo i lepo….pa sam zadovoljna.
E da, ubacila sam i štapićasti celer ovih dana u ishranu… naseckan u salatu….
Dva dana pre dobijanja menstruacije, bila sam na 58 (mada na sebi nisam videla nikakvo uvećanje ni promenu)… dok ode ova menst. videću šta će ostati na vaZi. Ali, kao što sam spominjala, mojoj vagi više nije verovati zbog poremećene podloge u stanu (poplave- prim aut)… ali ipak verujem svom oku i osećaju. U pms periodu sam samo jedan dan imala blago povišenu UH hranu a sve ostalo je bilo OK….
Pisala sam nekad ranije da sam radoznala koliko ja to unosim kcal i koliko UH na dnevnoj osnovi i da sam planirala da to jednog dana izračunam bar približno (dakle samo jednom i nikad više).. Pre neki dan sam ugrubo proračunala (ja koja nikad u životu ništa takvo nisam računala)….
Jedan prosečan jelovnik… uzela sam da sam pojela 2 velike banana do ručka (mada uopšte banana nisu jedino moje voće, naprotiv, ali sam namerno išla na neko voće malo kaloričnije od jabuke npr i voće sa više UH – računice radi)….
Dakle, prosečan jelovnik sa kašikom meda ujutro, dve voćke do ručka, proteinskim ručkom i večerom (u jednom sir a u drugom meso), dosta salate, prilog tikvice u ručku npr, velikom čašom kozjeg mleka i čašom koz.surutke i 125 gr hleba (što je maksimum koji pojedem ikad)….
Izašlo je oko 2000 kcal a možda i više… a UH nisam baš umela lepo da izračunam pa ću to da ponovim jednog dana kada budem dokona….
Konsultovala sam Dudu za proveru pa mi ona reče da su kcal tu negde (ja sam dobila u stvari 2200 čini mi se, ali sam očigledno precenila neko jelo.. kako mi je ona sugerisala, osim toga sam i zaokruživala na više i računala više ulja nego što stvarno koristim).. Elem ona reče da mogu da računam da je to oko 2000 kcal, a za UH ću tek da vidim jer to nisam dobro izračunala definitivno (UH iz kašike meda, dve voćke, neutralnog povrća, 125 gr hleba i iz sira, mleka i surutke).
Dakle ovo je bio dan bez slatkiša (jer da je bilo slatkiša onda to ne bi bio prosečan dan, to je samo povremeni Cak) i bez alkohola.
Kad smo kod off topic….
Jutros samo što nisam poginula (drugo izbegavanje sigurne smrti u poslednja tri meseca – prošli put bojler a sada samo što me nije pregazio auto – meni je bilo zeleno a on je jurio kao sumanut preko pešačkog na njegovo crveno)… Sreća je htela da budem pažljiva pa sam evo živa i zdrava, inače da sam bila iole zamišljena, ili da sam pričala sa nekim ili telefonom ili bilo šta… ne bih se izvukla… ,,totalno,, me nije video i jurio je kao lud….
Dudo, imam temu ako te zanima…. Ima, što direktne što posredne, veze sa ishranom, navikama i načinom života…
Uvidela sam još pre jednu svoju (dobru) osobinu, a s vremenom mi se to sve više potvrđuje…
Znaš kako ljudi nekad padaju pod uticaj drugih… pa npr sa strastvenim pušačima i oni puše više, sa onima koji grickaju neku smeće hranu i oni počnu da grickaju (npr naviknu se na poslu sa kolegama) ili tako nešto…
Shvatila sam da imam sreću što sam jedna posebna vrsta ,,kontraša,,… pa kad vidim nešto što nije dobro, ja tako snažno poželim da se distanciram i da ni slučajno ne budem takva, pa na taj način ,,osiguram,, (a sve nesvesno) sebi da neću ni biti, a u stvari kao da kontriram….
Sećam se, kad sam bila jako mlada, imala sam drugaricu koja je bila podložna da postane narkoman, što se videlo iz nekih njenih manira itd… da ne idem u detalje, koristila je to i to… takav mi je otpor to stvaralo da nije bilo šanse da ikad postanem kao ona…
Ili recimo kada vidim da neko baš previse puši i pali cigarete i kad treba i kad ne treba, onako baš prekomerno… ja nesvesno smanjim svoje pušenje samo da ne bih i ja izgledala tako….
Ili recimo gledam pojedine devojčice, devojke, žene… na ulici, na poslu, bilo gde… kako imaju nepravilno držanje dok sede, stoje, hodaju ili kako se krevelje ili prave grimase… automatski proveravam da nisam slučajno i ja iskrivila svoja leđa npr (inače btw, ceo život sam dobijala komplimente za ,,najlepši ženski hod u štiklama,, … tako su mi govorili i muškarci i žene, i za držanje – i ponosna sam na to

)…
I tako, gledam neke žene / devojke na poslu kako stoje, sede… kako iskrive leđa, kičmu, struk i to me maltene iritira (u stvari mi baš bode oči)… odmah nesvesno popravljam svoje držanje mada ja uvek vodim računa što zbog navike što zbog svoje bolesne kičme….
Isto važi i za hranu… gledam ove koji doručkuju kutiju plazme, jedu koješta ceo dan …. i taaaaako ne želim da budem ta žena….
Ili žene koje psuju, ponašaju se ovako i onako… ista reakcija….
Htela sam da kažem da mi se sviđa to što volim da kontriram na ovakav način… . Naravno, ovo je godinama bio nesvestan proces da bih tek jednog dana spoznala tu svoju osobinu…
Ne znam da li je neko od vas ikada razmišljao o tome kako reaguje na navike ljudi oko sebe i koliko ste skloni da nesvesno primate tuđe navike i manire koji nisu dobri…. Možda nije lose razmisliti o tome (ili primer navika u ishrani, taj je bar najpribližniji temi ovog foruma)…..i u slučaju da je odgovor nepovoljan, poraditi na tome…