Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

od AnaV » pre 10 godine

Smokve obožavam! Nebih ni ja dozvolila da propadnu!
    Ti si dokazala da tvoj način ishrane tebi prija, a trebalo je doći do tog momenta! Verujem da nije bilo lako?! Uostalom sada dokazuješ da se ne gojiš. Svidja mi se što je sve opušteno i što se ne odričeš onog što voliš!
  • layla021
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od layla021 » pre 10 godine

Super je što si uspela naci balans između svega, treba doći do te faze, nije ni to baš lagano. U pravu si potrebno je planirati obroke i kupovinu tako da nema napasti. Svaka čast što si se tog poroka rešila, meni je to stvarno teško, jer slatko kad krenem jesti ne mogu stati, sad me ove kalorije malo ograničavaju pa imam meru, ali inače haos :placljivko:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 10 godine

Juče je bio dan gutanja mojih postova, net je bio gladan. :( Htela sam (apropo mog loše organizovanog petka) da se nadovežem na ovo:

Debeliccka napisao:planiranje, organizacija, kupovina, obezbeđivanje uslova i materijala da se jede planski a ne da se grabi šta se stigne jer se nije kupilo ništa pametnije

Mozgala sam juče što mi taj petak do te mere nije prijao, iako nije bilo ništa strašno (nikakvo ekstra brljanje, samo je dan ispao onako kako ga nisam planirala), i padne mi na pamet jedno poređenje... kad totalno ne isplaniraš šta ćeš da obučeš, a npr. žuriš na posao, i natrpaš na sebe prvo što ti padne pod ruku, i to niko i ne primećuje, ali ti u sebi čitavog dana šiziš što ti košulja nije oprana, a te farmerke te žuljaju, a čarape se ne vide, ali ti znaš da su drečavozelene... ONAJ osećaj. :16:

Mislila sam preWashodno na pakAt, podrazumeva se, Pol može da čeka!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 10 godine

Magi, odlične su smokve (mada malo zrelije nego što bi trebalo). I jutros sam doručkovala isto a imam grožđe i smokve i za sutra i prekosutra.
    Što se tiče brusnica u salati, verujem da je ukusno… Ali, ja nisam pristalica mešanja voća sa ostalim vrstama namirnica (izuzetak je ona palačinka sa višnjama ili malinama ili bananom… uz nutelu ili voćni kolač). Nisam sklona tome, voće mi je uvek odvojeno od ostalih obroka. Priznajem, u nekim francuskim restoranima sam tako jednom u sto godina jela one njihove specijalitete (i ne sećam se više detalja tako dobro)… suve šljive uz meso i slično….

Ana, rekoh ja.. možda je tu presudila i sreća… mislim sreća što nisam slaba na te neke nepoželjne stvari… tj jesam ali ne na mnogo njih.. a uspela sam da ta konzumiranja organizujem tako da budu samo povremena (kao npr povremeni slatkiši i to samo odabrani slatkiši koje baš volim).

Layla, naravno, ta organizacija i planiranje je conditio sine qua non! A slatkiši, na tome moraš da radiš i da se apstinencijom skidaš kao i sa svake ovisnosti, da bi dostigla fazu da ih jedeš samo povremeno i u planiranoj količini, dakle da vladaš tom ,,strašću,,.

Dudo, znam o čemu pričaš, upravo tako, te situacije mogu da se porede... (Inače, najgori mi je onaj ,,trip,, kada umislim da nešto što sam obukla nije čisto... Uf, to su mi najgori dani. Znaš šta mi je problem, imam običaj da kupim dve identične majice jer znam da ću mnogo da ih nosim i drndam, kad je u pitanju neki model koji baš volim.. i tako mi se desilo skoro da sam umesto čiste takve majice obukla istu takvu prljavu mislim već nošenu a koju umesto da bacim u korpu za veš, ostavila sam da se prvo provetri na toj nekoj žici... i u neposrednoj blizini one čiste... i otišla tako na posao... bila sam očajna ceo dan i bežala od ljudi...)... Odoh sad od teme, ali se setih ovog incidenta....

Ja sam baš juče imala poremećen dan… (ali nije bilo do mene, tako neka Viša Sila je presudila).
    I pokazalo se po ko zna koji put: kad lepo imam proteine u obroku, uz salatu bar ako nema nekog povrtnog priloga (termički obrađenog povrća) ja sam lepo sita i nemam posle nikakve frke ni apetite za nekim glupostima. Ako takav obrok izostane… ja nikako ne mogu da budem sita i zadovoljna. Uskoro sam gladna i upravo mi se onda I jede UH. U stvari to jednostavno može da bude ona stara priča o UH i o onome šta nam se dešava u organizmu i slično… Inače sam ja po svemu tip koji treba da u ishrani prevashodno ima kontrolu UH ( i po tipu građe i po svemu… između ostalog i zbog toga što sam sklona gojenju u struku i slično)…

Evo juče je bio ručak bez proteina i to sa jedva malo salate i ubrzo mi se jelo još nešto… onda sam jela hleb bezveze….pa posle, i za večeru, imala želju da jedem onako stihijski i šta stignem. Već sam spominjala da, kad npr postim, osećam nedostatak proteina bar iz mlečnih proizvoda…. (nisam juče postila nego spominjem i tu situaciju u prilog priči o tome kako nisam ,,sva svoja,, niti sita niti srećna kada sam bez proteina u ručku i večeri). A sve se ovo dešava i dva dana pre punog meseca (sad ćete da kažete ,,opet ova o mesecu, dosadila je i bogu i narodu,,..!)

Zato zaista svaki dan na posao nosim nešto proteinsko (makar kuvana jaja ako ne nešto drugo ili jednostavno dobru kocku sira) jer jednostavno mora tako nešto da mi bude ,,nosilac,, obroka uz povrće naravno…. Evo jedva čekam da nastavim svoj normalan ritam od sutra. Danas sam doduše bila OK, atipično (zbog skrobnog ručka koji je ređa pojava kod mene) ali OK…. (smokve i grožđe za doručak, pasulj sa svežom paprikom kao salatom za ručak – sa tri zalogaja hleba i večera salata plus mladi sir malo plus par kuvanih jaja – bez hleba). Hleb je iz večere izbačen zbog jučerašnjeg poremećaja… inače nastavljam da ga jedem normalno i po svom, od sutra….

Btw, Dudo, Pol ti je zagarantovan u svakom slučaju, pre ili kasnije.. iz ovog ili onog ,,magacina,,...... Igraj mala za Polove, daću kola i volove! :04:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 12 Sep 2014, 20:44, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • layla021
    Početnik
    Početnik

Lako mi je držat se dalje od slatkiša kad si to zacrtam, međutim čim krenem jesti nešto što volim (čitaj budi neke emocije u meni) tu je onda problem sa kontrolom. Zato sam počela tražiti na netu nove recepte za slatkiše sa malo kalorija, izbegam stvari koje sam ranije jela. Emocionalni izjelica sam tako da stvarno puno kontrole treba kako bi se ta ovisnost kontrolisala.
  • Tudja
    Početnik
    Početnik

od Tudja » pre 10 godine

Layla,to stanje potpuno oznajem,emocionalni izelica,sto ti rece...Meni kada se pondi krompir u bilo kom obliku,ili kad osetim razne mirise kuvanja,predstavlja najveci problem.Tu imam osecaj da se vracam u detinjstvo,neki mir me uhvati,ma kao da sa drogirana i mnogo mi je tesko da se kontrolisem....Kad to krenes da ga drzis pod kontrolom ,mislim da si uradila 50%posla,a ti si to vec uspela! :013:
    Debelicka,uvek me odusevi tvoje razmisljanje o svakom zalogaju/zasto ti nesto prija,a nesto ne/prosto jedes nekako pametno.Kod tebe ne vidim ono sto imam ja celog zivota-jede ko svinja/u smislu jedem dok ne puknem,a posle mi krivo :D
    Svaka ti cast na tome!
    Zivot je ono sto napravimo od njega!
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 10 godine

Eve i mene, hvala što si se zabrinula za mene, diwna si! MWA! :009: Obrazlozhenje neshto kasnije u mom dnevniku. (mada ti je ptichica wetj shapnula)

Smokve ne volim, ali mene komarci obožavaju! Evo, danas sam stigla u Budvu, i kako sam izašla iz autobusa, za nepuna 2 minuta imala sam 11 uboda u ruku. :shock: Autan i slični preparati mi uopšte ne pomažu... A ove godine ih ovde ima milion!

Da l' je Pol, Wasa ili Vasa, bitno da se Digo! :D
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 10 godine

Dobra ti ova studija.Razbistrila si mi oblake.Znala sam ja sve to,al isam napisala definiciju.
    Debelićka :pivo:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Layla, ja sam, na primer, imala drugačiju metodologiju, filozofiju i pristup lečenju te ovisnosti, u skladu sa svojim karakterom, hehe :wink: .. Ali, svakako, koja god taktika radi za nekoga, treba da se drži toga!

Tuđa, jedem ja podosta, ali pravilno kombinovano i raspoređeno.. Prosto me nekad bude sramota kada vidim veličinu svoje porcije... ali realno, ničega u toj porciji ne bude previše... Zamisli kad uzmem celu ogromnu papriku pa iseckam, pa paradajz, pa krastavac... to bude veeeelika salata pa tome dodam npr do 200 grama mesa ili sira ( a nekad, mada ređe, kombinovano mesa i sira, samo tada budu umanjene pojedinačne količine da ne bi bilo 400 grama tih proteina) ... to izgleda ogrooomno.. a u stvari sam pojela porciju mesa ili sira i salatu. (plus malo hleba i čašu mleka).... (nekad su jaja umesto mesa ili sira)

Loptice, mislila sam na tebe, jašta... ali na vreme dobila informacije.. (vidim i ti pređe na ,,novogovor,, hehe.. :) ) A komarci... u kući koristim one preparate koji se uključe u struju, a napolju već nema leka.... (te opisane večeri je bila neka vanredna situacija... totalna najezda, nikad tako nešto nisam videla u svom stanu)....

Ružo moja, studija ili šta god... tako je. Kontrola UH nikome nije na odmet... (osim nekome ko se bavi teškim fizičkim radom ili jako intenzivnim sportom, pa tu neka drugačija pravila mogu da budu primenjivana).... Ja sam već odavno sebe upoznala.... Dakle, jedem po principu Svaki Dan Proteinski Dan... eventualno jednom nedeljno skrobni ručak ili čak nepravilno kombinovano skrob + meso (ili ređe, to kad drugi režiraju obroke)...
    Kako ovo stanje traje jako dugo, imala sam priliku da pratim reakcije kada se ovaj ritam naruši (što je retko)... Jednostavno nisam sita ni zadovoljna bez proteinskog obroka (bar mala količina proteina) i bez mnogo salate... i tada mogu da dođem u krize.. a ovako ne, da ne ureknem.
    Dakle, kontrolisani UH i život postaje lepa bajka, bar na temu ishrane. Ni pms više nemam, da zlo ne čuje! (a kad se setim dana i dana koje sam u životu provela u toj bedi... Que miseria!
    Ali, Ružo, nikako potpuno izbacivanje UH, jer doći će krize pre ili kasnije a one samo mogu dovesti do incidenta - čitaj prejedanja. Malo hleba bar u jednom obroku dnevno, pod obavezno. Običnog hleba, ne đakonija i masnih peciva i koječega. To, ako baš voliš može samo retko kao planirani i kontrolisani brlj (cik cak)….
    Dakle ne neki jako low-carb (gde ćeš carb dobiti samo iz povrća i voća) nego malo carba i iz hleba, i za hleb smo genetski predisponirani (bar ja tako verujem :wink: ).

Inače, ništa novo.. Kilaža 57-57.5… kako kad….
    Moja vaga jeste postala nepouzdana… imala sam mesto na laminatu za koje sam ranije ustanovila da je savršeno ravno (a u ovoj drugoj prostoriji gde je parket se nikad nisam ni merila)…ali je bila ona poplava i sve se poremetilo. Dakle, merenje jeste nepouzdano, ali dobro znam svaki kilogram na sebi, po garderobi, pogledu na svoj struk i svemu ostalom…
    Imam npr jedne pantalone koje su fantastične. Sa 57 stoje odlično, sa 58 takođe. Sa 59 postaju problem, ali ne zato što ne izgledam vitko nego zato što se verovatno blago podignu gore (na struk) i tada se prave neki nabori na nogavicama malo iznad kolena (prosto prazan nabor) ali silueta nogu izgleda smešno…
    Šta hoću da kažem, da bez obzira na nepouzdanost merenja (pretpostavljam da je nepouzdano jer sam svojim očima videla bazen vode u sopstvenom stanu), uspevam odokativnom metodom da se pratim i kontrolišem, paralelno sa redovnim merenjem.. jer se na ovoj kilaži svaki kilogram primećuje…

Hrana ista kao i uvek.
    Eto tako…. :mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 10 godine

Ti si stvarno odličan primer kako se sve može kad se hoće. Ti si odlučila, presekla, i sad ti je ova ishrana postala stil života, ne robuješ njome.

90% ljudi ovde greši što na dijetu gleda baš kao na dijetu, pa kada skine kilograme opet počinje da jede po starom. Naravno, kilogrami se opet vrate, i onda ta ''dijeta'' koju su držali ''ništa ne valja'', ima jo-jo efekat. Pa ima, kad počneš da se prežderavaš svakodnevno krofnama, picama, palačinkama, sendvičima.... Ti si sve super usvojila - naučila si da kombinuješ namirnice onako kako treba, povremeno dozvoliš sebi da pojedeš ono u čemu uživaš, i to je zapravo cela filozofija.

Sve je u glavi.... volja je ključ svega!

Eto tako, baš sam lepo izfilozofirala ovde kod tebe. :D Stwarno sam bezobrazna. :D
  • layla021
    Početnik
    Početnik

Da slažem se sa tobom da svako mora pronaći način koji mu odgovara. Mene čeka još dug put, ali tebi se stvarno divim jer vidim da si pronašla način kako da se izboriš sa hranom.

Dobro je Loptica napisala puno ljudi kad završi dijeta se vraća starim navikama i očekuju da se kile neće vratiti. Treba pronaći balans. Ispred mene je još dug put, tako da verujem da ću do kraja uspeti rešiti svoj odnos sa hranom. :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Loptice, :) hvala. Sve je to tako nekako kako pričaš... budu krive dijete (a vrlo često nije do toga, mada može i da bude).... Ono jeste tačno da ima mnogo nekih idiotskih dijeta ali nisu baš sve ni tako neupotrebljive, ili čovek bar može da ih prilagodi sebi. Ja uvek govorim da nije stvar u dijetama nego u čoveku i da nema dobre dijete dok pravilno ne postaviš stvari. Nisu važne dijete nego čovek koji ih provodi.
    Ali svakako, ono što je bilo bitno u mom slučaju, a što se evo pokazalo kao delotvorno i (po meni) jedini dobar način, a znam da je bilo još primera ljudi koji su primenjivali isti princip (npr Duda) je sledeće:
    dijetu postavljaš tako da je što približnija tvojoj stalnoj, budućoj ishrani tj načinu života. Dakle i po količinama i po odabiru namirnica i po svemu... Nikako nešto jako NK jer tako nemamo nameru, niti možemo, da živimo u budućnosti, nikako tri lista salate za obrok i tome slično. Zato je i moja UN (čuvena dijeta, prim.aut) bila na moj način i u mom maniru, jer sam je sprovodila kao normalnu ishranu – sa razlikom da sam pratila neki raspored dana što u redovnom životu, hvala bogu, ne radim. Kad se završila dijeta, ja sam nastavila u istom maniru sve ove mesece od onda... nisam imala kojim starim navikama da se vratim jer je i UN bila onakva kako mi odgovara da mi bude stalna ishrana. Ja bukvalno ništa nisam promenila (osim što nisam više imala vodene dane niti vitaminske, osim par puta vitaminski) niti sam ičega bila željna, ali bukvalno ničega. Jedina razlika u odnosu na prošlost tj jedan deo moje prošlosti je odnos prema slatkišima i način na koji ih uzimam.

Layla, pronaći ćeš način. Prešla si dug put, za svaku pohvalu, a tim pre ćeš i naći trajno rešenje – jer ti se sve ovo ne dešava na brzinu i imaš dovoljno vremena da učiš i prilagođavaš se, a pametna si i učiš... Prema tome, na odličnom si putu. Nisi valjda luda, da tako kažem – bez uvrede, da jednog dana baciš taj silni trud i upropastiš?! Pa naravno da nećeš! :D

Opet jedem dosta tikvica. Lepa hrana ovih dana. Pojela sam već i omanju farmu / farmicu paprika.....

Ovih dana nisam bila baš u vinklu... inače su bila upozorenja za meteoropate ili šta god... Stalne glavobolje a preko dana ona količina pospanosti kao da nisam spavala uopšte prethodne noći (što nije slučaj jer spavam normalan broj sati).. Ali, bio je onaj osećaj kao kad se ode na posao nakon što se leglo u 4h i ustalo u 6h pa si totalno van smisla i cilja.... Danas je konačno bilo malo bolje. Glavobolje su možda vezane za te vremenske prilike, ili za pms, ili za pun mesec... ko će mu znati...ali ova ošamućenost mi je bila baš preko glave... Očekujem u narednom periodu da budem bolja i sasvim OK... :D
    Slika

• divlja ruža
    Amater
    Amater

Uf,ja nekako kao da sam zaboravila u stvari na kg.
    Šta hoću da kažem.Ja i dalje nosim 28 farmerke,neke 29.zavisnosti od firme.Jutros sam čak obukla one koje sa 68 ,ne mogu preko listova da preteram.Kad kukam,kukam na sebe i na isklizavanje iz ritma koji mi prija.
    Ono što skidam Debelićki kapu,Ani i Dudi ,kako ih ništa ne poremeti /osim po koji brlj / da nastavljaju dalje,kako treba.

Ono što je pametnica,vlasnica ovog dnevnika rekla,uvek je varedna situacija u životu.Jeste.
    I ta varedna situacija učini da ja prvo zaboravim na sebe.Eto..Zato se kritukujem.
    Tri godine sam ovde,ta hrana je 70 % uspostavljena,2-3 kile gore dole,kao i svuda,ali opet nisam zadovoljna.Nisam zadovoljna ,što u vanredni okolnostima ne mislim prvo na sebe,odnosno na svoje tdravlje.
    Moje oduševljenje tvojim postom je bilo,baš upravo da sam sretna i zadovoljna kad jedem mesio,i salate.Eto.
    2000 km sam izvozala na pekarama.Samo zato što mi je zgodno da jedem i vozim,da bi negde što pre stigla.I evo 3 nedelje ,bol blujem u stomaku.
    Raspisah se ja u dnevniku tvome,al dugo ćaskale nismo.
    Za nastavak jelovnika i mog vanrednog programa ,nastavljam u sopstvenom dnevniku
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo dušo (dušomojadušomojadušomojadušo...znaš pesmičicu...) :) ... jeste, uvek će biti vanrednih stanja, ali mi se borimo da održimo red jer je tako dobro za naše zdravlje i lepotu i opštu stabilnost i jednog i drugog..... tj, bar se borimo veći deo vremena i onoliko koliko je do nas.
    Postoji jedno vanredno stanje koje priznajem... a to su poremećaji uzrokovani finansijskom krizom (kad je ekstremna).... mada i tu može da se pravi koliko toliko bolji odabir hrane.... Uostalom najnezdravije namirnice su najskuplje. Računala sam par puta koliko para nedeljno dajem na hranu bez imalo ustezanja i štednje i da znaš da nije mnogo, a hranim se lepo, kako volim i kako mi odgovara i najzdravije što je moguće s obzirom na sve okolnosti.
    Znam da nije to tvoj slučaj (finansijski momenat koji kreira jelovnike), a nije i moj hvala Bogu, bar nije zasad...
    Zato kažem da se jednostavno moramo boriti sa tim situacijama… gde god da smo…

A farmerice, samo da ti kažem da su moje 28, 29 ….. a imam tvoju visinu i moje kilograme I videla si me…. Mogla bih ja da obučem i manje, kad su one koje se rastežu u pitanju, samo ne znam zašto bih... Mada, ne verujem ja ništa više ovim današnjim brojevima i to je sve danas drugačije…
    Inače, kada sam imala ovu kilažu i 21-27 godina garderoba mi je bila popunjenija nego sada.. bilo je više nekih mišića jer sam se bavila kojekakvim vežbanjima redovno…. Ali, da ti pravo kažem, meni se više sviđa ovako…. Jedino što bi valjalo učiniti bilo bi poslušati Dudu i hvatati svaku priliku za ples, kakav bilo (hvatati priliku čitaj kreirati priliku)…. :D

Edit:
    Kao da mi se ubrzao i metabolizam i probava... počela sam da onaj svoj ručak koji nosim na posao jedem iz dva puta, iz dva dela... Ista količina ali u dva čina... Tako će ostati do daljnjeg, tj dok god mi odgovara..... Juče sam npr imala
    Ručkić br.1 - kozji sir, pečene tikvice, sveža paprika (mala porcija)
    Ručak br 2 - sveža paprika, kuvano jareće meso, hleb

Danas sam imala kozji sir za ručak sa svežom paprikom, malo pečenih tikvice i pečenih paprika, hleb (i jednostavno sam jela identično iz dva puta - pojela pola količine u 12h i ostatak u 15h).....
    Večera bila CAK danas.

Edit 2
    Danas posetila mog dragog kiropraktičara, kako sam srećna, ruke mu se pozlatile!!! :D
    Slika

• divlja ruža
    Amater
    Amater

U opšte ne sumnjam da smo po broju donjeg dela slične,ali kad krenemo na gore,ja počinjem da se pretvaram u Ruža -planinu :crybaby: .Iz tvojih ramenca izvire svilen konac ručice,iz mojih ramenčuga niknu kobasice.
    E to ti je to.Pa moje petice izgedaju trešnjice,atvoje petice izgledaju lubenice.
    Sve sam lepo objasnila
Odgovori 3271 post