Ma kad ga nisam sinoć "isporcionisala satarom"... kad radim, šporet mi je iza leđa, i samo sam u nekom trenutku shvatila da se više ne oseća miris jela... ustanem i imam šta da vidim. Ali kusnula sam noćas malčice, pa još neki zalogaj pred jutro, što nije baš za pohvalu, ali imala sam hitnu obavezu koju sam morala da završim, pa sam radila do 5. (To je onaj problem od pre neki dan, prva polovina je rešena, još samo drugu da preživim.

)
Danas me obradovaše ovi iz poreske, dakle ne znam da li da idem i nekog udavim... pet puta sam pitala kako plaćam, mesečno, po kvartalu, blablabla, na šta mi je inspektorka rekla da sam smešna što paničim, i da ja kao paušalac nemam takve rokove, već je bitno da platim do kraja godine, bukvalno trideset prvog decembra ako mi se tako sviđa... još ja kažem kako bih ja to ipak uplaćivala redovno jer ne bih da mi stižu neke kamate, ona se žena nasmeja, kakve kamate, to se svodi jednom godišnje... i ja pametnica poslušam nju i samo sam pedantno ostavljala novac na računu, mislila sam da uplatim za sve mesece odjednom kad mi bude trebalo zbog overe zdravstvenih knjižica, da se ne drndam po banci... kad ono stiže opomena s nekim silnim pretnjama, plus kamata. U celoj priči zaključujem da je regularna i ta opomena i ta kamata, a da mi je inspektorka dala pogrešnu informaciju.

Šta da kažem... kad ja ne slušam svoju zdravu seljačku pamet nego inspektorku. Ovo smo uplatili, i odsad plaćam unapred.
Imam i lepe vesti, javile nam se naše gazde iz Bulgarije da nam kažu da nisu zimus iskoristili odmor, nego su ga ostavili za period kad mi dolazimo, da bismo mogli zajedno na izlete i putovanja.

To nam je fenomenalna varijanta jer bismo svuda išli kolima, a gazdarica je istoričar umetnosti, tako da zna kuda vredi ići, i to ćemo maksimalno "zloupotrebiti".

(Dakle, ipak idemo, pošto je mm rekao da više nikome neće dozvoliti da mi ostane dužan i da "ima načina" da se utera dug, a ja sam rešila da mu verujem.)
Danas na vagi opet neki višak

(baš čudno kad kusam u 5 ujutru), definitivno bih morala više da se krećem, a nemam kad. Zapostavila sam i svoj igranjac, jednostavno ne mogu da đipam uz muziku kad smo svi kolektivno potišteni zbog dede.
D: / (zbog brljkanja noćas, to je bilo umesto doručka)
R: jogurt s lanom i začinima
U: 5 malih kajsija, neskafa sa 1 dl mleka
V: bosanski lonac
, vojnička porcija 615 kalorija, salata, nekoliko šnita pilećih prsa, pivo