Intersovalo bi me tvoje iskustvo o Atkinsu, a mislim da nije ok širiti priču u tuđem dnevniku pa ću da kopiram ovdje šta si napisala kod Alfe i dopuniti pitanjima

.
TZLj "Atkins dijeta je kao stvorena da uništi organizam. Dugoročni unos zasićenih masti šteti srcu. Isključivanje UH ili mini-mini unos istih ograničava energiju potrebnu za normalno funkcionisanje tela! Po Atkinsu nepoželjno je i voće i mahunarke...čime uneti onda vlakna potrebna za redovnu probavu i rad creva. Ovo pričam iz ličnog iskustva jer sam držala ovu dijetu hvala Bogu dovoljno kratko da ne ostavi posledice na moje zdravlje. Iskusila sam šta su vrtoglavice, malaksalost i zatvor. Svaka ishrana pored koje nismo u mogućnosti da obavljamo dnevne aktivnosti je loša! "
Koliko sam ja uspjela da pročitam kod Atkinsa ta prva faza sa minimalo minimalnim količinama uh-ova (20g) traje maksimalno 2 sedmice, onda se u fazi mršanja unosi od 40-60 g, pa onda u trećoj od 45-100 g... Malo je čupavo samo u toj prvoj fazi kako sam ukapirala, a onda mogu da se jedu orašasti plodovi, bobičasto voće,... pa u trećoj fazi mnogo širi izbor voća i mahunarke, a 4 faza je rekla bih nešto kao ovo što ja sad radim (tj ovo moje je varijacija na temu između 3. i 4. faze).
Kako si ti vagala to povrće u prvoj fazi?
Koliko si dugo bila na njemu?
Kakvi su rezultati bili?
Jesi unosila to dozvoljeno povrće?
Koliko ti je trajala prva faza?
Kakva vrsta nesvjestica?
Eto malo ugnjavih, ali kao što i tamo rekoh malo sam čačkala ovih dana, pa bih još malo da čačkam.