od leonida » pre 9 godine
alfa, hvala na podršci.
Što se mojih jelovnika tiče misu idealni - dok nisam bila na postu unosila sam previše proteina, a od kad sam na postu nema šanse da ih unesem ni približno dovoljno. E sa, istraživanja su pokazala da je ona prva varijanta mnogo bolja, čak poželjna, kad si na dijeti, što se i vidi jer se moja brzina skidanja kg smanjila, mada to može imati i veze sa dužinom držanja dijete ... Ali, ja sam odlučila da se upustim u ovaj eksperiment sa postom da vidim da li se na postu moraš ugojiti ako ne želiš da budeš gladan ili i dalje možeš biti sit i srećan i mršati ... i eto, može se, samo će verovatno umanjiti efekte vežbanja tj. formiranja mišića zbog manjka proteina. Zato sam i ubacila taj nesretni tofu, koga, napravljen na ovaj način kako se kod nas može kupiti, baš i ne volim ...Kinezi ga, sa druge strane, začine tako da je fantastičan. Nemam još puno kg da skinem, nigde ne žurim u ovim godinama, pa sebi mogu da dopustim da se igram ... kad ćitav eksperiment dijete shvatiš kao igru, nekako je lakše i lepše, brže prođe. Pogotovu što postoji ovaj forum sa divnim ljudima sa kojima možeš da podeliš sve svoje privremene zaključke (kažem privremene jer se u ovom dugotrajnom procesu menjam i dolazim do novih saznanja).
Juće nisam brojala kalorije, ali sam bila prilično disciplinovana s obzirom na meni, možda sam samo sa količinom preterala ... meni je definitivno količina, a ne vrsta hrane problem. Doručkovala kao i uvek, ručala malo tofua sa ajvarom i jednim parčetom tonusa, ali večerala tonu pasulja sa malo belog hleba. Ignorisala ribu, lignje i ostalo na stolu ....
Danas je plan da jedem tu ribu i lignje, a da ignorišem ćuretinu, prasetinu, kolače i ostalo .... kalorijski će biti previše, zbog načina spremanja, ali ... ne mogu totalno ignorisati ovu gozbu na stolu.
Sinoć uredno vežbala u ponoć, kad sam završila sve poslove ... videću kako će današnji dan proći i da li ću vežbanje ikako uspeti da uglavim, bar u ponoć ...
Srećni praznici svima koji slave ... kod nas slavlje počelo, a kako slavimo i jedne i druge praznike ... trajaće sa mnogo iskušenja za mene narednih dana ...
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.