Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

od Debeliccka » pre 11 godine

Skadi, ja ipak uzimam slan kikiriki ali nikad pržen (ne onaj sa nalepljeno pola kile soli, nego umereno slan). Međutim, odvikla sam se od kikirikija i već odavno ga nisam kupila. Valjda mi ne padne na pamet, užine već duže vreme skoro nikad i nemam jer su mi obroci dovoljni za kvalitetnu i prijatnu sitost. (zato pričam gde god stignem da se lepo jede da čovek bude sit). Onog dana sam se setila da kupim zbog glavobolje i stvarno pomaže.

Inače, imaš moje slike na strani 170… mislim da sam tamo imala 58 ili možda i 59 jer sam čini mi se bila u pms-u (ali ne sećam se tačno)…
    57 kg… dobro nije to novost… u poslednjih godinu i jače, često sam imala 57 pa mi to nije više nešto što preterano analiziram (plus što sam imala i u prošlosti).. Jesam više jabuka tip, ali umerena jabuka, ne ona okruglica… dakle taj pojas, stručni pojas, mi je slaba tačka ako imam veliki višak kilograma. Jednostavno, noge su mi više tanke, kukovi su mi uski.. i to se goji sporije nego struk… Ramena nisu široka, ruke su takođe tanke… Što se tiče bilo čijeg raspona od 5kg gore-dole, to je najviše stvar ukusa i ličnih preferenci. Znaš i da mnogi kalkulatori daju rezultat idealne težine sa rasponima od 10 kg (što je ok, s obzirom na različite građe, krupnoću kostiju, godine, itd..).
    Kako se osećam sa ovom težinom? .. pa, kad sam bila na UN dijeti i dostigla 62 kg, podesila sam cilj na tikeru na 62 i odlučila da ne želim dalje da skidam… Međutim ipak sam sišla na 57-58 (kako kad).. Onda mi je nekako bilo bespotrebno da se namerno gojim, a nisam ni imala ništa protiv 58 i tako je to ostalo… Ja sam sita i srećna sa svojom ishranom i to mi je važno, ta činjenica da mi je kilaža stabilna a bez dijete, bez odricanja, što jedem kako volim i šta volim itd.… i neka ishrana ostane kakva jeste… Svakih tih 5kg su zaista stvar ukusa… Meni dobro stoji ova tankost, ali dobro mi je stajalo i 5kg gore zbog oblina, grudi… ali, kao što rekoh, nemam nameru da se namerno gojim, neka ide svojim tokom…

Magi, poljupci i za tebe! :009: Lepo te je videti!

Ana, neću previše smršati, nemoguće je. Jedem ja sasvim dovoljno da ne mogu pasti na manju kilažu.. eventualno nalete dani sa više jurnjave a blago manje hrane (zbog nekih vanrednih okolnosti), ali moja prosečna ishrana je upravo takva da me ne može pustiti na nižu kilažu sve i da hoću (kao što neću jer nema apsolutno nikakve potrebe na mojih 168 cm eventualno 169)…

Loptice, u potpunosti mogu da razumem kad neko nešto ne voli, ima odbojnost, čak gađenje ili bilo šta… kao što ti ne možeš da zamisliš kozje proizvode… Međutim, moram da spomenem da je ovaj sir koji ja dobijam, toliko lep i poseban da verujem da bi se svakome dopao :) … (osim nekom veganu npr). Niti ima bilo kakav čudan miris ni ništa… A one fenomenalne kupine, one su iz dvorišta Ličnog trenera… (kao i ogromni buketi ruža redovno :D , još neke voćke povremeno, itd.. mislim bilo je i smokava i grožđa i divnih jabuka prethodnih godina… a ova godina sa voćem i povrćem, kao što znamo, pitanje je…)

Pitale ste i za moleraj…
    Izgleda da smo se lepo dogovorile ova žena i ja. Bila je na kraju sasvim korektna. Neću sada ispisivati celu hronologiju pregovora i šta se sve dešavalo, zbog diskrecije i obzira prema toj ženi. Dovodio je i Lični svog majstora i ovaj dao dobru ponudu, ali ipak će raditi njen majstor - što jeste lakše za mene i uopšte razumljivo (neću snositi nikakvu odgovornost za njega, a osim toga on će da odradi i neke stvari u stanu koji nemaju veze sa štetom koju sam ja napravila). Važno je da je na kraju ispalo dobro (mislim i dalje je trošak, ali šta ću kad moram :( ). Na kraju će dakle ipak raditi njen čovek, ali ću platiti tačno duplo manje nego što je prvobitno tražio (a po toj prvobitnoj ceni ne bih platila nikad ionako). :D
    Eto to je to….

Hrana ovih dana… pravi je horor za svakog vegana
    (a imam još pečenja u frižideru)

Subota
    Jelo se voće ujutro a posle pretežno jareće pečenje i salata, uveče i šolja koz.mleka….

Nedelja
    1. Banana
    2. Šolja koz.mleka
    3. Jareće pečenje, kupus salata, hleb
    4. Salata (crvena i zelena paprika, paradajz, krastavac, zelena prugasta tikvica u kockicama pržena na teflonu, mladi kravlji sir – 200-250gr), hleb

Eto toliko… Hvala na pažnji!
    :mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 11 godine

Sve je dobro što se dobro svrši 8) Uganjaj nekog sna, čvrsto vjerujem da je taj minus povezan sa letanjem na sto strana. Bože moj kila više - manje ne čini proljeće, ali ne bi valjalo da se sroza ispod tih 57.
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 11 godine

Moram da primetim da taj tvoj Lični trener jako dobro pazi na tebe, i to mi se dopada! :)

Znam kakva je situacija sa voćem i povrćem, moji se non-stop žale kako im je bašta nikakva, i da ništa za zimnicu neće imati da stave...

Dobro je na kraju i ispalo to za moleraj!

I da, uspori malo tempo ako nekako može, spavaj malo. :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Znaš, mnogo je lakše održavati neku težinu, a i mršaviti kada je osoba radno aktivna, kada se stalno kreće, kada ima obaveza-bilo kakvih, a ovakva moja borba i problem oko skidanja 2 kilograma, naravno da je teško, kada se ne krećem i nisam ni 10% angažovana oko bilo čega. Dobro se ja u suštini borim!
    Ne znam šta je konačno bilo sa tim renoviranjima tudjih stanova i kakav je dogovor na kraju. Možda sam nešto propustila, ali znam da si čekala neke svoje majstore da izvedu ponudu?
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Narcisić, nema šanse da ode ispod 57…kao što već objasnih gore, ne da moja ishrana da se to desi. A što se tiče manjka sna, samo da znaš da manjak sna goji. Čovek kad je neispavan (tj posebno žena), onda mu se upravo I traži da više jede i gricka, manjka mu energije, posebno može da se traži nezdrava hrana, slatkiši ili tako nešto…
    Ništa to nije posebno, 57 je moja redovna povremena situacija u poslednjih godinu i nešto, kao što objasnih… pola vremena od juna do decembra 2013 sam bila 57 a pola 58… sad kad je došlo leto, ponovo sam češće 57 nego 58… Dakle, ništa zabrinjavajuće, nego stanje redovno.
    Letim po ,,stranama,, ponekad, to da, ali šta ću kad se mora. :neznalica: U svakom slučaju jedem redovno, osim kad mi okolnosti ne dozvole (bukvalno) da ručam pre 17h, kao što je bilo danas i kao što je bilo u petak. Ali opet uzmem svoju planiranu večeru i nemam manjak kalorija, nego samo poremećenu satnicu.

Loptice, dobar je, ne žalim se po tom pitanju! :) Tempo kao što rekoh, takav je kakav mora da bude. Ništa strašno, više me opterećuju neki problemi i problemčići koji su tu trčala ja okolo ili ne, nego što me opterećuje jurenje i tempo. No, dobro sam, odlično sam, nisam se u stvari ni žalila nešto posebno. :)

Ana, upravo je tako kako kažeš, potpuno si u pravu.
    O moleraju sam pisala ali ću ti evo ponovo rezimirati (neuspeli pokušaj prevare i zloupotrebe situacije)
    Prvo je njen majstor Pera (izmišljeno ime) tražio astronomsku xy cifru. Ja sam rekla da je to mnogo, da je bezobrazno i da toliko ne mogu platiti. Ona je pristala da ja dovodim majstore da daju ponude jer zna da na to imam pravo. Inače, njen majstor Pera je trebalo da joj renovira i kupatilo, što nema veze sa štetom koju sam ja napravila. Inače, moj zaključak, osnovan, od početka je bio da su se Pera i ona dogovorili da ja platim xy cifru i tako da se pokrije i renoviranje kupatila o mom trošku. (heheheh)
    Onda je Lični T. došao i doveo molera Žiku npr (ja nisam ni bila prisutna). Lični joj je rekao šta je imao, Žika je pogledao situaciju. Meni je posle javljeno da bi Žika to uradio za skoro duplo manje nego xy koje je tražio Pera. Takođe je Žika ponudio da joj on uradi i kupatilo (tj njegova ekipa).
    Meni je Žikina cena bila OK i ja sam se odlučila za Žiku, jer je to skoro duplo manje nego što bih dala njenom Peri. Odlučila sam da ne zovem druge da gledaju i da završim sa tim.

E sad, o čemu se tu radi. Pera njoj duguje pare (upravo xy cifru) i nema keša da joj da, nego može da joj odradi. Bila je super prilika da ja iskeširam celih xy i tako da Pera izmiri svoje dugovanje (radom), ona da dobije xy keša, a ja da tako pokrijem i moleraj i renoviranje kupatila koje nema veze sa mnom. Svi srećni osim što bih ja bila prevarena. (ispričala je LIčnom o tom dugovanju Pere prema njoj, meni nije ni spominjala)
    Može, ali malo sutra! :-P

MEĐUTIM, dogodio se obrt situacije…. ona meni sinoć kaže sledeće:
    ,,Znate kako, ovaj moj Pera kaže ipak da to treba ovako i onako a Vaš Lični i njegov Žika rekoše tako i tako… a ovaj moj Pera mora hitno da počne kupatilo pa će i tu biti molerske štete pa bi on to paralelno radio i tako bi se sve brže završilo, da Pera radi sve…
    Mislila sam ovako, da nas dve to platimo po pola i neka moj Pera radi sve.,,

A po pola znači da ipak dam dakle samo pola prvobitno tražene xy cife (što pokazuje da je zaista bilo reči o neuspeloj prevari – mene, u startu :evil: ).
    Njoj je bolje ovako jer će ubiti dve muve jednim udarcem. Naplatiće pare koje joj duguje Pera (tih xy) kroz njegov rad, od mene će uzeti pola te cifre – dakle keš koji od Pere ionako ne može da naplati. (sve ovo ne bi moglo da se realizuje, tj da se njih dvoje isprebijaju, kada bi radio neki moj majstor).

U svakom slučaju, nešto što je prvobitno koštalo toliko koliko su tražili, evo sada može i za duplo manje :) , kako je i bilo realno. I naravno, bolje njen Pera nego neki moj, da ne mislim o njemu i ne snosim nikakvu odgovornost za njegovo ponašanje ili bilo šta.

Hrana, zaista vrtim slično, ali meni odgovara… s tim što danas nije bilo vremena da ikako spremim tikvice ili bilo šta (imam pripremljen i neki praziluk)….

1. Banana
    2. Banana
    3. Salata (crvena paprika, krastavac, paradajz, koz.sir), hleb (16.45)
    4. Salata kao br 3 samo umesto koz.sira su bili parčići jarećeg pečenja i malo mladog kravljeg sira, + hleb + šolja koz.mleka

Moram sutra da nađem vremena da nešto uradim sa tikvicama i sa prazilukom... sve je domaće i ne želim da čami u frižideru i gubi na vrednosti.
    Laku noć!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

O cifri koju je tražio Pera sam čitala, ali ostatak priće i Žikinu ponudu sam propustila, verovatno je bio predugačak post, pa ja ponekad malo skratim čitanje. Sve u svemu shvatam da si prihvatila na kraju predlog komšike, i da platiš polovinu navedene sume od ranije. Mislim da ti je pametna odluka i da ne brineš o majstorskom ponašanju i ishodu radova i da nemaš više ništa sa njom. Ne daj pare bez potpisa, vidiš da su neki prevaranti u pitanju od komšinice do majstor Pere!
    Klopa ti je tanušna i pretanušna! Da nema ovih banana, ne znam kako provedeš ostatak dana uz salate. Iskreno ja moram da jedem uvek nešto konkretno i salatu. Neka je to malčice, napr. samo nekoliko malenih komadića slanininice-pančete, da ima nešto da mi drži sitost!
    Ja zaista imam neku aždaju u stomaku, koju probudim čim jedem. Evo sada skoro je 10 ujutru, pojela sam jednu bananu, a nisam bila uopšte gladna, već dam pojela da bih obavila taj dorukak i moja aždaja se probudila i sada sam neverovatno gladna i mislim na klopu!
    Eto to se meni dogadja svakog dana!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

AnaV napisao:Klopa ti je tanušna i pretanušna! Da nema ovih banana, ne znam kako provedeš ostatak dana uz salate. Iskreno ja moram da jedem uvek nešto konkretno i salatu. Neka je to malčice, napr. samo nekoliko malenih komadića slanininice-pančete, da ima nešto da mi drži sitost!

Ana, možda nisi dobro pročitala :) .... Nije mi hrana tanka. Nikad ne jedem samo salate i uvek imam kompletne obroke (u većini slučajeva proteinske) i to sa hlebom - i ručak i večeru.
    Juče je bio kozji sir za ručak a za večeru jareće pečenje i mladi kravlji sir, i to sa hlebom za oba obroka, plus još i šolja kozjeg mleka uz večeru.
    Pa šta bi još tu nedostajalo?! Ja mislim da ništa ne treba da se doda. :neznalica:

A ovo sa plaćanjem, naravno da ću da napravim papir koji ćemo da potpišemo, i to sa svedokom.

Za danas ne pišem, nema svrhe, uobičajen šablon....
    Pečem tikvice, izdinstala sam praziluk, ne za večeras, nego za sutra i prekosutra... da ne propadne..
    57 kg.
    :mahalo:
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Možda stvarno ne čitam dobro!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Prodana si u dužničko roblje ili te nema onako...? :005:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, promaklo ti je, nema veze. :)

Dudo, i ovako i onako.... A to sa ropstvom, ma ništa ti nisi ukapirala kako stvari funkcionišu... Kao prvo, nije ti ovo današnje ropstvo kao ono nekadašnje... (da te odvedu na neku plantažu robova i tamo da radiš a oni te hrane i obezbede ti gde da budeš)... Danas se robuje od svoje kuće i ima se privid slobode i sreće.. ima se svoj kompjuter, mobilni telefon, internet, razne stvari... i misli se da se slobodno, a u stvari se bude rob nekog sistema.... Nema toga više, kao nekad, da te prodaju i odvedu, nego lepo plaćaš svoje račune, kupuješ sebi hranu i garderobu, plaćaš poreze i dažbine, kupuješ razna dobra i ,,robe,,... itd... (tako im se više isplati, a i više doprinosimo robovlasniku)... nisi ti to nešto dobro razumela...

Sad ozbiljno.. nisam baš nešto imala vremena... A i nije neka šteta, taman da se malo odmorite od mene... mojih istih priča i offtopikovanja....

Hrana danas...

1. Banana
    2. Lubenica
    3. Salata (paprika crvena, paprika zelena, paradajz) a preko salate zelena prugasta tikvica/jaja (pržena tikvica sa začinima pa preko toga umućena jaja i ispao neki omlet), hleb
    4. Salata (paradajz, paprika, mladi kravlji sir), hleb.

Priča o hlebu... Jutros svratim na pijacu (dobro, nije bilo baš jutro) i u tu pekaru u kojoj prodaju hleb koji mi se baš dopada. Međutim, tog hleba je nestalo...i šta ću (?!), kupim pola nekog hleba Sava.... Kasnije kada sam otvorila kesu i videla šta je to.. bila sam zaprepaštena... :shock: Pa to je sve samo nije hleb. To je poput onog sunđera (za kupanje) pa nekako pod rukom gumeno i kao polu-vlažno.. upravo kao gumeno... Bila sam u šoku.. Bože mi oprosti (greh je govoriti da hleb ne valja), ali ovo nije hleb... U stvari sam na prvom mestu bila zaprepašćena činjenicom da se to narodu prodaje... i koliko ljudi je siromašno i nema bogznašta da jede osim tog hleba... Kako ih nije sramota da takvo nešto peku i prodaju.....
    U svakom slučaju, oštrim nožem sam poskidala koru okolo i jela malo tu koru... a sredina će negde nekim golubovima (ako i oni budu hteli, ne bih se iznenadila da neće)..

Inače, ponovo hvatam sebe u opsesiji nekom namirnicom i megalomaniji kada kupujem istu: paprike.... Tako mi odgovaraju da ne umem ni da ih kupim kao čovek, nego trpam u kesu i više nego što mi treba... Fantastične su. Imam i domaćih zelenih ali nedovoljno, tako da dokupljujem (u tonama) crvene. Eto nama vitamina C, pogotovo sada kada je limun skoro 400 dinara (inače, ko kaže da je limun neprikosnoven za vitamin C?!)... Možda ću da počnem da ih doručkujem, u ulozi voća...

Prođoh kroz pms sa 57 kg, ušla u četvrtak u ms i eventualno da sam u tih prvih par dana možda dobila pola kg, tih menstrualnih...
    Ponovo ću da se pohvalim da pms više nemam, da zlo ne čuje!
    Znam da se ponavljam pa koga nerviram neka me ne čita, ali ću da kažem po ne znam koji put, jer mislim da je važno i korisno: pms se može ublažiti ishranom koja je dugoročno i kontinuirano uravnotežena. Dovoljno povrća i kontrola UH mogu da pomognu da se u dobroj meri ublaže svi oni nemili simptomi. Meni se već odavno u pms-u skoro nikad ili retko traži neka posebna hrana, neke UH ili slatkiši... eventualno blago pojačam količinu, ali sve to sasvim blago, i sa zadržavanjem na standardnim namirnicama (proteini iz mesa, sira, mleka, jaja, povrće i poneko voće, hleb u granicama i isključivo običan hleb i nikakve pekarske đakonije – kiflice, kifle, mafini, kroasani, ništa ne volim...).

Inače, moja bivša koleginica, srela sam je pre neki dan... ona ujutro na poslu pre doručka jede pola do cele kutije plazme, a posle ide doručak iz pekare, do kraja dana na poslu se jedu slatkiši (i nadam se kod kuće konačno nešto od prave hrane). Baš mi se žalila da se ugojila i potvrdila mi da još uvek jede tako. Ovo mi sad pade na pamet, u svetlu one priče gore... dakle tu je svakodnevna nepravilna ishrana, po ceo dan bez prave hrane... šta li se tek dešava kada dođe vreme pms-a odnosno kako li se tu tek apetit razvije...
    Svoju grešnu prošlost sam priznala, mislim na onu fazu navučenosti na slatkiše... Ali, ni tada nisam jela sve slatkiše i nisam izbegavala pravu hranu.... Jesam u toj fazi pravila istu glupost i na poslu tako improvizovala na razne načine, i znamo gde me je to dovelo... Sreća pa je bila samo faza...
    Samo pravu hranu priznajem (povrće, meso, mlečni proizvodi, jaja, hleb, slanina, mleko, običan hleb...), prave doručke, ručke i večere. Nikakve welness ovo i ono, prahove, barove, šejkove, keksove, prutiće, štapiće.....

Dudo, kad smo pričale pre neki dan o ishrani i onim raznim palačinkama i koječemu.... zaboravih da spomenem fenomen zvani Pohovana palačinka.... Moj mentalni sklop i moja životna filozofija tako nešto odbijaju i da pojme kao jelo, a ne da to jedem.... i ponosno izjavljujem da to nikad nisam ni probala niti bih, iz principa, ikada (osim da umirem od gladi a nema ništa drugo).

Laku noć!

Kad smo kod palačinki, u petak sam imala obrok sa parčetom pice (neveliko) i palačinkom sa nutelom, plazmom i višnjama.
    Slika

• Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 11 godine

I ja sam razmišljala šta da radim sa domaćom tikvicom i prazilukom i evo-danas sam napravila dijetalnu pitu (malo malslinovog ulja)-testo za gibanicu...Izdinstala praziluk i izrendanu tikvicu i slagala sa testom...mmmm
    :009:
    Svaka čast za 57 kg-Mršo naša mršava :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Ni ropstvo nije kao što je nekad bilo... :( (Zvuči kao neka replika iz Asteriksa, hahhh.)

Elem, pohovane palačinke... jela sam nešto slično, mada nije bio pravi poh, figurirale su prezle, ali ne i brašno. Ne znam na kakve ti misliš... ove su imale punjenje od uprženog mesa i luka, i moram da priznam da nisu bile baš sasvim neukusne. (Mada sam ih jela u uslovima krajnje gladi, doneo kolega na posao, pa je tako i moja procena nerealna. :16:) Ali definitivno se slažem da su to neke skroz suvišne kombinacije, prezasićene... meni je i sama palačinka kao takva nešto prejako, ne volim da osetim miris jaja i brašna kad se prže zajedno, pa npr. mogu da jedem samo hladne palačinke... ili jaja i meso, ta kombinacija mi nikada nije išla (sem kad je meze, pa je suvo meso i kuvano jaje, to je već drugačiji koncept), a pogotovu te egzibicije da se gotovo jelo tretira kao namirnica (kao to pohovanje palačinki, ili čuveni Najdželin recept - torta od napolitanki, prosto da bljucneš), ili trpanje svega i svačega ne bi li recept bio što originalniji (u izuzetno ružnom sećanju mi je neki argentinski ćevap - pamtim da se mešaju pire, mleveno meso i majonez, pa se to peče... ogavno). Prosto neke stvari ne idu jedne s drugima, ne zato što smo mi sad tu neki lokalci, pa volimo samo ono na šta smo navikli, nego su širom sveta u suštini izvorne kuhinje jednostavne, "čiste", da tako kažem, pa to pretrpavanje počinje da liči na ona rimska iživljavanja. (Trebalo bi negde napraviti spisak najodvratnijih kombinacija, evo ja za početak predlažem da ubacimo jaja u pasulj. :16: )
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Malo kasnim sa odgovorom zbog odsutnosti, sad pročitah tvoj odgovor i apsolutno sam saglasna, samo pusti svojim tokom neka ide, ti se normalno hraniš, prija ti i dobro se osjećaš, što je, je li, i najbitnije :D A na slikama super izgledaš, čovječe! Zbilja! I samo dodajem to da si plava, jaoo :D :D
  • marija9
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od marija9 » pre 11 godine

Bravo! Bravo! Bravo! Bas je lijepo vidjet ovakav uspjeh i upornost :)
    Iskreno sumnjam da bi ikad mogla normalno funkcionirat s takvom prehranom (salata i voce,ukratko zdravom prehranom) a da nemam neodoljivu zelju za slatkisima (barem u blizoj buducnosti).Zato ti se jos vise divim.Ipak kazes da si i ti bila ovisna o slatkisima :D

Inace,bas mi se svida tvoje offtopicarenje :D

Sad se raspricale o palacinkama a meni od 16 sati samo voda :( uzela bi i pohanu (iako,inace nisam ljubitelj) i obicnu i bilo kakvu :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Magi, mene pite i gibanice nešto posebno ne vuku (svakako poštujem ko voli), ali u svakom slučaju volim da to povrće iskoristim na bilo koji način (osim pohovano). Tikvice u tom nekom kao omletu ili ispečene u rerni kao što sam napisala – napečem dosta pa jedem po dva dana (za ručkove i večere uz neki protein kao prilog).

Dudo, te pohovane palačinke sam naravno spomenula ne zbog ukusnosti i neukusnosti nego upravo zbog sindroma suvišnosti. Palačinke volim ali mislim da su same po sebi dekadentne (posebno sa mojim prilozima) ali one mi i jesu kao neki teški slatkiš/ kolač / torta i tako ih doživljavam i kao takve planiram u jelovniku. Ali pohovanje testa mi je već perverzija u onom negativnom smislu. To mi je zapalo za oko još pre 15 i više godina kada su kod nas krenule te palačinkarnice, kafe slastičarne i slično gde su mladi ljudi mogli da popiju kapučino, koka kolu, pojedu picu, banana split, kup, palačinku i slično... tada su počele čini mi se te palačinke sa raznim prilozima, kuglama sladoleda i slično (volim dekadentnu palačinku, ponavljam) i tada su počela i ta pohovanja... ne znam sa čim sve... (brašno verovatno ne, ali prezle i jaja sigurno...) Jednostavno, stvar je u suvišnosti...
    I svi ti primeri koje ti navodiš, upravo se mogu nazvati jednim imenom Obest i Razvrat... taj argentinski ćevap i slično..
    Spisak najodvratnijih kombinacija – evo mog doprinosa... vidim tako mlade ljude kada kupuju pljeskavicu ili slanu palačinku i onda prilog ide zajedno belo i crveno (kečap i pavlaka npr...a kad se to pomeša i ispadne roza...).. Uf, to me podseća na nešto što neću da imenujem (blj.)

Skadi, hvala :) . Da, plava sam....

Marija dobro došla i hvala ti! :) I.... mala ispravka, nisam samo na salatama i voću – to nikad. Uz salatu je uvek nešto konkretno proteinsko, u punoj količini (meso ili sir ili jaja ili riba) plus hleb za ručak i večeru. Jedem dakle sve, a te salate su obavezne i u velikoj količini.

Hranu da vam pišem, nema potrebe valjda... klasika. Za vikend sam iskoristila priliku da jedem lubenicu kao doručak.
    Juče sam imala ručak mimo mog uobičajenog manira (išla sam na jedno mesto), pire krompir sa prelivom sa mesom.... pa sam malo naduvena. Plus sam sinoć imala malo veću količinu vina pa sam danas bila malo i ovakva i onakva, više nikakva....

No, večeras mi je ovde bila gošća, Narcisa, i zajedno smo večerale po mojim principima. Ne može ona meni tu neke večerice od 88 kcal...
    Dudo, donela mi je tonu kvasca, moraću da menjam stan za veći ili da pravim neke premetačine po plakarima. Posle ćeš mi objasniti kako da tretiram ovaj kvasac....
    U svakom slučaju Stigo DiGo!
    Narcisa je prelepa i već nam se ušunjala u familiju Mršavića, moja jetrva!
    Slika

Odgovori 3271 post