E stvarno mi smešno kakve smo alapače, ali i simpatično...

Kao one komšinice sa kafe na kafu pa se više ne zna ko je šta i gde rekao... Ja pišem kod Dude o kešketu, Ana pita šta je keške u Ružinom dnevniku, Ruža nema pojma kakvo keške ni otkud sad keške u celoj priči... ja nastavaljam (sada) priču o kešketu ali na trećoj lokaciji, u mom dnevniku.. Još i da onu priču o kozjem seksu migriram u još neki dnevnik i biće apsolutna sapunica......
Ana,
keške ... ne čudi me da ne znaš šta je jer mnogi ne znaju (zato sam u startu i spomenula da zavisi od geografskog porekla i geografskog iskustva heheh) ... nego sam ja osećala da će Duda sigurno znati... a pričalo se o babama i slično...
To je jedan onako zahtevan recept... Čini mi se da su ga kuvali po ceo dan, mešali drvenom velikom kašikom (muškarci)... pa procedura..
Izgleda da je turskog porekla i da na turskom znači Kamo Sreće..
Praktikuje se u Bosni, u Prijepoljsko-Limskom kraju, i ko zna gde sve još...(za Božić, slave, itd)..
Valjda se dobro skuva kokošje meso, pa se onda odvoje sve kosti i koščice, pa se tu toj vodi od kuvanja kokoške kuva geršlo, pa se doda ovo meso, pa se meša i meša i meša, pa se to sve sjedini i svo to meso na končiće razloži i nestane u ovom žitu, bude sve ,,jednoobrazno,, (tečnost nestane).... Čini mi se, ali nisam sigurna, da se čak i ne soli nego tek kad se jede... Dakle kad se podgrejava, doda mu se ulje i so... Jako je ukusno (meni)... Kad pogledam recepte na internetu, piše da se kuva par sati... ali ja se sećam da je to narod kuvao saaatiiima... i mešao ogromnom drvenom kašikom, to su radili muški u kući... možda zato što se kuvala ogromna količina... za slavu i goste.... recimo... Ne znam da li je identično u svim krajevima, ali princip je sigurno isti... Kad se vadi iz zamrzivača pa podgrejava, još je i mnogo lepše...
Ružo, videla sam ti sliku lepotice! Zračiš srećom! (hvala Bogu).
Dudo, to sam zaboravila da spomenem u blagodetima kupovine gotovog jela .. to negrejanje kuhinje /kuće... ali zaista, dok nešto spremiš potrošiš vreme na pripremu, spremanje, pranje masnog posuđa, i može lako da ode sat vremena... Ovo pola pileta sam ja tri puta jela, dva prava ručka i jednom onako čalabrcnula.... (540 din kg, a ja kupila nešto malo više od pola kg)
Danas postila, Sv.Petka
1. Banana mala
2. Banana mala
3. Salata paprika + paradajz + tuna iz salamure, hleb
4. Dinstala crvene roge i jednu žutu baburu + 1 paradajz + crni + beli luk, začina mnogo, hleb, krastavac kao salata (nisam imala nikakav posni protein) Priča o rogama
Sudbina je htela da danas kupim kilo i dvesto fantastičnih crvenih roga paprika (nije bilo više)... i to posle posla i bez odlaska na pijacu (što nije lako)....
Uđem u Maksi iz sasvim drugog razloga kad tamo ove paprike na nekoj akciji za 99 din i kupim sve što su imali (osim dve koje su bile falične), .... izdinstala sam četiri velike plus ovu jednu žutu baburu plus ostalo (ali nisam sve pojela, nego ,,samo,, pun duboki tanjir)...
E sad, kako ja kad god postim, strašno osećam da mi nedostaju proteini (ako ne uzmem nikakve, kao u ovoj večeri) a posebno iz mlečnih proizvoda, ovom sam jelu dodala baš puno začina, pa čak i par kašičica lanenog semena i malo susama (izmišljena nelogična metoda, znam, ali po trenutnom raspoloženju), i kari sam mu dodala, začinske travke da ne spominjem... Bilo je jako kao da je bogzna šta u jelu a ne neutralno povrće... Mislim, bilo je dobro, jašta...