Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)

od Debeliccka » pre 11 godine

Jutros 57 kg. :neznalica: :)

Juče
    1. Banana
    2. Banana
    3. Salata (paradajz, krastavac), blitva, hleb (ovde je trebalo da dođe i solidna količina sira ali sam zaboravila da isti ponesem ... Došlo je do izvesne pometnje, malo smo se pomeli! ... kako bi rekao Radovan Treći)
    4. Salata (paradajz, krastavac, kozji sir, tunjevina iz salamure), hleb, šolja koz. mleka

Danas
    1. Banana
    2. Banana
    3. Salata (paradajz, krastavac, paprika, kozji sir, ostatak tunjevine od sinoć što je sasvim malo), hleb
    4. Šolja koz.mleka
    5. Sarma, salata paradajz, hleb (očigledno VK večera, klasična sarma ne može nikako ne biti VK)

Očigledno ponovo ne jedem pravo voće, ne uspevam da kupim, evo ni lubenice nema nigde na meniju.... :( A baš sam u poslednje vreme banane mnogo ređe jela, ali nema veze.... situacija je takva. I paradajz koji imam na zalihama je nikakav. Više nemam ,,pristup,, pijaci ..... jer kad stignem s posla, pijaca je već zatvorena. Snalaziću se nekako. Jedina sreća je da je ovaj krastavac savršen i domaći tako da ne moram ni da ga gulim, znam da je bezbedan da se jede sa korom.
    A ova sarma... tovarila sam zamrzivač pa zaboravljala da trošim, pa sam sad odlučila da vadim po malo.... ionako nešto nemam vremena za spremanje u poslednje vreme....

Ana, tebi se izvinjavam ako sam te nečim uvredila, jer mi to nije bila namera odnosno nikad mi nije namera da ikoga uvredim ili bilo šta slično. Zbog toga se uvek osećam loše ako pomislim da možda to jesam nenamerno uradila.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 11 godine

Sve uredno pišem ,dnevnike,hranu i ostalo.
    Moram još jednu stvar da ti šapnem.Još vagu nisam poravila.Merim se po stvarima.Tačno znam šta mogu sa koliko kila,pa tako teram.Sad mogu sve.To znači 64-65.
    Kupiću vagu ili već bateriju,bitno je da pišem devnik i da vežbam i da sam zdrava
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Molim te bez izvinjenja! Znam da nisi zlonamerna osoba, a što ja burno reagujem, pa se shvati kao da sam se uvredila, zaista ne želim to! Uostalom zar nismo svi ovde da razmenjujemo svoja mišljenja i iskustva i svi stremimo istom cilju-skidanje kilaže!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, samo piši i prati stanje! I ja mogu po garderobi i na oko da procenim i kad se promeni 500grama a kamoli više....
    Ana, naravno, u pravu si. :)

Jelovnik u skladu sa nekim standardnim šablonima, pa da ne pišem precizno. U svakom slučaju.. jutros voće, tokom dana (kroz R i V) paradajz, krastavac, paprika, kozji sir, mleko, piletina belo (kupljeno pečeno pile tj pola)... Ostatak pileta ili deo ostatka... ako ne pojede neki gost, biće sutra odneto na posao za ručak....
    Večeras kasnije će verovatno biti neko pivo tj koje pivo....
    Sutra naveče bih mogla da osmislim neku palačinku, sladoled, tako nešto, (ako mi nešto ne poremeti koncepciju)... jer ću petak verovatno postiti pa tada neće moći takvo nešto da dođe u obzir...

Nešto sam još htela da kažem, možda.... ali zaboravih...
    Doviđenja!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Kiksi
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od Kiksi » pre 11 godine

Oo pa cestitamo mrsavicka, ode celo kilce, a da ga nisi ni osetila.
    Piletina je mnogo zgodna za razvlacenje u milion obroka u isto toliko kombinacija.
    Nadam se da su ti dobri utisci sa novog posla. U svakom slucaju je promena okruzenja, sto je u startu plus.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Nemam običaj nikada da kupujem pečeno pile! Sve mislim kao prvo da je preskupo, a kao drugo sve mislim da mi je svežini istekao rok, pa me strah! Možda nisam u pravu. Koliko je teško pečeno pile? Možda i grešim, a verujem da je ukusnije, nego kada ga spremamo u kući?
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Kiksi, hvala. :) Ipak, ja ne pokušavam da smršam i meni ovaj minus ne znači ništa, osim u kontestu održavanja kilaže od 58 kilograma. Ja s vremena na vreme, spontano, sticajem okolnosti, padam na 57 pa opet idem na 58 i stalno tako. Uglavnom je 58 ( s tim što je od januara do aprila recimo malo češće bilo i 59). Početkom jula sam isto tako sletela na 57 i tako bila neke 2-3 nedelje recimo, dok nije došao pms i ms... Sada opet, ali brzo će to ponovo da ode na 58. Ali, svakako je dobro, kao što rekoh, u kontekstu održavanja kilaže na 58 kg. Verujem da je već sada više od 57.... Juče sam jela kaloričnije, sinoć pijuckala pivo i pomalo mezila.. jutros preskočila nameštaj (mislim stolicu), i tako...

Utisci sa novog posla.... to je priča za sebe... Inače, ta sredina mi je poznata, kao i mnogi ljudi. No, važno je da sam pronašla makar privremeno rešenje (ali ovde već nije cilj promena okruženja nego primanje plate, zarađene naravno).

Ana, verujem da nemaš običaj... Što se tiče cene kupljenih pečenih pilića, kako gde... Negde nije ni skupo. Naravno da je skuplje nego kad kupiš meso u mesari, ali računaj da ti ovde štediš vreme (ukoliko ti je recimo to jedan od motiva kupovine), zatim ne trošiš struju, ne prljaš posuđe i tako to... U proseku je relativno isplatno. Treba kupovati veće piliće jer je isplativije ( u protivnom plaćaš više kostiju i manje mesa, a cena je na kilo). Što se tiče svežine, naravno da se gotova hrana (ili bilo kakva hrana) kupuje tamo gde znaš da imaju veliki promet i da stalno peku i prodaju i tako unedogled. Ovo mesto gde ja kupujem ponekad, zaista ima jak promet, lepo ispeku i tako... Da se razumemo, ja principijelno veoma ekonomično razmišljam kada donosim odluke o kupovini hrane (imala para ili ne), pa ipak u ovome nalazim smisao, povremeno naravno - kad se tako namesti situacija. Osim toga, nisam ja ni neki ljubitelj piletine takođe, ali ponekad kupim, ne često, jer je OK ispečeno. Da ih ne reklamiram, mogu da ti kažem na pp gde kupujem, ali mislim da to tebi nije blizu...

Danas sam ostvarila planirani visokokalorični dan (UH)... tako mi došlo, još juče sam isplanirala..... Jutros banana i jabuka, ručak salata (krastavac, velika zelena paprika, piletina) sa hlebom, večera parče pice i palačinka, posle velika šolja mleka... (između ručka i večere 6 i po sati, takva situacija)...
    Idemo dalje...
    Bilo bi pametno da sada odem direktno na spavanje, sinoć sam baš malo spavala...
    Slika

• divlja ruža
    Amater
    Amater

Debelićka,opet sam se kačila sa slikom.Pa me gledaj.
    Malo jedem,malo pijem.Slabo jedem.
    Sutra ću na pijacu i u radnju,pa ću da pojačam.Mislila sam da ovo nikad neću napisati u svom životu,ali ostaviću to u tvom dnevniku,ako moj slučajno preskočiš

NIŠTA MI SE NE JEDE

To sam shvatila kad sam pročitala za picu i palačinke
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Po ovim vrućinama dobrodošlo je sve što je pečeno izvan kuće... volela bih da se neko seti i da počne da prodaje i pečene paprike, to mi je leti najveća noćna mora (a kako bez njih...).
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

E stvarno mi smešno kakve smo alapače, ali i simpatično... :16: Kao one komšinice sa kafe na kafu pa se više ne zna ko je šta i gde rekao... Ja pišem kod Dude o kešketu, Ana pita šta je keške u Ružinom dnevniku, Ruža nema pojma kakvo keške ni otkud sad keške u celoj priči... ja nastavaljam (sada) priču o kešketu ali na trećoj lokaciji, u mom dnevniku.. Još i da onu priču o kozjem seksu migriram u još neki dnevnik i biće apsolutna sapunica......

Ana, keške ... ne čudi me da ne znaš šta je jer mnogi ne znaju (zato sam u startu i spomenula da zavisi od geografskog porekla i geografskog iskustva heheh) ... nego sam ja osećala da će Duda sigurno znati... a pričalo se o babama i slično...

To je jedan onako zahtevan recept... Čini mi se da su ga kuvali po ceo dan, mešali drvenom velikom kašikom (muškarci)... pa procedura..

Izgleda da je turskog porekla i da na turskom znači Kamo Sreće..
    Praktikuje se u Bosni, u Prijepoljsko-Limskom kraju, i ko zna gde sve još...(za Božić, slave, itd)..

Valjda se dobro skuva kokošje meso, pa se onda odvoje sve kosti i koščice, pa se tu toj vodi od kuvanja kokoške kuva geršlo, pa se doda ovo meso, pa se meša i meša i meša, pa se to sve sjedini i svo to meso na končiće razloži i nestane u ovom žitu, bude sve ,,jednoobrazno,, (tečnost nestane).... Čini mi se, ali nisam sigurna, da se čak i ne soli nego tek kad se jede... Dakle kad se podgrejava, doda mu se ulje i so... Jako je ukusno (meni)... Kad pogledam recepte na internetu, piše da se kuva par sati... ali ja se sećam da je to narod kuvao saaatiiima... i mešao ogromnom drvenom kašikom, to su radili muški u kući... možda zato što se kuvala ogromna količina... za slavu i goste.... recimo... Ne znam da li je identično u svim krajevima, ali princip je sigurno isti... Kad se vadi iz zamrzivača pa podgrejava, još je i mnogo lepše...

Ružo, videla sam ti sliku lepotice! Zračiš srećom! (hvala Bogu).

Dudo, to sam zaboravila da spomenem u blagodetima kupovine gotovog jela .. to negrejanje kuhinje /kuće... ali zaista, dok nešto spremiš potrošiš vreme na pripremu, spremanje, pranje masnog posuđa, i može lako da ode sat vremena... Ovo pola pileta sam ja tri puta jela, dva prava ručka i jednom onako čalabrcnula.... (540 din kg, a ja kupila nešto malo više od pola kg)

Danas postila, Sv.Petka
    1. Banana mala
    2. Banana mala
    3. Salata paprika + paradajz + tuna iz salamure, hleb
    4. Dinstala crvene roge i jednu žutu baburu + 1 paradajz + crni + beli luk, začina mnogo, hleb, krastavac kao salata (nisam imala nikakav posni protein)

Priča o rogama
    Sudbina je htela da danas kupim kilo i dvesto fantastičnih crvenih roga paprika (nije bilo više)... i to posle posla i bez odlaska na pijacu (što nije lako)....
    Uđem u Maksi iz sasvim drugog razloga kad tamo ove paprike na nekoj akciji za 99 din i kupim sve što su imali (osim dve koje su bile falične), .... izdinstala sam četiri velike plus ovu jednu žutu baburu plus ostalo (ali nisam sve pojela, nego ,,samo,, pun duboki tanjir)...
    E sad, kako ja kad god postim, strašno osećam da mi nedostaju proteini (ako ne uzmem nikakve, kao u ovoj večeri) a posebno iz mlečnih proizvoda, ovom sam jelu dodala baš puno začina, pa čak i par kašičica lanenog semena i malo susama (izmišljena nelogična metoda, znam, ali po trenutnom raspoloženju), i kari sam mu dodala, začinske travke da ne spominjem... Bilo je jako kao da je bogzna šta u jelu a ne neutralno povrće... Mislim, bilo je dobro, jašta... :wink:
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršo, sad ću ja sa dve upadice (a ti možeš kod mene o onom kozjem seksu :16:).

Upadica No1 - naziv znači "mali ječam" (na turskom je "keškek", slučajno se naš izvitopereni oblik poklapa s turskom rečju "keške").

Druga je u stvari zaključak, a to je da se u tvom zavičaju kuva pravo keške - tamo odakle je mm prave ga od pšenice (ostali postupak isti, samo što ja na kvarno ubacim i malo masla, da bude "ono pravo").

Meni nije leglo, ali znam koliko je cenjeno... što ti kažeš, to su neka jela koja se vezuju i za određene prilike i dobijaju i sentimentalnu vrednost. (Kao što je meni papula vezana za Badnji dan... neko bi se prevrnuo od smeha kad bi je probao, keške bar ima meso, hahah. :D )

Divna su to jela... pomeni uvek kad iskopaš tako nešto iz sećanja. :)
    Poslednja izmena od dudank u 08 Aug 2014, 22:53, izmenjeno 1 put ukupno.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Izvini,
    da li ti želiš 57 ?
    Ti si moj svilen konac
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dudo, hvala na upadicama, :) ....
    Što se tiče kešketove recepture a i imena mu junačkog... iskreno ću da ti kažem otkud mi sve to...
    OK, znala sam i pamtila da se ovako pravi (nisam ga ja pravila ali sam kao mala bila prisutna, ali sam skoro kao velika propitivala roditelje pa zapamtila suštinu). Dakle znala sam osnovno, ali sam malopre na brzinu konsultovala internet i našla nešto otprilike pa onda primenila svoje sećanje a geršlo uzela sa interneta. Mada, da naglasim, i moje sećanje mi govori da je to najpre bilo geršlo, dakle ječam.... ne bih rekla da su ovi moji preci pravili sa pšenicom. To valjda pravi razliku.
    Što se tiče prevoda imena, i to sam malopre pročitala na internetu, zato sam i napisala ,,valjda znači to i to...,,....
    No, kako god... vidim da ti to i praviš, iako ne jedeš, skidam kapu!

Jeste, jeste, sve je to sentiš fazon... Ja papulu npr ne volim, inače ni na šta krompirsko se ne palim. Moji vole poparu npr, ja ne, a znam da ti imaš one svoje lažne popare.

Rado ću se setiti još ponečeg... lepe su nam ove teme (bar meni)... Ali tu, u toj sentiš sferi, keške i gurabije su mi ubedljivi prvaci, bez premca.

Ružo, vidim tvoje pitanje a dukat bih dala da razumem zašto me to pitaš, znam da ima neko posebno značenje ali ne mogu baš da ga dokučim..
    57 mi dođe spontano, kao što rekoh ali i ode spontano (pa sam opet 58). Nemam želju da imam 57 ali se i ne bunim kad imam. Takođe, kad izgubim 57-icu tj ponovo skočim na 58 - ni malo se ne sekiram i ne mislim da sam se ugojila nego samo da sam tu ,,svoj na svom,,...
    Ali, definitivno stojim iza onoga što sam već spominjala.. da ta naša mršavost odnosno debljina ili blaga debljina ima pre svega subjektivnu dimenziju i potpuno je stvar ukusa... Kad me vide neki koji me nikad nisu videli sa ovom kilažom (jer ja sam prvo bila ovakva, pa nekoliko godina imala recimo 4 više, tako nešto, ne znam tačno jer se nisam godinama merila..tad sam bila ok i dobro izgledala i imala obline.... pa sam onda došla na onu rekordnu debelost - srećom na kratko).... dakle kad me vide oni koji su me znali sa tom ,,srednjom,, kilažom...dakle ne debelom ali debljom od ove tj ,,oblijom,,.... neki se razočaraju, kao znali su me sa oblinama ovo ono... rasnu... Neki drugi su fascinirani... I lepo osećam da ovi prvi misle sam jadna propala i osušila se... ovi drugi se dive... šou program...
    Samo znaš šta tu još ima... neki od njih me vide i npr 6-7-8 godina stariju, mislim nisu me tako dugo videli ... naravno da izgledam starije... Ostarila sam, da.... :?
    Napričah svašta ovde, onako više glasno razmišljam... ali razumećeš valjda šta hoću da ti kažem....
    Ružo, izgledam li tebi matoro?! Ti mi znaš i facu i gestikulaciju i sve????? :neznalica:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 08 Aug 2014, 22:23, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Papula je pasulj, Mršo, ali onaj najprostiji... kuvan, oceđen, izgnječen i pomešan s belim lukom i tucanom ljutom paprikom. (Obavezan na Badnje veče... i samo njega najčešće i pojedem, uz crvene kisele paprike. :prasence: )
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

E jbg, ja uprskah...
    Ili sam jednostavno pobrkala priče ili ovi ,,moji,, nešto drugo zovu papulom....
    Čini mi se da je to, kod mojih predaka, bilo nešto krompirsko, spremljeno na neki poseban način..... ali ne bih se zaklela ....
    A što se tiče tog pasulja, volim taj koji se pravi na Badnji dan, mi pravimo i za slavu, samo ne gnječimo.... Ja sam lično pravila za Nikoljdan....skuvan pa zapečen, a pre stavljanja u rernu dodaje se sto čuda i začina.... Prošli put smo ga malo prekuvali i moja sestra je imala primedbu da se ,,razgnjavio,, a neki su bili oduševljeni.

.....

Sad na brzinu konsultovah internet da vidim da li se išta odaziva na reči ,,papula od krompira,, i odgovor je da.... Postoji institucija papule od krompira (kao i ova od pasulja a i neka od pasulja i krompira zajedno)...
    Eto, moji su papulom zvali ovu krompir varijantu... ponovo se uveravamo kako se ta imena razlikuju od kraja do kraja...
    Sećaš se da smo ti i ja jednom jedva ušle u trag tome ko šta zove satarašom... i bilo je različito...

Evo brzi copy&paste sa interneta (a što se tiče načina kako prave ,,moji,, to nemam pojma jer me nikad nije zanimalo):

Papula od krompira (na hilandarski način)
    U manastiru Hilandar krompir se sprema i na jedan poseban način.
    Za jedan obrok, iseče se i po dva džaka krompira. Kuvarima pomažu gosti manastira, a i poneki od hilandarske braće, koji trenutno nemaju poslušanja, a „besposlene ruke i um, đavo brzo zaposli”.
    Krompir se opere, malo procedi i stavi u lonac. Ponekad su potrebna i četvorica da posudu podignu i stave na vatru. Sipa se zejtin, obavezno peršunov list, so i voda; toliko se vode sipa, da krompir u njoj pliva. Krčka se na vatri, poklopljeno.
    Kada voda uvri, stavi se dosta isečenog paradajza ili njegovog soka, ponovo poklopi i kuva, dok raskuvani krompir ne upije paradajz.
    U posne dane, jelo se priprema bez zejtina.
    Slika

Odgovori 3271 post