Majo, hvala... A boranija: http://www.coolinarika.com/pretrazivanje/?upit=mahune
Ti bi stvarno mogla da malo učiš ,,strane,, jezike....

Narcisa, u pravu si, boranija je jako ,,sklona,, velikoj neomiljenosti od strane dece i omladine, mnogih muškaraca i raznih ,,konzervativnih,, jedača hrane (konzervativnih = onih koji nisu skloni radoznalosti u ishrani, obično vole krompir i meso, hleb, od povrća im je omiljeni krompir i par vrsta salata).... Ova kategorija obično ne voli ni grašak a o ostalim, širokim masama manje poznatim vrstama povrća, neću ni da komentarišem... to tek ne vole (zeleniš poput zelja, blitve i slično im je trava, zatim kelerabu, tikvice itd ne mogu ni da smisle, ne daj bože sirovu cveklu...) Mi radoznalci, kao što ja umem da budem, skloni smo da volimo sve vrste povrća, pa čak i one koje su nam ponekad neukusne. Ja umem iz principa i inata da volim neku povrćku pa čak i kad mi nije zanimljiva, ali prosto mi imponuje njena osobina ,,povrćnosti,,... Ne znam baš kako bih objasnila taj fenomen, ali da znaš da mi se dopada (mislim fenomen). Boranija mi se konkretno dopada, ali bilo je vrsta povrća koje sam jela samo zato što su povrće iako mi nisu bile posebno ukusne, dok recimo musliju i raznim pahuljicama, wellness keksićima i ,,barovima,, ne želim ni da pružim priliku da mi se ,,udvaraju,, a kamoli da me osvoje... prosto mi ,,religija,, ne dozvoljava kako bi se to reklo u žargonu.... kao ni čipsovi i slične stvari.... ne, ne mogu ni da mi priđu stolu...
A senfić, senf... to nije loša stvar... Ja ga ponekad jedem uz neka jela a takođe ga koristim kad pravim neke svoje izmišljene ali lepe i lagane sosove tj prelive.... Može da se dodaje marinadama za meso, piletini, svinjetini.... i sasvim lepo koristi, a takođe i u smesu za faširane šnicle... probaj.
Danas je bio dugačak dan... još jutros sam osetila poriv da ga organizujem kao VK dan i to (UH VK dan).... pa sam računala na takav obrok (mada na br 5 nisam računala ali je ipak došlo do toga, doduše sa pristojnim razmakom u odnosu na br. 4, ali svakako neplanirano)....
I bio je EkstraVK dan...
1. Banana
2. Banana (nisam bila u prilici da kupim ,,pravo,, voće, a banana ima na svakom ćošku, a i bila sam u nekoj vanrednoj situaciji veći deo dana)
3. Salata /paradajz, krastavac, pileće od batka i k.batka/, hleb
4. Parče pice (kupovno ali prilično malo), palačinka (nutela, plazma, maline), sladoled od vanile sa cok.sirupom
5. Meze razno i poneki zalogaj hleba.....
Dakle bilo je baš visokokalorično danas.... ako budem jela standardno narednih par dana, sve će biti u redu.
Vrabac u ruci da, ali i dalje tražim goluba!