Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Hvala, hvala... :) Ma dete je zmajček, sve on to sam odrađuje... starijeg sam mnogo više smarala, skroz bespotrebno, ali eto, bar sad Jerko profitira od toga... :)

Izveštaj od sinoć - jesu pale lignjice na žaru i pivo (Lass me zna kao zlu paru :16: - upravo sam to juče pomislila, daj da probam još i pivo), jedini brlj mi je pola bele lepinje-somuna i trun sira (naručili smo oval sa izborom sireva, ali im nije neki izbor pa sam samo brcnula), i bilo je divno veče van grada i divan vazduh bez komaraca, ali sam, izgleda, uspela da se prehladim onako znojava... noćas me na svu moju muku još i jajnici odvališe, imala sam i groznicu, i noćne more... :cry: I naprosto nemam sreće ovih dana, tako da nema ni svrhe da kukam, za promenu mogu da budem radosna što mi ona divna lepinja sinoć nije ama baš nimalo smetala. :D Na vagi sam konačno počela da spadam (sve do sinoć je bilo katastrofalno, varirala sam od 53 do 54), mislim da je prevagnula kukuruzna svila juče... tako da ću i danas da je srkućem, s jelom ću verovatno biti još malo neuredna, nemam snage da opet punim želudac, upisaću kasnije... i to je to. :)

Svima :009: , odoh da vidim šta se radi kod vas... :)

Edit* - krenulo se s jelom, doneo mm s pijace najsavršeniji polumlad sir! :skakutalo: Dogovorićemo se sa ženom da nas redovno snabdeva... retko se nailazi na ovako dobar sirac. :)

D: /
    R: 150 g sira
    U: neskafa sa 1 dl mleka
    V: čorbica juneće-pilećeg prijateljstva (begova :NN03: ), POLA prženog krompirića, kriška sira 100 g
    za ostatak kalorija uklopila pivce jer nisam bila gladna :neznalica:
    Poslednja izmena od dudank u 17 Jun 2010, 13:16, izmenjeno 4 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

bilo je divno veče van grada i divan vazduh bez komaraca

Pa normalno... Svi komarinci su bili kod mene... :cry:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da se ogradim, mene i inače nikad ne ujedaju (e, sad će da me mrze svi na forumu :cry: ), možda ih je i bilo...

Nego sam ušla da kuknem malo, hajd' što imam i temperaturu (više se ne uzbuđujem, postaje mi smešno šta me sve snalazi :D ), nego što je u mojoj rođenoj kući izdajnik upravo ispržio mlade krompiriće :03: , i ja sad to treba da gledam... i da ne jedem... odoh nekog da utepam.
  • ENNA
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od ENNA » pre 15 godine

Komšinice, nemoj da te gadjam sa terase toljagom. :evil:
    Ta kilaža, to se ne poklapa sa tickerom....hm.... :007:
    A neka, neka, moraš malo i testova da imaš čisto da vidiš prolaziš li ili ne. (odnosi se na krompiriće)
    A šta je to sa temperaturom? :?
    Evo, nadjoh jedan prigodan smajli poznat kao 'duca odoleva piFcetu': Slika :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Enna, a šta ja to vidim da ti hoćeš da ideš? :005: Valjda ipak nećeš... :(

Prošla sam juče uspešno sve testove karaktera (pazi kad sam se zadržala na pola krompirića) i danas već spala na 51 :skakutalo: - al' sam zato neuspešno prošla test identiteta, neverovatno kakve se gluposti meni dešavaju... bila je ovde jedna devojka s kojom su me ljudi ponekad mešali jer smo kao klinke pomalo ličile, sad žena živi godinama u inostranstvu i odavno me niko nije pomešao s njom, ali od pre neki mesec primetim da me jedan postariji tip čudno gleda ako se zateknemo npr. u istoj baštici... setim se ko je, pre možda 20 godina imao je nešto s tom devojkom, i jednom mi je pre više godina slao neke čudne pozdrave, dok se nije razjasnilo da nisam JA njegova bivša... i pretpostavim da verovatno samo gleda da li je to ona ili ja, pa kao računam shvatio da nije ona, ne bi me valjda dvaput pobrkao... ali ne, sinoć mi izašli da u mirnom okruženju tresnemo po pivce, i tip prilazi, narogušen i po svoj prilici spreman za frku, i kreće s nekim provokativnim pitanjima... i ja shvatim da on i posle 20 godina misli da sam ja njegova bivša devojka. :zid: Dakle, totalno neprijatna situacija... mm već gotov da krene u fizički obračun, ja pokušavam da objasnim da nisam ona, tip se na kraju bogzna kako izvini i ode, ali meni je ostao utisak da mi ič nije poverovao i da i dalje misli da je to ona ali da se pravi da nije ona... pri tom znam da je svojevremeno imao neke agresivne ispade, tako da mi uopšte nije zapelo da budem "njegova bivša". :cry: Baš mi presede veče.

A presede mi i dan, odnekud mi se skotrljala nova gomila posla, i to skroz neprofitabilnog, ali moram da ga odradim... trebalo bi danas snimiti moju kiselu facu, kome treba umesto podlivka za sir. :D Valjda ću izgurati do večeras, da skinem bedu s vrata.

U međuvremenu ću se odvažiti na eksperiment sa salatama... ovih dana nisam se usuđivala da jedem ništa što eventualno nadima, i željna sam svežih vitamina. Otprilike nešto ovako:

D: kriška sira 100 g
    R: gomila salate od krastavca i bosiljka
    U: jogurt s lanom, neskafa sa 1 dl mleka
    U2: nekoliko prženih krompirića - ne izdržah
    V1: jučerašnja čorbica (junetina, piletina, pavlaka, žumance)
    V2: mala juneća pljeskavica, salata, malo sira
    Poslednja izmena od dudank u 17 Jun 2010, 21:44, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dudo, zaista neprijatna situacija, a i šta se taj muva posle dvadeset godina oko bilo koga. :neznalica:
    Od tvojih doživljaja roman da se napiše.
    Prijatno veče :009:
  • ducamoris
    Početnik
    Početnik

od ducamoris » pre 15 godine

Svakakvih čudaka ima...

Za karakter...Slika
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Procitala sam nekoliko poslednjih stranica i zaista, sta se tebi (i kod tebe) sve ne desava :) Cestitam detetu na odlicnoj oceni (imala ja to sa svom trojicom klinaca i znam kako dobro treba da se svira za 5) 8)

A zdravlje tvoje .. joj.. chudo jedno koliko imash duha u neveseloj situaciji, pa sam se malo i nasmejala tvojim komentarima na sopstveni racun :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma batrgam se... ipak se vidi da nisam baš u najboljem izdanju, nikad se nije dešavalo da prođu dani a da se nikome ne upišem u dnevnik, sad samo pogledam ko šta radi i jednostavno ne mogu da smislim ništa ohrabrujuće što bih napisala :( , ali naiđu takvi dani... znam da neće niko da mi zameri.

Nama pukao signal i nemamo utakmicu :D , a pukla sam i ja jer sam se kladila sa mm oko rezultata... sad mu dođem večeru bez obzira na konačni ishod jer sam tipovala da naši neće dati nijedan gol. Trebalo je da izađemo u neki kafić da gledamo... ali kud ćemo pred kraj utakmice.

U međuvremenu sam našla neke zanimljivosti u vezi sa alergijom na belanca, pa hoću da ubacim ovde ako još nekom treba... još odavno sam čitala da se većina tih problematičnih proteina u jajima razara kuvanjem, e, sad sam našla jednu ogromnu studiju koju su radili Japanci i nije me mrzelo da je pročitam... 30 minuta kuvanja na 100 stepeni (u vodi) ili 30 minuta suvog pečenja na 170 stepeni (u rerni) trebalo bi da reši problem kod većine osoba (sem onih malobrojnih malera koji su alergični na sve sastojke u jajima), ima još varijanata s kraćim kuvanjem, ali mi nemamo uslove da naštelujemo pritisak i pH vrednost, tako da su otprilike ove dve jedine dostupne u običnoj kuhinji. Elem, rešili smo da probamo na sebi, jer se dešavalo da štrpnemo od dece trun musake s jajima i da nam ne smeta... verovatno zato što se dugo peče. Pa ako to upali... neće me mrzeti da spremam jaja na oko u rerni svaki dan. :D Možda i neće da upali, ali eto, korisno je znati. :)

Noćas sam brljnula, ostalo je one čorbe i nešto mi je delovala kao da će da cikne, pa sam je smotala jutros u 4, zato je danas ponovo preskočen doručak, ostalo bi trebalo da bude pristojno.

Svima lep dan želim! :)

D: /
    R: jogurt s lanom, salata od pečenih tikvica, mirođije i belog luka
    U2: veeelika salata od krastavca i bosiljka (i sipala sam malo presolca od maslina)
    V: juneća pljeskavica 250 g, kriška sira, mlad luk
    noćni izlet: kašika bagremovog meda razmućena u vodi
    Poslednja izmena od dudank u 19 Jun 2010, 02:25, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

dudank napisao:Noćas sam brljnula, ostalo je one čorbe i nešto mi je delovala kao da će da cikne, pa sam je smotala jutros u 4, zato je danas ponovo preskočen doručak, ostalo bi trebalo da bude pristojno.

Kako mi je ovo poznato.... Što mi nisi bliža, rado bih ti pomogla sa čorbom, pa makar i kiselom..
    Drago mi je da sve to nije uticalo na tvoj zaista jedinstven duh...Veliki :009: od mene!
  • ducamoris
    Početnik
    Početnik

od ducamoris » pre 15 godine

Srećno sa jajima...
    I sledeći put nemoj da se kladiš.
    :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

mvera napisao:Što mi nisi bliža, rado bih ti pomogla sa čorbom, pa makar i kiselom..

Već sam zamislila kako kusamo iz istog čanka... :16: Što reče jedan lik koji je odrastao u kući sa osmoro braće i sestara: "Jedemo iz iste ćase pa se sve bijemo kašikama u glavu."

Duco, to je Giga kriv :03: , toliko je pesimistički zvučao da sam se na kraju kladila na 3:0 ili 2:0 za Nemce u nastojanju da budem realna.

Inače već počinjem da ludim od SP, ne zato što ne volim fudbal, nego što Jerko pred svaku utakmicu našara lice već prema timu za koji navija... ima neke boje za tu namenu (pretekle od maskenbala), ali koje se ne ispiraju baš tako kako piše na kutiji, pa ubrljava njima sve oko sebe. A ja za to vreme šljakam (i neurotično virkam ovde) i ne mogu da se zavalim i odgledam bar jednu utakmicu od početka do kraja, plus nam puca signal svaki čas.

Tiker bi valjda trebalo da pomerim na malo više, ali ne znam šta da stavim... sad je krenuo pms i nemam više pojma koliko kila stvarno imam. :neznalica: Samo ću se truditi da jedem disciplinovano... mada, noćas je bila gadna kriza, malo je falilo da u dva noću umesim neki kolač. Možda je proradio Pavlovljev refleks, petak je a nisam izašla na picu. :D Zadržalo me je samo to što znam kako se gušim i previjam posle kolača, na kraju sam razmutila taj bagremov med i otišla tužna na spavanje. (Ali mi je danas drago što nisam poklekla. :) )

Veliko dete danas ima poslednje konsultacije, pomažu im profesori da odaberu radove koje će predati... a od ponedeljka kreće urnebes od prijemnog, iz nekoliko etapa. Ako tad ne krenem da jedem od živčanosti, onda verovatno nikad neću... gore mi je nego kad sam ja polagala. :cry:

S jelom se polako vraćam na ustaljenu šemu:

D: jogurt s lanom
    U: kajsije
    R: salata od krastavca u ogromnim količinama
    V: povrće zapečeno s nemasnim sirom i jajima (ubacili smo 2 belanceta eksperimentalno), salata (kisela paprika iz pavlake), dimljena pileća prsa, pivce
    Poslednja izmena od dudank u 20 Jun 2010, 01:07, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 15 godine

mmmm, salata od krastavaca, pa pavlaka, pa bela luka :)
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Gile, pa ti rešio da me skroz uništiš... prvo s fudbalom, pa sad sa salatom... ma običnu jedem, onu sirotinjsku, krastavac i sirće i nekoliko kapki ulja. :cry: Nemoj da me navodiš na greh. (Pa još kad se vruća pogača umoči... auuuuuuu...)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 15 godine

Evo ja se spremam da ručkam baš nešto slično samo što su krastavci rendani ali se ne ljušte, sa dodatkom pavlake i bela luka (tsatsiki salata) i malko ljute al mi i ne treba vruća pogača uz to :)
    Slika
    Slika
Odgovori 9033 postova