Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Na našem jeziku se zove čupavo devojče, čupava kata, čupava mara, tršavac, trofilić, mačkov brk, dikin brk... ovo poslednje naročito mi se sviđa. :D Domaća je biljka u našem podneblju i prija joj ova klima, meni je stvarno puna pupoljaka (plus taj jedan cvetić što se otvorio :) ), ali mi se zato danas skršio aparat :crybaby: , otišao plastični zubac gde se zatvaraju baterije. Radi kad se pridržava prstom... :placljivko: Probaću sutra da uslikam, sad su se i baterije ispraznile od isprobavanja. :03:

Je li bar dekorativan avokado? I ja tako svašta turim u saksije... pa šta nikne. :) (Upravo smo se danas kladili oko nečeg ogromnog što je poteralo, jal' je raštan, jal' je suncokret... jal' je biljka ljudožderka. :D )
  • Naja
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Naja » pre 15 godine

dudank napisao:jal' je biljka ljudožderka.

Ako je...odma je baci na dijetu :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobar dan svima želim, nadam se da se sunčate jer je dan dušu dao za to, i da se niste zezali juče po terasama pa sad na šabat morate da rintate kao neki glupi ljudi. :x Toliko o mojoj organizaciji :16: , ali stvarno je juče bio dan za terasu... i zapravo ne žalim. :) Danas je više dan za bazen ili tako nešto... iš, iš, grešne misli, mora da se šljaka (blok).

Juče je bio zastoj komplej... nalivala sam se vodom kao besomučna, i sva je ostala u meni... danas ustala sa 53 kg okroglo, dosad sam se svela na 51,5 i nadam se da do uveče još malo zbljofnem, eda bi mogla da se udenem u nešto tesno i prošetam papke. Sinoć nismo skoknuli do najdražeg kafančeta-restorančeta jer mi se nije mililo da se pomaljam iz kuće u vidu balona plus pod bolovima (al' sam zato noćas slatko blejala čitajući neke dečje knjige), a za večeras smo glasali za pivo-pica, pica-pivo (bez svake šale razmišljam da ponesem rezervnu bluzicu, zbog onog nesrećnog čilija), i to je to. U međuvremenu rabota... na terasu ću slabije da iskačem, ionako se pregrejala, a ne smem da je polijem zbog komšinice (ne znam da li sam se žalila, to je ona kojoj ni po kojem zakonu fizike moja voda ne prska na terasu, a uvek "samo što je oprala ćebe i potopila ga u bohor" - ne znam što je toliko važno da se naglasi bohor i koliko puta nedeljno pere ćebe, opravdano podozrevam da joj stoji neoprano celo leto na žici i samo služi kao argument :03: ).

Da upišem, pa da se bacim na rad... sreća te je krimić, i to sasvim pristojan, bar mi nije dosadno. :)

D: kašika maslinovog s lanom
    R: jogurt s lanom
    U: opet jogurt, nisam imala živaca da pravim salatu, neskafa sa 1 dl mleka
    V: pivo-pica (standardni vikend-brlj)

Ups, zamalo da zaboravim da stavim Neni sličku, uspela sam noćas da aktiviram aparat... mada sam već postavljala s Gugla, ali ovde se lepo vidi naspram ruke. Nenić, ovo bi ti bilo strava za tvoje radove, cvetić je skroz nežan i sigurno može lepo da se ispresuje, a ova "čipkica" okolo mu je preslatka. :)
    Poslednja izmena od dudank u 12 Jun 2010, 19:20, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Ovaj ćvetić je super :D
    Vidim da je ovde brlj u planu. Ja danas ločem voduretetinu, pa eto :( . Šta sve čovek mora da radi da bi mogao na miru da brlja :wink:
  • ENNA
    Početnik
    Početnik

od ENNA » pre 15 godine

Vidim da i ti imaš susede za 'pohvaliti se'. :evil:
    Nego, komšinice, 'oćemo li na 'bajk šou'? :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

A baš bismo i mogle... bajkeri su uvek bili cool momci, častili cure pivom. :evil: Mada su celu noć slušali Smak, miriše mi da su malo matoriji momci. :)
  • ENNA
    Početnik
    Početnik

od ENNA » pre 15 godine

Veruj mi da im se divim kako izdržavaju na ovoliko stepeni onako obučeni, i to sve u crnom. :shock:
    Ja sam sinoć uživala u muzikici. I razmišljala da li im je komšinica otišla na koje piFce. :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Poklekoše danas i bajkeri pred vrućinom... prošli su gradom na motorima maltene polugoli, ništa koža i nitne. :006: Možda će večeras biti lepo na jezeru... čujem da su opet otvorili stari deo gde je nekad bila letnja diskoteka, to će morati da se čekira. 8) (Samo što nisam više toliko mršava da propadnem između greda na tavanici kao pre mnogo godina... :16: Ja sam Žena Zvana Blam, nadajmo se da neću i večeras da napravim neku budalaštinu.)

Odoh da upišem jelovnik (iliti pilovnik - nisam imala snage da pravim salatu), pa da polako krenem s kozmetičkim preparacijama jer sam odradila minimum trudodana i čak prebacila kvotu. :headbang:
  • ducamoris
    Početnik
    Početnik

od ducamoris » pre 15 godine

Kako je bilo? Blamovi...ne blamovi...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Razočarala sam se mnogo... baš me je ogorčila ljudska alavost i izvestan mentalitet za koji sam stvarno mislila da je prošlost. To je jedna fenomenalna lokacija na jezeru iznad grada gde se nekada baš dobro provodilo vreme... i očekuješ da je to sad neko uzeo i pametno sredio, ali ne, čovek je uspeo da zaobiđe sve moguće inspekcije (treba li da kažem da to drži ex-predsednik opštine?) i napravio obor bez ikakvih ulaganja sem ograde i nešto malo šankova i nadstrešnica, nigde jedne jedine stolice, a o montažnom ve-ceu (bez svetla) ne bih jer će da pokvari nekome dan... ono bi i akcijaši prezreli. O, da, a za sve to se naplaćuje ulaz. I stvano sam gledala onu masu omladine i razmišljala koji je to kreten, zna da ta deca nemaju kuda naročito ni da izađu, pa daj da uštedimo na njima... šta će deci ve-ce i stolice, mladi su oni, mogu da *** u žbunju i da stoje celu noć. :x Pri tom je to svečano otvoreno preksinoć... i čujem da su ljudi pohrlili to prvo veče i otprilike se svi šlogirali kao ja, tako da je sinoć sva platežnija struktura ostala dole u gradu, da bar zna gde i za šta ostavlja pare. (A što je trebalo i mi da uradimo, ali ne zna čovek dok ne vidi.) Ukratko, ne mogu da verujem da još postoji gazda koji misli da može da se opari tako što će da tretira narod kao stoku... to sam poslednji put videla u Bugarskoj 2006, ali čak ni tamo više ne prolazi, jednostavno niko više ne pristaje da bude stoka. Ma totalni vremeplov, baš me je podsetilo na ona vesela letovališta iz sedamdesetih. :010:

Eto, toliko o mom razočaranju... još sam u blagom šoku (da ne pričam koliko me divnih uspomena vezuje za to mesto, e, sad su uspeli i njih da mi donekle pokvare), ali se makar pokazalo da su sandališke udobne. :006: Ponovo sam malčice naduvena, ali se ne sekiram jer mi je juče u toku dana otišlo 2,5 l, a danas je u startu već bilo dosta bolje stanje, sad samo treba pametno jesti i piti vodicu... možda ću i da iskočim da malo protegnem noge, a i da potrem onaj grozni utisak od noćas (treba mi da vidim da postoje normalni kafići i da se uverim da me nisu preko noći bacili u sedamdesete), od ostalnih aktivnosti danas samo šljakanje, dovoljno sam imala sinoć FA... :D

D: kašika masl. ulja s lanom, jogurt sa začinima
    R: salata od krastavaca
    U: krem-čorbica od pečuraka i tikvica, sa malo mleka
    U2: neskafa sa 2 dl mleka
    V: salata od krastavaca, kombinacija šunka + pileća dimljena prsa (ukupno oko 100 g), nemastan sir (oko 100 g), mlad luk, ljuta paprika
    - danas ubih s povrćem :16:
    Noćni dodatak - šaka brusnica
    Poslednja izmena od dudank u 14 Jun 2010, 03:42, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • ENNA
    Početnik
    Početnik

od ENNA » pre 15 godine

Hvala što si mi predočila ovaj opis. :( Bože, a kako je bilo lepo..... :cry:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 15 godine

Za takve biznismene postoje novinari i televizija ... zovite ih 8)
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Gile, pa di ćeš im goru kaznu od toga što im ja neću doći. :D

Enči, ako ti je u sećanju ono staro mesto, onda bolje nemoj ovamo jer ćeš vrlo da se razočaraš. :cry: A najviše ubija što je kao obor... uđeš i nema napolje... čak ni do vode ne može više da se siđe, zagradili su. :bas_tuzan:

Jutros zamalo da krenem ovde u 4 sata da pišem svoje sitne vapaje... zakačilo nas je sve u kući nešto stomačno, ne znamo da li je virus ili nešto bakterijsko (pretresli smo šta ko pio i jeo, zajednički imenitelj su samo voda i dugotrajno mleko), a ja sam definitivno najgore prošla. (Opis preskačem.) Na kraju onako iznurena i isceđena krenem da uzmem trun nekog šećera ne bih li došla k sebi... pouzdano znam da imam tri žele bombone koje sam ostavila za takve prilike... i naravno, NEMA ih, od svih čokolada i slatkiša koje ždere stariji sin, on je našao da pojede moje tri bedne žele bombonice. :x Tako da sam polako ižvakala šaku brusnica (nikad mi nisu bile odvratnije) i otišla da spavam u pola pet... a onda me u neko doba budi osećaj da neko sipa žar po meni... otvorim oči i vidim da sam sva u koprivnjači. (Dakle, i kad misliš da nema kud gore, ima kud gore. :D ) Juče me je nešto ujelo za lakat, verovatno je to... nema od čega drugog. Na kraju me hladio mm mokrim krpama. Prirodno, danas sam ustala naduvena kao bumbar, sa tri kila viška vode u sebi :03: , i sve u svemu, baš moj dan. :D

Sad se pije sirće (s dodatkom nekih gorkih trava :muka: ), posle ću da opalim po zelenom čaju... jelo ću da upišem kad bude. Pravimo leskovačku mućkalicu za večeru, bilo bi grehota da se dotle ne oporavim. 8)

Svima lep dan želim... :)

umesto D i R: jabukovo sirće, zeleni čaj, jogurt s lanom, kalijum :placljivko:
    U1: svež paradajz (jedan ali ogroman)
    U2: neskafa sa 1 dl mleka
    V: leskovačka mućkalica, možda malo kuvanih testenina umesto hleba, neka salata
    Poslednja izmena od dudank u 14 Jun 2010, 20:17, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • ENNA
    Početnik
    Početnik

od ENNA » pre 15 godine

A ja sam se ponadala da ću se fino iznenaditi kada ugledam renoviranje. :(
    Još ako tako renoviraju i 'Kiseljak' , ima da nam bude smanjen apetit svima. :D
    Ne daj se tim bakterijicama, čas ćeš ti to pobediti! :)
  • ducamoris
    Početnik
    Početnik

od ducamoris » pre 15 godine

Ti pošteno nagrabusa...Jer piješ nešto za alergiju i stomak?

Je li bar dekorativan avokado?

Ma, kakav dekorativni, nego onaj jestivi...Gurala sam ja i koščice od urmu, ali mi se nisu primile...
    Kada bolje razmislim ne dao Bog da imam kuću...prvo bi verovatno bila džungla, a drugo zoo-vrt (makar dok ne ne prođe euforija).
Odgovori 9033 postova