Joj
Magi, ti si jedna takva dobrica!
Ana, izvini ti molim te ako sam se negde pogrešno izrazila pa tebe nekako povredila svojim odgovorom, imala sam nameru da napišem najbezazleniji mogući odgovor.

Mislila sam da se ti i ja već poznajemo dovoljno dobro i da ćeš me razumeti. Izvini ako je delovalo grubo. A ja da sam se uvredila na takvo nešto, pa otkud ti ta ideja! Taman posla. Kad bih se ja vređala tako bez razloga ja bih dosad obolela i umrla od bolesti Uvređenosti. Ali pusti sad to, uvredile su me danas neke druge stvari

.... (vidi tekst dalje, prim.aut.)
Imadoh danas takav haos, stres i sekiraciju, kakve ne bih poželela ni najgorem dušmaninu (OK, poželela bih možda nekim političarima koji nas upropastiše)...
Bila sam van kuće, obavljala po gradu neke razne stvari, i što je bilo hitno za danas i što nije.... Dođem negde u 14h u zgradu, ruke pune kesa, penjem se uz stepenice (stara zgrada, visoki plafoni, stanovi na poluspratovima).... približavam se stanu koji je ispod mog i čujem da voda TEČE, LIJE, KAO IZ KABLA, KAO IZ OLUKA.... Pomislim da se nešto dešava u njihovom stanu pa kao da ostavim kese pa da dođem da vidim, da zvonim... pomislim da ta voda može samo doći iz mog stana,.... stižem u moj stan koji se pretvorio U JEZERO, ulazim u kupatilo.... BOJLER JE PAO u tuš kadu i iz njegovih cevi VODA LIJE LI LIJE..... DA SAM SE TUŠIRALA U MOMENTU KAD JE PAO, PISALA BIH VAM SADA SA ONOGA SVETA ILI BIH VAM SE JAVLJALA NA ČAŠI, AKO PRIZIVATE DUHOVE.... Ali nije mi bila sudbina da umrem danas...
(izvinjavam se što vičem ovim slovima velikim... )
Katastrofa.... Da se tu nije našla jedna fina komšinica (jer možete li zamisliti moju paniku) i da Lični Trener
Bog Mu Dao Zdravlja i Svaka Mu Uvek Dala Kojoj God Traži nije uspeo da stigne u roku od pola sata mislim da bih precrkla od stresa i šoka...
Ja i ova komšinica jedva zatvorismo neki ventil....kupile vodu, kupile, stigao i on ubrzo....
U svakom slučaju, imala sam igranku satima....
Stan ispod, da ne opisujem plafone i zidove i parket i konstrukcije lavora i hvatanja vode i akcije i reakcije....
Stan ispod njih, ne verujem da je netaknut, ali ta osoba se još nije pojavila ni do ovog časa i niko nema njen broj mobilnog....
Da nije bilo komšinice koja je uspela da zavrne ventil i koja se našla pored mene, i Ličnog trenera koji je ostao do malopre i da nisu ostale komšije bili ok i da nisu ovi dole bili neskloni kopanju mojih očiju i razapinjanju mene na krst .... ja stvarno ne znam kako bih.... Razmišljala sam čak.. sva sreća pa je Lični sposoban da se snađe i da svašta uradi i popravi, da je bio neki nesposoban muškarac kakvih ima koliko hoćeš na ovom svetu, ništa ne bih imala od njega... On je morao još ranije da ide, a i ovde u zoni za parkiranje i parking je postao problem, pa smo došli na ideju kako da se snađemo za kola... tako da je ostao inače sam bila počela da plačem....
Izašao u neko doba i kupio pivo tom čiki što mu je omogućio da tamo parkira auto i kupio meni čokoladu, crnu.....
Inače sutra ide na put (vraća se sutra naveče) i da je danas otišao na taj put....
Na naš dugo planirani put koji sam sinoć spomenula i kojem sam se baš radovala (zbog kojeg je jutros kupio nove gume i zeleni karton), pogodićete, ne idemo. Ja ovde dežuram i čuvam stanove.... Jednog lepog dana kada se taj stan dole osuši, zidovi i parket, eto meni troška ovako nezaposlenoj...
Inače,
U poslednjih mesec dana mi se uvrtela ideja u glavu da će bojler da mi padne na glavu, i govorila sam treneru za to... a on kaže, trebala si da ga staviš u kuhinju, ja kažem nema gde ovo ono... I stalno mi je to bilo na umu.... ali baš u poslednjih mesec dana a ne u poslednjih devet godina otkako sam u ovom stanu...
I to je ko zna koji put da mi tako radi intuicija. Trebalo je da je poslušam i da nešto preduzmem inače sam lako mogla da poginem danas.....
Ovo je n-ti put da mi intuicija dojavljuje buduće događaje i te znakove svakako treba slušati... Jedino što je mene uvek jako bunilo sa intuicijom i instinktima, i za šta nikako ne mogu da dokučim rešenje je sledeće:
nekad nismo sigurni da li je u pitanju intuicija ili samo panika i ne znamo da li da taj osećaj slušamo ili odbacimo... jer u nekim situacijama ne možemo da razlučimo da li intuicija kaže da ili ne.... da uradimo nešto ili ne.... ako razumete šta hoću da kažem.... Jednostavno nekad nisam sigurna da li je u pitanju intuicija ili samo neka moja paničnost, plašljivost ili preterana briga oko nečega.....
Ali u ovom slučaju je svakako trebalo još pre mesec dana da preduzmem mere.......
Sve sam očistila....
Svi prozori otvoreni, promaja landara, sušenje...
Čuvam stan, ne idem na put......
Najgore od svega je što sam ja na početku ove drame mislila da će njihov stan biti 100% upropašten, kao u Obrenovcu tamo gde je bilo 4 metra vode... što naravno nije. Sve će rešiti moler i parketar koje će Lični da obezbedi a ovi dole nadam se neće forsirati nekog svog.... ali meni je u početku osećaj bio, u toj panici, da je to nešto nepopravljivo.....
Doručkovala u 19h....
Sve što imate nesigurno u vašim stanovima i kućama, molim vas da proverite i osigurate... Moja baba je govorila a ja ,,mlađa baba,, uvek ponavljam: ,,Čega se bojiš malo, boj ga se puno!,,
Laku noć drage moje i čuvajte se!

U potpisu:
Preživela Srećnica